icon

Svokra, dieťa, trápenie a nespavosť

little_rose
6. júl 2025

Dobrý deň, neviem, či je to možné, či tomu veriť, či neveriť. Malinká nemá ani rok. Jedná sa o to, že už od malička kedykoľvek, keď prídeme k svokre alebo len malú vidí na fotografii, či len na ňu nakukne, malá nespí ďalšie 3-4dni. Myslela som, že keď spí, tak to bude v poriadku. No nebolo. Zasa nervózna, plačkavá, nespavá. U mojich rodičov sa to nedeje. Ja viem, že svokra jej nechce zle, ľúbi ju, ale je to vždy. Ja s ňou nemám najlepší vzťah, pretože je to typická svokra. Malú by najradšej mala každý deň, všetko organizovať, všetko robia všetci zle a keď náhodou niečo spraví ona, tak aj tak za to môžu druhý.
Skúšali sme všeličo, ja som nemyslela na to, že bude zle lebo spinkala, mal ju iba manžel, išla tam vyspatá, išla tam, že spinká (vždy sa zobudí), išla tam, že tam zaspí (nezaspala), videli ju vonku, v aute, u nás, na fotografii.. Nič nepomohlo. Vždy 3-4 dni utrápená. A to je to najhoršie. Nedokážem tam už ísť, pretože sa maličká vždy trápi a mne to trhá srdce.
Máte niektorá podobnú skúsenosť? Čo robiť?
Ďakujem.

Strana
z2
jesenzima
6. júl 2025

@little_rose Malú by najradšej mala každý deň, všetko organizovať, všetko robia všetci zle a keď náhodou niečo spraví ona, tak aj tak za to môžu druhý.... 🤔 no a teraz si si už konečne našla (vymyslela) dôvod, prečo tam nechodiť a potrebuješ odobrenie, alebo čo 🙄

viestta
6. júl 2025

Jasne, babka pozrie na fotku vnucata a ono je nesvoje 4 dni... Uvedomujes si, ze je to matka otca tvojej dcery? Rovnaka babka ako je tvoja mama?
Musela si sa velmi usilovat aby si vymyslela dovod, pre ktory vnucku nebude vidat matka jej otca, vsak?
este by ma zaujimalo, co na tieto vymysly hovori otec dietata

marhulka13
6. júl 2025

@little_rose 3-4 dní je utrapena, lebo bola u babky? Ale no

patka06
6. júl 2025

Nemáš dobrý vzťah so svokrou, si z nej nervozna a svoju nervozitu prenášaš na dieťa.
Navyše hľadáš výhovorku ako svokru od dcéry odstrihnúť.
Myslím, že ak dcéra pôjde k svokre bez teba, bude všetko ok

colsami
6. júl 2025

Babka pozrie na vnuckinu fotku a preto Ti mala nespi 3 dni? Akoze odtial potial 😃

koniarova
6. júl 2025

Tá svokra musí byť prinajmenšom Satan. 😁 Súhlasím s babami vyššie.

little_rose
autor
6. júl 2025

Ja ju rešpektujem ako babku aj ako matku svojho manžela. Veru, že z nej nervózna nie som a bola by som najradšej, ak by malá tak utrápená nebola.

patka06
6. júl 2025
@little_rose

Ja ju rešpektujem ako babku aj ako matku svojho manžela. Veru, že z nej nervózna nie som a bola by som najradšej, ak by malá tak utrápená nebola.

@little_rose Ak je malá utrápená, nie je to zo svokrinho pohľadu - príčinu by si mala hľadať inde
Z toho čo o svokre píšeš naozaj nie je cítiť rešpekt

777januska777
6. júl 2025

Ono väčšinou je to tak, ze ak ma nevesta dobrý vzťah so svokrou, má dobrý vzťah aj s vnucatami (nemusí to byť pravidlo). Možno by som začala tu. Snaž sa napraviť vzťah vás dvoch a potom sa pravdepodobne dostaví aj vzťah vnúčata a babky. Lebo deti sú na toto veľmi citlive a vnímajú nervozitu rodiča.

lucia13022023
6. júl 2025

Podľa mňa dieťa vycíti z teba ze si nervózna a je nervózne aj dieťa.

michaela329
6. júl 2025

Kúp si magnézium a never na hlúpe povery....

lizatko1009
6. júl 2025

ja oepadnem ake su tu dnes témy🫣 mat vase problemy🫣 život vam uteka, halooo

januska12323
6. júl 2025

Chápem, že môže byť dieťa nervózne z návštevy ale keď svokra pozrie na fotku a dieťa o tom ani nevie??

misiak7777
6. júl 2025

@little_rose pár storočí dozadu by kvôli tebe svokru upálili ako čarodejnicu 😃😃😃😃 ze kukne na fotku a decko nespí 3 dni 🤣🤣🤣

little_rose
autor
6. júl 2025

Otec dieťaťa to vidí tiež. Mesiac tam nejdeme, mesiac je dieťa v poriadku. Ideme tam a dieťa v poriadku nie je. Skúšali sme, že tam dieťa ide s otcom. Nepomohlo. Svokru rada nemám z viacerých dôvodov, ale rešpektujem ju. Trvá to už skoro rok. Môžte písať, ako mám problém ja, ale ak by som problém mala ja, nesnažila by som sa to vyriešiť. Chodili sme tam častejšie a bolo horšie. Začali sme chodiť menej často, nech sa netrápi. Bývame v tom istom meste, tiež by som bola radšej, keby môžu malú pokočíkovať a my s manželom môžme ísť do kina. (Nie, druhá babka tiež nechodí kočíkovať, keďže je tam diaľka a práca, ale chodievame za sebou a dieťa je ok. Dieťa je ok si všetkými. Len proste nie so svokrou.)
Ďakujem za rady - nerady.

petronelag
6. júl 2025
@little_rose

Otec dieťaťa to vidí tiež. Mesiac tam nejdeme, mesiac je dieťa v poriadku. Ideme tam a dieťa v poriadku nie je. Skúšali sme, že tam dieťa ide s otcom. Nepomohlo. Svokru rada nemám z viacerých dôvodov, ale rešpektujem ju. Trvá to už skoro rok. Môžte písať, ako mám problém ja, ale ak by som problém mala ja, nesnažila by som sa to vyriešiť. Chodili sme tam častejšie a bolo horšie. Začali sme chodiť menej často, nech sa netrápi. Bývame v tom istom meste, tiež by som bola radšej, keby môžu malú pokočíkovať a my s manželom môžme ísť do kina. (Nie, druhá babka tiež nechodí kočíkovať, keďže je tam diaľka a práca, ale chodievame za sebou a dieťa je ok. Dieťa je ok si všetkými. Len proste nie so svokrou.)

@little_rose Dieťa to cíti, že jeho mama niekoho nemá rada, aj náš syn keď bol malý tak takéto napätie vedel hneď odhaliť.

janettdamian
6. júl 2025

Ja napíšem našu skúsenosť. Dcéra, dnes už 30r. od narodenia mala takýto problém s jedným človekom. Bol to mužov kamarát-rodinný známy, mali sme normálne vzťahy. Naše dieťa, keď bolo v jeho prítomnosti, tak ho proste uriekol. Nemohol on za to, ani o tom nevedel. Proste sme si to od sledovali, že sa to deje. Pomáhala jej bylinka čistec, do dnešného dňa jej je zle, len keď sa povie jeho meno. Kontakty sme v podstate prerušili. Trvalo to niekoľko rokov.

fajnova
6. júl 2025

Preboha, chudera babka. Ona o tom vie, akého démona z nej robíš? Kks, konikovske nevesty zachvilu budú zakazovať svokram aj pozrieť sa na fotku ich pokladika... Toto čo už je? 😅

44janica44
Autor odpoveď zmazal
44janica44
6. júl 2025
@little_rose

@little_rose mňa zaujíma ako vieš kedy sa pozrie na fotku? Ved fotky moze pozerať aj každý deň

little_rose
autor
6. júl 2025
@44janica44

@little_rose mňa zaujíma ako vieš kedy sa pozrie na fotku? Ved fotky moze pozerať aj každý deň

@44janica44 Keď sa jej pošle nová fotka. O fotky toľko ani nejde, ako o osobné stretnutie.

little_rose
autor
6. júl 2025
@fajnova

Preboha, chudera babka. Ona o tom vie, akého démona z nej robíš? Kks, konikovske nevesty zachvilu budú zakazovať svokram aj pozrieť sa na fotku ich pokladika... Toto čo už je? 😅

@fajnova V prvom rade je to moje dieťa a môj pokladík. V druhom rade mi ublížila a pokazila všetko čo sa dalo ohľadom svadby, krstu.. Ak ste mali alebo budete mať svadbu, chcem vedieť, aká by bola vaša reakcia, ak by Vám svojvoľne svokra menila priestor, stoly, hostí.. Bez Vášho vedomia. Ja som v tomto prípade ustúpila i cez to, že som povedala, že sa mi to nepáči. (Nič z toho neplatila, všetko sme platili my alebo moja strana, ona nezarába.) A to bolo tak zo všetkým. V priebehu troch rokov narobila dosť konfliktov a veru že nebola tá, ktorá by ustúpila, či bola ticho. Ja ju ale rešpektujem a aj cez nezhody trvám na tom, aby svoju vnučku, MOJU dcéru videla. Ale nenechám maličkú trápiť. Preto sa snažím nájsť riešenie. Bohužiaľ má povahu akú má, nikto ste sa nezamysleli nad tým, že to môže byť tým? Že vlastné deti od nej zutekali? Že maličká to cíti? Ale je rodina. Je matka môjho manžela. A ja ako mama chcem byť lepšia. Verím, že malej nechce zle, verím, že ju ľúbi, že za to ani možno nemôže. Ale je to tak. Či tam som, alebo tam nie som. Deje sa to. Vždy. Už rok.
Takže ďakujem.

motylik2559
6. júl 2025

Ahoj, nejdem ta hanit, neboj😄 Len teda som si spomenula na svoje detstvo...ked som bola mala, ci este ako babo alebo aj neskor este ked som bola skolkarka, tak tiez som u tatkovej mamy byt moc nechcela a plakavala som🤷‍♀️ Podla mna nejde o vztah nevesta-svokra, lebo moja mama ho mala so svokrou dobry. Tiez si to nevedeli vobec vysvetlit...trvalo to. No ked som zacala chodit do skoly, tak sa mi to uplne otocilo a k babke som sa pytala. S babkovcami z maminej strany nebol problem od babatka. Nebojte, niesom sybila, aby som si nieco pamätala ako babo, takto mi to povedali z rodiny viacerí. Mamina sa na to pytala aj lekarky pre istotu a ona ju ukludnila,ze niektore deti to tak proste maju...je to zvlastne, nevysvetlitelne...ale vidis otocilo sa to a preslo to, ked som bola skolacka a dokonca som tam rada chodila uz potom🙂 Takze zatial nezufaj, mozno to chce len cas🙂

katkati
6. júl 2025

Píšeš, že ju rešpektuješ. Nie, nerešpektuješ a vymýšľaš si o nej bludy. Niektoré nevesty sú naozaj nočná mora. Hrozná predstava, že o mne by si niekto niečo také vymyslel. Sú to bludy, never na takéto veci, budeš kľudnejšia a prenesie sa to aj na dieťatko.

aurora33
6. júl 2025
@little_rose

@fajnova V prvom rade je to moje dieťa a môj pokladík. V druhom rade mi ublížila a pokazila všetko čo sa dalo ohľadom svadby, krstu.. Ak ste mali alebo budete mať svadbu, chcem vedieť, aká by bola vaša reakcia, ak by Vám svojvoľne svokra menila priestor, stoly, hostí.. Bez Vášho vedomia. Ja som v tomto prípade ustúpila i cez to, že som povedala, že sa mi to nepáči. (Nič z toho neplatila, všetko sme platili my alebo moja strana, ona nezarába.) A to bolo tak zo všetkým. V priebehu troch rokov narobila dosť konfliktov a veru že nebola tá, ktorá by ustúpila, či bola ticho. Ja ju ale rešpektujem a aj cez nezhody trvám na tom, aby svoju vnučku, MOJU dcéru videla. Ale nenechám maličkú trápiť. Preto sa snažím nájsť riešenie. Bohužiaľ má povahu akú má, nikto ste sa nezamysleli nad tým, že to môže byť tým? Že vlastné deti od nej zutekali? Že maličká to cíti? Ale je rodina. Je matka môjho manžela. A ja ako mama chcem byť lepšia. Verím, že malej nechce zle, verím, že ju ľúbi, že za to ani možno nemôže. Ale je to tak. Či tam som, alebo tam nie som. Deje sa to. Vždy. Už rok.
Takže ďakujem.

@little_rose preboha 🤣🤣😅😅😅 jasne že dieťa cíti, že svokru nemusíš, si nervózna a dieťa je nervózne z teba. Takže svojmu pokladiku ubližujes len ty.

revikat
6. júl 2025
@little_rose

Takže ďakujem.

@little_rose píšeš, že ste mali svadbu aj krst, ste veriaci?
Veľa ľudí ťa tu vysmieva, že si vymýšľaš, ale môže sa stať, že svokra má zlý vplyv na malú možno kvôli nejakým duchovným veciam z jej minulosti, možno chodí k nejakému veštcovi, nikdy nevieš. V skupinke Veriace mamičky ti určite poradia lepšie ako ja, nejaké modlitby a pobožnosti za očistenie rodu alebo niečo podobné.

Ja som mala som svojou svokrou tiež veľmi napätý vzťah, ale našťastie sa zmenilo moje vnímanie a otvorila som myseľ aj srdce, veľa vecí sme si vydiskutovali (aj keď možno zvýšeným tónom, ale zbúralo to veľa prekážok) a postupne sa to začalo meniť. Modli sa v prvom rade za seba a dcérku a potom za svokru.

Prosím, ironické komenty si nechajte pre seba a buďme k sebe láskavé a rešpektujúce ❤️ každý má právo na vyznanie viery, aj keď vy nemusíte byť veriaci 🙂

zuzinka888
6. júl 2025

No a tvoj muz ma polovicu jej genov🙉- on ked kukne na malu tak nespi 2 dni?

sidicek
6. júl 2025

Ja keď vidím polke slovenska červené šnúrky na rukách ,tak ma táto téma ani neprekvapuje , ako sa spieva :stredovek neskončil, stredovek trvá

little_rose
autor
6. júl 2025
@zuzinka888

No a tvoj muz ma polovicu jej genov🙉- on ked kukne na malu tak nespi 2 dni?

@zuzinka888 Nemyslím si, že je to génmi, keďže môj muž od nej odišiel, aby mohol dýchať. Je to ale stále jeho mama a nezavrhol ju.

little_rose
autor
6. júl 2025
@aurora33

@little_rose preboha 🤣🤣😅😅😅 jasne že dieťa cíti, že svokru nemusíš, si nervózna a dieťa je nervózne z teba. Takže svojmu pokladiku ubližujes len ty.

@katkati Ako môžete povedať, že si niečo vymýšľam? Nevidím to len ja.
@aurora33 Ja nervózna nie som. Pravda je, že cítim nepohodlie, ak tam sme a má sa to diať znova. Ale muž? Keď tam ide s dieťaťom? Tiež na tom tak?

Strana
z2