icon

Súhlas s osvojením dieťaťa - čo má obsahovať a ako ho napísať?

nelliephilipmarco
18. mar 2019

Ahojte žienky , potrebovala by som poradiť ohladne súhlasu pri osvojení dieťaťa ak sa tu nájde nejaká ktorá si prešla niečím podobným ... Mám synčeka z predošlého vzťahu kt dopadol ako dopadol no dôležité je ze synček biolog.otca nepozná a manžel ho vychováva aj ho má rád ako svojho inak malého ani neberie aj pre synčeka je ockom manžel... majú úžasný vzťah a tak vybavujeme osvojenie malého . Všetko je poslané a prišlo mi spätne zo súdu, aby som poslala súhlas k osvojeniu dieťaťa no potrebovala by som poradiť čo všetko to má obsahovať a ako je to potrebné napísať ... Ďakujem pekne za pomoc ...

veronikaszabova
18. mar 2019

@nelliephilipmarco zbehni na socialnu kuratelu, pomozu ti

darling82
18. mar 2019

@nelliephilipmarco ahoj....my ideme presne riesit to iste. To musi ist cez sud? Ja sa chystam ist pre ziadost na okresny urad...aby ex ho mohol podpisat.

nelliephilipmarco
autor
18. mar 2019

@veronikaszabova práve dnes u nás bola jedna pani zo sociálky koly tomu návrhu no pri tých všetkých otázkach a neskôr keď.sa venovala malému aj prešiel čas a ona mi to len pri dverách na rýchlo vysvetlila keďže sa už niekam inam ponáhľala a mne je blbé jej volať a znova sa na to pýtať ....

veronikaszabova
18. mar 2019

@nelliephilipmarco a nechcu suhlas bio otca k osvojeniu?

nelliephilipmarco
autor
18. mar 2019

@darling82 pokiaľ ja viem to je vec ktora musí ísť cez súd , my sme s tým išl na sociálku kde sme to spísali a následne poslali , neskôr nám prišiel papier zo súdu že malému bola pridelená sociálka koly zastupovaniu na súde keďže je maloletý a tak prišla dnes jedna pani aby vedela bližšie info a porozprávala sa s malým koly vzťahu s manželom atd... Ale ako to je ak tvoj ex bude súhlasiť neviem

nelliephilipmarco
autor
18. mar 2019

@veronikaszabova áno aj to potrebujú ale to rieši sociálka ... Mne prišiel papier zo súdu kde sme o osvojenie žiadali my lepšie povedané manžel a mám sa k tomu vyjadriť ja či súhlasím s osvojenim ...

darling82
18. mar 2019

@nelliephilipmarco bude urcite suhlasit, syn ho nepozna a ani on ho nenavstevuje....no tak dufam, ze to nemusi ist cez sud, hm

darling82
18. mar 2019

@veronikaszabova tvoj nesuhlasil?

veronikaszabova
18. mar 2019

@darling82 100% to musi ist cez sud

veronikaszabova
18. mar 2019

@nelliephilipmarco zajtra jej zavolaj, urcite ti poradi.

veronikaszabova
18. mar 2019

@darling82 sprava urcite nemala byt mne 🙂

nelliephilipmarco
autor
18. mar 2019

@darling82 tak to máme aj my tak dúfam v to isté ... Ach to sú opletačky ... Nám vravela dnes tá zo sociálky že tam musí byť aj niekto z vyššia keďže je to zásah do vzťahu v rodine a osvojenie je závažnejšie ako keď sa len zmení priezvisko... Celkovo je to dôležité pre dieťa tak na to dohliadajú ...

darling82
18. mar 2019

@veronikaszabova jaaaj prepac😊

kiqusiq
19. mar 2019

Ak biologický otec nejaví záujem o dieťa aspoň 6 mesiacov, tak nie je potrebný jeho súhlas... Potrebuje sa súhlas od súčasneho partnera...

darling82
19. mar 2019

@kiqusiq to vazne? To sa mi nezda....🤔

majcika
20. mar 2019

@kiqusiq v ziadnom pripade nrstaci len 6 mesiacov, ze nejavi zaujem. Toto, co pises nie je pravda

veronikaszabova
20. mar 2019

@kiqusiq blbost

miriamkitty
Autor odpoveď zmazal