Stráženie problémovej netere
Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?
Som za to, že rodine sa má pomahat, no za opísaných okolností NIE. Švagriná je " vychcaná". Nech sa páči - hlidacky.sk, či tak nejak.
Neviem, kolko ma mala rokov, ale na svadbu mozu ist vsetci 4 a potom, vecer, ked bude cas ist spat, by ju mohol postrazit jej brat... a a nemulatovat do 4 rano, aby k nej vedeli rano vstat. Bohuzial takto sa funguje s detmi, ak nemas k dispozicii personal, treba sklbit aj zabavu aj fungovanie na spolocenskych udalostiach.
Píšeš,že ich dcéra už chodí do škôlky,takže to očividne nie je ročné dieťa,z akého dôvodu neberie svoju dcéru na tú svadbu so sebou? Veď sa jej žení brat,najbližšia rodina,takže podľa mňa by tam mali ísť všetci..A vrchol drzosti,že by vám ju priniesli už v piatok,každopádne aj keby vám ju priniesli v sobotu na obed a prišli si po ňu v nedeľu na obed by som jej povedala jednoznačne nie,určite nebudeš stresovať svoje deti jej prítomnosťou a keď aj tvoj muž zdieľa tvoj názor,tak to už úplne nie je o čom.. Švagriná nech si trhne..
Chcú ísť na svadbu "sa zabaviť" . V preklade nechcú riešiť neter a to, čo zas vyvedie. Chcú sa spiť pod obraz boží. A ani jeden z nich nechce ísť domov skôr. Sú zvyknutí, že im ju svokrovci strážia (oni ju nezvládajú), a nie sú zvyknutí si niečo odpúšťať pre malú.
Tak smola, sú jej rodičia, nech sa obetujú oni a nie cudzí ľudia. Alebo nech si zaplatia opatrovateľku
Keby ide o niečo vážne, povedzme jej matka má rodiť a muž chce byť pri pôrode a prosí vás o stráženie na tých pár hodín.
Ale že sa chcú ozrat a mať pokoj od dieťaťa, to teda nie
Vôbec si neviem predstaviť, že nezoberiem svoje dieťa na svadbu vlastnej rodine
Ale ona za to nemoze ak je chorá... Rodicia tiez maju pravo na vlastný zivot a zabavit sa.ale ked sa toho dietata tvoje deti boja to je ine. A co povedala svagrina na to ze tvojim detom by bolo neprijemne keby u vas neter bola?
Nie, nestrazila.A švagrinej by som povedala,nech si decko radšej poriadne výchova ako ho stále niekomu podhadzuje
@glorikarebeka oni ku odkladajú kedy sa dá. Nevieš si predstaviť čo tá mala stvára. Svokra dostala na narodeniny náhrdelník. Ona si ho chcela zobrať, svokra povedala nie, bol dosť dráhy na hranie. Mala išla preč a v nestráženej chvíli ho svokre roztrhla. Keď sa pýtala prečo to urobila, tak lebo jej ho babka nedala!
V tomto konkrétnom prípade nie, nech ju vezmú na svadbu a mama s ňou odíde skôr keď treba, tak ako to robia všetky normálne mamy 🙂
Ale ona za to nemoze ak je chorá... Rodicia tiez maju pravo na vlastný zivot a zabavit sa.ale ked sa toho dietata tvoje deti boja to je ine. A co povedala svagrina na to ze tvojim detom by bolo neprijemne keby u vas neter bola?
@terezkaarthuramax ja som argumentovala, že máme iný program a na toto si netrúfam, to, že naša malá začala plakať v súvislosti s tým, že by u nás mala spala ona už nejak veľmi neriešila lebo bola v amoku ako je možné, že jej niekto povedal nie.
To, že je tá mala chorá a za to nemôže viem, aj to, že majú právo sa zabaviť ale čo s tým mám ja? Ja voči nim nemám žiadnu povinnosť.
Vysvetľovať nič nemusíš, nepostrazite a vybavene. Nech sa aj na hlavu postaví
Nie, nepostrazila by som
stačí povedať nie, takéto nebezpečné decko by som nestrážila ani pár hodín. Duplom, ked sa bežne nestretávate.
Nie, nestrazila by som. Nech si ju zoberú a zabavia sa aj spolu s ňou. Bodka.
Nie nech si to zariadi ako chce. Je to jej chyba, že má nevychované dieťa.
nepostrazila by som s ohladom na vlastne deti, ale je mi luto tej malej, nema ona aspergera alebo co? hadam to maju rodicia podchytene, ked chodia k psychologicke. a trocha sa cudujem tym drsnym komentarom o nevychovanom decku, ked nemame v podstate ziadne info. vlastne ani sa necudujem, matky autistickych deti na to upozornuju neustale.
@glorikarebeka Tak ak je napríklad na spektre, také podujatie s veľa ľudmi by jej dobre neurobilo. Vedia dobre prečo ju nezoberú a ja osobne zase nie som za ten trend vláčenia detí všade ak to nezvládajú. Ja osobne by som postrážila, ale od poobedia napríklad tretej v sobotu a ráno ked vstane ju pôjde muž odviesť domov. Nejakých 6 hodín by ste s ňou hádam vydržali kedže v noci by spala a ráno by išla domov. Ale na 2 dni celé by som ju určite nebrala.
Diagnózu neviem ale určite nie je ok. Nemá pud sebazáchovy. V lete skočila normálne z mostíka do potoka. Asi 3m to boli. Je veľmi agresívna, panovačná. Jej je jedno čo sa stane alebo nestane. Ona ide za svojim aj cez mŕtvoly a to doslova. Preto nechcú aby šla na svadbu. Ona je schopná neveste roztrhať šaty alebo počas obradu kopnúť farára alebo ja neviem. Netvrdím, že je nevychovaná. Zjavne má problém ale ja ho nevyriešim. Švagrovci sa tvária, že z toho vyrastie a v škôlke preháňajú. K psychologičke chodia lebo je to podmienka aby mohla chodiť vôbec do škôlky.
Ak má dieťa diagnozu tak by som bola zhovievavá a chápala by som že ju má svadbu nechcú zobrať
Ale urobila by som to tak, že tvoj muž, teda brat švagra/svagrinej by prišiel v sobotu do nich domácnosti a prespal by tam
Nech teda nevyrába stres vasim deťom. Proste bude s niu u nich doma
Ja chápem že ak má dieťa diagnozu tak niekedy je to správanie nevyspytateľné a trochu má tu prekvapuje aj slovník niektorých diskutujúcich
toto sú rodinné vzťahy teda fakt. To sa naozaj neviete 1 víkend pomôcť.
mrzi ma postoj tych rodicov. psychologicka len z donutenia, ked dieta ma zjavne problem... :(
Veď, je to malé dieťa, nie vyšinuta päťdesiatnička. To, dieťa chodí predsa k pediatrovi a ten by mal vedieť posúdiť či je to správanie v norme, alebo je to podozrenie na nejakú diagnózu. Deti majú rôznu povahu a temperament. Chúďa dieťa.

Nie