Túžba po zmene a únik z rutiny
Ahojte,
som zena, mam 40 rokov a dlhodobo citim, ze nepatrim do mesta kde zijem. Zijem tu od malicka, zalubila som sa tu, zalozila som si rodinu, dieta mam uz dospele. Manzelstvo v poriadku. Momentalne som ukoncila pracovnu kapitolu a citim neuveritelnu tuzbu sa odstahovat prec, kedze to momentalne nie je mozne, rozmyslala som nad dobrovolnictvom, ze by som na cca mesiac dva odisla niekde do primorskej oblasti, nasla som vacsinou organizacie, ktore beru len mladych ludi.
Otazkou je, ci si ist za tym, alebo sa nejak vyrovnat s nudnym beznym zivotom na Slovensku, zatial sa mi to vobec nedari. Som vo veku, kedy chcem este nieco zazit, vidiet, moje pocity za zintenzivnili po navrate z dovolenky, akokeby mi chybal dopamin. Navonok sa premaham, ale vnutri trpim, rady navstiv psychologicku netreba, chodim, ale citim, ze proste potrebujem tu kotvu dvihnut
@mirokub vzdy ked prekrocim hranice sa citim skvele, neviem co s tym. Muz ma chape chceme do buducna kupit nehnutelnost v zahranici, ale to moze potrvat aj 10 rokov. Najlepsie roky ma clovek za sebou a uz velmi nie je cas stale len cakat
@mirokub jasne, chcela by som aspon na chvilu si vyskusat zit inde, este pred manzelstvom som tak zila v zahranici chvilu a bolo to super, iny "vibe" more, sloboda, ini ludia okolo,(na upresnenie vtedajsi sef mi volal, ci nepridem opat pracovat, ale bola som akurat v porodnici a naspat som sa uz nedostala) chcem vyuzit, ze teraz som ukoncila pracu od-do, ktora mi nic neprinasala, kym sa opat v nejakej takej zaseknem
@mirokub tak najradsej by som isl s nim, ale momentalne to nie je mozne, neobavam sa, ja aj sama cestujem, obaja mame sebavedomie a doveru, aby sme sa drzali ako klieste seba, to je v pohode, aj ked som pracovala v zahranici sme boli spolu, ked som sa vratila na SR uz sme spolu cez 20 rokov
@anonym_autor bolo by super ozaj si to vyskusat, mesiac dovolenky v inej krajine, nejaka docasna praca v inej krajine , atd.
Ak aj len preto , aby prisiel objav, ze v kazdej krajine su veci do istej miery rovnake, rovnako nudne, rovnako neprijemne, rovnako smutne.
Ale aj preto, lebo to sama sebe dlzis. aspon docasne vidiet nieco nove, zazit nieco nove.
@anonym_autor bolo by super ozaj si to vyskusat, mesiac dovolenky v inej krajine, nejaka docasna praca v inej krajine , atd.
Ak aj len preto , aby prisiel objav, ze v kazdej krajine su veci do istej miery rovnake, rovnako nudne, rovnako neprijemne, rovnako smutne.
Ale aj preto, lebo to sama sebe dlzis. aspon docasne vidiet nieco nove, zazit nieco nove.
@anonym_80e4b0 no ta moja duša vyslovene az krici, ze ber kufor😀 uplne lahsie by sa mi zilo, keby som tie pocity nemala, ako ini ludia, ze su spokojni v praci a staci im, ze na vikend vybehnu za blok
@mirokub jasne, ked som bola nedavno na dovolenke sme boli kazdy den v kontakte (bolo to len tyzden, to ubehlo ako nic) a pred tymi 100 rokmi ked sme este len spolu chodili tiez, my sme na seba dost naviazani po tych rokoch, ale zaroven sme naviazani aj v svojej slobode, tazko sa to vysvetluje 🙂 proste do zalub si nekecame ani nestihame ako stihacky
@mirokub ano, ja som zvazovala, ze by som to spojila s nejakou dobrovolnickou cinnostou, ale nebranila by som sa ani praci aku spominas. Dakujem 😇
uplne ta vidim ako zijes na sri lanke 🙂 ano chod, krici to z teba ze to potrebujes
Ja napríklad potrebujem často cestovať...je mi jedno kam, neznášam stereotyp...takže cestujem sama/s mamou/s rodinou....ale často skoro každý víkend som prec...žijem a robím čo ma baví...choď preč
Ja napríklad potrebujem často cestovať...je mi jedno kam, neznášam stereotyp...takže cestujem sama/s mamou/s rodinou....ale často skoro každý víkend som prec...žijem a robím čo ma baví...choď preč
@marcellka32 takze ma chapes, dakujem, proste do bezneho vzorca nepatrim, nejde mi to ani nasilu
uplne ta vidim ako zijes na sri lanke 🙂 ano chod, krici to z teba ze to potrebujes
@lija22 jej si mila, dakujem za podporu, pravdupovediac som rozmyslala, ci to tu vobec napisat, som rada, ze to tak vnimas
@anonym_autor kazdy by sme sa mali aspon pokusit splnit si volanie svojej duse. Fakt si myslim, ze ak vyskusas proste partyzdnovy ci par mesacny pobyt niekde zmeni ti to zivot alebo si naplnis tuto tuzbu a uz ta to nebude tahat "von"
Zivot treba zit, ak mame tu moznost ;)
Bal kufor a utekaj. Ja som po 12 rokoch v BA prenajala svoj byt a odisla inde a mam pocit, ze konecne som si po dlhsom case zacala uzivat zivot. Nova perspektiva je super 🙂
Zeny, dievcata, dakujem za podporu, zacnem intenzivnejsie hladat a manifestovat, nech ten zivot ma este iskru 🤩
@anonym_autor ja by som urcite nieco poriesila na tvojom mieste… zober si sabbatical a chod… ked aj len cestovat, nieco pochodit… ja by som nahovorila aj muza, prenajala karavan a uz by ma nebolo…
@anonym_autor ja by som urcite nieco poriesila na tvojom mieste… zober si sabbatical a chod… ked aj len cestovat, nieco pochodit… ja by som nahovorila aj muza, prenajala karavan a uz by ma nebolo…
@mane01 heh no to znie skvele, muz teraz nemoze odist, ale ja som free, tak rozmyslam ako najlepsie tento cas vyuzit
@mane01 heh no to znie skvele, muz teraz nemoze odist, ale ja som free, tak rozmyslam ako najlepsie tento cas vyuzit
@anonym_autor chcem ísť s tebou🤣ja mám také pocity ako ty darmo kríza stredného veku.Ked niekedy pozerám na STV cestou necestou vždy si hovorím aké super inšpirácie zaujímavý život.Ja som čierna ovca rodiny všetci pokoj, kľud a ja by som stále niekam chodila.Vraj to mám po babke🤣že ona za socializmu veľa cestovala z práce.Tak nech ti to prinesie radosť🙂ja by som sa bála, že už sa nebudem chcieť vrátiť😝
@mirokub ked citam tvoje prispevky, tak mam uplne pocit, ze to pise AI
@anonym_autor chcem ísť s tebou🤣ja mám také pocity ako ty darmo kríza stredného veku.Ked niekedy pozerám na STV cestou necestou vždy si hovorím aké super inšpirácie zaujímavý život.Ja som čierna ovca rodiny všetci pokoj, kľud a ja by som stále niekam chodila.Vraj to mám po babke🤣že ona za socializmu veľa cestovala z práce.Tak nech ti to prinesie radosť🙂ja by som sa bála, že už sa nebudem chcieť vrátiť😝
@luccija jej no tak pod haha, aj ja pozeravam cestou necestou a najradsej na youtube cestovatelske vlogy aj kupu nehnutelnosti pri mori a nasledne prerabky, co sa tyka cestou necestou tam sice skor ide o gastro, ale byvanie na Sardinii ma uplne ocarilo
@luccija jej no tak pod haha, aj ja pozeravam cestou necestou a najradsej na youtube cestovatelske vlogy aj kupu nehnutelnosti pri mori a nasledne prerabky, co sa tyka cestou necestou tam sice skor ide o gastro, ale byvanie na Sardinii ma uplne ocarilo
@anonym_autor ja sledujem jednu rodinu z CR čo išli bývať na Siciliu.Taliansko je krasne
@anonym_autor ja sledujem jednu rodinu z CR čo išli bývať na Siciliu.Taliansko je krasne
@luccija na Jih a ješte dál? Ano mam to ako krajinu, kde by som chcela stravit zvysok zivota