Zaplatila som účet. Čo si o tom myslíte?
ahojte, chcem sa s Vami podeliť o jednu situáciu, ktorá sa mi stala a hlavne vedieť Váš názor. Dlhšiu dobu ma volal von jeden muž..má 33 rokov..ja som to stále nejako odmietala, mala som ťažšie obdobie, potom som bola presťahovaná atď..No už som opäť v meste, kde býva aj on..a opäť mi napísal, že či nezájdeme ráno na raňajky do jedného podniku..tak som si povedala, že teda pôjdem. No keď prišlo k plateniu vytiahol peňaženku a on že ,, idem zaplatiť'' a ja nato, že ja to zaplatím..a on nato,, dobre ďakujem'':D a do sekundy schoval peňaženku, zavolal čašníčku nech nám donesie účet a ja som to zaplatila :D Som pracujúca žena, takže mi nerobí problém zaplatiť..ale keď som to povedala kamarátke, tá sa skoro pocikala od smiechu a že nech sním už nikde nejdem, že to o niečom svedčí..no pravdupovediac mi sním bolo celkom dobre, až som ľutovala, že som to dlhšie odkladala..čo si o tom myslíte Vy ? :D
Sama si navrhla, že zaplatíš ty. Podľa mňa na tom absolútne nič čudné nie je. Nabudúce nechaj zaplatiť jeho.
Ak ti s nim bolo prijemne, chod aj nabuduce, a kludne mu povedz, ze plati on. A az podla tej reakcie si tvor nazor ;)
neviem, mne to tak príde ako keby schválne nechal tebe platiť :D že ponukla si sa tak neodmietol :D a možno si to tu len tak opísala, že to tak vyznelo že vytiahol, po tvojej vete rýchlo schoval že dobre. 😅 každopádne, ak s ním bolo super, choďte znova a uvidis ako to bude s platením
@alexas56 nemam problem tak si nejaky vyrobim? Chcel zaplatit - zle. Nechal ta zaplatit - zle. Ale tak hlavne, ze sa mate s kamoskou na com bavit a ze konecne mas co napisat na socialne siete, ze hej…
Pravdepodobne si ho len zaskocila a mozno mu aj bolo neprijemne, len si v duchu povedal, ze zas dalsia prehnane emancipovana pinda, nebudem sa tu s nou natahovat ako s malym deckom na pieskovisku…
Ja zareagujem inak,mne to príde cudne..ak vytiahnem raz peňaženku a protistrana povie,že zaplatí,tak poviem nie nechaj,ja som ta pozvala,nabudúce môžeš ty 🙂 ibaže by nerátal s tým,že bude nabudúce..?ja to vždy tak robim a poviem,že aspoň mame dôvod sa znovu stretnúť..s kamoškami napríklad,s mužom to neriesim..v tvojej situácii je to dilino,pozýval tak mal slušne argumentovať prečo plati
Robiť už na začiatku vztahu veci, ktoré nemyslis vážne nie je dobrý začiatok vzťahu. Skús sa na to pozrieť z druhej strany. Možno sa on cíti ponížený a mozno ti len chcel ukázať že jemu nevadi emancipacia žien.
Nechcel sa doťahovať. Choď ešte raz, ako tu niekto radi a uvidíš, ako bude. Tieto kamarátske rady ...
🤣🤣🤣 lol. Esteze to nebola vecera niekde v Ufe 😀😀 aj mna to pobavilo😀
zo slušnosti sa to robi aj medzi kamarátkami ale On teba pozval von mal ti povedať aby si schovala peňaženku …./ veru zvláštny chlap :D
Prečo si platila keď si bola pozvaná chlapom? Na prvom rande neplat, na ďalšom môžeš ty...ak na ďalšie s tebou pôjde
On ťa volal opakovane von, je to takmer akoby povedal pozývam ťa, teda je v rámci nejakej etikety aby zaplatil on. Ok by bolo, keby na tvoju reakciu povedal ja som pozval, alebo dobre každý svoju utratu, ale on bleskurýchlo súhlasil že zaplatíš ty a bleskurýchlo schoval budilár. Nemuseli ste sa doťahovať, počkal by na čašničku s účtom a len by povedal že nenechám predsa platiť kamarátku/ dámu keď som ju toľko volal na stretko..
Spomínaš že ste sa celkom dobre cítili, neboli tam nejaké kŕče aby on zostal v šoku keď si povedala že zaplatíš ty. Priveľmi rýchlo schoval peňaženku a až potom volal čašničku, mal si aspoň to svoje zaplatiť.
Uvidíš ako bude reagovať naďalej, či ťa bude ešte volať, ako sa prejaví slovne aj činom.
Vyskúšaj ho. Podľa toho sa rozhodni, ale buď pripravená zaplatiť za novú skúsenosť . Že pri ďalšom stretnutí sa znova zopakuje scénka s platením, a ty budeš mať priamy dôkaz jeho prístupu. Trochu drahšia ale očividná. Ked príde čašníčka s účtom, kľudne jej povedz že si platíš svoje a tento pán nech sa unuva svoje. Takéto situácie tu ženy píšu dosť často, že si chlap nechá zaplatiť akoby sa nechumelilo, ešte aj na bus alebo vlak si vypýtajú, ale páčila sa mi reakcia 1 zeny- išla si svoj podiel zaplatiť k baru/ pultu/ pokladni a toho bula tam nechala.
Skús druhý pokus, teda ak zavolá, a podľa toho sa zariad.
No mne by to prišlo tiež pri najmenšom zvláštne, že on ťa pozve a potom to nechá aby si to zaplatia. Veď mohol povedať, že ja som pozýval ja zaplatím. A nešlo by vôbec o doťahovanie.
Podľa mňa ta nemal nechať platiť, ty si to navrhla len zdvorilostne. Mne sa to ešte nikdy nestalo ze by muž nezaplatil.
No ja by som sa už viac takym chlapom nestretla pretože ťa pozyval viac krát a nechal ťa zaplatiť . Veď prvé rande a pozval on a ty si zaplatila. Nepáči sa mi tento pristup. Buď to bude lakomec no čudné je to. 😄😄
@cacianka on už možno žiadne nabudúce ani neplánuje, len ona si to naivne myslí, že bolo fakt dobre.... zrejme on to tak nevnímal a bol celý rád, že navrhla zaplatiť 😀 hoci tak či onak, svedčí to o jeho grobianstve. chlap nemá nechať na prvom "rande" platiť dámu, to sa ozaj nehodí. a zase ona mala čušať a nerobiť zo seba feministickú hrdinku na prvom stretnutí 🙂
Tak hlavne nie je jasné, ci nechcel zaplatiť len sebe, keď tu peňaženku vytiahol. Jeho normálna reakcia mala byť (podľa mna), že nie, nechaj tak, zaplatím to ja. Ty zoberieš nabudúce.
Ale určite s nim chod ešte von, keď ti bolo fajn. Uvidíš, či to nie je lakomec.
Ináč ja chodím von s kamaratmi a keď príde k plateniu, sem-tam platím účet ja, lebo chcem a VZDY to vyzerá to tak, že vypytame účet, ja poviem, že to zaplatím a potom kamaráti povedia, že "čo si? Ja si to zaplatím. Prečo by si mala platiť?" A ja poviem "nie, ja chcem zaplatiť, lebo som dostala prémie, lebo si mal narodky, lebo som sa rozhodla...". Tak sa trochu natahujeme, potom zaplatím celý účet a parťákovi dovolím dať triangel....
Suhlasim s vacsinou... ak muz pozyva, tak nech aj zaplati. Asi som stara skola, ale ani by ma nenapadlo sa nukat. Sami si robime tieto problemy a potom sme nespokojne..
@stvura už si viem predstaviť tie pocity, ktoré v ňom vyvolá veta: dobre, prídem o štvrtej, ale tentokrát platíš ty
😀
Podla mma sa k srbe hodite 🙂 obidvaja trochu zvlatni. Ty si mala vytiahnut penazenku, to ano, ale ak by povedal, ze plati, mala si prejavit vdacnost aj za pozvanie aj za prijemnu spolocnost. No si uz taku vec povedala, bolo zvlastne, ze on tu penazenku schoval 😀. Ale ozsj moze ist o to, ze vela narande nechodite, tak v tom neviete este chodit 😀. Urcite sa este stretnite a pozoruj 😀
Tiez som uz asi stara na tuto dobu, ked ma pozval plati on isto ze nevyskakujem s penazenkou (nemam problem za seba zaplatit).
Podla mna jednoznacne ak Ta pozval, tak mal zaplatit.
Volal ťa on takže už len preto mal platiť aj keď si povedala že zaplatíš ty, tak mal povedať že nie. A hlavne to bolo prvé rande, minimálne to mal platiť on bez debaty.. Druhé keby ťa nechal zaplatiť, tak okey. Ale keď tak rozmýšľam, tak mňa v časoch radenia snáď nikto nenechal platiť, zaplatila som jedine skôr keď som išla na wc a cestou pri bare vypýtala účet, lebo inak by ma to nenechali zaplatiť.. Naozaj si nepamätám, že by som niekedy na rande platila účet normálne pri stole pred chlapom... A vlastne asi ani kamoši ma ako kamošku nenechali platiť, iba keď som ich predbehla ako som vyššie písala 🤷🏽♀️😂
Keby ma nechal chlap zaplati na prvom rande aj za seba tak to by bola konecna 🤦🏻♀️ sice nevieme, ze ci to bral ako rande alebo nie. Lebo potom je to bud lakomec alebo totalny buran co nevie co sa patri.

Keď si nechcela platiť načo si sa ozývala? Ci by bolo lepšie sa tam doťahovať o to kto zaplatí? Urobil správne a správal sa ako dospelý človek