icon

Vráženie peňazí do prerábky verzus ďalšie leto bez dovolenky

11. apr 2022

Ahojte..mozno niekomu vyznie moj problem povrchne a mozno sa najde niekto kto sa so mnou stotozni, asi sa chcem viac vykecat ako ziadat radu. Uz viac ako rok sa snazime vytvorit obytne podkrovie, aby sme sa mohli do neho nastahovat (dole byva blizky clen rodiny) . Vzali sme si hypo, makame svojpomocne, po kuskoch kazde jedno poobede, cely vikend sme tam. Byvat sa tam este stale neda (ani v jednej izbe) a preto sme cely cas s priatelom u nas v rodic. dome, kde su tie nase podmienky zitia neuspokojujuce. Mame velku izbu ale sukromie a priestor na realizovanie a bezne fungovanie moc nie (diagnoza zberac :/ ) Peniaze sa minaju rychlejsie ako sme cakali..a frustracia rastie. Neuveritelne tuzime ist na dovolenku k moru. Sme spolu 7 rokov a boli sme raz na 3 noci, chceme mat skutocne volno. Nechodime uz ani von medzi kamaratov,ani na seba si nekupime iba co raz do tyzdna ideme jest von. Ja mam po celu tuto dobu homeoffice a som nonstop v dome doma alebo v dome kde prerabame to podkrovie. Mame nejake penaize, ktore by sme mohli vyuzit na letnu dovcu. Ale zaroven, mohli by sme to v tej dobe kludne vyuzit aj na kupu nejakeho materialu ktory nam urcite bude treba kedze vieme ze peniaze nam stacit nebudu a musime si navysovat hypo. Neviem co prioritizovat.. Je mi do placu aj do smiechu, ked mi pride statistika map, ze moj najaktivnejsi den z celeho mesiaca je ist do kauflandu, polnonakupu, stavebnin a naspat na dom. :D Takto to ide uz pridlho..

zmrzlinka2021
11. apr 2022

A prečo si nevezmete hypotéku? Všetko spravíte naraz a budete splácať? A vaše budúce bydlisko komu patrí?

autor
11. apr 2022

@zmrzlinka2021 my uz sme si ju vzali.. a skrz tohto super zdrazovania materialov aj takmer minuli. Ideme navysit. A buduce bydlisko ostane ofc nase.

777januska777
11. apr 2022

Ja osobne by som investovala do prerabky a na dovolenku by som išla tak maximálne niekde na chatu alebo niekde inde na Slovensku. Ale isto by som neinvestovala do dovolenky, ak potrebujem doriešiť bývanie.

sonnenshein
11. apr 2022

Na dovolenku mozete ist k moru aj za par stoviek - pozrite si ubytko cez AirBNB, alebo Booking.com, strava tam vyjde kolko u nas, letenky pre dvoch 200e (Thessaloniki v Grecku), doprava z letiska do napriklad mestecka Perea do 20 euro (bus + lod), ubytko sme mali na 2 tyzdne za tisicku, boli sme 4...

(Pozri, napriklad 7 noci za 317euro: https://www.booking.com/hotel/gr/athinas-1.sk.h...

luccija
11. apr 2022

Choďte na lacnejšiu dovolenku

denithestrange1993
11. apr 2022

Nuz,ono je to dost frustrujuci cas ked je v rodine prerabka,este ked ti meskaju dodavky,alebo nieco nesedi. Potom sa cloveku automaticky ziada ist niekde vypnut. Musis si sama stanovit co je pre teba priorita - riesit akutnu bytovu situaciu alebo utratit to na dovolenku. My ked sme prerabali prerabka bola nasa absolutna priorita. To nam ale nebranilo ist par krat do roka na nejaky vylet,predlzeny vikend...niekedy staci ist do nejakeho aquaparku,ku niekomu na chatu,zucastnit sa nejakeho koncertu,niekde za kulturou atd. Urcite by som to nebrala ako koniec sveta,ze nikde nechodim len stavbu riesit. Ved ked to bude hotove mozte chodit na dovolenky kedykolvek.

kitycat
11. apr 2022

No a co to jebza podkrovie, ze ste ho za neviem kolko neprerobili? Material zdrazel za posledny rok.. Este to ani nie je vase ale budete tam s este niekym. Kto je na LV?

Kazdopadne, ja by som na dovolenku sla. Ak chcete záruku dobreho pocasia tak Greckonpodla mna. Ani drahe ale ani lacne. A potom popremyslat, ci chcete all inclusive alebo polopenziu. Ci investovat 600 eur na nejaku dovcu alevo do tehal.. Hmm

autor
11. apr 2022

@kitycat my robime vlastne ten dom na komplet , aj dolu aj hore. Pre nas je priorita hore, ale pomahame si a robime to spolocne a robia sa velke prace ako strecha, vikiere, novy bocny vchod, dlazby, okna, priecky...

autor
11. apr 2022

asi skusim priatela ukecat ci by sme aj tak nesli .. ved hocikedy mozem zomriet a nesplnim si moj sen? :D

simca06022011
11. apr 2022

To co opisujes je realita vo vela rodinach... nespominas deti, cize ich asi nemate.. cize emate problem. Spakujete sa do auta a odidete na dovolenku hocikedy, hocikam. Sli sme takto na blink do chorvastka/talianska.. s kludom sme "odstanovali" v HU. na vypnutie staci a drahe to veru nie je :D
Probelm je aj to ze ty si v podstate stale doma, preto sa ti ziada vypadnut za kazdu cenu.

autor
11. apr 2022

@simca06022011 to je pravda. :D Mam 25, nemame deti, chcela by trocha menej fyzicky makat a trocha viac vnimat krasy mladostii.Idealizovala som ako v dalsom roku zalozime rodinu , preto tento rok pojdeme na krasnu dovolenku, kym sa este da slobodne. Nemame ale ani zaklad nejake uspory na to zalozit rodinku, kedze riesime toto. To ze mam schopny mesacny prijem ale hypo na krku mi nedovoli svedomie priviest dieta do takejto situacie..Chce to vzchopit sa :D

malinka158
11. apr 2022

Suhlasim, na dovolenku sa da ist aj za lacny peniaz. Naposledy sme boli v Istanbule za cca 250 eur na osobu 6 dni. V Benatkach sme boli 3 roky dozadu na 5 dni. Vsetko nas vyslo cca 700 eur.
Teraz su aj letenky velmi lacne. Napr.na Malorku najdes spiatocne aj za 30 eur

simca06022011
11. apr 2022

S hypo sa zmier 😂 to ani neries... Vacsina z nas ju ma na krku 😁 kľud a nohy v teple... Prinajhoršom budete mat leto na Malte 😂 pred dom lehátka a slnečník a fľašu vina a kľud 😁

7lenka11
11. apr 2022

úprimne? ja by som išla radšej na dovolenku.. ak si stále zavretá doma, už ti z toho musí šibať.. určite by som chcela vypadnúť a oddýchnuť si od stereotypu.. prerábky sa teraz vôbec neoplatia, materiály išli brutálne hore, strašne to celé preplatíte... ak máte kde bývať, uskromnite sa a buďte radi, že máte strechu nad hlavou, hoci len dočasnú a časom sa k prerábke vráťte.. dopraj si zaslúžený oddych, nemusí to byť super luxusná dovolenka, ale aspoň pár dní niekde pri mori, napr. sever Chorvátska, Talianska

tara42
11. apr 2022

Lacná dovolenka, kludne Bulharsko LM. Urcite sa do 1000e zmestime obaja. Treba si aj užívať, život je len jeden.

euka210
11. apr 2022

Mozno to bude odveci, ale dovolenkovat sa da i na SR na vypnutie. My s 3 detmi vieme na 5 dni vojst do 600e...teda posledne 2r...toho roku pri tych cenach uz asi nie. Aj ja snivam o mori, raz bude i to. Radsej peniaze do byvania aby ste mali uz sukromie.

savanna
11. apr 2022

Ako sama pises, stale si len zatvorena doma a v dome. Pre psychicky relax je dolezita zmena prostredia - mozgu je jedno, ci sa zresetuje na chalupe pod horou, alebo pri mori. Rozumiem, ze ta viac laka more, ma v sebe jedinecnu energiu, ale aj v lese, na horach, pri jazere si dokazes uzasne oddychnut. Mozete vyuzit aj rekreacny poukaz, ak nan mate narok a mozete dovolenkovat za lacny peniaz.

simca06022011
12. apr 2022

@7lenka11 casom sa vratia k prerabke. Ceny o rok budú este vyssie 😇

tomi97
Odpoveď bola odstránená
7lenka11
12. apr 2022

@simca06022011 a to vies odkial? Ja by som v sucanosti velmi zvazovala prerabku ci kupu nehnutelnosti. Kolegyna, ktora prerabala byt, zaplatila trojnasobok povodne odhadovanej sumy.. Bratranec dal do noveho bytu vyrabat nabytok na mieru a len pocas minuleho leta sa zdvihli ceny o 120%. Takze netreba robit unahlene rozhodnutia a mozno sa obcas uskromnit a pockat. Vsak ak budu ceny o rok take iste, tak si moze povedat, ze nie je na co cakat, nehybe sa to a idu znova do toho..

babydesire
12. apr 2022

My tiez nechodime na dovolenky, len makame a prerabame,,co je horsie - mame dve "este" male deticky,ktore nam rychlo rastu a zial penazi nieje nazvys a trapi nas,ze im nemozme dat cas straveny na dovolenkach a vyletoch lebo vsetko ide "na to nutne" prerabka,ucty, strava,dlhy.... kazdy mesiac,ze nabuduci aspon niekam, a len sa to odklada a odklada a roky utekaju,deti rastu..az budu peniaze na dovcu budem mat doma pubertiakov,dospievajucich ludi,ktory sa mi na rodinnu dovcu vyprdnu..vies,ak dozijeme ako sa vravi,my dvaja mozme ist aj neskor,ale ziarive iskricky v ociach deti ze su v akvaparku,vo vlaku, na plastovom drakovi, zbieranie musli za vedeleho vyskotu. atd asi tazko budem hladat u 15rocneho chalana ci baby