Vyrovnávanie sa s posmeškami za vzhľad
Mam priatela , sme cca rovnako vysoki, ale ja som viac pri sebe ..snazim sa aj chudnut ale stale sa vratim k staremu rezimu..je mi z toho trapne, dokonca rodina ma posmesne poznamky..je to fakt take trapne? Nechcem zit v takom okliesteni myslienok, ze ako vyzeram..ale proste sme ine postavy a tak to vyslo proste..nemame ziadne problemy, lubime sa, diky za vypocutie
Rozumiem ti. Mam to trošku podobne. Môj muž raz športuje cvičí a ja som po 2 deťoch pribrala a dáva mi to riadne pociťovať. (pribrala som 20kg)
Momentálne sa necítim zle, ale viem ze to musím zmeniť ale momentálne mi to nejde. Psychika hra svoju rolu
Je množstvo párov, kde muž je ako špáratko a žena doslova obézna. A rovnako veľa párov, kde žena je chudulinká a muž bachor že si ani na oného nevidí. A žijú spolu šťastne. A vieš prečo? Pretože im záleží na tom, aby boli spokojní oni a nie iní.
Nauč sa mať rada samú seba, nauč sa akceptovať sa taká, aká si. Potom sa ťa nebudú dotýkať debilné kecy. Navyše, ak chceš trvalo schudnúť, tak to nie je o chudnutí, ale o nastavení zdravého životného štýlu a na to potrebuješ mať upratané v hlave. To je ďalší dôvod naučiť sa mať rada a neriešiť názory iných. Ľúbite sa, jemu sa asi páčiš keďže si ťa takúto našiel (čiže nie je to o tom, že si bol štíhla a teraz máš 30 kíl navyše). To je podstatné.
Partner ti to tiez vycita? Ked je ti trapne, nevie ta to nakopnut k zmene?
@la_dolce_vita nevycita..ano nakopnem sa a potom zase pride to ze to nedokazem..a tak
Ak tak nechceš vyzerať nič iné len začať, kontrolovať stravu, pohyb nezostane.Hlavne, že chces...a neriad sa tým ako vyzerá muž, ale sama sebou.Poznam takých čo sú úplne protiklady vo váhe.Rob to kvôli sebe, zdraviu...
@luccija dakujem♥️
Trápne to vôbec nie je. Kto chce, ten si na tebe niečo nájde a hlavne také čo sú samé nespokojné. Možno sa potom cítia lepšie.
Presne, každý sme nejaký..hlavne je, že partner je s tým ok a nedá ti to pocítiť..ja som raz randila s chalanom, čo mi zahlásil že žena ma mat podľa neho max 55kg a sa pýtal, že koľko mám ja a ja mám výšku 174 cm, tak som mu povedala, že 55kg teda nie 😀a to som bola chuda a chodila denne cvičiť a on mal velke brucho a do fitka nezavadil..pochopila som, že to je jeho problém a komplex (bol tiež nizky, asi ako ja) a nie môj..ľudia čo nie sú so sebou spokojní, tak majú potrebu nicit sebavedomie aj inym..rodine, ktorá ma narážky, by si mala rázne povedať, ze ti to je nepríjemne a nech od toho upustia..možno to budeš musieť viackrát zopakovat, ale napokon sa naučia rešpektovať tvoje hranice a čo ti je a nie je prijemne..vždy sa musíme postaviť same za seba..držím palce
Neriaď sa okolím, na posmešky reaguj s úsmevom, mňa si doberajú doma od malička kvôli postave, vždy som bola baculka, zvykla som si. Mohla by som chudnúť ale nechce sa mi. Aj keď som jedla zdravo a cvičila, prestala som na chvíľu a hned som bola s váhou späť. Takže ma to demotivuje lebo už by som musela dreť do smrti inak som zasa tam kde som bola. Manželovi to nevadí, ostatných neriešim. Hlavné je aby si ty bola so sebou šťastná. Môže sa stať že pre zdravotný dôvod ešte priberieš,alebo tak a nie je dobré sa na to upínať. Iné veci sú podstatné nie váha. Samozrejme treba sledovať či ti to nerobí zdravotné ťažkosti.
Vždy si bola taká ako si teraz aj keď ste sa spoznali, žiadny rozdiel vo váhe? Ak si rovnaká tak neviem čo riešiš
Trápne je hlavne správanie rodiny.. a to by som im aj povedala - že sú totálne úbohí a trápni keď toto riešia..
Dolezite je ako sa citis ty ked Vas dvoch vidis spolu napr. Na fotke , v zrkadle,tak ako Vas vidia iny. Ja by som sa prijemne vobec necitila keby sme rovnako vyskou a som sirsia nez partner. Ale to som ja a niekto iny sa moze citit ok.
Tym ze sa snazis to zmenit tak to znamena ze Ti to vadi, len zlyhas. To chce len velke sebazaprenie a pojde to.
Drzim palce
Tomu kto sa Ti posmieva treba naliať rovnakej medicíny. Nie je taktné niekoho upozorňovať na niečo čo nevie do pár sekúnd zmeniť (napr.mak v zuboch, rozmazaný rúž, riasenku, rozopnutý rázporok). Na každom je niečo čo by sa dalo vytknúť. Nechapem ľudí načo poukazujú a kritizujú druhých akoby nemali čo na práci.
Pošli ich do prdele..krása je pominutelna a u vás funguje chémia...keď budeš mať o 20kg menej bude vaša láska pevnejšia?aj modelky herečky atď stihlucke ..a podkazdu chvíľu sa rozchádzajú ..presne toto povedz rodine nech popremýšľaju.. .
Schudneš vtedy,keď to budeš sama chcieť,keď to bude z tvojej vole,lebo chceš ty. Nie vtedy keď to budeš robiť len koli rodine a okoliu.To je blbosť.Ak si so sebou spokojná, žiješ na plno, si šťastná, tak načo?aby boli ostatní spokojní?nie!ty musíš byť spokojná.Ja napríklad mam.4.deti a som čerstvo po 40 tke .Pribrala som.Mam.20 kíl a vyše oproti bezdetnemu obdobiu a cca 7 lg som pribrala.v poslednej dobe.Poznámky typu"nejko si pribrala,už to na tebe vidno" mam najradšej.A?A co? Musíme byť všetky ako barbie? Všetky rovnaké a akonáhle niesi v norme tak supsup dieta a do posilky aby si nevycnievala z radu? Je to smutné takéto zmýšľanie.Je to tvoje telo,ak si spokojná, netráp sa.
Poznám jednu ženu, ktorú bola vždy bacuľka. Manželovi sa tak páčila. Pred päťdesiatkou začala rapídne chudnúť, aj keď manžel jej hovoril, že jemu sa páči keď je viac pri sebe. Nepocuvala ho, veľmi vychudla a vieš čo spravil on...nasiel si inú bacuľku. Mamka mala sestru a dvoch bratov. Sestry boli štíhle a obaja bratia si zobrali za manželky ženy viac pri sebe. Vždy hovorili, že chudé by nechceli.
Takže, každému sa iná páči a tak to má byť.

Nie je to trapne len kvoli tomu ze si viac pri sebe ako partner, posmesky niesu na mieste.
Ale to, ci sa citis so svojou vahou ok alebo nie ok a chces s tym nieco robit - kvoli sebe, je druha vec. Ty sama vies ci pri sebe znamena +5kg, +20kg alebo +40kg.
Drzim Ti palce nech mas motivaciu 👍