Svokra je strašná rapotačka
Aj vy máte také svokry? Chudák môj muž . Keď sme tam sedí ako na ihlách a koľkokrát úplne veci povie že to prekrúti , ja len pozerám reku to čo . Niekedy reagujem niekedy si poviem musíš vydržať. Ja neviem či sa snaží byť v ich očiach dobrý. Pretože to je jedna čistá kelišova a spol. Jak sa nedozvie niečo tak je zle. Nemyslela som si to až tak ale potvrdila mi to švagriná ale mala som ten pocit . Takto sa necháva matka preboha
Tvoj muž má 5 rokov?
Boze no, tak sa rozpravajte o pocasi a tam nech si kludne prekruti. My ked sme u svokry, tak ziadne sukromne temy nepreberame. A co sa stane, ked sa nieco nedozvie? Vydedi vas? 🙂
@anonym_autor no vidis. A ty si zas na smiech v tom ze musis na internete kydat na svokru.
Ale aby som ti odpovedala. Mam svokru ktora ma plusy a minusy, vlastnosti ktore si cenim aj nad ktorymi krutim hlavou. Ale muselo by mi dobre vyhravat v makovici aby som o nej zakladala diskusiu.
@anonym_autor no vidis. A ty si zas na smiech v tom ze musis na internete kydat na svokru.
Ale aby som ti odpovedala. Mam svokru ktora ma plusy a minusy, vlastnosti ktore si cenim aj nad ktorymi krutim hlavou. Ale muselo by mi dobre vyhravat v makovici aby som o nej zakladala diskusiu.
@really8 Veru, veru, aj my raz budeme svokry – či nevestám, alebo zaťom.
Ja by som to proste ignorovala, usmievala sa a tvarila, ze je vsetko ok. Toto sa zmenit neda.
@anonym_autor otrasne formulujes vety.Z napísaného človek nevie či ohovaras svokru, alebo muža.Muz ju takú pozná celý život jemu to nepríde čudné a niektoré ženy žijú tým, že rozprávajú o druhých.
tak je klebetnica no a čo, nedavajte jej žiadne info a hotovo
horšie je toxická svokra a pod
ja mám super svokru nemožem sa stažovať
Pokial o niekom viem, ze je klebetny, tak mu nehovorim nic. A je jedno, o koho sa jedna. A zaroven nevesiam svoje veci na nos kazdemu len preto, ze to musi vediet. Nemusi. Pokial sa ho to netyka. A to radim kazdemu. Nechavajte si sukromne veci pre seba, nemate povinnost ich zdielat s okolim ani s blizkou rodinou. Ak sa ich to netyka, nie je to ich vec. A ani rodicom alebo svokrovcom sa nehovori vsetko.
@anonym_autor a aspoň rozpráva súvislo a jasne, či tiež tak nezrozumiteľne a popletene ako ty?
@really8 👌🙈 to napisala len tak z dlhej chvile, aby sme si zarapotali na konicku 😁
@anonym_autor Áno,je to tak,takto sa matka nespráva.Ja som tiež dlhé roky, hľadal odpoveď, prečo sa mamy a svokry správajú nepríjemne a deštruktívne,dokonca voči najbližšej rodine.
V knihe od - Dale Carniege - Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí - som sa dočítal, že každý človek - teda aj naše mamy a svokry, má v sebe obrovskú túžbu BYŤ DÔLEŽITÝ, ZAŽÍVAŤ, ŽE MÁ HODNOTU , ŽE JE CENNÝ. A , ŽE JE BEZPODMIENEČNE MILOVANÝ.
Ak toto, nezažijú,hlavne v detstve, vytvorí sa v ich vnútri prázdnota,pocit menejcennosti,pocit hanby,pocit " SOM NIKTO" .Tento pocit ich ničí a je hlboko " bolestivý". Všetko sa to odohráva hlboko vo vnútri človeka a často podvedome.A na tú " bolesť" si hľadajú utišujúce prostriedky - kontrola,kritika a pod.To ich samozrejme neospravedlňuje,toto je len vysvetlenie.
Mama tvojho muža - nepotrebuje vedieť,ona potrebuje mať pocit, že je stred vesmíru.Informácie sú pre ňu potvrdením vlastnej hodnoty.A keď niečo nevie, cíti sa ohrozená, vyradená, zbytočná,nie dôležitá,som nikto.Je to síce blbosť,ale ona to tak cíti.
A tam končí materstvo a začína autoritárstvo." Potrebuje" všetko vedieť, uráža sa, keď keď jej niekto niečo nepovie, vyvoláva pocit viny.Neznáša tajomstvá,lebo nemôže KONTROLOVAŤ.
Kontrola je ďalší prejav,ako si ľudia dokazujú, že majú cenu a hodnotu.Priklad osoby s anorexiou.Ich vzorec je - viem kontrolovať príjem potravy, mám cenu a hodnotu.Alebo hypochonder - mám chorobu ( väčšinou vymyslenú) ,teda som niekto a mám hodnotu,som dôležitý.Všetko toto vedie k menšej alebo obrovskej destštrukcii - zdravia,psychiky a vzťahov.
Potom tvoj muž je ako na mínovom poli,aby niečím nezranil matku,aby bol pokoj,aby nestratil jej priazeň.Však nás tak učili - miluj blížneho svojho ako seba samého,a mama je mama.Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že človek môže mať rád druhého človeka tak ako seba,ALE NIE VIAC.Len v skratke - ja som to skúšal,ale vyhorel som na dva roky.
Svokra nebude spokojná,ani keby vás odpočúvala 24 hodín denne.Nezaberá väčšinou ani keď svokram a mamám človek slušne vysvetlí, že sú veci, ktoré si nepraje.Odignorujú to.Čítal som, že potom už treba dať hranice s dôsledkami.Dôsledok - napríklad stretávanie sa s ňou na minimum.Hlavne, keď by vás to s mužom rozdeľovalo.Je to všetko na dlhé lakte.Tak vám prajem dobré rozhodnutia a aby mužova mama objavila svoju hodnotu a cenu.
@anonym_autor a tvoja mama nie je rapotacka

O mužovi prekrucuje či čo?