icon

Svokra ukázala prostredník: Ako riešiť rodinné konflikty?

13. jan 2025

S muzom som 14 rokov. Prvych 6 rokov, ked sme iba spolu chodili, mali sme Vianoce tak, ze on u svojich rodivov jabu svojivh. Prste, tak nam to vyhovovalo. Inak sme byvali este kazdy u svojich rodicov. Avsak, zobrali sme sa a zacali byvat spolu. 500km od rodiny. Kedze chystali sme sa dokov a akurat sbokra bola na messenger kamere, hovorime, ze uz na Vianoce budeme spolu. Ze najprv u nich a potom s muzom sa presuniem k nam. A svokra mi na to ikaza prostresnik dobrych 10 sekund. A nastalo ticho. Nic nehovorila a dala inu temu. Ja som u nich nebola, ale manzel potom prisiel k nam ( k mojim rodicom) a odvtedy vlastne mame sviazky tak. 24.12. u nas a 25.12 alebo 26.12 pojdem im zazelat krasne Vianoce. Aj ked pocas roka ideme domov, ja k nim nechodim skoro vobec, manzel je radsej tiez so mnou u nasich. Svokra ma inak ani nevola a nemam si s kou ani co povedat. Nemame najlepsi vztah, vitim, ze ma nenavidi.
Vcera som sa ale dopocula od manzelovej sesternice, ze za mojim chrbtom vyprava kazdemu, ze manzela nepustam domov k nim. 😶 ze to uz vie cele okolie, co samozrejme nie je pravda. Proste tam manzel nechce chodit, aj ked ho posielam. Minule sedime u mojich, ked sme boli doma a ona vypisuje, ze ako mu chyba... Preco nejde dokov, tak hovori, ze pojde. Po 3 hodinach sa vratil s tym, ze s mamou ani nebol, lebo niekam odisoa a ked sa vratila, tak si k nemu ani nesadla.... Aj ked, tak na 5 minut a odispa, ze ma robotu teraz. Bol cez vikend.

Inak mna nevolala ani raz na Vianoce ani nikdy. Stale pose iba manzelovi, aby prisiel. Tak tym padom ja nechodim vobec a vidime sa mozno 2x do roka. Neviem ale, co este za mojim chrbtom vymysla....

luciaruz
13. jan 2025

Akoze uprimne? Vyškrtla by som ju zo života na vašom mieste ked sa nevprace do kože. Manžel by si s nou mal vážne pohovoriť, nech ta prestane ohovárať.

pribinak
13. jan 2025

Nechápem načo tam posielaš miza? Však áno on sám sa tam neťahá, tak niečo ho posielaš ty?
To je tiež take zvlastne od teba

Svorku by som neriešila

simik22
13. jan 2025

To si už tu písala nie?

biba_18
13. jan 2025

radosť mať takú matku…

kavasmliekom
13. jan 2025

Ja som dnes, či včera videla jedno video, kde muž hovorí o takých vzťahoch...v tomto prípade by som povedala, že tvoj manžel je ten, čo by si mal otvoriť ústa a povedať aj tebe, aj svojej mame, ako to on cíti, vnima. Nie stavať vás dve na pozíciu súperiek.

majkabambulik
13. jan 2025

Ty a manžel ste uz nova rodina a manzel musi stat uz iba na tvojej strane a ako ti radia vyssie-neposielaj manzela ku svokre. Ak by svokra potrebovala s niecim pomoct a volala by vas tak samozrejme mate povinnost jej pomoct no vies ako sa hovori, - kde teba neprosia, nech ta čerti nenosia! Čert-diabol-zly duch ti ukazal prostrednik a ty sa podla toho riad. Nevies coho vsetkeho je svokra plna nenavisti voci tebe schopna. Akurat citam velmi dobru knihu - 50 pribehov zo zivota - ak mas moznost, pozicaj si ju pripadne si ju kup. Opisuje sa tam podobny pribeh ako mas ty - Svokra pouzila ciernu magiu voci neveste, ktoru nenavidela, na oko sa akoze uzmierila s nevestou no v skutocnosti ju pozyvala na kavu, aby jej do kavy liala svinstvo, ktore sposobovalo vazne zdravotne tazkosti neveste! https://www.zachej.sk/produkt/27791/teba-nenavi...

gribka1
13. jan 2025

Buď šťastná z prístupu manžela, neposielaj ho, nech robí ako myslí. Z reči by som si nič nerobila, je ľudový folklór.

sidicek
14. jan 2025

Nerozumiem prečo posielaš dospelého človeka tam kde nechce ísť. A aký je vlastne tvoj hlavný problém. Ze ta ohovára? Ze ta nevola na Vianoce?Ci?