icon

Vyrastanie v zlom prostredí

jankatralalajka
16. aug 2025

Ahojte zaujímalo by ma ak tu ma nejaká z vás skúsenosť že ako vás ovplyvnilo v dospelosti vyrastanie v zlom prostredí a kedy ste si začali v živote všímať že to v com ste vyrastali nebolo okej?

anonym_8496d4
16. aug 2025

@jankatralalajka ja som ako dieta, teen vyrastala v normálnej rodine,mali sme dostatok financí, mali sme sa dobre..ale bala som sa oca.. kritizoval, ponižoval..porovnával, vykrikoval..(to iste aj sestre a mamine)..brala som to v tom čase,že otec tak asi prísny..až vekom okolo 30 tky, keď som si našla podobného partnera a ukázal sa až casom, dovtedy ruzove okuliare. Ja s mužom stále bojujem a stojí ma to veľa psychickej pohody, uvažujem nad rozvodom....Dosledok mojho rodinného prostredia ..strach cokolvek urobiť, vyjadriť názor, nízke sebavedomie,ale len v cudzom prostredí..inak som obľúbená medzi kamosmi.Ale moja sestra ma sebavedmie, cestuje..hocikedy spomíname na tie casy ako sme mali strach v detstve.Teraz mám dobrý vztah s ocom.Muz vyrastal NAVONOK tiež vo veľmi dobrej rodine, ale je tam tolko skrytých problemov..že na ňom sa to riadne podpísalo!!! A tie vzorce jeho rodiny aplikuje na mne!! Teraz si to spätne uvedomujem, aky ma vplyv v akom prostredí vyrastame na nas život v dospelosti! Našťastie nemám žiadne traumy, len jednoducho moja osobnosť je zranitelnejsia, neviem sa brániť pri kritike..a veľa veci som si myslela, že je ok, lebo aj ja som tak vyrastala!!! Ale nie je!

anonym_f9c007
17. aug 2025

@jankatralalajka ovplyvnilo ma to tak ze sa snazim zit inak. Deti vychovavam inak a moje vztahy s rodinou ktorá sa ku mne chovala zle chladli a nestretávam sa s nimi casto. Zacala som si to uvedomovať v dospelosti ze ich výchova a správanie neboli uplne ok 🙂