Začína mi šibať?
Baby potrebujem sa vykecat a trošku aj poradit.Ide o to že odkedy mam tetaniu,mám aj rôzne úzkosti,obavy z rôznych ochorení.Kazdy deň sa bojím nejakej inej choroby.Dnes napríklad sa bojim,že čo ked dostanem napriklad genitalny herpes..Partnera mam len jedneho a myslím že aj on mna.(Na 100% sa nedá veriť nikomu asi). Dá sa genitalny herpes preniesť len stykom,prípadne inymi sex.ukonmi alebo sa môže dostať len tak zo stresu? :( Neviem prečo mi práve toto napadlo.Alebo herpes zoster.. A je pravda,že keď človek začne sexuálne žiť,že je nachylny na rôzne baktérie tam dole?
@mirkava práveže nemam
No aj to je diagnóza, možno horšia ako ten genitalny herpes. Tamto vyliecis za pár dni, týždne...ale psychika potrebuje dlhšiu liecbu.
Nemala som nič z toho, ale urcite zo stresu nie.
Máš psychické problémy, ktoré by si mala riešiť.. Pociťuje strach z choroby alebo si namyslaš.. To robia hypochondry... Psyxhikce problémy dokážu ovplyvniť tvoj zdravotný stav, tak ako ti dokážu zmeniť myslenie dokážu ti ovládnuť aj tvoj imunitný systém.. Takže môžeš byť náchylnejšia na choroby. Čiže áno, herpes zoster môže spustiť oslabený imunitný systém ale aj STRES. A keby si vedela co všetko stres spúšťa..
Genitalny herpes, ak si ho teda este nikdy nemala, nespusta stres. Je prenosny pohlavnym stykom s nakazenou osobou a ostavat ti ako darcek celozivotne. Ak by si ho uz v tele mala a bola v strese, tak v tomto pripade moze byt stres spustacom herpesu a hlavne, herpes uz deta kdekolvek na tele spusta hlavne oslabena imunita.
Juuuj nerieš to ak nemáš dôvod 😉😊 upokoj sa. Vies koľko je na svete zla a chorôb.... neber si všetko na svoje plecia 🥰. Uvar si čajík a precitaj dobrú knihu, alebo pozri nejakú romantiku v telke. Normálne to vypusti z hlavy... pozri sa vonku cer okno a tieto nezmyselné myšlienky uletia ako dym.... 😉 Držím palce
Tak potom neboj, ziaden genitalny herpes nedostanes 🙂
ked mas problem s tym, ze sa privelmi zaoberas sama sebou, tak by si mala mat vyplneny volny tak, aby si nebola casto sama. Napriklad sportom, tancom, kruzkom fotografie, malovania, hudby, mala by si travit viac casu s priatelmi. Priatelia v skupine - kde by si mala aj ine podnety ako solo kamaratstvo 1:1 kde sa casto rozoberaju len problemy. To by ti velmi prospelo.
Ahoj, máš partnera skús s ním rôzne aktivity, choď do prírody na výlety, vyplň si voľný čas, skús si užívať. Nedaj mysli zamestnávať sa rôznymi dohadmi, strachom z chorôb. A herpes ako aj genitálny nie je smrteľná choroba, dá sa to jednoducho vyliečiť. A ešte je dobrá psycho hygiena ja tak nazývam rôzne tvorenie napr. servitkovanie alebo maľovanie, čokoľvek čo ťa zaujme. A veľmi dobré je aj prečítať si knihu. Zájdi si ku kámoške na kávu, pokecať len tak. Pozri si s priateľom dobrý film. Skús bylinné prípravky na stres a uvolnenie. Ja keď som mala problémy a zamerala som sa na ne a dookola som premýšľala bolo to len horšie. Tak som sa vrhla na prácu od unávy som padala na hubu, ale bolo mi báječne a aj daný problém skoro zmizol. Prajem ti aby sa ti čoskoro tvoj problém vyriešil alebo aspoň zmiernil. Skús sa porozprávať s ľuďmi, ktorí tiež trpia tetaniou.🙂
Skôr ho ma tá žena čo ma HPV.Uzkostna porucha sa prejavuje strachom a obavami čo, ak....
@luccija takže je možné že trpím tou uzkostnou poruchou?zaberajú nato AD?
Áno, ale skús najprv rady co píšu baby pokým Ta to moc neovplyvňuje a fungujes normálne.Hlavne nečítaj o chorobách, nemeraj tlak, nepozoruj sa.Comu venuješ pozornosť to rastie🙂takže, keď budeš stresovať s chorobami bude Ti zrazu všetko.Ak to je zle chod k psychiatricke.Ale najlepšie je mať naplnený deň a nemať čas🙂
Na Tvojom mieste by som vyhľadala psychológa alebo psychiatra, ak si to ešte nespravila. Vedia Ti pomôcť, aby si sa nezaoberala zbytočnosťami. A aby si sa nenimrala vo svojich obavách a strachoch. 🙂 Držím palce. 🍀

A prečo sa toho bojíš? Máš nejaký konkrétny dôvod?