icon

Švagor je na ceste do Holandska a neberie telefón

24. aug 2025

Švagor je na ceste do Holandska, aktuálne bol v ČR, sťažoval sa, že mu nie je dobre. Je sám v aute, tel. neberie. Otázka je, ak mu prišlo zle, alebo mal nehodu, kto a komu oznámi? Nie je ženatý, ale doma má 80 ročného otca, nechceme ho vyplašiť. Posledná komunikácia je pravdepodobne odo mňa.

Strana
z2
nikaeli
24. aug 2025

@anonym_autor nemáte kontakt na ľudí, kam šiel? kde mal byť ubytovaný? telefón mu zvoní? či je vybitý? nemá zapnuté zdieľanie polohy?

autor
24. aug 2025
@nikaeli

@anonym_autor nemáte kontakt na ľudí, kam šiel? kde mal byť ubytovaný? telefón mu zvoní? či je vybitý? nemá zapnuté zdieľanie polohy?

@nikaeli vracal sa do práce do Holandska, žije tam už roky, bol len v ČR, cestoval. Zvoní, ale nezdieľame polohu.

januska12323
24. aug 2025

Ak mu zvoní telefón a nedvíha kontaktuj políciu v ČR. Polohu telefónu nevieš zistiť?

zooeynka
24. aug 2025

Baby to vazne myslite ze policia bude toto rieait? Ze niekto nezdviha mobil???

autor
24. aug 2025
@januska12323

Ak mu zvoní telefón a nedvíha kontaktuj políciu v ČR. Polohu telefónu nevieš zistiť?

@januska12323 nie, ani neviem ako sa zisťuje. Ja mám skôr tušenie, že mu prišlo zle a ak ho našli, odkiaľ budeme vedieť, kde je a čo je.

nin12345
24. aug 2025
@januska12323

@januska12323 a čo asi tak polícia s tým spraví? 🤣 Dobrý deň švagrovi je zle a nedvíha mi mobil ani neviem kde sa nachádza. Polícia: dobrý deň samozrejme okamžite vyhlasujeme medzinárodné pátranie

nin12345
24. aug 2025
@anonym_autor

@januska12323 nie, ani neviem ako sa zisťuje. Ja mám skôr tušenie, že mu prišlo zle a ak ho našli, odkiaľ budeme vedieť, kde je a čo je.

@anonym_autor ak sa mu niečo stalo dajú vám vedieť. Pravdepodobne je v poriadku len nedvíha. Ako dlho už nedvíha?

maranco
24. aug 2025

Tuším v Česku bol prípad že muž v zahraničí telefonoval žene, že mu je zle, tiež to bolo pri šoférovaní v zahraničí, žena volala českú 112 a operátor sa spojil s danou krajinou a poslali mu sanitku.

Ak skončil v zdravotníckom zariadení tak to prostredníctvom nášho veľvyslanectva kontaktuje príbuzných. Zavolajú jeho otcovi.

nin12345
24. aug 2025
@maranco

Tuším v Česku bol prípad že muž v zahraničí telefonoval žene, že mu je zle, tiež to bolo pri šoférovaní v zahraničí, žena volala českú 112 a operátor sa spojil s danou krajinou a poslali mu sanitku.

Ak skončil v zdravotníckom zariadení tak to prostredníctvom nášho veľvyslanectva kontaktuje príbuzných. Zavolajú jeho otcovi.

@maranco to je iné keď jasné povie kde sa nachádza a že mu je zle a dokáže tým pádom ťa polícia hneď vyraziť

aknaj
24. aug 2025

my sme riešili niečo podobné, no bolo to pred 20 rokmi
mama nedorazila k sestre v čase, kedy mala, nedvíhala telefón
volali sme na políciu, či niekde nebola búračka
tam nám povedali, že áno, určili polohu a potom sme volali do blízkych nemocníc, kde by sa mohla nachádzať, takto sme ju našli
ale bolo to len v rámci Slovenska

autor
24. aug 2025
@nin12345

@anonym_autor ak sa mu niečo stalo dajú vám vedieť. Pravdepodobne je v poriadku len nedvíha. Ako dlho už nedvíha?

@nin12345 vyše 3 hodín. On sa zvykol hlásiť.

nikaeli
24. aug 2025
@nin12345

@januska12323 a čo asi tak polícia s tým spraví? 🤣 Dobrý deň švagrovi je zle a nedvíha mi mobil ani neviem kde sa nachádza. Polícia: dobrý deň samozrejme okamžite vyhlasujeme medzinárodné pátranie

@nin12345 no ak to naformuluješ takto, tak to znie blbo. Ale ked sa opýtaš, či sa približne v tejto lokalite nestala nehoda, povieš im meno, možno ťa budú vedieť nasmerovať. Neverím, že by ju vysmiali, keby im opísala situáciu. Prinajhoršom jej povedia, že o tejto osobe nemajú žiadne informácie.

enrice
24. aug 2025

Manzelka nonsyop povie ze dakam ide a ani nezdviha a ano mozem aj policiu kontaktovat

n_p
24. aug 2025

Za taký čas už môže byť kľudne aj v Nemecku. Ak sa mu niečo stalo, nemocnica informuje políciu, ČR polícia informuje SK políciu a oni idú osobne na adresu trvalého pobytu, takže ak žije s otcom, bude to vedieť on prvý.

vevesh
24. aug 2025
@anonym_autor

@nikaeli vracal sa do práce do Holandska, žije tam už roky, bol len v ČR, cestoval. Zvoní, ale nezdieľame polohu.

@anonym_autor ak viete cestu odkial kam, cez google maps viete vyrataz, kde sa asi nachadzal pri poslednom kontakte. Takisto dopravny servis je online, tam sa hlasia dopravne nehody na usekoch. A potom, ak by ste zistili, ze kde je, mozete zavolat na miestny policajny zbor a opytat sa, ci nieco nebolo hlasene. Este stale je mozne, ze mu niekto ukradol mobil. Skusala by som aj nadalej nahodne prezvonit, ci nahodou niekto nedvihne (sem tam sa stava, ak zazvoni v pravy cas, ze ti nejaka osetrujuci personal zdvihne..)

anonym_00b1b0
24. aug 2025

Má nejakú inú možnosť kontaktu ako mobil ? Ak áno počkala by som do večera či sa neozve. Možno len zabudol mobil niekde na pumpe... Prípadne vieš koľko trvá cesta? Môže byť už na mieste a spať ak mu nebolo dobre... Ak sa mu naozaj niečo stalo,tak sa k vám info dostane, alebo teda k otcovi. Predpokladám, že doklady mal so sebou .Aj keď možno s menším oneskorením keďže to pôjde cez štáty...

anonym_e5fa0f
24. aug 2025

Toto som riešila pred pár týždňami s pražskou políciou aj mestskou políciou. Volala som, či nemali ohlásenú nehodu vozidla s ŠPZ.... Nemali. Volala som na Mestskú, či nebol nejaký incident, ktorý by riešili nebol. Volala som do nemocníc, či nemajú takého pacienta, nemali.

koniarova
24. aug 2025

Počkaj ešte. Aspoň do rána.

kaca222
24. aug 2025

Ak máš poslednú informáciu, že mu je zle, ja by som nečakala. Kontaktovala by som českú políciu a popísala im situáciu. Nemusíš robiť haló, slušne im povedz, že nevieš koho kontaktovať. Minimálne ti budú vedieť poskytnúť informácie, aký by bol postup v prípade, že by sa niečo stalo

staromodna
24. aug 2025

Volaj políciu hneď. Minule bol prípad, že išiel nejaký muž do Švajčiarska tuším, prišlo mu zle počas rozhovoru so ženou a ona kontaktovala políciu. Na tom nie je nič smiešne a vtipné a treba reagovať promptne, aby nebolo neskoro. Radšej zbytočne ako vôbec

nin12345
24. aug 2025
@staromodna

Volaj políciu hneď. Minule bol prípad, že išiel nejaký muž do Švajčiarska tuším, prišlo mu zle počas rozhovoru so ženou a ona kontaktovala políciu. Na tom nie je nič smiešne a vtipné a treba reagovať promptne, aby nebolo neskoro. Radšej zbytočne ako vôbec

@staromodna ale to je zase to isté. V tvojom prípade ona vedela kde sa nachádza. Autorka tu ani pomaly nevie v akom je momentálne štáte. Za ním nemá kto kam vyraziť lebo nik nevie kde je. A pokiaľ sa mu niečo stane najbližšiu rodinu určite kontaktuje polícia ihneď ako to bude možné.

dennissa16
24. aug 2025

Ja by som mala tiež obavy. Je iné, keď človek cestuje s niekým alebo napr vlakom. Ok, môže zaspať, zvonenie ma vypnuté.
V tomto prípade určite musí mať mobil po ruke, veď na 90% používa aj navigáciu, je zvláštne, že sa nehlási.
Ešte jedine, že odparkoval niekde a spí. Ale keď mu bolo zle, no tiež by som nebola pokojná.
Drzim palce, nech sa ozve, že je v poriadku.

januska12323
24. aug 2025
@nin12345

@nin12345 napríklad sa mohla stať na danom úseku nehoda a zistia, že je v nemocnici?

anonym_fe6ec7
24. aug 2025

Keď máš poslednú správu že mu bolo zle a neozval sa vám, tak volaj políciu.

nikdenikto
24. aug 2025

Už sa ozval?

nikasmile
24. aug 2025
@staromodna

@staromodna súhlasím

bielasovicka
24. aug 2025

@anonym_autor autorka, vieš už niečo?

jaass
24. aug 2025

Presne, i ja by som volala v takom prípade 🤔

autor
24. aug 2025

Áno, naplnilo sa moje tušenie a skončil v nemocnici. Ešte sa dostal do Nemecka, tam skolaboval, takže riešime, ako pôjdeme pre auto.
Ďakujem za rady.

ankare
24. aug 2025
@anonym_autor

Áno, naplnilo sa moje tušenie a skončil v nemocnici. Ešte sa dostal do Nemecka, tam skolaboval, takže riešime, ako pôjdeme pre auto.
Ďakujem za rady.

@anonym_autor chválabohu,že je v poriadku.

Strana
z2