icon

Tri deti s tromi mužmi

7. jún 2025

Ahojte, mám tri deti, každé s iným mužom a uplynulý týždeň som bola svedkom diskusie medzi mojimi kolegami (bola som v druhej miestnosti za rohom a nevedeli o mne evidentne). Podľa nich som kurva, štetka a zlatokopka - toto o mne doslova povedali.

Len pre info, aby som fakt nevyzerala ako štetka, čo chodí od dverí k dverám a necháva si robiť deti: prvé dieťa bolo neplánované po krátkodobej známosti, ale keďže som bola relatívne zabezpečená a mala som podporu rodiny, rozhodla som si ho nechať (a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote). Druhé dieťa mám s bývalým manželom, ktorý nás opustil a tretie so súčasným (a dúfam posledným) partnerom.

O všetky deti sa príkladne starám, sú pekné, zdravé šikovné a zabezpečené. Informácie o mne zrejme unikli z personálneho oddelenia, lebo keď som žiadala o daňový bonus, musela som pochopiteľne uviesť mená detí a dodať rodné listy, a tam si určite všimli, že majú rôzne priezviská a rôznych otcov. Už aj tam mali narážky, že čo som stvárala (no nič, čo ich do toho??). Aj Kate Winslet má 3 deti s 3 mužmi a nepostrehla som, že by bola za kurvu. O mužoch nehovoriac, taký Boris Kollár, Elon Musk či Alain Delon majú X detí s Y ženami a nie sú to kurevníci, ale "multioteckovia", "playboyi", "frajeri".

Seriózne sa pýtam - fakt som taká rarita, taká divná, že ma považujú za kurvu a zlatokopku?? Inak podobné narážky majú aj niektorí moji príbuzní.

Strana
z6
kavasmliekom
7. jún 2025

Nie nie si. Len nešťastný výber partnerov. Len by mi vadilo, že čo dieťa, to iné priezvisko.

ingridpisarova
7. jún 2025

Nie, nie si rarita , poznám takých viac . Nič si z toho nerob vôbec nič, Si uuzasna žena

martinkatinka
7. jún 2025

Tak ty si multimamicka.

domka222
7. jún 2025

Tak rarita určite nie si. Ja by som si napríklad ale už pri druhom povedala,že stačí. Hlavné je,že sa vieš o ne postarať.

barka1
7. jún 2025

Samozrejme, ked si to takto vysvetlila, tak ta nikto neodsudi.
Ale na prvý pohlad je tvoja situacia nestandardna a neposobi dobrým dojmom. To je fakt.

777januska777
7. jún 2025
@barka1

Samozrejme, ked si to takto vysvetlila, tak ta nikto neodsudi.
Ale na prvý pohlad je tvoja situacia nestandardna a neposobi dobrým dojmom. To je fakt.

@barka1 a preto je základ hneď ohovárať a vymýšľať nejaké svoje názory?
Oh toto ma hnevá, konečne niekto, kto nebol na potrate nechá si aj ked "nechcené a neplanovane" dieta a my si hneď o takom človeku ako spoločnosť začneme vytvárať nás vlastný scenár? Spoločnosť, ktorá bojuje proti potratom, ale na mamičky, ktoré na potrat nejdu aj keď zostanú samé sa pozeráme ako na chudery.

tairyx
7. jún 2025

Nie si rarita, no bohužiaľ spoločnosť sa naozaj takto na to pozerá ako si sa dopočula. Mne by to ani vo sne nenapadlo, no stretla som sa s tým, veľa ľudí to takto vníma. Tiež ma to vtedy prekvapilo.

marca12
7. jún 2025

Rarita nie si,ale malokto pochopi,preco ma zena potrebu robit si deti s kazdym muzom. Mne to tiez hlava neberie.

tairyx
7. jún 2025
@marca12

Rarita nie si,ale malokto pochopi,preco ma zena potrebu robit si deti s kazdym muzom. Mne to tiez hlava neberie.

@marca12 veď ty to chápať nemusíš ani nikto, stačí iba neodsudzovať za to, že niekto takú potrebu má. 🙂

matkahelka
7. jún 2025

Pre mna su take zeny, ehm...budem taktna, cudne. robit si dieta s kazdym chlapom, s ktorym zena aktualne zije, je chore. ale dnes je to zial akesi moderne. kazdopadne, treba brat ohlad aj na deti, v skole si toho vypocuju dost a nic prijemne to pre ne nebude.

tairyx
7. jún 2025
@matkahelka

Pre mna su take zeny, ehm...budem taktna, cudne. robit si dieta s kazdym chlapom, s ktorym zena aktualne zije, je chore. ale dnes je to zial akesi moderne. kazdopadne, treba brat ohlad aj na deti, v skole si toho vypocuju dost a nic prijemne to pre ne nebude.

@matkahelka v škole to nikto nerieši pokiaľ to ostatné deti nepočujú doma od svojich rodičov.

kacena4
7. jún 2025

za mna 3 deti kazde s inym a zlatokopka ci kurva nejdu dokopy. su to ine priority.

matkahelka
7. jún 2025
@tairyx

@matkahelka v škole to nikto nerieši pokiaľ to ostatné deti nepočujú doma od svojich rodičov.

@tairyx ak vsetci surodenci chodia do tej istej skoly, riesia to VSETCI. od pedagogov, cez deti, po upratovacky. moja dcera mala taku spoluziacku, tiez chuderka matka, hladala vzdy toho spravneho a s kazdym musela mat dieta. pre dieta v puberte je to trapne a hanba, mat taku matku.

elz1920
7. jún 2025

Bezduché osoby môžu mať len bezduché komentáre.

tairyx
7. jún 2025
@matkahelka

@tairyx ak vsetci surodenci chodia do tej istej skoly, riesia to VSETCI. od pedagogov, cez deti, po upratovacky. moja dcera mala taku spoluziacku, tiez chuderka matka, hladala vzdy toho spravneho a s kazdym musela mat dieta. pre dieta v puberte je to trapne a hanba, mat taku matku.

@matkahelka deti to určite neriešia same od seba, majú to od dospelých, ak nie od tých doma, tak potom od pedagógov, upratovačiek atď. Dieťa samé od seba nemá potrebu také veci rozoberať, absolútne.

jaja9098
7. jún 2025

Z personalneho nemajú čo vynášať takéto informácie, aj keby máte 10 deti a každé s inym ich je do toho 💩 vás súdiť a rozoberat! Určite by som to nejako riešila, aj keď neviem ako… nie ste zlatokopka ani stetka, ale to snáď viete a nemusi Vás to zaujímať, skôr by som riešila to že sa z personalneho vyťahujú a rozoberajú vaše súkromne veci, ale každému sa to vráti

michelle567
7. jún 2025

A ako to chces riešiť? Napísať hromadný e-mail kolegom že si praješ hovoriť o sebe ako o 'multimamičke'? 😃 Keď už máš potrebu porovnávať sa zrovna s Kollárom 🙈 reči vždy boli, sú aj budú.. máš proste neštandardnú situáciu

777januska777
7. jún 2025
@matkahelka

@matkahelka ale ak taka žena ide na potrat, tak je to už v poriadku? Za mňa každá žena co sa odhodlá na to si nechať dieta a nejde na potrat je hrdinka. Aj keby mala mat 5 deti s 5 mužmi. Ona sama si vybrala ťažšiu cestu a do toho máme ešte blbcov co jej to budú svojimi hlupymi názormi sťažovať viac.

michelle567
7. jún 2025

Snáď už len nebudeš pokračovať ako Kollár. O ňom sa hovorí už že to je choroba.

matkahelka
7. jún 2025
@tairyx

@matkahelka deti to určite neriešia same od seba, majú to od dospelých, ak nie od tých doma, tak potom od pedagógov, upratovačiek atď. Dieťa samé od seba nemá potrebu také veci rozoberať, absolútne.

@tairyx nebavime sa o 6 rocnych detoch, bavime sa o 14-15 roc. detoch. asi nemas skusenost s dietatom v takom veku, vsak? ked za osmackou pride jeden brat s priezviskom Novak a druhy s priezviskom Kovac a ta osmacka sa vola Liptakova. co 14-15 rocnemu dietatu treba este vysvetlovat? ze chuderka mamicka hladala svoje stastie?

danniiee8
7. jún 2025

Nevidím na tom nič zlé. A k tomu tvoje vysvetlenie.
Žiaľ, nie každý má šťastie a prvý partner je aj posledný. Si mladá žena a hádam kvôli predchádzajúcim skúsenostiam nebudeš do smrti sama, pretože ,,čo by ľudia povedali."

Mám kamarátku - prvé dieťa s ex manželom- začal piť, gambliť a biť ju, rozviedli sa. Druhé dieťa s dlhodobým partnerom, ktorý ju podvádzal a opustil keď milenka otehotnela. Kamoška má 33 rokov, žena v najlepších rokoch, má dve deti s dvoma mužmi a keby si našla tretieho muža, tiež je za ku**u a pritom iba mala smolu, rovnako ako ty.
Ťažko sa to počúva chápem, žiaľ, čím skôr si zvykneš, tým skôr to začneš brať jedným uchom dnu,druhým von. Aši ti nič iné neostáva. Ale inak konanie personálneho odd maximálne nevhodné, neprofesionálne.

zuzubb007
7. jún 2025

Je to nezvyčajné, poznám takú babu tri deti z tromi a už ma štvrtého nemyslím si, že je zlatokopka, ale taká trošku tupšia je čo aj reálne viem, ja neviem keby mam dve deti z dvomi ja si už tretie s ďalším neurobim z princípu, veľmi sa nemáš prečo čudovať kolegyniam, chodiť na rodičovské a tri deti každé priezvisko je za mňa smutne

tairyx
7. jún 2025
@matkahelka

@tairyx nebavime sa o 6 rocnych detoch, bavime sa o 14-15 roc. detoch. asi nemas skusenost s dietatom v takom veku, vsak? ked za osmackou pride jeden brat s priezviskom Novak a druhy s priezviskom Kovac a ta osmacka sa vola Liptakova. co 14-15 rocnemu dietatu treba este vysvetlovat? ze chuderka mamicka hladala svoje stastie?

@matkahelka ja mám skúseností viac než dosť. Deti toto neriešia. Aspoň teda tie normálne.

777januska777
7. jún 2025
@matkahelka

@matkahelka počkaj, ty poznáš nejaké 14 až 15 ročne dieta co sa nehanbi za svojich rodičov nech su akýkoľvek? Tak to je raritne dieta, keďže väčšina pubertiakov sa hanbí za rodičov len preto, ze su, aj keby boli najdokonalejšie na svete.

tairyx
7. jún 2025
@zuzubb007

Je to nezvyčajné, poznám takú babu tri deti z tromi a už ma štvrtého nemyslím si, že je zlatokopka, ale taká trošku tupšia je čo aj reálne viem, ja neviem keby mam dve deti z dvomi ja si už tretie s ďalším neurobim z princípu, veľmi sa nemáš prečo čudovať kolegyniam, chodiť na rodičovské a tri deti každé priezvisko je za mňa smutne

@zuzubb007 a keby mali rovnaké priezvisko tak by to smutné nebolo?
Bože ženy, vy ste teda 🙈
Odsúdiť niekoho, myslieť si o druhom niečo nepekné to je proste klasika, keby sa každý staral viac o seba ako o druhých, bol by svet oveľa lepším miestom

zuzubb007
7. jún 2025
@tairyx

@zuzubb007 a keby mali rovnaké priezvisko tak by to smutné nebolo?
Bože ženy, vy ste teda 🙈
Odsúdiť niekoho, myslieť si o druhom niečo nepekné to je proste klasika, keby sa každý staral viac o seba ako o druhých, bol by svet oveľa lepším miestom

@tairyx nie bolo by to normálne mať s jedným chlapom tri deti, sa pýtala len na názor, každý môže mať nejaky, a či si spraví 7 deti zo 7 chlapmi je už len jej vec, ale každý má právo mať názor na vec

tairyx
7. jún 2025
@777januska777

@matkahelka počkaj, ty poznáš nejaké 14 až 15 ročne dieta co sa nehanbi za svojich rodičov nech su akýkoľvek? Tak to je raritne dieta, keďže väčšina pubertiakov sa hanbí za rodičov len preto, ze su, aj keby boli najdokonalejšie na svete.

@777januska777 no tak potom je to ale bezpredmetné či má matka toho dieťaťa ďalšie deti s inými mužmi. Keď píšeš, že každé dieťa sa hanbí v tom veku za svojich rodičov, aj keď sú dokonalí. Prosím ťa, nevysvetľuj to už ďalej, lebo si sa v tom zamotala trošku. Deti to majú od dospelých. VŽDY.

vevesh
7. jún 2025

Ja by som hlavne riesila personalne, ze vynasaju veci, na ktore nemaju pravo. A riesila by som to rovno u toho najvyssieho, nie priameho nadriadeneho, ktory to zmetie zo stola. V jednej firme takto letela jedna pani s hodinovou vypovedou. A k tomu ostatnemu, ak by sa mi uz pritrafila takato kombinacia, minimalne by som sa postarala o to, aby vsetky moje deti mali rovnake priezvisko a nie kazde zvlast podla aktualneho partnera.....

barka1
7. jún 2025
@777januska777

@barka1 a preto je základ hneď ohovárať a vymýšľať nejaké svoje názory?
Oh toto ma hnevá, konečne niekto, kto nebol na potrate nechá si aj ked "nechcené a neplanovane" dieta a my si hneď o takom človeku ako spoločnosť začneme vytvárať nás vlastný scenár? Spoločnosť, ktorá bojuje proti potratom, ale na mamičky, ktoré na potrat nejdu aj keď zostanú samé sa pozeráme ako na chudery.

@777januska777 aka spolocnost? A aka spolocnost bojuje proti potratom? V r. 2025? No, je pravda, ze ja žijem v inej socialnej bubline...
Ohovaranie a "vytvaranie vlastnych nazorov" tu vždy bolo a bude, to sa nikdy nezmeni. Takže ano, autorka je lahkym tercom, nic a tým neurobi, akurat sa s tým može zmierit a ignorovat.

tairyx
7. jún 2025
@zuzubb007

@tairyx nie bolo by to normálne mať s jedným chlapom tri deti, sa pýtala len na názor, každý môže mať nejaky, a či si spraví 7 deti zo 7 chlapmi je už len jej vec, ale každý má právo mať názor na vec

@zuzubb007 áno to máš pravdu, ale nemali by sme mať názory na iných ľudí a na ich konanie a na ich rozhodnutia. Lebo presne tento názor nie je názor, je to odsudzovanie druhého za to, že nekonal tak ako by sme v jeho situácii možno konali my, aj keď reálne nevieme, či by sme tak konali, keďže sme neboli v jeho duši, hlave, srdci..

Strana
z6