Ťažkosti so zvládaním domácnosti a detí
Baby je tu nejaká co sa citi tak ako ja? Som bez práce, starám sa o deti sama keďže manzel je stale v zahraničí. Samozrejme, že mu to vadi tak ma neustále ponižuje. Lenže ako mam zvládať domácnosť, dve deti, plus vysoka skola a ešte aj do prace chodit? Neviem si nájsť prácu, keďže stále skáčem okolo deti len. Nemá mi kto bohužiaľ pomôcť
Práca v zahraničí, odcudzíte sa a manželstvo skrachuje, budete už len ako spolubývajúci.
Gratulujem k vyberu zivotneho partnera.
Co na to povedat? Akého si si vybrala, takého mas
@anonym_autor kolko mas rokov ty, ake velke su deti? A aku skolu studujes? Lebo ak mas 35r, dvoch skolakov a studujes nejaku socialnu pracu alebo externe pravo v sladkovicove, tak prepac, ale uprac si priority. To sa manzelovi necudujem, ze je nastvany, ze je len taky “somarik otras sa”.
A ako ta ponizuje? Lebo zase je rozdiel, ci ti vycita zavislost na nom a ty sa citis dotknuta, alebo padaju naozaj urazky.
Vysoká škola popri dvoch deťoch ? Kapitola vzdelávanie má byť po správnosti uzavretá ešte pred založením rodiny.
Je veľa samoživiteliek a zvládajú deti aj prácu. Čo sa týka VŠ dosť nešťastne zvolené poradie najprv deti potom VŠ. A veď VŠ len teraz začala, po ukončení letného skúškového celé leto máš voľné a neverím, že sa nedá nájsť nejaká brigáda. Navyše, pochybujem, že VŠ ťa až tak zaneprázdňuje, že počas semestra si nedokážeš nájsť aspoň na 1-2dni brigádu.
Nic si tu nerob z kometarov. Tu sa vzdy odorezentuju len dokonale a tie správne životy. Akoby nikto nemohol mat nejaky problem a ked ma, tak je to TVOJA vina🙈 ach, život nie je cierno-biely. Uz by to mohli pochopit niektoré diskutujuce.
A to ja mam najskor VŠ, potom manzelstvo, vlastne byvanie a potom dieťa a som za to vďačná, pretoze to nie je samozrejmosť a mohla som skončiť niekde na psychiatrii pripadne ako osamela matka bez vlastneho byvania atd.
Nic si tu nerob z kometarov. Tu sa vzdy odorezentuju len dokonale a tie správne životy. Akoby nikto nemohol mat nejaky problem a ked ma, tak je to TVOJA vina🙈 ach, život nie je cierno-biely. Uz by to mohli pochopit niektoré diskutujuce.
A to ja mam najskor VŠ, potom manzelstvo, vlastne byvanie a potom dieťa a som za to vďačná, pretoze to nie je samozrejmosť a mohla som skončiť niekde na psychiatrii pripadne ako osamela matka bez vlastneho byvania atd.
@anonym_71df59 ďakujem za milé slová. Áno niektoré si myslia, že každá rodina musi mat nejaké poradie. Najprv to potom to a nakoniec to. Akoze haló kde sme...
Makala som 8rokov v zahraničí a chcela som si založiť rodinu, keďže som mala ako mladá dosť vážne zdravotné problémy. Chvalabohu a po nekonečných liečbach mam dve deticky a chcela som ísť na vysoku, keďže nemal mi kto pomôcť a musela som ísť pracovat a nie chodit na výšku
Vysoká škola popri dvoch deťoch ? Kapitola vzdelávanie má byť po správnosti uzavretá ešte pred založením rodiny.
@anonym_94acd3 ani jednu spolužiačku nemám ani spolužiaka slobodného bez rodiny...
@anonym_autor vysokú školu nemám, ale starám sa o 2 deti už vyše 10 rokov sama, a pracujem. Muža nemám, takže všetko sa dá dobre zmenežovat. Varím každý druhý deň
@anonym_autor to že ostatne zvladaju prácu školu deti domácnosť a svetový mier neznamená, že to musíš zvládať aj ty. Ak je toho na teba veľa treba sa porozprávať s manželom nech si nájde prácu tu, a keď budeš ty v práci nech má deti na starosti on. Podaktoré by ti poradili štýlom "veď choď na nočné, keď deti spia, stačí ti spať tri hodiny nie? A pred prácou si ešte zacvič aby si bola sexy keď sa manžel vráti. "
@anonym_autor deti do skolky a sup ty do prace. v com je problem?
@anonym_autor to že ostatne zvladaju prácu školu deti domácnosť a svetový mier neznamená, že to musíš zvládať aj ty. Ak je toho na teba veľa treba sa porozprávať s manželom nech si nájde prácu tu, a keď budeš ty v práci nech má deti na starosti on. Podaktoré by ti poradili štýlom "veď choď na nočné, keď deti spia, stačí ti spať tri hodiny nie? A pred prácou si ešte zacvič aby si bola sexy keď sa manžel vráti. "
@anonym_3c4cdf kde žijem je dosť vysoká nezamestnanosť. A nemôžem deti nechat same doma ani hodinu nie to ešte cez noc. Sú ešte dosť male
@anonym_3c4cdf kde žijem je dosť vysoká nezamestnanosť. A nemôžem deti nechat same doma ani hodinu nie to ešte cez noc. Sú ešte dosť male
@anonym_autor v akej doline zijete? ako si to chcela riesit ked si ostala tehotna? na toto ste preco do kelu nemysleli?
@anonym_autor ja som robila výšku popri dvoch deťoch a pracovala. A poviem ti úprimne neodporúčam to!!!!! Dorob školu a potom začni robiť. Ja som nespávala celé mesiace, vlastne roky.
@anonym_94acd3 nie je to kazdeho osobna ved ako zije? Kto povedal ze najskor skola? Ja mam iba bc a dve deti. Mozno si dorobim skolu ked vyrastu mozno nie. Nie je to jedno pokial budem stastna?
keď pochopíš, že chyba nie je v tebe, ale v tvojom manželovi, začne sa ti lepšie dýchať...
@anonym_autor manželovi povedz, že alebo bude rešpektovať to, že študuješ a staráš sa o dve deti, alebo môžeš ísť do práce a k deťom budete platiť opatrovateľku. Zlatý, fakt. V čom ťa ponižuje? Koľko majú deti rokov a ktorý ročník študuješ? Budeš mať s tu VŠ väčšiu šancu násjť si prácu?
@anonym_94acd3 paneboze :D toto fakt urcite velmi pomohlo. Ano, clovek vzdy vsetko robi v spravnom case a je na spravnom mieste a v spravnom rozpolozeni.
@anonym_autor zacnime najprv tym,ako stare su deti?To je taky odrazovy mostik.Lebo ak napises,ze jedno chodi do skoly a druhe skolky,tak ano,prec,ale ano,da sa pracovat popritom a aj studovat.Jedna vec je,ze tvoj muz je jelito.Vycitat nieco zene a ponizovat ju?tam bude hlbso problem,clovek,ktoremu zalezi a miluje,nebude vycitat a ponizovat.Ledaze by bol vyhorety z toho,ze decka su fakt velke,toto sa taha dlhu dobu,mali ste aj normal rozhovory a ty stale chnipeš doma.Vtedy by som maaaaalilinko mozno pochopila jeho emocny vybuch.Vies,ono vela zien sa rado odvolava aj na vacsie deti,deti chodiace do zariadeni,ci uz skola,skolka a zena furt doma a tvari sa,ze sak ja studujem,ja varim,ja perem,ja ich vozim tam a domov,ja nezedim.Lenze takto to nechodi.Ak si na materskej/rodicaku,popritom studujes,super!ak si mas hladat flek,nech sa paci,nech pan velkomozny zabezpeci opateru deti.Ale ak si len dalsia,ktora je doma,studuje a popritom deti uz velke,niekam zaradene a tvaris sa,sak ja sa staram o domacnost,tak akoze naozaj?Ak zijes niekde,ako ty pises,ze je vysoka nezamestnanost,ked dostudujes,zvysia sa tvoje sance na pracu?ci?Mne to pride ako frustracia zo samoty a nedocenenost,co je u matky normalny stav.Varime,perieme,zvesiavame a ukladame pradlo,nakladame/vykladame mycku,respektive umyvame riad,cistime zasrt wcka,sprchace,vysavame,myjeme podlahy,okna,nakupujeme,ucime deti,obliekame deti,kupeme deti,starame sa o ich nezhody,o ich chrup,zatial co muz si odrobi a uctievajte si ma.Citis sa nedocenena,si sama na to vsetko a muz len popodial vybrblava,niekde z oneho zahranicia.Lenze ak su deti dostatocne velke (nemyslim velkych jedincov 10 a vyssie)myslim tak velke,ze maju skolu,skolku,nech sa paci,nieco sa ti isto naskytne kym budu v zariadeni,skrateny uvazok,brigada,proste nieco.A aj do buducna,ked sa budes chciet zbavit vola,mas aspon ako taku zabezpeku.Je milion zien,co su slobodne matky,studuju,robia a aj sa staraju o deti.Je to o hubu,ale dali to,ina moznost nebola.Preco by si to nedala ty?a s panom manzelom sa treba porozpravat,ze takto sa to neriesi,ziadne ponizovacky a pod.Ak sa mu nieco nepaci a mozno aj opravnene,stale sa to da povedat normalne.Ja len dufam,ze nie si ten tip,co si mysli,ze sak ja studujem,ovievajte ma.
@anonym_autor ak tvoj manžel nezaraba aspoň 2 násobok toho co by zarobil tu , tak do toho zahraničia chodí rovno na to aby sa vám rýchlejšie rozpadla rodina a Ty sa nervovo alebo zdravotne zrútila. Lebo je úplne jedno ci máš kombináciu 2 malé deti + práca alebo 2 malé deti + vysoká škola. Máš to sama na 24/7. Kdezto muž si po práci aj keď je odcestovaný môže skočiť aspoň na prechádzku /kavu alebo prečítať knihu/spravy/kuk telku. Ty pri 2 detoch nemôžeš ani to. A naložiť si popri štúdiu a 2 detoch ešte prácu keď si na to sama a za asistencie mužových urazok/narazok? Sorry tak bud si naivná ze si myslíš ze to dáš a necháš sa urážať ešte k tomu alebo slepá ze nevidíš ze muž sa správa ako sebecký blbec. Nech sa muži nečuduju ze ich ženy potom nazývajú len darcami gen.materialu a peňazenkami keď majú toto zvládať nonstop samé a ešte aj s urazkami. Pretože presne takí sebci ako ten tvoj sú toho hodní.
@anonym_autor ak tvoj manžel nezaraba aspoň 2 násobok toho co by zarobil tu , tak do toho zahraničia chodí rovno na to aby sa vám rýchlejšie rozpadla rodina a Ty sa nervovo alebo zdravotne zrútila. Lebo je úplne jedno ci máš kombináciu 2 malé deti + práca alebo 2 malé deti + vysoká škola. Máš to sama na 24/7. Kdezto muž si po práci aj keď je odcestovaný môže skočiť aspoň na prechádzku /kavu alebo prečítať knihu/spravy/kuk telku. Ty pri 2 detoch nemôžeš ani to. A naložiť si popri štúdiu a 2 detoch ešte prácu keď si na to sama a za asistencie mužových urazok/narazok? Sorry tak bud si naivná ze si myslíš ze to dáš a necháš sa urážať ešte k tomu alebo slepá ze nevidíš ze muž sa správa ako sebecký blbec. Nech sa muži nečuduju ze ich ženy potom nazývajú len darcami gen.materialu a peňazenkami keď majú toto zvládať nonstop samé a ešte aj s urazkami. Pretože presne takí sebci ako ten tvoj sú toho hodní.
@romiada Ten muž zarába na 4, slovom štyri osoby, keďže manželka je, predpokladám, roky doma bez poriadneho príjmu. A rovnako predpokladám, že deti chcela najmä ona a hneď po sebe, ako to tu býva, aby využila reťazovú materskú. A už pri prvom decku mohla vidieť, že to nezvláda a rodina nemá záujem jej pomáhať. A že si teraz robí VŠ, to je jej problém. Mohla si ju urobiť ako mladá a slobodná. A financovať to mali jej rodičia.Teraz to tiež platí manžel a ešte musí počúvať, že ona má toho veľa. A mat-fyz či medicínu asi neštuduje.
Ja sa fakt niektorým chlapom nečudujem, že si radšej nájdu frajerku a od takejto rodiny odídu. Žena neschopná a nesamostatná, bez roboty, deti, ktoré potrebujú tiež najmä financovať a on z nich vlastne nič nemá, keďže ich ani nepozná. A stále byť v práci, v cudzine, kde si vraj oddýchne - to napíše len niekto, kto to nezažil. V tomto prípade je autorka rovnaký sebec, nie obeť.
@anonym_autor nedala by som ešte vs. Buď práca, alebo škola, keď nemá kto pomôcť s deťmi. Bohužiaľ. Je to škola, po ktorej skončení sa lepšie zamestnáš?
@anonym_94acd3 kapitola vzdelávanie uzavretá? Prepac, ale absolútne nesúhlasím. Škola, kurzy a neviem co este je počas celého zivota velmi dolezite, ano je to ťažšie popri rodine, ale stojí to zato, vzdelanie ti nik nevezme.
@romiada Ten muž zarába na 4, slovom štyri osoby, keďže manželka je, predpokladám, roky doma bez poriadneho príjmu. A rovnako predpokladám, že deti chcela najmä ona a hneď po sebe, ako to tu býva, aby využila reťazovú materskú. A už pri prvom decku mohla vidieť, že to nezvláda a rodina nemá záujem jej pomáhať. A že si teraz robí VŠ, to je jej problém. Mohla si ju urobiť ako mladá a slobodná. A financovať to mali jej rodičia.Teraz to tiež platí manžel a ešte musí počúvať, že ona má toho veľa. A mat-fyz či medicínu asi neštuduje.
Ja sa fakt niektorým chlapom nečudujem, že si radšej nájdu frajerku a od takejto rodiny odídu. Žena neschopná a nesamostatná, bez roboty, deti, ktoré potrebujú tiež najmä financovať a on z nich vlastne nič nemá, keďže ich ani nepozná. A stále byť v práci, v cudzine, kde si vraj oddýchne - to napíše len niekto, kto to nezažil. V tomto prípade je autorka rovnaký sebec, nie obeť.
@anonym_c7ef9b takze krute slova k autorke, ale nejako nevidim tie slova otočené k mužovi. On nema hlavu, on nevidel, ze to nezvládajú? Ci chudáčik bol prinuteny?
A ďalšia vec, ano v cudzine je casto tym muzom ľahšie. Ale nie zeby sa nudili alebo oddychovali. Ide o povinnosti mimo a teda o psychiku. Prídu z prace a nik im nekrici okolo hlavy, nik od nich nechce povinnosti mimo prace. On si v zahranici nemusi plánovať veci, ze ako to vyriesi s detmi, ak ochoreju, ze ako pojde s nimi do obchodu, on si nemusi vecer plánovať ako s numi bude robiť úlohy. A samozrejme on nemusi pocuvat nikoho ako zle vychováva a co este robi zle. Ta zena ano. A ak taka zena aj chodi do prace, tak je to raz take, vsetko je na nej. A to je velky tlak na psychiku. A toto ja nechapem, ze preco sa na toto pozerame ako na normalnu vec? Ak myz zostane na deti sam je to hrdina, ale ak zena zostane sama, tak sa tvárim, ze je to normalne a nic výnimočné? Nie kazda zena co to zvláda sama akokoľvek je podla mna hrdinka.
@anonym_c7ef9b takze krute slova k autorke, ale nejako nevidim tie slova otočené k mužovi. On nema hlavu, on nevidel, ze to nezvládajú? Ci chudáčik bol prinuteny?
A ďalšia vec, ano v cudzine je casto tym muzom ľahšie. Ale nie zeby sa nudili alebo oddychovali. Ide o povinnosti mimo a teda o psychiku. Prídu z prace a nik im nekrici okolo hlavy, nik od nich nechce povinnosti mimo prace. On si v zahranici nemusi plánovať veci, ze ako to vyriesi s detmi, ak ochoreju, ze ako pojde s nimi do obchodu, on si nemusi vecer plánovať ako s numi bude robiť úlohy. A samozrejme on nemusi pocuvat nikoho ako zle vychováva a co este robi zle. Ta zena ano. A ak taka zena aj chodi do prace, tak je to raz take, vsetko je na nej. A to je velky tlak na psychiku. A toto ja nechapem, ze preco sa na toto pozerame ako na normalnu vec? Ak myz zostane na deti sam je to hrdina, ale ak zena zostane sama, tak sa tvárim, ze je to normalne a nic výnimočné? Nie kazda zena co to zvláda sama akokoľvek je podla mna hrdinka.
@777januska777 to bolo rozhodnutie zit v diere, zjavne zdedili v hornej marikovej dom, posexovali si, splodili dve deti, a muzicek v zahranici, zena doma ubita, a nemoze nic. velmi zle rozhodnutie.a este jej to vycita. tak nech idu zit do mesta.

pan manzel nech sa vrati domov alebo chodte za nim. on ma po praci pohodu a pokoj a ty budes tahat doslova ako mulica. nerelne to dlho vydrzat