icon

Vzťah s rodičmi

13. okt 2022

Ako ste spracovali v sebe fakt, ze rodicia maju radsej vasho surodenca a prenasaju tu inklinaciu aj na vnucence?

Psycholog, vseobecna akceptacia, ze vzdy je jedno dieta oblubenejsie kvoli viacerym aspektom, neriesili ste to nikdy, mavli ste rukou?

kormino
13. okt 2022

Ahoj ,riešim to celý život,a to mám 52 rokov.Niekedy mavnem rukou,niekedy to musím prebrať s psychiatrickou,.Liecim sa na PP ,je to hrozne.Niekedy si.myslim,že sa to zmenilo a potom príde ďalší podraz .

doriiis
13. okt 2022

@kormino ...preco sa od nich neodstrihnes?

nnnuuunnn
13. okt 2022

Nemáte rodiča narcistu?

kormino
13. okt 2022

@doriiis Otec už nežije,on bol dobrák.Mama je toxická,vždy sa odstrihneme,ale potom ochorie,ide na operáciu atď a ja sa vždy zlutujem,ale akonáhle vyzdravie alebo sa dá do poriadku už intriguje.teraz čo naposledy urobila som s ňou skončila ,len najhoršie je,že bývame na jednej ulici.

doriiis
13. okt 2022

@kormino ..ignorovat,nedvihat,riesit len nutne veci.Ona sa nezmeni,mysli na seba

autor
13. okt 2022

@nnnuuunnn neskumala som doteraz crty rodica narcistu, myslim, ze ale aj moja povaha je tazka, rovnako ako povaha mamy, ktora chcela mat takmer vzdy podla seba a uz v puberte som sa uzatvorila a malo s nou riesila moj zivot napriklad, lebo vzdy nasla nieco, co bolo zle, co by ona urobila tak alebo inak a ja som si zvolila cestu, ze ked jej nic nepoviem nebudem musiet nic riesit.

kormino
13. okt 2022

@doriis máš pravdu len je to ťažké,síce mám svoju rodinu ,manžela úžasnú dcéru ,vnucatko ,proste všetko len žiť s tým,že ťa vlastná matka od malička odmieta,intriguje a v živote ti nepomohla s ničím a velebí len tvojho súrodenca je veľmi ťažké.Mozno pre tvrdšie povahy,nie pre mňa.Nezasluzila som si to ničím,mám prácu dom ,rodinu žijeme usporiadane a predsa ďakujem ti za podporu🥰

autor
13. okt 2022

@kormino 😔 to mi je luto, az do takej miery zle to u nas nie je, vacsinou to tak byva, ze otcovia su potom ten pozotivnejsi element z rodicov.

minilla
13. okt 2022

Tak, ze som vystupila z pozicie dietata a pristupila k situacii ako dospely clovek. Prijala som fakt, ze takto si to rodicia zvolili, ze to takto maju a zobrala som si z toho velke ponaucenie, aby som nic podobne neurobila mojim detom.

bagre
13. okt 2022

Rozdiel v láske medzi súrodencami som už spracovala, deti brat zatiaľ nemá, takže to porovnať neviem. Ale muž to má rovnako, vzťah jeho rodičov k našim deťom a k tým ostatným je 100 a 1 a on to nespracoval dodnes. Nehovorí o tom, ale nie je v pohode...

gdulskadarina
14. okt 2022

u nas to riesim tiez uz dlho, ale teda neda sa mi to nejako zmenit, nieco s tym robit, uz xkrat sme sa o tom zhovarali a zmena ziadna, tak to je tazko :/