icon

Ťažké srdce kvôli nezáujmu babky

25. aug 2025

Dobrý deň,nikdy som nemala žiadneho dedka kvôli tomu,že odišli predtym ako som sa narodila.Mala som jednu babku venovala sa mi,bravala na prazdniny no bohužial odišla keď som mala 8 rokov. Mám ešte jednu babku,ktorá má 74 rokov a celý život sa o mňa nezaujímala,nepomohla mame keď trebalo nič,stretneme sa akurát raz ročne.Niečo mam stále v hlave žeby som sa jej mala občas ozvať aby som to potom neľutovala,ale minulosť sa odpustiť neda hlavne ked doteraz nemá zaujem.Mrzí ma že som celé detstvo prežila bez starých rodičov ,mali ste to niekto rovnaké?

vevebono
25. aug 2025

Ja som mala z otcovej strany, ta bola super, krásne spomienky, z maminej strany nemala zaujem. Ani neviem, či este žije vôbec. Moje deti ale nemajú vôbec nikoho. Moja matka nemá zaujem, mužova matka sa stratila pred rokmi. Moj otec zije tisícky km ďaleko, a muzov otec uz nie je s nami. Žiaľ, takto to je, tragédiu z toho nerobím ani ja, ani deti.

anonym_824558
25. aug 2025

jedni starí rodičia boli ďaleko - 200 km, nechodili sme tam tak často. aj keď som to tam milovala. veľa sesternic, bratrancov, veľká rodina. doteraz nato spomínam.

druhí starí rodičia skoro zomreli. starkú si vôbec nepamätám mala som asi 1,5 r keď náhle zomrela, nedožila sa ani dôchodku. potom sa tam už riešili celé roky len majetky.

simsalabim
25. aug 2025

@anonym_autor moje tri deti to mali rovnake. Boli im to luto, oplakali to. Uz su dospele. A my s manzelom sme rozhodnuti byt ini stari rodicia.

spongebob1
25. aug 2025

@anonym_autor A koho je to mama? Neprameni jej nezaujem z niecoho ineho? Vypocula si si niekedy obidve strany? Prdco by ta mala kontaktovat babka a nie aj ty?
Zavolaj jej, navstiv ju. Raz do roka je zalostne malo, aby si s niekym mala vztah. Preco iba 1x rocne? Co byva tisicky kilometrov?

amazonka13
25. aug 2025

☕ Niektoré babky nie sú dokonalé. Možno nevidíš do babkiných dôvodov, ktoré ju k takému kroku viedli. Ak vyslovuješ - ..."Niečo mam stále v hlave žeby som sa jej mala občas ozvať aby som to potom neľutovala"..., mala by si to skúsiť. Čo ak si to babka praje, vidieť ťa, zblížiť sa s tebou, možno urobila chybu, možno o tom vie a mrzí ju to. Ak neurobíš tento krok aj keď ti intuícia našepkáva choď, nedozvieš sa ako to vlastne vzniklo. Všetci robíme chyby a šliapneme občas vedľa, možno je ten pravý čas napraviť chyby z minulosti ... Držím prsty. 🙏

gribka1
25. aug 2025

Niečo podobné, skôr horšie. Nezamýšľala som sa nad tým. Načo.

anonym_360401
26. aug 2025

Ja som mala to iste,akurát mňa aj vyhanala z dvora,a sesternice tam mohli byť.stale bola na mňa zla.od mala.Twraz je DSS,kde pracujem,vymieňam jej plienku a ju nenávidím,necítim ,že je to moja ,,babka,,Teraz jej to vyhadzujem na oči a ona sa z toho smeje a je hnusná ako kedysi.Ked prídu sesternice ju pozrieť raz za rok,tak hneď vyberá peňaženku.Ked prídem ja ,tak sa kyslo smeje.cele zle.A ešte sa ,,musím,,o ňu starať v robote.😬