Toxické správanie starých rodičov
V pripade, ze sa vas tyka tema a mate toxickych starych roficov: Ako sa prejavuje toxicke spravanie k vam a k vnucatam?
@biba_18 Fiha. Poradis, ako vychovavat, aby dieta nepodlahlo takejto manipulacii?
možno sám nemanipulovať (alebo čo najmenej haha) ...
snažila som sa byť asertívna a vyžadovala som to aj od dieťaťa - mal právo na svoj názor a nikdy nebol za neho trestaný... stála som si za slovom a vyžadovala som to aj od neho ... nikdy som ho nerobila zodpovednou za to ako sa cítim a učila som to aj jeho ...
keď bol malý a babka s ním manipulovala, prišiel za mnou a povedal mi to - a ja som to riešila. on to riešil tiež, ale tým že bol malý nechcela jeho názory akceptovať. mňa už obísť nemohla...
Ja som ako prve stopla vsetky reci typu :" babka bude smutna ak....
Babi bude plakat ked ..." To neznesiem. Fungovalo jej to na muza ale u mna s tym okamzite musela prestat.
@althejka dobra rada
@althejka hrozne taketo reci
Ťažko sa to vysvetľuje ale vždy je za obeť, nikdy si chybu neprizná, sme 3 súrodenci a neustále nadáva na niektorého ktorý akurát nie je prítomný, púta pozornosť, vety ktoré povieme sú vždy otočené inak ako boli vyslovené, so všetkými sa väčšinou hnevá, potom plače.....

moja svokra je manipulátorka a skúša (la) to aj na vnúčatá. lenže s mojou výchovou dieťa nepodľahlo. a teraz si to už manažuje sám...