icon

Urazili by ste sa za vrátenie darčeka?

20. apr 2025

Dostala som darček od kamošky. Veľmi si to cením a som rada, že na mňa myslela, ale jednu vec by som jej chcela vrátiť. Ja ju nevyužijem a viem, že ju by také niečo potešilo. Sama povedala, že keď vyskúšam, tak jej mám dať recenziu. Tiež to chce vyskúšať. Myslíte, že sa urazí? Nechcem aby sa hnevala. Ja to určite nevyskúšam a nikomu inému to neposuniem.

ivik4
20. apr 2025

Ak je to jedna vec z viacerych tak asi nie,neurazila

denisa_deniska
20. apr 2025

Nevrátila by som, za mňa to nie je vhodné

lindous
20. apr 2025

Ja by som sa neurazila a príde mi to úplne okej, poznám ľudí, o ktorých som si istá, že by sa neurazili, ale aj takých, ktorí možno aj hej... to naozaj záleží od jej povahy a vášho vzťahu, ty ju poznáš a mala by si to vedieť odhadnúť najlepšie...

deti95060810
20. apr 2025

však vyskúšaj, alebo odober - odlej - odsyp z darovanej veci a vráť aj s neurčitou recenziou typu že teba to moc neohúrilo... a nech skúša aj ona.

gubcikova
20. apr 2025

@deti95060810 a keď je to erotická hračka? 😄

nynia
20. apr 2025

Z hladiska spolocenskej etikety to nie je vhodne vratit ale zalezi aj od vztahu malokto v dnesnej dobe sa riadi spolocenskou etiketou a tym nemyslim "vyssiu" spolocnost (predstavitelov statov) ale take kazdodenne zaklady. Napr mne raz kamoska dala jednu vec ale povedala, ze ak ja ju nebudem chciet ona ju tiez vyuzije ale nakoniec som si ju nechala a potesila ma.

alickapusinka
20. apr 2025

Nikdy by som žiaden dar nevracala späť su ine spôsoby darujem dalej, predám, vymenim a nie vratim nazad neslušne za mňa.Kamarátka minula peniaze aby ťa možno potešila a TY jej chceš danu vec vratiť.Ked je možnosť darovať dalej predať vymeniť.Za mna nie.

januska12323
20. apr 2025

Neviem čo to je ale ak napríklad kozmetika zavolala by som ju na babský večer a použili to u mňa doma a hneď by boli aj recenzie. Záleží ako veľké kamošky ste.

zuzubb007
20. apr 2025

Darované sa nevracia, ano je to urážka snažila sa chcela spraviť radosť a povie si, že zbytočne, nabudúce sa na teba vykašle

bielasovicka
20. apr 2025

Véd povedz o aku vec sa jedná. Nech vieme, ako ti mame poradiť.

rozkvet1
20. apr 2025

@alickapusinka no keby niekomu niečo kúpim a on tu daruje alebo predá niekomu inému, to by mňa zamrzelo. Radšej nech to vráti mne, boli to moje peniaze, takže by sa mi to aspoň vrátilo.
Mňa by zaujímalo o akú vec ide a prečo ju nemôžeš využiť. Aspoň skúsiť a ak sa ti nebude páčiť, napíš tej kamarátke že to nie je úplne tvoj typ a že by si jej to chcela dať nech to vyskúša ona že jej sa to určite bude páčiť

luccija
20. apr 2025

Nevrátila veď jej kúpiš na revanš, keď bude mať sviatok

biba_18
20. apr 2025

asi by som sa neurazila. ale mrzelo by ma to… ak by som dávala s tým, že si nie som istá či sa jej to bude hodiť a že nech mi to povie - to by som sa neurazila nabeton…

kaca222
20. apr 2025

Mňa by to tiež mrzelo, dostať darček naspäť. Takže nie, nevracala by som. Čo nevyužijem, darujem niekomu inému

petulda333
20. apr 2025

Ja nie,ocenila by som,ze to vrati a nevyhodi,co by ma viac sklamalo. Vzala by som spat,bud vyuzila ja alebo vratila do obchodu a kamosky by som sa spytala co by jej teda urobilo radost a to by som kupila

autor
20. apr 2025

Ďakujem. Tak nevrátim. Ak sa bude pýtať, tak poviem, že som nevyskúšala. Poviem jej aj dôvod a navrhnem jej, že ak chce tak jej to dám vyskúšať. Už to bude na nej.

marianarem
20. apr 2025

Ja by som sa neurazila, nestalo by mi to za vztah s kamaratkou.

terezkaarthuramax
20. apr 2025

Ja som vyrobila kamarátke kalendar . Dala som tam zaujimavosti o zvieratkách a schvalne som dala také co ma rada a ona to dala inym. Zamrzelo ma to. Ja nedavam kamaratom veci, ktore ich nejako pohorsia. Ani oblečenie by som nedarovala maximalne šatku alebo ked uz oblecenie pre ich deti.
Vratenie a odmietnutie darceka ma vzdy zabolelo

terezkaarthuramax
20. apr 2025

Ja 95percent darcekov sama vyrabam. Tak sa ma to dotkne lebo som na to minula cas a mam psychicke a ine zdravotne problemy k tomu.

domkakvet
20. apr 2025

Darcek nevracaj, ano moze sa urazit a keby sa urazila bolo by to na mieste.

kristina2412
20. apr 2025

Tak ja mám kamarátku, poznáme sa od prvej triedy základnej školy a s týmto by sme problém určite nemali, ani by sme sa navzájom na seba neurážali. Normálne by som jej povedala , napr. nechceš ten rúž vyskúšať ty, zdá sa mi, že sa mi nebude hodiť , viem že bol drahší tak nech neleží u mňa zbytočne...a hotovo

marca12
20. apr 2025

Preco to nemozes vyskusat?

alica110
20. apr 2025

Je to nevhodné vrátiť darček.

drahomirrra
21. apr 2025

Z hladiska spolocenskej etikety absolutne nepripustne.