Vyhodenie dospelého dieťaťa z domu
Je správne vyhodiť 25 ročnú dcéru z domu, keď dlhodobo nepracuje ani neprispieva? Chodila pár mesiacov k psychiatrovi, vraj depresia, ale lieky jej nerobili dobre tak nechodi už.
Môj plán je taky, že dám jej na začiatok nejaké peniaze aby nespala prvé dni na ulici, aby si zaplatila ubytovňu tak na dva mesiace z nich ,teda aby si nasla aj nejakú prácu. Mohlo by to dobre dopadnúť? S tým, že jej poviem, že nech sa konečne postaví na nohy, lebo k sebe ju už bývat nevezmem.
Vyhodil niekto tak svoje dospelé dieťa z domu pre jeho dobro? (Chcem to realizovať niekedy v priebehu januára, samozrejme že nie dnes)
Za mňa nie. Tu však nájdeš kopu podpory ako ju vyhodiť na ulicu, najlepšie včera. Osobne by som jej radšej pomohla krok za krokom, prípravy na prácu, žiadosti, životopis, pomoc a doprovod do bodu kym nebude v novej práci. Prokrastinacia a paralyza zo strachu aj v tých najbeznejsich úkonoch nieje lenivost a neda sa riešiť rovnakým spôsobom.
Treba jej do očí povedať takto to ďalej dcéra moja nepojde. Treba sa niekde zamestnať aj pomocnú silu do kuchyne. Až potom by som to riešila vyhodenie z domu. Veď predsa dokedy budeš mama hotel a dcéra len vyvalovat doma. Ak je lenivá iné riešenie nie je.
Aj ja by som sa zasla najskor poradit s jej, alebo so svojou prakt.lekarkou ako postupovat pri lieceni depresie. Dalej by som sa snazila jej pomoct najst nejaku menej narocnu pracu. Ak by nemala vobec zaujem, potom by som riesila jej priadny vyhazov z bytu.
Je nutné vyhodiť ju z domu, má 25 rokov, nemôže sa donekonečna priživovať. Ja som sa osamostatnila hneď na 18ku, pričom už od 17tich som pracovala a platila si veľa výdavkov sama.
Je nutné vyhodiť ju z domu, má 25 rokov, nemôže sa donekonečna priživovať. Ja som sa osamostatnila hneď na 18ku, pričom už od 17tich som pracovala a platila si veľa výdavkov sama.
@anonym_a33509 ale toto nieje o tebe, ze ano...
@anonym_autor tvoja dcéra sa lieči u psychiatra a ty ju chces vyhodiť z domu? Mala si niekedy depresiu?
Matka roka 🤦
Treba jej do očí povedať takto to ďalej dcéra moja nepojde. Treba sa niekde zamestnať aj pomocnú silu do kuchyne. Až potom by som to riešila vyhodenie z domu. Veď predsa dokedy budeš mama hotel a dcéra len vyvalovat doma. Ak je lenivá iné riešenie nie je.
@anonym_4d987d lenže tu nejde len o prácu, myslím, že je nezdravé aby takto žila 25 ročná u rodičov. Aj keby bola zamestnana
@anonym_autor neviem aký máš s dcérou vzťah, ale ak si ho chceš načisto pokaziť, tak to urob🙄. Mohla by si raz veľmi ľutovať, keď už nebude cesty späť. Nevravím, že ak by bola agresívna, feťáčka a pod. Navyše, keď chodila psychiatrovi, tak zrejme má nejaký problém.. potrebuje tvoju podporu a pomoc.
Ja by som nedokazala vlastne dieta vyhodit navyse s depresiou. Stojim pri blizkych,nech sa cokolvek stane,vzdy som oporou a snazim sa pomoct. Utrapila by som sa,zit s vedomim,ze som poslala dieta prec z domu. Chapem,ze si v nelahkej situacii a uz mas urcite nervy na krajicku. Ale neviem,ci je spravne riesenie poslat ju prec. Skor zajdi s nou ku psychiatrovi,porozpravaj sa s nim a nech jej zmeni lieky.
@anonym_autor tvoja dcéra sa lieči u psychiatra a ty ju chces vyhodiť z domu? Mala si niekedy depresiu?
Matka roka 🤦
@terezia74 ano mala som depresiu, a myslím, že najlepšie depresivnemu človeku bude keď bude bývať samostatne
U nás áno. Vyhodili rodičia nevlastnych bratov ale oni mali prácu lenže väčšinu peňazí prepili a prehrali na automatoch plus začali kradnúť šperky a drobnosti z domácnosti. Ja by som ju nevyhodila zo dna na deň. Dala by som jej ultimátum dajme 2-3 mesiace. Nájdi si prácu a bývanie. Alebo ak jej máš aké peniaze dať na nájom plus depozit, tak jej daj a nech si hľadá prácu a financuje život sama.
Teda som v soku 😃. Ked tu bola sto x tema o synoch co neprispievaju doma ,len sa valaju tak vsetky do jednej mali ten isty nazor ako autorka tejto diskusie. Ja by som jej dala pol roka ze moze byt u mna, zatial sa rozbehnut v nejakej praci a ist zit inam. Ak sa to doteraz nepodarilo a jej sa stale nechce hnut prstom
@anonym_4d987d lenže tu nejde len o prácu, myslím, že je nezdravé aby takto žila 25 ročná u rodičov. Aj keby bola zamestnana
@anonym_autor to je obyčajný tlak z kultúrneho nastavenia spoločnosti. Nikdy som nerozumela, prečo sa dospelé deti ktoré ešte nemajú partnerov musia zadlžit hypotékou alebo platiť nájom aby nevyzerali v očiach cudzích ako luzri.. Co je také zle a zvláštne žiť s rodinou?
U nás áno. Vyhodili rodičia nevlastnych bratov ale oni mali prácu lenže väčšinu peňazí prepili a prehrali na automatoch plus začali kradnúť šperky a drobnosti z domácnosti. Ja by som ju nevyhodila zo dna na deň. Dala by som jej ultimátum dajme 2-3 mesiace. Nájdi si prácu a bývanie. Alebo ak jej máš aké peniaze dať na nájom plus depozit, tak jej daj a nech si hľadá prácu a financuje život sama.
@anonym_f7a1c0 určite nechcem vyhodiť zo dňa na deň
A čo robí celé dni?
Začni s tým že jej nebudeš poskytovať full hotelový servis, ale sa bude musieť o seba postarať.
Ako ste ju vychovávali, mala povinnosti v domácnosti keď bola teens?
Ja mám diagnózu depresia, panická porucha a tetania. Bývala som doma do 25tich rokov. Neskôr som sa odsťahovala na rok a pol s priateľom a potom som zase prišla domov. A tak sa to opakovala viac krát. Mama a otec ma vždy s láskou privítali doma, lebo tam bol môj domov, dvere som mala vždy otvorené. Potom od 35tky som už žila samostatne a je tomu 10 rokov. Neviem si predstaviť, žeby ma mama vyhodila na ulicu chorú. Človek s naozaj klinickou depresiou nemá byť sám. Zoberieš si na triko, keď si ublíži?
A čo robí celé dni?
Začni s tým že jej nebudeš poskytovať full hotelový servis, ale sa bude musieť o seba postarať.
Ako ste ju vychovávali, mala povinnosti v domácnosti keď bola teens?
@anonym_3bd424 žiadny full hotelovy servis nemá, varenie, pranie upratovanie si všetko robí sama
@anonym_autor Ale autorka píše, že nechodí k psychiatrovi, lebo jej lieky nerobili dobre, ale aj tak ktovie, ako sa cíti, niekedy hneď prvé lieky nezaberú dobre.
Ja by som ju neposlala preč, ak sa necíti dobre, tak by som išla s ňou k psychiatrovi, nech jej zmení lieky alebo nech si hľadá prácu aj menej náročnú, ktorú zvládne.
Teda som v soku 😃. Ked tu bola sto x tema o synoch co neprispievaju doma ,len sa valaju tak vsetky do jednej mali ten isty nazor ako autorka tejto diskusie. Ja by som jej dala pol roka ze moze byt u mna, zatial sa rozbehnut v nejakej praci a ist zit inam. Ak sa to doteraz nepodarilo a jej sa stale nechce hnut prstom
@ivik4 tu su vzdy rýchle vyhadzovať deti druhých na ulicu. Dievčatá, chlapci, všetko jedno 😆
Nedala by som jej peniaze, dala by som jej napr 4 -5 mesiacov, za ten čas si dokáže nájsť prácu aj si niečo odložiť na napr. zdieľané bývanie
@anonym_autor urob to lebo ju budeš mať doma do 40tky a nikdy sa nenaučí samostatnosti
@anonym_autor ak je to dieta chore tak miesto toho aby si ju vyhodila z domu treba jej najst vhodnu liecbu. Ak jej nesadli lieky treba skusit ine, treba skusit inu terapiu. Ak teda nie je chora, ale je len leniva, tak skusit mozes. Ty ju, na rozdiel od nas poznas, ty ponesies zodpovednost za svoje rozhodnutie, nie my.
@anonym_autor po ukončení strednej nemala ani brigádu? Cele roky ju živíš ty?
@anonym_autor po ukončení strednej nemala ani brigádu? Cele roky ju živíš ty?
@anonym_233ca6 pracovala dva roky
@anonym_autor ťažko povedať akoby sa zachoval niekto z nás v tvojej situácii. Ty ju poznáš najlepšie. Človek nevie čo ho čaká a ako dopadnú naše deti. Dospelú osobu asi ťažko dotiahnes k lekárovi keď sama nechce,ale skús jej navrhnut napr. Zmenu lekára. Možno nejaké ultimátum,že si musí nájsť prácu. Ťažko sa mi radi, ale snáď to vyriešite aby bola v pohode aj dcéra aj ty.
@marci9 tak to sa zachovala k tebe hnusne to uznavam. Lebo strata partnera je traumaticka udalosť.. Dúfam, že ten byt zdediš

@anonym_autor fuha obdivujem rodičov ktorý toto dokážu , samozrejme sú nejaké hranice , kedy už je to neúnosné...
No ak má naozaj psychicke problémy , tak by som skôr riešila tie a nie vyhadzov z domu.