Trojročný syn priateľovej sestry
Ahojte baby, som tehotná som na konci 7 mesiaca, môjho priateľa sestra má syna, má 3 roky chodí do škôlky ona nastúpila do práce, kým nechodila do prace tak nás furt otravovala kedy môže prísť na návštevu teraz odkedy je v práci furt volá aj 3 krát do týždňa nech mu vyzdvihneme syna zo škôlky už mám toho dosť je u nás od 15tej do 20tej som z toho unavená, je dosť hyper aktívny všetko po ňom musím pratat, a niekedy ani nepočúva, hovorila som jej že o mesiac to skončí že max do konca 8 mesiaca jej odpoveď bola že nie nie ona nemá kde dat dieťa a ze ajked porodim moje bude len spat tak kľudne tu môže byť jej syn som z toho hotová, neviem už ako jej to mam vysvetliť naschvál volá furt môjmu priateľovi nech vyzdvihne malého lebo vie ze on nepovie nie čo mám robiť? Neviem načo si robili dieťa keď ho nemajú kde dat furt ho vesaju na nás, a teraz ešte vymyslela že keď pôjdeme my s našim bábätkom niekde napríklad do zoo alebo kúpať sa kľudne môžme brat aj ich dieťa, je to choré som z toho na nervy
Daj mu na vyber Ty alebo sestra a nerob mu full service a pratanim ja ani po detoch nepratam nie to este po dospelom. Takto este s dietatom sa pri nom zblaznis
@kristinka748922 nech sa stara o synovca priatel, ved ty chodis este asi do prace a potrebujes si oddychnut po praci.
A chlapec nema otca?
@zmrzlinka2021 áno bohužiaľ prídu poňho az o 8 večer je to choré, ja viem ale neviem ako to mam vysvetliť im, furt ho vesaju na nás môj priateľ je veľmi dobrosrdečny a ľutuje toho chlapca že sa mu nevenujú
@kristinka748922 Povedz tomu Tvojmu priatelovi, ze ked zoberie chlapca zo skolky, nech s nim ide k sestre a tam na nu nech s nim pocka-nech sa stara a nevodi ho Tebe.
@0silvia0 má otca bohužiaľ aj ten robí a tak vychádzajú smeny že obidvaja sú v robote nemá kto vyzdvihnúť malého a to robia obidvaja 12ky
@kristinka748922 a preco chlapca nedaju strazit starym rodicom?
Nech starostlivost rozlozia na viac ludi, stari rodicia z oboch stran, urobte si rozpis...
@0silvia0 aj to som im hovorila, ževraj u nás je oňho viac postarané ako tam, ale ona nechape že som tehotná a nevladzem už vadí mi to strašne priateľ sa stará aj my pomáha ale ajtak je to na nervy furt ho mať tu
@dskjhfdlkdjhl áno lenže aj môj priateľ je unavený z roboty ide rovno poňho, a do 8 čakáme kým poňho príde dakto...
@kristinka748922 verim, ze je unaveny, ale prave preto by som to takto riesila, lebo potom by jej mozno bol schopny povedat nie-to sa proste musi naucit, inak ho budu vyuzivat.
@kristinka748922 asi treba jednat narovinu, ale asi to neviete. Vyhovor sa teraz aspon na kovid, ze si tehotna a nechces, aby ti maly zo skolky nieco priniesol. Toto by mohlo zabrat, ked priatel nevie byt razny.
@kristinka748922 a byt kde byvate patri tebe? alebo ho mate spolocne s priatelom?
Lebo ak mas vlastnicky podiel, vysvetli priatelovi, ze taka castost a tak dlho nie su vhodne
@0silvia0 jednam snou na rovinu minule sme sa 3 mesiace nebavili lebo som jej povedala co si o nej myslím ani raz nezavolala ani priateľovi ale vtedy ešte malý nechodil do škôlky v auguste pred nástupom do škôlky prišla za mnou sa mi ospravedlňit vedela som ze len preto aby mohla využívať ďalej môjho priateľa
@zmrzlinka2021 máme spoločný dom on to veľmi dobre chápe aj jemu to lezie na nervy ale ľutuje chlapca nevenuju sa mu vôbec keď ho mi nezoberieme von na prechádzku tak aký je dlhý mesiac oni ho nezoberu
@kristinka748922 toto treba čím skôr "zatrhnut" ...nie si povinná sa o to dieťa starať. Rodičia sú od toho aby sa o dieťa postarali - chceli ho, je to ich zodpovednosť. Ok par x za rok, ale nie v takej intenzite ako teraz🤦😔. Nech si jeden z rodičov nájde inú prácu - nie je predsa možné pri 12h zmenách oboch z rodičov sa starať o dieťa. Mamička si môže nájsť prácu s priaznivejšou pracovnou dobou. Alebo nech si zaplatia opatrovateľku - ak starý rodičia nemôžu. Určite nájdu aktívnu dôchodkyňu po blízku ktorá si rada vyplní čas u nich doma čakaním na rodiča.
@kristinka748922 buď jej nájdi kontakt na opatrovateľku alebo jej povedz koľko bude odteraz platiť tebe, na materskej každé € navyše sa hodí. Ako pomôcť je jedna vec, ale aby to bola samozrejmosť a vlastne povinnosť tak to pardón.
@kristinka748922 Vies, ja by som to na tvojom mieste osobne neriesila, predsa len este nie si ani manzelka jej brata. Ale skor by som apelovala na priatela, nech s nou v klude komunikuje a hlada nejaky kompromis, napr. ze to bude iba 1x do tyzdna na tie 4 hodiny (do skolky pride o stvtej po chlapca). Pomahat si mame, to je pravda, ale treba asi najst nejaku vhodnu mieru. No osobne to ty neries, nech to riesi tvoj priatel ako jej brat. Lebo ty budes potom ta zla a on (priatel) ten chudak, co ma doma despoticku partnerku
@kristinka748922 Ja by som povedala "švagrinej", že dúfam aj ona bude pomáhať s vaším dieťaťom, ak budete potrebovať. Neviem koľko máte rokov, ale musíte sa naučiť povedať nie, aj na úkor dobrých vzťahov. Doma by ste sa mali cítiť komfortne, priateľ nech stráži u sestry dieťa, na tom by som trvala (keď nevie usmerniť svoju sestru).
@kristinka748922 tak jej pekne vysvetli, ze ta chytaju obavy, blizi sa ti porod a ty si chces vychutnat VLASTNE dieta. Spytaj sa, kolko cudzich deti mala ona pred a po porode na krku. A ci zvladala novorodenca lavou zadnou. Tak sa s nou pohadaj znova, budes mat klud.
@pinkgirl už som sa snou pár krát pohádala, povedala som jej nech si nájde inú prácu, nie lebo ona potrebuje peniaze, o to dieťa vôbec nieje postarané, von sním nechodia, škôlka a domov toto jej vyhovuje že je u nás aspoň sa naje doma ona nemusí variť, je to choré a ešte mi toto povie ze prve mesiace mi dieťa bude len spat takže kľudne tu môže byť jej dieťa, ja som si myslela že omdliem ale dnes si sadnem s priateľom a porozprávam sa sním, vieš ja keď poviem nie tak bude rozprávať že on je pod papuxou a všetko je tak ako ja chcem preto som hovorila jemu nech on povie nech si on otvorí ústa
Ja by som povedala priateľovi keď nevie povedať sestre a ľutuje chlapca, ôk nech ho vyzdvihne a nech počkaju na mamu un ich doma, lepšie aj pre chlapca, tvoj priateľ ho môže u ich rovno uložiť spať.
A milej sestre by som povedala nech si hľadá opatrovateľku lebo keď sa narodí vaše dieťa budeš potrebovať pomoc resp že priateľ už nebude mať toľko času keďže sa bude musieť starať o vlastné dieťa.
Ja nepoviem po strážiť alebo vybrať ozaj raz za čas ale nie pravidelne.
@zmrzlinka2021 no ved toto aj minule to tak bolo po nadávali namna že on je pod papuxou že ja mu rozkazu jem atď
A k tomu ze prve mesiace dieťa len spí.... Som sa pobavila... Zrejme nevie co je mať mespavca alebo dieťa s kolikami a refluxom
@hazelgracegus ja som povedala ze sa nebudem o jej dieťa starať povedala som aj priateľovi že nech na to zabudne každý mne je to jedno keď ma naserie pôjdem ku svojej mame a príde nato ze to myslím vážne
@kristinka748922 určite to rieš. Ale daj si pozor na priateľa nech je rázny, muži sú v tomto slabosi a už ho vidím ako sestre ustupuje ...lebo šak chudák ona, chudák chlapček.

@kristinka748922 No je to zalezitost tvojho priatela a jeho sestry, oni si to musia vydiskutovat.
A aky ma dovod, ze az do osmej vecer? To by uz mal 3 rocny chlapcek spinkat.