Švagrovci s deťmi sa chcú s nami (aj s našimi deťmi) stretávať aj počas choroby. Ako to riešiť?
Ahojte. Neviem ani kde zacat no pokusim sa opisat situaciu V skratke. S priatelom mame rocneho syna a jeho brat ma 3 rocneho a 8 rocnu. Ked je moje dieta chore tak je doma a neberiem ho na navstevy ani medzi deti no priatelov brat zo zenou maju deti non stop chore a nemaju s nicim problem . Trochu to upresnim : ich trojrocny dostal ovcie kiahne a uz na piaty den ho brali na bicykel do parku , vraj je teplo a uz je skoro zdravy, ked ma maly sopliky tak mama bez vahania ho posle do skolky alebo ho zoberu behat. Priatelov brat je toho nazoru, ze sopliky su nic ani kasel to Nie su choroby a cim viac krat ochorie tym si lepsie vybuduje imunitu. Minuly tyzden ich maly mal hnacku tak miesto toho aby s nim boli doma tak ona sa s nim isla na detske preteky a nezabudla zavolat Aj mne ci nepridem. No nastastie som tam nesla. Nas maly ma druhy tyzden nadchu a mali k nam prist gratulovat , tak som im povedala, ze ked bude zdravy a priatelov brat nato : Vas je chory, nas ma hnacku tak ked je problem. Myslela som si , ze zle pocujem . Kvoli tomu sme sa s tym mojim pohadali vraj ci nechcem aby k nam chodili . A posledna kvapka bola asi ked sa jeho brat dovalil aj s malym, ze nam priniesli maso co nam poslala babka a samozrejme nezabudol prizvukovat, ze oni su uz zdravy. Boli len 5 minut Ale neskor isli s nasim starsim na bicykel a Som sa dozvedela, ze malemu mama stale fukala nos. Najhorsie na tom je, ze kazdu sobotu teda ked sa da chodievame k priatelovym rodicom na dedinu a chodievaju Aj oni no ked si predstavim, ze tam budu chodit s chorymi detmi tak mi je uz Teraz nevolno. Ja neviem Ako to riesit lebo pekne slovo nepomaha a moj priatel ten je ticho. Dakujem za precitanie pripadne rady
chapem, ze Ti to je neprijemne, ale obavam sa, ze sa Ti nepodari svoje dieta izolovat od chorych ludi 🙂 co budes potom robit v skolke?
alebo ked budes mat druhe a prvy bude chory?
ja mam 4 deti, a keby sme mali byt doma a izolovat sa vzdy ked ma niekto sopel ci kasel, tak sme zatvoreni 360 dni v roku.
a co sa tyka kiahni - aj moji mali lahky priebeh bez teplot a chodili sme na slniecko. akurat mimo kolektivu. ja ani moja dr sme na tom nevideli nic zle 🙂
Ak si nepraješ, aby k vám chodili s chorými deťmi, tak na to máš právo. Ale riešiť, či oni idú so soplíkom von, to je ich vec. Nemôžeš malého držať celý život v bavlnke, s chorými ľuďmi sa bude stretávať stále.
Ja ti rozumiem, nemám väčšie nervy, keď niekto povie, že sopel a kašeľ nie je choroba, a co to potom je? Prejav absolútneho zdravia?? Keď je niekto chorý, má byť doma, tobôž s kiahnami, alebo hnačkami, chorí ľudia, čo to takto zámerne roznasaju kade tade, u mňa všetci vedia, že s chorobou sa k nám jednoducho nechodí, a nikto nie je vítaní, a zatiaľ to všetci chápu po hnačkach aj týždeň, tých sa bojím ako čert kríza 🙂 byt tebou, zavolám vždy svokre, či sú tam tie decká choré, ak áno, nesla by som, im zakázať nemôžeš ale ty tam do semenista chorôb tiež nemusis....
@andrea_82 Profil som pred mojou odpoveďou nepozerala, ale hneď v úvodnom príspevku si pozri druhú vete po pozdrave Ahojte 😉. A potom aj celý príspevok + diskusia sa nesie v duchu "moje dieťa" , nie deti....
Neviem, kde je teda pravda, možno je to tým, že to druhé dieťa v profile má už 13 rokov a teda de facto, má už vybudovanú imunitu a nejaké soplíky, kašlíky už nie sú hrozbou.... Je to pre teba podstatné, či má jedno alebo dve deti ? Pre mňa veľmi nie 🙂.
No je fakt, že usoplene a ukaslane deti do kolektívu nepatria, ale zdá sa mi, že trošku preháňaš. Aj som sa sa tak stresovala pri prvom dieťati. Lenže keď tie sople (samozrejme vodové, nie zelene a pod.) trvali takmer celu zimu, trochu som zo striktnosti upustila. To by sme nemohli nikam chodiť pol roka. Asi by som odporučila stanoviť jasné pravidlá. Čo si ochotná akceptovať a čo už nie. Samozrejme je to Tvoja domácnosť a Tvoje dieťa, tak keď chceš prijímať len úplne zdravé osoby u seba v byte, je to Tvoja vec. Každý to ma akceptovať.
Nechapem preco riesite kolko mam deti. Mam dve.Nie som precitlivela a viem, ze ked maly nastupi do skolky bude viac doma ako V skolke a to hlavne kvoli tym nezodpovednym rodicom.
@bebe8888 aj my sme to takto so sestrou riešili keď boli deti malé (ona má 3, ja 2) Stále malo niektoré dieťa sopel, kašel, vši, angínu, tak sme sa stretávali kvôli tomu minimálne, alebo väčšinou v lete, keď zásoba chorôb je skromnejšia. Potom, keď začali chodiť do školy sme si povedali, že už sa na to vykašleme a sople a kašle nebudeme riešiť (pokiaľ nemali deti teploty), aby sme sa vôbec vtedy mohli aj v zime občas stretnúť. Teraz máme z detí puberťákov, to už je zasa o niečom inom...
@bebe8888 ja len k tomuto: "viem, ze ked maly nastupi do skolky bude viac doma ako V skolke a to hlavne kvoli tym nezodpovednym rodicom." Si uvedomujes, ze nie kazdy moze zostat s kazdym soplom doma? A nemusi byt vobec nezodpovedny. Len ak by mal byt z mesiaca tri tyzdne OCR tak nebude mat z coho decku kupit ani rozok ci zaplazit hypoteku.
@bebe8888 soplik/kasel je OK. to maju decka vkuse. kym sopel nie je zeleny, tak je to v pohode. ale teda kiahne a hnacku by som z domu hnala ... kiahne su infekcne do zahojenia poslednej chrasty. a riskovat dehydrataciu rocneho dietata kvoli hnackam - to mi teda za hadku stoji. ale plati aj ten zaciatok - sopel a kaslik neries.
@xxxkatka jasne, nemozme byt 3 tyzdne zo 4 OCR. ale skratka ked je dieta chore, nema co robit v kolektive - chore v zmysle infekcn0e. resp je mu pobyt v kolektive viac na skodu. my mame vychystralu maminku, co posielala dieta do skolky a
j so zapalom stredneho ucha. ATB dala rano a vecer a dieta cez den v skolke. to dieta sa muselo zle citit - ale jej nic nedokazes, lekar ti udaje neposkytne a ked nema teplotu, ani ucitelka ju domov nemoze poslat :(
@bebe8888 tak to by netešilo teda ani mňa, hlavne keď ma niekto chorlave dieťa. Mne tak prišla 2x mužov a sestra, ale ze na totalku s horúčkou a potom raz ešte dostala virus zo Srí Lanky a lekári jej nevedeli dlhú dobu prísť nato co ma. Tak keď prišla, vzala som malú, sadli sme do auta a čaute ideme. Išli sme na nákupy alebo na ihrisko. Viac som neriešila, nevysvetľovala.
@bebe8888 Ze sa im syn nepos.al ked mal hnacku a behal vonku.Su mi nesympaticki takym bezohladnym spravanim a zlahcovanim,nezavidim ti.
Ja som taketo neriešila. Mám 5 deti z toho tri malé , v podstate sú zdraví. Majú sople raz za čas , chodia ku mne kamošky aj s usoplenymi detvakmi aj kašlajucimi, beriem to ako súčasť života. Jednoducho deti soplia a kašĺu a to aj v škole. Asi ťažko budeš nechávať prváčika doma ak má len sople, alebo aj ty doma ostaneš ak máš nádchu a vynechaš z práce? Alebo tá učiteľka v materskej má nádchu tak nepríde aby nenakazilia deti ? Je to prirodzená súčasť detského veku.
Moji svagrovci su podobny...teplota, sopel a volaju ci mozu prist....svokra sa urazi ked je u nich niekto doma chori alebo hnacky maju, postupne cela rodina sa vystrieda a my si dovolime neprist...

@bebe8888 podla mna prehanas 😂