Syn nechce ísť na dovolenku kvôli postave? Skúsenosti a rady
Syn nechce ísť k moru lvôli postave.. stretli ste sa niemto s niečim podobným?
Syn ma kolko rokov? A su jeho komplexy opodstatnene?
Koľko ma syn rokov?
Môj si minulý rok v októbri ešte nechcel dat dole tričko, hanbil sa. Mal trošičku bruško, ale fakt len trošku. Teraz je zas vychrtlý 🤦♀️ a s tým už nemal problém, aby dal dole tričko. Vytiahol sa cez zimu. Ale tiež už nechce s nami chodiť. Obávam sa, že toto bola asi posledná naša dovolenka ako rodiny.
Nestretla, lebo mam dceru a neviem, aky problem ma tvoj syn, no ked vidim dnesnych mladeznikov s prsiami vacsimi ako ich rovesnicky, je mi z toho smutno.
Ocenit treba to, ze si to deti uvedomuju.
A co je na tom nepochopitelne? Neciti sa dobre tak ako vyzera, tak mu s tym pomoz, navrhni mu zmenit stravu alebo chod s nim do posilky.
Vek?
Ako casto chodite na dovolenky? Resp.tam kde treba ukazat postavu v plavkach? Predpokladam ze to je problem.
A ma nadváhu/podváhu? Je normálne, že si deti od istého veku uvedomujú toto a že nejaký čas maju problem sa odhaľovať. Ak je pri sebe, nech s tým teda niečo robí. A keď ma postavu normálnu, tak mu treba vysvetliť, že nikto sa tam na neho nebude pozerať a ak aj hej, do sekundy zabudne, že vôbec videl niekoho takého a makového. Ja som mala na strednej spolužiačky, čo sexovali pomaly komplet oblečené, lebo sa hanbili za svoje krivky, prsia, aj za to ako vyzerajú tam dole. Týmto negatívnym sebahodnotenim si prejde každý. Ak aj ma v pohode postavu, jesť zdravo a športovať by mal tak či tak, možno by mal potom zo seba lepší pocit.
posilka je riešenie, ja som tiež začala chodiť na stare kolena
@tykat syn má 13 rokov a k moru chodíme raz cez leto
@lavender94 no má trošku nadváha
Tak nech s tým zacne niečo robiť. Je jasne, že do dovolenky sa mu asi postava nezmení, ale ten pocit že sa mení a ma moc s tým niečo urobiť mu podľa mňa veľmi pomôže na psychiku. Ja som do posilky tiež chodila asi od 13 rokov. Ale chce to určite podporu z tvojej strany . Z veľkej časti si zodpovedná za jeho stravu, predpokladám, že si nevari sám, takže zmena jedálnička celej rodiny by urobila veľký rozdiel. A hlavne by videl, že v tom nie je sám.
@autor za jeho nadvahu z velkej casti moze to, akym stylom zije rodina, ten, kto plni chladnicku, takze sa zamysli v prvom rade nad tym, kedze synova psychika evidentne trpi, o tom, ze nadvaha zdraviu neprospieva ani netreba hovorit. Vdaka dovolenke si prave zistila, ze syn ma problem a mas sancu zacat ho riesit. Mna napriklad velmi tesi, kolko deti zacina sportovat, ze su plne fitka mladeznikov. Porozpravaj sa s muzom, nech mladeho vezme na ihrisko, do fitka, na turistiku, moznosti je x. A zamysli sa nad tym, co mate v chladnicke, co sa u vas vari.
@mandzula zial je to aj u nas, 10 r.syn ma prsia ako 8 rocna dcera a co mam robit? Zacalo mu to minuly rok, hormony puberta. Nabuchat ho nejakymi umelymi hormonmi? kamoskin maly takto, sportuje, prekrocil ten vek ako moj syn a tiez nabral do prs, riesila to aj pediatrickou, ze prichod puberty. Tak mi prosim porad, ked vies co s tym?
A teraz som precitala druhy prispevol, ze za nadvahu moze rodina, prepac, ja som stihla 170/55. Nemaju pristup k sladkostiam doma, ak nieco tak dostanu od kamosov, alebo im niekto da. Doma mame ovocie, zeleninu, kym nezacal do skoly chodit, bol stihly ako prutik. Potom zacal aj s jedlom vymyslat.
Skatulkovat niekoho bez viac informacii je take konikovske.
@canany ja netvrdim, ze viem, co s tym, zrejme by som to riesila s lekarkou, dala vysetrit hormonalny profil, pretoze tym chalanom to na psychiku dobre nerobi.
Fakt je proste ten, ze chlapcov s prsiami pribuda a v drvivej vacsine su to chalani s evidentnou nadvahou, z nohavic im kypia love handles, nie stihli, vysportovani.
A nerozumiem tomu porovnaniu s 8-rocnou dcerou. Ta uz ma vyvinute prsia?
@canany nikde netvrdim, ze to tak je na 100 % u kazdeho, no fakt je ten, ze stravovacie navyky a zivotny styl dieta odkukava od rodicov. Chapem, ze dieta nevies na 100 % ustriehnut, ked je mimo domu, no ak to ma spravne odkomunikovane, neopusta sa ani vtedy, ked nad sebou nema kontrolu rodica. Rozhliadni sa okolo seba a zistis, ze velakrat plati - stihla mati, stihle deti, tucna mati, tucne deti.
A, samozrejme, moznost zdravotnych problemov, hormonalnej nerovnovahy, problemov so stitnou zlazou a inych nevylucujem, priznajme si vsak fakt, ze tychto pripadov je par percent, zvysok su vyhovorky.
No tak pôjde k moru uvidí, že sú tam obézni ľudia a začne si dávať pozor čo zje.Po ulici do školy sa nehanbí chodiť?je to len puberta a vymýšľa.V tom veku veľmi narastie do 15-17 r my sme mali na ulici chlapca, ktorý bol gulatejsi minule som ho videla a by som ho nespoznala vysoky chlap chudý má 17 r
A je tá nadváha primárny dôvod?
Nemá to len ako vyhovorku?
Nechce byť v tom čase niekde inde s niekým iným a robit niečo iné?
Minulý rok nemal nadváhu?
Možno je len zamilovaný a kocka práve ten týždeň bude doma..
Mimo iného by som ho skúsila namotivovať.
Veď pod, práveže tam sú len cudzí ľudia.
Skúsime si spolu zabehať, zaplávať, požičiame bicykle.
Ja, ty, oco..
Nájdeme niečo čo ťa baví a čo ti vyhovuje aby si to už v septembri vedel a mohol si zvoliť krúžok a pokračovať.
O strave píšu baby hore.
moja tiez mala este rok do zadu taketo napady, a do plavok v ziadnom pripade hadam aj dva roky.. bez komentara som to riesila, vsade sme isli a ked uz sme boli sa prezliekla. Aj teraz by sa skryla najradsej do bombardakov, ale uz je to ako tak znesitelne... dokonca dvojdielne plavky si dala tento rok. prave pri vode ma sancu synator kila navyse vyplavat, vypotiti :D tak nech si uziva. A ESTE vyhoda, co si uzivam aj ja: 1000km od domu nas predsa nik nepozna aj keby som tam ako vorvan lezala na plazi :DDD
A to moja vobec nema mat co fobiu z postavy, je ako spageta a nie absolitne nemusi platit tucna mama, tucne deti :DDD A aj tak mala problem. Znamej synator = tiez, a to je sportovec, viac introvertny, ona sa smiala, ze ho bez tricka nevidela roky a na dovolenke? chalan isiel pomaly do vody s osuskou, potom vyhodil na molo, rychlo do vody a rovnkao z vody.. :D aby ho niekto nevidel. Podla mna to vobec nema co robit s postavou a nadvahou :D proste niektore deti to tak maju
@mandzula dcera sa podala do exmanzelovej rodiny, je trosku baculka a ma take prsia ako syn, vahu maju rovnaku pri tom je tam rozdiel 2 roky. Mna to stve dlhodobo, stravovanie doma mame skoro rovnake, len dcera radsej zje maso a syn radsej ryzu. Ked si dam salat na veceru a ponukam syna, ze fuj on to nebude.
Dcera napr sladke v skole zoberie, ale da mi to doma, syn to rychlo v skole zje, aby som ani nevedela, ze nieco zjedol. Ma aj HIT a potom sa mu vyhodia flaky na rukach, takze viem, ze jedol nieoc co nemal.
Ja som stihla, minuly rok mi mama nadavala, ze mam pribrat. Cize neplati stihla mama, stihle deti, treba aj genetiku pozriet. Ex bol pupkaty a tiez mal prsia. Teraz sa ku mne po odstupe casu dostavaju info, ze kolkokrat im pustil tv a dal misku gumenych cukrikov k tomu, ked boli na vikend u neho. Keby nebol uz mrtvy, asi ja sama by som ho ...
A ja uz nevladzem bojovat s nimi so skolou, s jedlom, s mobilmi. Do toho robit a riesit vsetko okolo domacnosti od upratovania, nakupov ...
@autor aj u nas je to tak, ze dcera je skor na otca a ma tendeciu priberat, preto sme tomu cela rodina prisposobili stravovanie. Ako skolacke sa jej spoluziacka vysmiala, ze ma velke stehna, co sa jej dotklo a sama si dokazala pobedat, ze si da jeden kolac, nie dva plus mna vidi cely jej zivot cvicit, tak zacala so mnou. Postava sa jej pekne vyformovala a ma v hlave nastavene limity v jedeni. Nie je vychudnuta, ale pekne osvalena, vidim, ako jej stuplo sebavedomie.
A chapem, ze nie vzdy je energia deti striehnut, moja sa zaoblila, ked som sa rozchadzala s jej otcom, kedze som na nu mala menej casu, no o to viac sa mi potvrdilo, ze to, co ju naucim, je v mojich rukach. A aj to, ze kedze viem, aku ma genetiku, musim tomu prisposobit jedlo a zivotny styl.

Nie, ale brala by som to ako jasny signal, ze by som mala zmenit stravovanie celej rodiny a prehodnotit, co robi moje dieta vo volnom case. Lebo s balikom chipsov za pc este nikomu sixpack nevyrysovalo 🤷♀️
Dost mozne je, ze postava je len vyhovorka. Tipujem, ze pubertak a prazdniny s rodicmi ho nelakaju… ale kludne nech lezi zavrety na izbe a cita knihy, pripadne moze navstevovat fitko v okoli, kupat sa v tricku…