icon

Vzťah so svokrou

mimkax
24. apr 2022

Ahojte, baby. Asi sa potrebujem len vyrozprávať a nie je kde, tak to napíšem sem. Môj priateľ študuje externe na VŠ, ja chodím na denné štúdium a popri tom mám dve brigády. Bývame spolu u priateľových rodičov, avšak začalo to byť neúnosné a tak sme si pozerali podnájmy. Tu ale prišiel problém: keď sme to oznámili jeho mame, prišiel krik, buchot, plač aj vyhrážky. Vraj to nezvládneme, som sebecká a ničím mu život, bude musieť niekde drieť a kvôli mne sa vykašle aj na školu lebo to nebude zvládať kdežto ja si s kľudom doštudujem, keď zistíme že to nezvládame u nej máme dvere zatvorené a podobne. Samozrejme, nemeníme kvôli tomu názor, ale aj tak... budeme mať teraz do konca života zlé vzťahy lebo ma nedokáže zniesť? Čo si o.gom myslíte?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
natali08
24. apr 2022

@mimkax myslim si ze tvoja svokra nie je normalna 🙉

viestta
Odpoveď bola odstránená
daridari11
24. apr 2022

@mimkax Jej extrémna reakcia by mala byť jasnou odpoveďou, že ste sa rozhodli s odsťahovaním od nej správne...

deti95060810
24. apr 2022

jednoducho sa bojí o syna. či doštuduje - o to jej ide hlavne. Do školy chodí externe a táto forma štúdia je dosť náročná.... či to doštuduješ ty - to je jej asi jedno. V ktorom ročníku je manžel/priateľ?

dskjhfdlkdjhl
24. apr 2022

Nebyvala by som u svokrovcov ani pred ani po svadbe a bolo by mi jedno, co si o tom svokra mysli. Pre dobre vztahy v rodine je to rozhodne to najlepsie.

zuzanazu85
24. apr 2022

Presne syndróm prázdneho hniezda,ako viestta píše. Niečo podobné vyviedla aj naša mama bratovi. Ono ,matky sú viac fixované v na synov,keď dospejú. Musela som ju ,,sprdnut" ja,aby ho nechala letieť už 😄

elizabet173
24. apr 2022

@mimkax veď priateľ študuje externe aj teraz, čiže pracuje, tak bude drieť tak isto ako doteraz. Ste dvaja, nepotrebujete trojizbový byt, stačí vám jednoizbový. Len ste si mali nájsť najskôr byt a svokru postaviť pred hotovú vec, ale chápem, že si neočakávala takúto reakciu. Vy dvaja ste si zrejme prepočítali, koľko potrebujete na život, neviem, koľko vám chýba do ukončenia štúdia, ale dokázali to stovky iných, neviem prečo by ste to nemali zvládnuť vy dvaja.

melanta
24. apr 2022

Takže ty študuješ denne a stíhaš 2 brigády. On študuje externe a bol by chudáčik ak by aj robiť musel? Kopec žien chodí do roboty, doma majú deti a zvládajú popri tom aj študovať. Mamička evidentne nie je pripravená, že jej syn sa osamostatní. A z toho čo píšeš nebude nikdy. Ste dospelí, svojprávni, ukážte hranice a nenechajte sa vydierať. Ako tu už niekto napísal, uhnete teraz, budete uhýbať aj v budúcnosti.

luccija
24. apr 2022

@mimkax ako mama chápem aj ju aj teba.
Ty zarobis brigádami toľko, že môžeš kľudne platiť podnájom?Čo študuje syn?
Má pravdu v tom, že ty dostudujes a možno zarobis na brigáde malo, jej syn sa bude asi viac venovať práci a flakat školu.Ked si v škole, na brigáde a pod...veď ste malo doma aké sú tam problémy?

deti95060810
24. apr 2022

@melanta nie je škola ako škola... obtiažnosť býva rôzna...
Neviem , ale autorka ak stíha školu a dve brigády tak jej škola bude asi menej obtiažna, alebo je veľmi veľmi šikovná ...
škoda že nenapísala čo študujú a v ktorom ročníku už sú....

janetinka27
24. apr 2022

@mimkax neviem, ako velmi priatelovi pomaha mama so zivotom, ale ked byva u nej, zrejme ma nejake vyhody - plati menej ako by platil za najom, ma navarene, potraviny v chladnicke, nemusi si kupovat vlastnu pracku,zehlicku, hrnce....
mamu to zrejme stalo nejake peniaze, ci pomoc, starostlivost. pre rodicov byva narocne,ked deti studuju a nie su plne samostatne. a teraz je tu riziko,ze vsetko vyjde nazmar, lebo nebude schopny vsetko zvladat a ako prveho sa vzda studia.
reakcia bola prehnana,aj ked uvazovanie nemala az tak mimo. nakoniec je to vsak jeho zivot. zrejme mu este tak nedokaze doverovat a boji sa nechat si ho zit vlastny zivot.
po prvotnom soku ju to prejde. dnes uz nie sme zvyknuti na taketo reakcie, no kazdy z nas moze ten sok prezivat inak a mohla mat nahromadene emocie, ktore sa predrali teraz na povrch.
casom sa s tym zmieri alebo to aspon v sebe potlaci. ved nikde nie je napisane, ze naozaj nedostuduje. len sa toho zlakla,lebo mozno citila z jeho strany urcitu zavislost (ktoru si mozno len nahovarala,lebo sa chcela citit v jeho zivote potrebna)

elizabet173
24. apr 2022

@deti95060810 áno, škoda, že nenapísala, v ktorom ročníku sú. No medicína to nebude, ak študuje externe, ale nevidím rozdiel v tom, že chodí do práce teraz a popri tom študuje a bude chodiť potom a popri tom študovať. Skôr to typujem na ten syndróm prázdneho hniezda a že priateľova mama nebude mať o všetkom prehľad.

deti95060810
24. apr 2022

@elizabet173 aj technika je ťažká... syn má na starosti diplomanta ktorý tiež tvrdí že kvôli brigáde nestíha napísať diplomovku, ktorú treba čochvíľa odovzdať...

elizabet173
24. apr 2022

@deti95060810 viem, aj strojárina a pod. ale stále nevidím rozdiel v tom, že býva u mamy a pracuje a študuje a býva s frajerkou a robí to isté, veď jemu nepribudne ďalšia práca ani brigáda

micusa2222
24. apr 2022

@mimkax mať hysterickú svokru, hotová pohroma-dobre ste sa rozhodli-osamostatniť sa

mimkax
autor
Autor odpoveď zmazal
katkati
24. apr 2022

Nie je to svokra. A až taká hrozná nebude, keď ti dovolila u nich bývať.

rumba01
24. apr 2022

ma strach, ze ako to bude, ked odidete, je to normalne, kazdy rodic, kazda matka podla mna ma take zmiesane pocity a kazdy to proste uplne inak dava najavo 🙂