Syndrom dobreho chlapa
Ahojte,
randim nejaky cas s chlapom. Je velmi mily, pozorny, pekny. Avsak mam pocit, akokeby bol bez nejakej vlastnej identity, nazoru. Na vsetko prikyvne, nepovie velmi co si mysli, len asi kvoli tomu, aby nebol hadky a bol pokoj. Oblubila som si ho, aj fyzicky kontakt je prijemny. Len keby sa vedel viac presadit. Da sa s tym nejak pracovat , aby sa vedel postavit za danu vec tak chlapsky ? Mali ste takeho chlapa ?
@anonym_autor toto bol presne moj muz kedysi
Toto bol moj prvy frajer, zacalo mi to dost rychlo prekazat. "Ako ty povies", "kde ty povies", blaaablaaablaaa. Pozor! Ono to nemusi byt zle, asi ani nie je. Ale bud ti to vyhovuje, alebo nevyhovuje. Ja som sa dost "nudila" a chybala mi ta "muznost" - tym ho nechcem urazit ze bol baba, teraz ma zenu a dieta a su stastni spokojni lubia sa a sedia si. 😉
@anonym_autor toto bol presne moj muz kedysi
@minenkaa cize predpokladam ze asi ti to prekazalo, bola velka nuda po case ?
Mam takeho manzela. Ale zase, nie je podpapucnik a ako plynie cas, naucil sa viac presadit a aj karierne postupuje, najprv sa bal aj pytat si vyssi plat, ale ako priali skusenosti, ide to. Diplomaticky. Vie, kedy je lepsie mlcat a kedy hovorit. A radsej hovorit menej a viac konat. Banality, tak na tych netrva, nemame sa preco vlastne hadat.
Ale napriklad, ked slo o pozemok, dom, auta, a take tie technicke veci, tak si spravil prieskum a mal svoj nazor a vedel si ho obhajit.
Takze, na co vsetko prikyvne? Hovoris a pocuva a prikyvuje? Alebo tak, ze Ty navrhnes nieco a on nikdy nema protinavrh? Mozno to je len v zaciatkoch, otukavate sa. Chce vyjat v ustrety. Casom to moze byt ine.
To sa super hodí k mojej dominantnej povahe 😃
@anonym_autor Mozno sa bude casom viacej presadzovat. Podla mna je vzdy lepsie prijemny chlap,s ktorym sa da dohodnut a berie ohlad aj na teba ako nejaky vybusny dominantny magor. Normalne sa o tom s nim porozpravaj,ze by si chcela,aby vyjadroval svoj nazor a hovoril,co citi a nie co ty chces pocut. Komunikacia je zaklad.
@anonym_autor nie ,ukázala som mu ako byt sebec a užívať si zivot
@minenkaa on sa za kazdu cenu snazi kazdemu maximalne vyhoviet mam taky pocit. A este trosku od temy mozno to bude ale, na to ze je dobry chlapec, dost casto vytahujem penazenku ja, takto teraz na zaciatku. Nabuduce sa uz asi nukat nebudem. Lebo vidim, ze ani tu sa nejak chlapsky k tomu nepostavi. Ja nemam problem zaplatit, ale ide o ten princip.
@minenkaa on sa za kazdu cenu snazi kazdemu maximalne vyhoviet mam taky pocit. A este trosku od temy mozno to bude ale, na to ze je dobry chlapec, dost casto vytahujem penazenku ja, takto teraz na zaciatku. Nabuduce sa uz asi nukat nebudem. Lebo vidim, ze ani tu sa nejak chlapsky k tomu nepostavi. Ja nemam problem zaplatit, ale ide o ten princip.
@anonym_autor no tak nevyhovuje ti ,tak načo si s ním
Mam takeho manzela. Ale zase, nie je podpapucnik a ako plynie cas, naucil sa viac presadit a aj karierne postupuje, najprv sa bal aj pytat si vyssi plat, ale ako priali skusenosti, ide to. Diplomaticky. Vie, kedy je lepsie mlcat a kedy hovorit. A radsej hovorit menej a viac konat. Banality, tak na tych netrva, nemame sa preco vlastne hadat.
Ale napriklad, ked slo o pozemok, dom, auta, a take tie technicke veci, tak si spravil prieskum a mal svoj nazor a vedel si ho obhajit.
Takze, na co vsetko prikyvne? Hovoris a pocuva a prikyvuje? Alebo tak, ze Ty navrhnes nieco a on nikdy nema protinavrh? Mozno to je len v zaciatkoch, otukavate sa. Chce vyjat v ustrety. Casom to moze byt ine.
@anonym_3aff93 prwsne tak, na vsetko prikyvne. Ved vie , ze ked povie aj nieco svoje , tak budem len rada. Chcem s nim viac komunikovat, aby to bolo take vyrovnanejsie. Potom ja mam pocit, ze ho musim postrkovat k niecomu. Nechcem vyzerat a byt ako nejaka jeho mamina, co ho potrebuje stale viest ku niecomu.
@anonym_autor ja mat takého submisivnejsieho, som šťastná. Ale nechať ma platiť, to nepovažujem za ok.
Ja zase vnímam ako nedostatok lásky, keď mi chlap protirečí, presadzuje seba a moj názor má v paži.
@anonym_autor Mozno sa bude casom viacej presadzovat. Podla mna je vzdy lepsie prijemny chlap,s ktorym sa da dohodnut a berie ohlad aj na teba ako nejaky vybusny dominantny magor. Normalne sa o tom s nim porozpravaj,ze by si chcela,aby vyjadroval svoj nazor a hovoril,co citi a nie co ty chces pocut. Komunikacia je zaklad.
@marca12 chapem. Urcite je to lepsie ako nejaky alkoholik a agresivny chlap.
@anonym_autor
Ja neznasam slovo chlap , to zneje tak isto chodim s tou babou
@anonym_autor mala som, aj som ho pustila k vode. nudila som sa. Ale akože v tom zmysle že o všetkom som mala rozhodovať ja, on bol vždy so všetkým ok, keď bolo treba niečo riešiť vždy " stiahol chvost.." niekomu to vyhovuje. Mne nie. Ale bol to veľmi dobrý človek samozrejme.
@anonym_autor Je taký len k tebe alebo všeobecne ? Lebo ak všeobecne tak potom s ním budú vytierať podlahu aj v práci nadriadený, či kamaráti atď.
@anonym_autor Je taký len k tebe alebo všeobecne ? Lebo ak všeobecne tak potom s ním budú vytierať podlahu aj v práci nadriadený, či kamaráti atď.
@jblheart my sa nepozname dlho , nepoznam jeho rodinu. Ale co som si vsimla, tak ide hned. Aj naposledy, bolo potrebne robit sofera, mna zaviezol domov a utekal. Ved ked je to surne, v pohode, ale zase je treba mat aj svoje hranice.
@jblheart my sa nepozname dlho , nepoznam jeho rodinu. Ale co som si vsimla, tak ide hned. Aj naposledy, bolo potrebne robit sofera, mna zaviezol domov a utekal. Ved ked je to surne, v pohode, ale zase je treba mat aj svoje hranice.
@anonym_autor kasli na neho.. pri takom vlastne nevies, kto je.. a raz sa to mozno ukaze a nebude sa ti to pacit
@anonym_autor nie, nemyslím si, že z tvojho partnera by sa mohol stať dominantný muž. Človeka ovplyvňuje od narodenia prostredie v ktorom vyrastá, výchova ale aj dátum narodenia..
Submisivita v charaktere nie je vždy o slabosti, alebo o tom, že nemá vlastný názor.., ale často o ochote prispôsobiť sa a dbať na harmóniu vo vzťahu. Títo ľudia sú prirodzene naklonení byť jemnejší a radšej ustúpia, než aby sa púšťali do konfliktov. Je prirodzene citlivý a empatický a kompromis je preňho kľúč ku šťastnému vzťahu.. Nemaj mu to za zlé.. Dominantnejším ženám takáto povaha u muža vyhovuje. Otázne je, aká povaha si ty a na akom kompromise vo vzťahu sa viete dohodnúť spolu 🙂
@anonym_autor Mala som takeho a mala som ho velmi rada, bol naozaj velky dobrak, starostlivy, srdce na dlani, nesetril prejavmi lasky. Ale malo to aj negativa. Bol vykoristovany svojim sefom, robil uplne kazdy den, volno mal tyzden okolo Vianoc (bolo to v zahranici a velmi sa nemohol ohanat zakonom). Ked jeho rodina zacala byt proti mne, nevedel sa ma zastat. Nakoniec sme sa rozisli.
@minenkaa cize predpokladam ze asi ti to prekazalo, bola velka nuda po case ?
@anonym_autor ahoj. Závisí od toho, aká si dynamika ty. Ak veľmi akčná, rada vymýšľaš, netrpezliva a proaktivna, príliš pokojný a ľahko upratatelny muž môže byť časom iritujuci a aj napriek jeho láskavosti sa môžeš k nemu správať potom neúctivo. Lebo nebude muž, ktorého budeš obdivovať a ktorý ťa bude aj inšpirovať. Asi nie je fér ani k sebe ani k mužovi ísť do vzťahu s cieľom zmeniť ho. On je ok, len nie pre každu. Ak si nevie zastať seba, zrejme si nebude vedieť ani teba neskôr.
@anonym_autor Ako je to z jeho socialnym okolim? Vola mu niekto len tak alebo iba ked niekto nieco potrebuje? Su s nim ludia radi alebo vzdy je niekde do poctu? Ma naozajstneho kamarata?
Je rozdiel medzi prisposobivy, lebo mu to vyhovuje a prisposobivy, lebo ta respektuje.
S prvym sa mozes zacat nudit, resp. ti moze zacat prekazat, dokonca moze to byt az bremeno. Hlavne ak sa za teba v rozhodujucich chvilach nepostavi, alebo si pri rozhodovani, komu vyjde v ustrety skor, nevyberie teba, ale rodinu, kamosov,… a ty ostruhas. Lebo to je taky typ, ktory vlastne na teba skusi preniest tu prispoosbivost, aku on ponuka dalej druhym.
To su tie vztahy s dobraciskom, ktory je tu pre kazdeho, len nakoniec pre svoju rodinu nie. A jeho zena je paradoxne jedina, voci ktorej sa nakoniec vzburi. Hoci ona ma moralne najvacsie pravo na jeho pozornost, kedze je s detmi jeho primarna rodina.
A este potom to moze byt typ, ktory je prisposobivy, lebo vlastne ta tym zaslepuje, aby si bola spokojna, ze vedies vo vztahu a bude ta vyuzivat. Vsetko bude po tvojom, on ti to odkyve a “umozni”, lebo to ty nakoniec vsetko zariadis (a casto i zaplatis). Kludne ta aj za to pochvali a poobdivuje, aka si schopna.
On veri, ze tym sa prekryje fakt, ze on vlastne do vztahu nic neprinasa (vytvara okolo seba iba auru takeho fejkoveho prinosu), len nenapadne berie.
S tym druhym typom je to uz o dost lepsie.
@anonym_autor a co vlastne este chces? Mily, pozorny, pekny....
Nudis sa aj tak? Nestaci ti ? A co mu davas ty?
Niekedy vobec neviete co chcete.

Mne presne takáto submisívnejšia povaha muža maximálne vyhovuje.