icon

Váš názor - švagriná

meduzzzka
Včera o 09:29

Ahojte, ako píšem v názve diskusie. Chcem vedieť váš názor. Môj priatel sa presťahoval ku mne do mesta ktoré je vzdialené asi 100 kilometrov od mesta kde býval predtým. Tam býva jeho brat so svojou ženou. Ja bývam v jedno izbovom byte. Byt mám rozdeleny na kuchynskú časť a druhá časť je spálňová. Nevyšiel priestor na klasickú obývačku rozumnej gauč a telka, čo je úplne bežné v takýchto malých bytoch a žila som tam dlhý čas sama. Po presťahovaní sa môjho priateľa jeho brat prišiel s návrhom že prídu nás pozrieť na návštevu. Spolu by sme boli štyria, stoličky mám dve ku kuchynskému stolu a vedľa manželskú posteľ, tym padom by som ich ani nemala kde usadiť, a aby sedeli niekde v spálni na našej posteli mi prišlo dosť čudné. Tak som automaticky myslela že keď prídu pozveme ich von na kávu samozrejme môj priateľ všetko platil. Prišli k nám do mesta išli sme na kávu. Všetko bolo úplne v poriadku pobudli sme spolu dve tri hodiny dali sme si prechádzku po meste poukazovala som im veľa pekného čo tu máme. To bolo ešte v lete. Teraz po pol roku je hriech v priatelovej rodine, že sa švagriná sťažovala svokre/priatelovej mame, že sme ich nepozvali k mám domov na návštevu, ale že sme ich zobrali von a jej to veľmi zle padlo, že sa citila ako nechcená. Dozvedeli sme sa to tak že svokra nám v nejakom jej amoku toto vykričala, a začala s otázkami že keď ona k nám príde na víkend na prespanie či ju tak isto vyhodíme von na ulicu. Nehovorila som k tomu nič nechcela som danom momente situáciu ešte zhoršiť vysvetľovaním videla som že by to nemalo význam. Moja svokra býva v inej krajine a jej návšteva nie je m omentálne možná my chodievame za ňou. Možno je to niekde hlúpe, že to riešim ale mne sa to veľmi dotklo pretože vždy v rodine chcem aby boli všetci spokojní. Samozrejme každý vie o našej situacii ako momentálne bývame a určite neplánujeme v tomto malom byte zostarnúť 😅 ale momentálna si tiež kôli ich návštevami kupovať väčší byt nebudem. Moj priateľ mamu slušne "upratal" vysvetlil situáciu a nebude sa už baviť o tom s ňou. Priateľov brat doteraz nechápe čo sa deje, pre neho je to absolútne hlúposť. Ale ja sa cítim zle, lebo chcem udržiavať dobrej vzťahy v rodine. Ja len chcem vedieť, mohla som niečo urobiť inak? Predsa len nie som dokonalá, rada sa poučím z chýb. Ale aj moja dobrota má hranice. Viem aj to že moja budúca švagriná miluje klebety a chcela vidieť v akom byte bývame čo všetko v ňom máme. Resp čo máme nové čo sme kúpili do bytu aby ďalej o tom mohla klebetiť napríklad svokre a svojím kamarátom. Mne sú takéto veci maximálne proti srsti, je to typ manipulátorky. Pre info moj priateľ má 30, jeho brat 35 jeho žena je o 15 rokov staršia, myslela som si že ženy v takom veku už maju troška rozumu aby nezmyslami rozhádavali celú rodinu. Žiaľ som sa mýlila. Ďakujem za precitanie môjho slohu, snažila som sa všetko objasniť keďže som žiadala o vás názor 😉

Strana
z2
doriiis
Včera o 09:33

Nikto to nerieši iba ty. Prestaň byť people pleaser a vybodni sa švagrinej aj svokre na hlavu. Jedna býva v zahraničí, druhá ďaleko. Jedným uchom dnu, druhým von

mamina7070
Včera o 09:37

Uplne to hod za hlavu, hadam si svokre nemyslela ze ked pride prespat bude lezat medzi vami v posteli ?
cim menej informacii "z osobneho sveta" od vas im
budes davat tym lepsie
nemusis mat super vztah s kazdym, priatel stoji pri tebe to je dolezite

lentakyterapeut
Včera o 09:37

Vidis muzi to maju vyriesene, teba boli srdiecko zbytocne a svagrinu cert ber. Jednoduche. Ked ides do velkeho mesta z dediny vzdy tam ostane niekto intelektualne zakrpateny. Dychaj slobodne svagrinu kaslat.

muchotrafka298
Včera o 09:39

Ale prosim Ta, riesit taketo hluposti. Absolutne tomu nevenuj ziadnu pozornost, co s kto myslel, nemysel alebo predpokladal. Vy ste spravili tak, ako ste povazovali za vhodne a pre teba najlepsie vzhladom na okolnosti. Druhykrat ich nemusite pozvat vobec.

0silvia0
Včera o 09:39

@meduzzzka pises: v rodine chcem aby boli všetci spokojní.
Tak s tymto hned prestan, preco by si ty mala byt zodpovedna za to, aby boli vsetci spokojni? O teba sa niekto stara v rodine, ci si spokojna?
Ja som myslela, ze hentie obzeracie nabytkove tetky uz vymreli, a pozrimeze, niekoho to stale bavi ocumovat cudzie obydlia🙃

meduzzzka
autor
Včera o 09:40
@mamina7070

Uplne to hod za hlavu, hadam si svokre nemyslela ze ked pride prespat bude lezat medzi vami v posteli ?
cim menej informacii "z osobneho sveta" od vas im
budes davat tym lepsie
nemusis mat super vztah s kazdym, priatel stoji pri tebe to je dolezite

@mamina7070 ja som jej chcela ustlať v kuchyni na zemi 😅
Ok Hádžem za hlavu, priznávam že vždy sa snažím zavďačiť kazdemu až príliš 🙏

muchotrafka298
Včera o 09:52
@meduzzzka

@mamina7070 ja som jej chcela ustlať v kuchyni na zemi 😅
Ok Hádžem za hlavu, priznávam že vždy sa snažím zavďačiť kazdemu až príliš 🙏

@meduzzzka zmen svoje myslenie a postoje ohladom toho, ze sa potrebujes kazdemu zavdacit a aby sa mal kazdy dobre a vyhovela si kazdemu. Lebo sa zblaznis.

anonym_ed4529
Včera o 10:00

Pani svagrina ma 50 rokov. Po takej ceste autom k vam si chcela zrejme posediet na gauci a nie hned sa prechadzat po meste. Tym neurazam, ze 50 je vela. Ale predsa len podla mna v tom veku si uz zena po ceste chce oddychnut. A mozno to ju nahnevalo tak ohovarala.

anonym_8297db
Včera o 10:04
@anonym_ed4529

Pani svagrina ma 50 rokov. Po takej ceste autom k vam si chcela zrejme posediet na gauci a nie hned sa prechadzat po meste. Tym neurazam, ze 50 je vela. Ale predsa len podla mna v tom veku si uz zena po ceste chce oddychnut. A mozno to ju nahnevalo tak ohovarala.

@anonym_ed4529 čo sa ty blazniš? Mám skoro 50. Dvadsiatku strčím do vrecka. Aké oddychovanie. 😁😁😁

marhulka13
Včera o 10:14
@anonym_ed4529

@anonym_ed4529 z textu mi vyplýva, že žiadny gauč nemajú. Iba posteľ a dve stoličky.

mikadooo
Včera o 10:16

@meduzzzka je to tvoj byt? Priateľ si upratal matku? Nič by som neriešila, všetko je ok. Celkovo mi príde bizar, že jeho matku vôbec napadla myšlienka, prísť prespať do jednoizbáku jeho frajerky 🙄. Asi by som sa fakt dobre bavila na tejto rodinke. Ešteže priateľ a jeho brat sú pri zmysloch. Ženské vyzeraju byť drama queens.

marsmykkok
Včera o 10:17

@meduzzzka Ak máš jednoizbák alebo garsónku je normálne že návštevu pozveš niekde vonka do podniku z kapacitných dôvodov. Ale ak boli u Vás prvýkrát slušnosť je ukázať ako brat žije, teda mali ste im navrhnúť, nech idú byt si pozrieť, hoci teda pohostili by ste ich von. Ale aj podľa komentárov čo to považujú za ok, dnes zjavne slušnosť a nejaké zdieľanie súkromia s najbližšími nie je in...

anonym_cdc3e9
Včera o 10:18

@meduzzzka nuž ako by si písala o nás až na bytové pomery...
Neviem či to to pomôže hodiť to všetko za hlavu ak ti napíšem ako to bolo u nás.
Švagor so švagrinou žili 1600km od nás, došli nás pozrieť, v čase keď sme práve prerábali detskú izbu (nebola tam ani len podlaha), čize obe deti spali v spálni oni v obývačke s kk na sedačke, došli na Vianoce a na Silvestra už boli doma vraj všetko bolo ok ako sa dobre cítili. O rok však bola u nás úplne iná situácia. Mali sme onkologicky choré 3r dieťa po operácii, po jednom kole chemoterapie, v novom roku nasledovalo ďalšie kolo chemo. Po niekomesačnom pobyte v nemocnici s oslabenou imunitou, muž jej spravil izbu kde ešte aj steny boli umyvatelné, aby mohla domov. Ja som prišla o prácu dôsledku toho že som šla s dieťaťom do nemocnice na miesto práce. Ešte medzi sviatkami som musela v práci dokončovať nejaké veci, odovzdať kľúč, kasu, inventúra a pod.
Oni došli po vianociach a ,, nedostatočne sme sa im venovali nedostatočne sme ich pohostilí, nevytvorili sme im dostatočne dobrú atmosféru ,,, a pod. potom to švagriná v zrelom veku rozširovala po celej rodine.
Nepadlo nám to dobre ale tá žena ako aj svokra a ich názory sú mi od vtedy absolútne v paži.

anonym_d4399d
Včera o 10:18

@meduzzzka Švagriná je nahnevaná, lebo nemá čo rozoberať ohľadom Vášho bývania, ale to môžete mať pokojne na háku.V prípade, že sa svokra rozhodne navštíviť Vás,na malé jedlo a kávu ju pozvite domov, ale na ubytovanie rezervujte pre nu hotel/penzión.Ostatne aktivity plánujte mimo bytu,bez ohľadu na to, či to bude pani svokre po vôli.Predsa sa nebudete tlačiť v byte.Ono by sa to dalo, lebo dobrých ľudí sa zmestí vela aj na malom mieste/ja sama som mala návštevu, keď sme 8 spali 3 noci v trojizbaku, ale to bola návšteva v pohode, ktorí nemali potrebu riešiť,ze sa napr.rano stálo v rade na wc a kúpeľňu,ze sne jedli na 2 etapy/

anonym_60d77f
Včera o 10:20

Na rovinu povedat, mam 30 m2, a je to byt kde sa zmestia 2 ks ludi. Priatel si nedoniesol izbu naviac. 100 km nie je vela … niektori dochadzaju do roboty tolko jednym smerom aj starsi ako 50 rokov. Chlapi su normalni, nemaju problem - svagrinu si nevsimaj a svolre vysvetli, ked bude vase miesto sa najde. Tebe zatial nie je nic … uz si ubytovala chlapa a nemusis nikomu ukazovat, kde prespava ich dospely syn … nie je to dieta a keby spal v pivnici tak u teba asi nie je … takze on sa ma upratat svoju rodinu
A zabezpecit prespanie v hoteli

meduzzzka
autor
Včera o 10:43

Ďakujem veľmi pekne za Vaše názory. Čo sa týka toho, že jej syn by býval v pivnici, byt svokra videla bežne volajú cez videohovor, videla celý byt, ja sama som na tom trvala nech jej ukáže byt po telefóne nech vidí že som nej syna nepriviedla do nejakej diery 🙈 na druhú stranu na byt mám hypotéku, žila som v ňom sama 3 roky, platenie účtov a samotný život bol dosť o "hubu" z finančnej stránky. Nemám tu žiadne dizajnové drahé nábytky, ako sa dalo postupne som zariaďovala sama zo svojho platu. Každý mesiac niečo. Kým neprišiel muž nemala som mikrovlnku ani televízor, nakoľko mi neprišlo vhodné utrácať na to peniaze. Dôležité je aby som tu mala čisto a pohodlne pre mňa. Viem že by sa zamerala na lacné "značky" spotrebičov, nedoladený nadbytok a staršiu kuchynskú linku a pod. Bolo mi nepríjemne ju sem pozvať nakoľko viem aká je. Celý život som sa drala sama bez pomoci druhých . A nechcela som aby ma súdila nejaká pani ktorá ma ani vôbec nepozná. Na margo bývania mojej švagrinej býva v novostavbe, zariadenej štýlovým nábytkom, ale je to podnájom, a nič nie je jej. Nedovolím aby takýto človek ohŕňal nos nad tým čo mám. A chcela som pre nich pohodlie. Nie aby postávali pri kuchynskej linke s jednohubkami 😅
anonym_cdc3e9 ťažko sa to aj číta, ja absolútne nechápem načo sa k vám niekto hrabal v tejto situácii. Teraz potrebujete pomoc a podporu okolia nie diplomatické návštevy ktoré Vás aj tak ohovoria. Všetko dobré Vám, hlavne veľa zdravíčka ❤️

meduzzzka
autor
Včera o 10:46

A ešte keby prišla jeho mama na návštevu rozhodne by sme ju ubytovali v hoteli ktorý je od nás cez ulicu. A podotýkam žiadny lacný ošuntený penzión. Je tam wellnes, bazény aby mala čo najväčšie pohodlie.

mirage
Včera o 10:53
@anonym_ed4529

@anonym_ed4529 prosim? ja mam 48 a toto co pises, mi pride ako scifi

mirage
Včera o 10:56
@anonym_cdc3e9

@meduzzzka nuž ako by si písala o nás až na bytové pomery...
Neviem či to to pomôže hodiť to všetko za hlavu ak ti napíšem ako to bolo u nás.
Švagor so švagrinou žili 1600km od nás, došli nás pozrieť, v čase keď sme práve prerábali detskú izbu (nebola tam ani len podlaha), čize obe deti spali v spálni oni v obývačke s kk na sedačke, došli na Vianoce a na Silvestra už boli doma vraj všetko bolo ok ako sa dobre cítili. O rok však bola u nás úplne iná situácia. Mali sme onkologicky choré 3r dieťa po operácii, po jednom kole chemoterapie, v novom roku nasledovalo ďalšie kolo chemo. Po niekomesačnom pobyte v nemocnici s oslabenou imunitou, muž jej spravil izbu kde ešte aj steny boli umyvatelné, aby mohla domov. Ja som prišla o prácu dôsledku toho že som šla s dieťaťom do nemocnice na miesto práce. Ešte medzi sviatkami som musela v práci dokončovať nejaké veci, odovzdať kľúč, kasu, inventúra a pod.
Oni došli po vianociach a ,, nedostatočne sme sa im venovali nedostatočne sme ich pohostilí, nevytvorili sme im dostatočne dobrú atmosféru ,,, a pod. potom to švagriná v zrelom veku rozširovala po celej rodine.
Nepadlo nám to dobre ale tá žena ako aj svokra a ich názory sú mi od vtedy absolútne v paži.

@anonym_cdc3e9 tak toto je uz dno. Napisala by som jej, co si myslim a uz by som s nou neprehovorila

meduzzzka
autor
Včera o 10:57
@mirage

@anonym_ed4529 prosim? ja mam 48 a toto co pises, mi pride ako scifi

@mirage presne toto, ona nie je žiadna babka, vôbec nie je poznať jej vek, 20 ročne schová do vačku. Aktívna, stará sa o seba, cvičí. Moja mamka má 65 a tiež nepotrebuje oddych po ceste, len pokoj 😅

ljmmm
Včera o 11:08

a teraz si predstav, ze by ste mali + 1 izbu a takyto ludia by u vas aj prespavali. Zrazu mat mini byt je aj vyhoda 🙂

anonym_cdc3e9
Včera o 11:13
@mirage

@anonym_cdc3e9 tak toto je uz dno. Napisala by som jej, co si myslim a uz by som s nou neprehovorila

@mirage ja som nechcela tak klesnúť, a od vtedy som ani s jednou neprehovorila

letfenixa
Včera o 11:20
@0silvia0

@meduzzzka pises: v rodine chcem aby boli všetci spokojní.
Tak s tymto hned prestan, preco by si ty mala byt zodpovedna za to, aby boli vsetci spokojni? O teba sa niekto stara v rodine, ci si spokojna?
Ja som myslela, ze hentie obzeracie nabytkove tetky uz vymreli, a pozrimeze, niekoho to stale bavi ocumovat cudzie obydlia🙃

@0silvia0 máme v práci 2 ekonomky, jedna už strihá meter do dôchodku, druhá má 45 rokov a je u nás asi 4 roky. Tá, čo je skorodôchodkyňa, je presne ten najzvedavejší typ dedinskej tetky, musí mať prac.stol pri okne, aby videla každého, kto prichádza/odchádza, chce vedieť o každom všetko. Tú druhú viac poznám len od októbra a až minulý týždeň som zistila, že je rovnako zvedavá a klebetná. Takýto typ očividne len tak nevymrie.

bielasovicka
Včera o 11:28

@meduzzzka a vedela švagriná, že sa budete prechádzať po meste a nepôjdete k vám domov?

0silvia0
Včera o 11:30
@letfenixa

@0silvia0 máme v práci 2 ekonomky, jedna už strihá meter do dôchodku, druhá má 45 rokov a je u nás asi 4 roky. Tá, čo je skorodôchodkyňa, je presne ten najzvedavejší typ dedinskej tetky, musí mať prac.stol pri okne, aby videla každého, kto prichádza/odchádza, chce vedieť o každom všetko. Tú druhú viac poznám len od októbra a až minulý týždeň som zistila, že je rovnako zvedavá a klebetná. Takýto typ očividne len tak nevymrie.

@letfenixa to maju asi v genoch😄

anonym_50bd62
Včera o 12:04

"Moj priateľ mamu slušne "upratal" vysvetlil situáciu a nebude sa už baviť o tom s ňou. Priateľov brat doteraz nechápe čo sa deje, pre neho je to absolútne hlúposť"

Tlieskam obom bratom 😁 👌
Ano je to dobra kravina, aj ze to vobec riesis. Kazdy normalny pochopi, ani by mi nenapadlo sa k niekomu trepat do malinkateho bytu "sediet na manzelsku postel" a rozpravat sa.

anonym_d4669d
Včera o 12:11
@meduzzzka

A ešte keby prišla jeho mama na návštevu rozhodne by sme ju ubytovali v hoteli ktorý je od nás cez ulicu. A podotýkam žiadny lacný ošuntený penzión. Je tam wellnes, bazény aby mala čo najväčšie pohodlie.

@meduzzzka
blbemu nevysvetlis. Ocino s manzelkou ziju v mensom bytiku asi 35 m2 v inom state tiez. Boli sme na navsteve a prespali tam. No len preto lebo hotel bol zatvoreny. Maju tiez spalnu, kuchynu a taky maly priestor kde sa zmestil rozkladaci gauc a kuchynsky stol s 2 stolickami. Ak sa rozlozi gauc, musi sa zlozit stol.
To bolo jediny krat, bola moznost sa po dlhej dobe strernut a na otocku to bolo 10 hod cesty.
Bola u nich aj sestra s muzom a detmi - boli v hoteli. To isze mame v plane aj my do buducna.
Pokial sa niekto uraza je blby ako tago. A ked je kraska aj taka klebetnica vychcana, ani by tam nepachla.
A este jeden pribrh - mali sme 3 i byt, no v jednej mal muz kancelariu na HO.
Kuchyna ok bez stolu. Obyvacka - bola detska ozba aj jedalen. Potom spalna. Asi 2x u nas bola mama a stacilo. Treti krat isla do penzionu a stvrty tiez - i ked uz sme mali velky byt.
Ona ma ine zvyklisti a chod dna ako my. Cecer chceme trochu kludu s muzom a rozhovor brz toho, aby nam dospela osoba 6x pi sebe skocila do reci a muza ani dohovorit nenechala. Postavil sa a siel spat. A to sme sa koli malo casu par dni riadne nebavili, pivinnosti unava, deti atd.
A tak sme sa rozhodli v ramci usetrenia nasich nervov pre penzion, napriek velkemu bytu. A pikojne budem za mrchu, no mame s muzom co riesit, deti nas tiez velmi nenechaju v klude porozpravat a vecer ked spia je na to cas a klud. Pokial hold jedna dospela osoba potrebuje byt stredom vesmiru, treba urobit opatrenia.

meduzzzka
autor
Včera o 12:16
@bielasovicka

@meduzzzka a vedela švagriná, že sa budete prechádzať po meste a nepôjdete k vám domov?

@bielasovicka dali nám vedieť asi 3 dni dopredu s tým, že pôjdu okolo nášho mesta vybavovať nejaké veci a cestou domov sa zastavia na kávu, takto doslova.

panonia
Včera o 12:46

@meduzzzka Je hlúposť chciet aby boli v rodine všetci spokojní...Vôbec by som to neriešila, mám maly byt a bodka.

biba_18
Včera o 12:55

@anonym_cdc3e9 tvoja švagriná je na hlavu a takých veru ani netreba prijímať do života…

Strana
z2