icon

Ako motivovať partnera, aby sa viac presadzoval?

Včera o 20:32

Ahojte,
randim nejaky cas s chlapom. Je velmi mily, pozorny, pekny. Avsak mam pocit, akokeby bol bez nejakej vlastnej identity, nazoru. Na vsetko prikyvne, nepovie velmi co si mysli, len asi kvoli tomu, aby nebol hadky a bol pokoj. Oblubila som si ho, aj fyzicky kontakt je prijemny. Len keby sa vedel viac presadit. Da sa s tym nejak pracovat , aby sa vedel postavit za danu vec tak chlapsky ? Mali ste takeho chlapa ?

Strana
z2
wilkova
Dnes o 07:43

Ako vidíš aj tu v diskusii mnohým ženám sa submisívni muži páčia a prijali by ich.
Ja za seba hovorím NIE. Ten ti na všetko prikývne, časom sa s ním budeš nudiť, lebo každú (fakt každú) aktivitu budeš musieť vymyslieť a komplet zorganizovať ty. A to sa stane unavnym a frustrujucim. Nehovoriac o bežnej prevádzke domácnosť, keď bude treba niečo opraviť a vybaviť... A nedajbože, keď zavolá mamička, kamarát, kolega...a on sa bude musieť rozhodnúť, komu prikývne.
A o tom, že ste na začiatku, a platíš častejšie ako on, tak to radšej ani nebudem komentovať.
Držím palce.

sova7
Dnes o 07:46
@anonym_autor

@sova7 ma iba mamu, zije sam a ma pred 40 tkou preco ?

@anonym_autor s mamou má aký vzťah? Lebo veľa takýchto dobrakov čo som stretla fungovali s mamičkou tak že jej robili záplatu na samotu a každá žena bola až po mamičke vždy tá druhá. Nevedeli samostatne myslieť lebo všetko riešila mamička. On žije sám ale blízko mamy? Keď mama niečo potrebuje beží za ňou hneď aj keby si ho vtedy potrebovala? Mal už vzťah ? Aj dlhší? Žil s nejakou ženou? Lebo 40 r starý mladenec čo má len mamu je naučený iba poslúchať a nemá vlastný názor je ťažký oriesok. Aspoň že žije sám. Ale ten vzťah s mamou by som si preverila

anonym_84e830
Dnes o 07:46
@anonym_d890ad

@anonym_autor ahoj. Závisí od toho, aká si dynamika ty. Ak veľmi akčná, rada vymýšľaš, netrpezliva a proaktivna, príliš pokojný a ľahko upratatelny muž môže byť časom iritujuci a aj napriek jeho láskavosti sa môžeš k nemu správať potom neúctivo. Lebo nebude muž, ktorého budeš obdivovať a ktorý ťa bude aj inšpirovať. Asi nie je fér ani k sebe ani k mužovi ísť do vzťahu s cieľom zmeniť ho. On je ok, len nie pre každu. Ak si nevie zastať seba, zrejme si nebude vedieť ani teba neskôr.

@anonym_d890ad pekne zhrnute

sova7
Dnes o 07:50
@wilkova

Ako vidíš aj tu v diskusii mnohým ženám sa submisívni muži páčia a prijali by ich.
Ja za seba hovorím NIE. Ten ti na všetko prikývne, časom sa s ním budeš nudiť, lebo každú (fakt každú) aktivitu budeš musieť vymyslieť a komplet zorganizovať ty. A to sa stane unavnym a frustrujucim. Nehovoriac o bežnej prevádzke domácnosť, keď bude treba niečo opraviť a vybaviť... A nedajbože, keď zavolá mamička, kamarát, kolega...a on sa bude musieť rozhodnúť, komu prikývne.
A o tom, že ste na začiatku, a platíš častejšie ako on, tak to radšej ani nebudem komentovať.
Držím palce.

@wilkova niekde tu nechce sa mi to hľadať mi padla do oka veta že ako keby potreboval ženu čo sa bude k nemu správať ako jeho mama? Nieco v tom zmysle. Či to nie je jediný vztah co pozná a tak sa chová aj so ženou štýlom áno mamička ako povieš mamička tu máš na jedlo ďakujem mamička. Aby ho niekto viedol usmerňoval ako bol zvyknutý a on len čaká čo mu schvali povie. Dieťa v tele chlapa

autor
Dnes o 07:53
@lentakyterapeut

@anonym_autor a co vlastne este chces? Mily, pozorny, pekny....
Nudis sa aj tak? Nestaci ti ? A co mu davas ty?
Niekedy vobec neviete co chcete.

@lentakyterapeut ja som akcnejsia, viac rozpravam. Ja som skor ten typ, ze vymyslam program. Minule som sa ho snazila prekvapit tym, ze ked sme isli na vylet spravila som jedlo, ze ho to potesi. Viem malickosti, ale to pre mna osobne znamena vela. Chcela by viac takej aktivity z jeho strany. A nie len prikyvovat hlavou , a pozerat sa na mna akokeby som bola nejaky obrazok.

wilkova
Dnes o 07:57
@sova7

@wilkova niekde tu nechce sa mi to hľadať mi padla do oka veta že ako keby potreboval ženu čo sa bude k nemu správať ako jeho mama? Nieco v tom zmysle. Či to nie je jediný vztah co pozná a tak sa chová aj so ženou štýlom áno mamička ako povieš mamička tu máš na jedlo ďakujem mamička. Aby ho niekto viedol usmerňoval ako bol zvyknutý a on len čaká čo mu schvali povie. Dieťa v tele chlapa

@sova7 Veď niečo na tom bude...keď má takmer 40 a je sám (ale nechcem mu krivdit). Sú také typy, že najprv ho roky hýčkala mama, potom by aj takú ženu prijal. Najlepšie, aby boli kamarátky a starali sa o neho obe. Nechce nič zažiť, nikam chodiť, nič organizovať (max. sa zúčastniť), nič vybavovať, nechce kariérne rásť, nikam sa posúvať, zažívať nové veci... Neviem no.

lentakyterapeut
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@lentakyterapeut ja som akcnejsia, viac rozpravam. Ja som skor ten typ, ze vymyslam program. Minule som sa ho snazila prekvapit tym, ze ked sme isli na vylet spravila som jedlo, ze ho to potesi. Viem malickosti, ale to pre mna osobne znamena vela. Chcela by viac takej aktivity z jeho strany. A nie len prikyvovat hlavou , a pozerat sa na mna akokeby som bola nejaky obrazok.

@anonym_autor cize je uplny mumak ? Lebo pozorny je ako ?

sova7
Dnes o 08:01
@anonym_autor

@anonym_autor nuž je takýto. Takáto osobnosť a má pred 40 tam už zmenu nečakaj. Pise sem vela žien ktoré obrazne povedané majú doma korytnačku a chcú od nej správanie žraloka. Lenže to nejde. Jemu asi vyhovuje aká si. Vedies ho tahas vymýšľaš program. Taká mamina. Vzťah aký pozná a cíti sa v ňom dobre. Ale toho akčného chlapa čo sa sám rozhodne urobí čo treba s neho neviem ci vydolujes. On je spokojný a neviem či ťa tento jeho mamvpicizmus nebude štvať. Ty vieš či ti takýto lenochod vyhovuje a vieš si predstaviť s ním život.

autor
Dnes o 08:01
@sova7

@anonym_autor s mamou má aký vzťah? Lebo veľa takýchto dobrakov čo som stretla fungovali s mamičkou tak že jej robili záplatu na samotu a každá žena bola až po mamičke vždy tá druhá. Nevedeli samostatne myslieť lebo všetko riešila mamička. On žije sám ale blízko mamy? Keď mama niečo potrebuje beží za ňou hneď aj keby si ho vtedy potrebovala? Mal už vzťah ? Aj dlhší? Žil s nejakou ženou? Lebo 40 r starý mladenec čo má len mamu je naučený iba poslúchať a nemá vlastný názor je ťažký oriesok. Aspoň že žije sám. Ale ten vzťah s mamou by som si preverila

@sova7 vravel, ze ked bol mensi tak skor bol s mamou ako pri otcovi. On je podla mna ku vsetkym taky. Potrebuje niekto nieco. Ide, pomoze, ale bez ohladu na to, ze uz ma dohodnuty nejaky program.

sova7
Dnes o 08:09
@anonym_autor

@sova7 vravel, ze ked bol mensi tak skor bol s mamou ako pri otcovi. On je podla mna ku vsetkym taky. Potrebuje niekto nieco. Ide, pomoze, ale bez ohladu na to, ze uz ma dohodnuty nejaky program.

@anonym_autor takže ty budeš dajme tomu s ním dohodnuta že ťa s dieťaťom odvezie k lekárovi zavola Jožo že mu padla reťaz z bicykla potom mama že potrebuje odviezť do obchodu a neuvidis ho celý deň a k lekárovi pôjdeš sama busom. Je to podľa mňa celkom reálny scenár. Kto chce byť s každým zadobre má náročný život

autor
Dnes o 08:16
@sova7

@anonym_autor takže ty budeš dajme tomu s ním dohodnuta že ťa s dieťaťom odvezie k lekárovi zavola Jožo že mu padla reťaz z bicykla potom mama že potrebuje odviezť do obchodu a neuvidis ho celý deň a k lekárovi pôjdeš sama busom. Je to podľa mňa celkom reálny scenár. Kto chce byť s každým zadobre má náročný život

@sova7 presne si to na tomto priklade vystihla. Aby kazdemu vyhovel a v konecnom dosledku zena ostane bez pomoci.

sova7
Dnes o 08:22
@anonym_autor

@sova7 presne si to na tomto priklade vystihla. Aby kazdemu vyhovel a v konecnom dosledku zena ostane bez pomoci.

@anonym_autor poznala som takého. Vždy niekde musel ísť niečo riešiť najskôr mala prednost celá rozvetvena rodina potom sused potreboval niekam zobrať a ja som sedela čakala a presúvala plány až mi došla trpezlivosť

mandzula
Dnes o 08:32

Chlap pred 40, tam už nejaké zmeny nečakaj a keď máš pochybnosti už teraz, škoda energie. Sú typy žien, ktorým by panáčik zo šachovnice vyhovoval, mňa by kleplo, potrebujem chlapa, nie maňušku.

anonym_29106d
Dnes o 09:59
@anonym_autor

@anonym_29106d no moj byvaly bol take zlaticko, a po roku a pol odisiel, lebo vlastne on to tak nechcel ako ja. Asi mu tiez spadli ruzove okuliare.

@anonym_autor áno, to je presne ono! Aj bratova bývala bola fajn baba a do ničoho ho nenútila… ale keď jemu bolo jedno, tak rozhodla podľa seba… a pritom, keby sa vymackol, tak to mohlo byt cele inak a nemusel byt nespokojný… proste by našli riešenie, akceptovateľné pre oboch… teraz ma nový vzťah, ale zasa to vyzerá rovnako… ako Júlia Róberta v tom filme Nevesta na úteku.

simca06022011
Dnes o 10:10

Neviem ako to zmenit a riesit,ale mne to ako mladej zene vadilo. Teraz by to bol asi dobry muz :D Ale otazne je ci to uprime mysli, alebo preto aby bol klud, asi by to chcelo rozhovor, ze od neho chces pocut jeho nazor aj keby bol iny ako tvoj. Ale celkovo mne takyto submisivni muzi vadia a este ak maju aj tu vlastnost, ze im clovek musi vsetko povedat, ukazat, co maju robit, kedy ako... sam od seba nic, tak to uz je konecna. A potom nastava aj iny problem, rodina a takyto muz, nastavali situacie, ked niekto nieco chcel, potrbeoval...a on utekal. NEvadilo ze my nieco mame atd... lebo treba pomoct.Vzdy a vsade.Alebo riesit vazny problem, napr v rodine bol a bol proste za rohozku a on len usmiaty a dobre, ok.. bude ako poviete... konecna, vtedy som odisla :D

autor
Dnes o 12:44
@wilkova

Držím palce.

@wilkova myslim si osobne , ze on nie ej typ co by nieco opravoval , byva v bytovke a povedal , ze ked nieco da to spravit firme. Tak je zaujimave trosku, ze na opravara, donasku by peniaze mal, a na babu velmi nie. A to vymyslanie programu, mam pocit ,ze on je akoby zucastneny nie aktivny so mnou, zeby to tak bral.

autor
Dnes o 12:58
@simca06022011

Neviem ako to zmenit a riesit,ale mne to ako mladej zene vadilo. Teraz by to bol asi dobry muz :D Ale otazne je ci to uprime mysli, alebo preto aby bol klud, asi by to chcelo rozhovor, ze od neho chces pocut jeho nazor aj keby bol iny ako tvoj. Ale celkovo mne takyto submisivni muzi vadia a este ak maju aj tu vlastnost, ze im clovek musi vsetko povedat, ukazat, co maju robit, kedy ako... sam od seba nic, tak to uz je konecna. A potom nastava aj iny problem, rodina a takyto muz, nastavali situacie, ked niekto nieco chcel, potrbeoval...a on utekal. NEvadilo ze my nieco mame atd... lebo treba pomoct.Vzdy a vsade.Alebo riesit vazny problem, napr v rodine bol a bol proste za rohozku a on len usmiaty a dobre, ok.. bude ako poviete... konecna, vtedy som odisla :D

@simca06022011 ja ked uz pocujem slovne spojenie "ako ty chces" alebo" ved to je jedno" az mam husiu kozu. Ja to teraz nechavam na nom a uvidim.

reanda
Dnes o 14:44
@anonym_autor

@simca06022011 ja ked uz pocujem slovne spojenie "ako ty chces" alebo" ved to je jedno" az mam husiu kozu. Ja to teraz nechavam na nom a uvidim.

@anonym_autor naco si , prosim ta, s clovekom, z ktoreho spravania mas husiu kozu? toto je velmi zaujimave, ze zeny, miesto aby si vybrali chlapa, co im vyhovuje, tak idu prerabat niekoho, kto im nevyhovuje.. naco taka zbytocna robota? navyse este potom budes za najhorsiu, ze ho nemilujes takeho, aky je, ale furt ti nieco vadi

eliska13
Dnes o 14:56

@anonym_autor mám takého chlapa, ale zase nie je úplný mumak.Mne to vyhovuje sme spolu už dlho.v totálnej kríze, ak sme riešili zdr.stav môjho otca či ostatné veľké problémy bol vždy chlap a podržal.Hlavne ho nechci meniť nikdy nebude iný to je jeho povahova črta, temperament.Aj, keď mám rada chlapov akcnejších, ale viem, že to by som potom bojovala😜kamarátka ma muža, ktorý má podobnú povahu ako ja, ale, ak by sme spolu žili to by bolo talianske manželstvo.Je rozdiel nemať názor, ustupovať ..a presadzovať sa.

Strana
z2