Vyrovnávanie sa s bolesťou po strate rodiča
Pred pár mesiacmi zomrel predčasne ten najdôležitejší človek môjho života. Celé to bolo velmi rýchle a traumatické. Ani neviem čo chcem vlastne počuť..Asi či sa tá bolesť dakedy zmierni. Či sa dá zmieriť s tým že sa dalo pomôcť ak by sa o tom vedelo skôr.Pocit istoty a bezpečia ktorí som mala vďaka rodičom je preč, teraz je ich dom len plný bolestných spomienok.
Vo zvyšku rodiny nemám až takú oporu, skôr mi svojim správaním niekedy len pritažia, aj keď neúmyselne. Síce mam aj vlastnú rodinu ale sú chvíle keď by som najradšej nebola..
@anonym_autor veľmi ma mrzí vaša strata, časom sa bolesť zmierni, nebojte sa smútiť, plakať, nechajte to prejsť tak ako to cítite ale nezabúdajte aj na vašu rodinu , ak ste mama aj vy ste nieči celý život ( možno to tak nevyzerá ak sú deti v puberte, ale verte že ste ). Musíte sa v sebe tak nadýchnuť po čase a pripomenúť si že proste život. Ja maminku ešte mám ale desím sa dňa keď nebude. Tiež nemám okrem mojich rodičov a už vlastnej rodiny nikoho takže vám rozumiem a sama plačem keď toto píšem. Buďte silná, vaša rodina vás potrebuje, ale odsmutte si to. Chodievajte sa za ňu modliť na hrob, hovorte s ňou , pomôže vám to.
Určite to časom bude menej bolestivé a nepríjemne..
Ocko mi zomrel pred rokom aj par mesiacmi. Až nedávno som začala pociťovať zmierenie. Zomrel za bolesti a bol relatívne mladý (53). Pomôcť si nenechal aj keď som mala snahy viac než dosť takže v tomto som čistá ze chcela som a bola som tam pre neho. Len od odmietal. A nepovedal o svojej chorobe včas. Bolieť to bude dlho a občas si spomenieš aj tak keď už budeš vyrovnaná. Je to normálne. Tiež rodina nechápala ako mi môže toľko chýbať keď pil bol agresívny nikoho neľúbil stále sa hádal a ničil nám životy. Raz to bol otec a veľakrát pomohol postavil sa za nás. Keď mal rozdával. Myslel vždy viac na nás než na seba keď napríklad dostať špeciálne odmeny v práci alebo niečo vyhral, nebol zlý človek len mal hnusne detstvo a nevedel to prekonať. Pomôcť nechcel. Chyba mi možno ta rola otca ktorú mohol zastávať keby bola iná situácia. Chyba mi možno jeho funkcia v živote. Ale aj on sám. Bola s ním sranda. Pozerali sme rovnaké seriály mali radi rovnakú hudbu a počítačové hry čítali rovnaký žáner kníh 🥹 rozumeli sme si do miery do akej dovolil keďže nechcel pri sebe ľudí a to ani rodinu žiaľ
@anonym_autor cas :(

@anonym_autor zomrela mi mama pred rokom, zomeria mi otec, mam čisté svedomie, že som pre ňu spravila vsetko čo som mohla, poplacem si, mne veľmi pomáha chodiť na hrob, ale najviac teda manžel, to je opora.