Závisť v rodine
Stalo sa niektorej z vas, ze v rodine Vam zacali závidieť a pokazilo to vztahy? Napriklad uspech v praci, investicny byt, dom, dovolenky, dedičstvo, slobodu atd.
Citite, ze sa vase vztahy zmenili aj ked Vam dotycny do oci nic nepovedal?
@anonym_autor deje sa to všade, aj v najbližších vzťahoch, kamarátstve, rodine. Veľmi nešťastné existencie, závisť je 🐗 a žerie závistlivca dňom, nocou, stále má v oku danú "obeť" Treba im ešte niekedy nahodiť udicu a návnadu, nech sa chytia👉 tak sa kedysi vyjadrila Helena Vondráčková 😉
Neriešim, každý vidí aj tak len to čo chce a nech si aj myslí čo len chce. Vesmír je nekonečný a ľudská hlúposť v ňom tiež 🤷♀️
@anonym_autor nastastie nie.nasa rodina drzi spolu a pomahame si.ked sa niekomu nieco dari, je to radost aj pre nas.
S blizkymi priatelmi to mam tiez takto.
Zavistlivcov som v zivote samozrejme stretla..alr s takymi (bez)charaktermi ani blizke vztahy nenadvazujem
@anonym_autor načo im info o investovaní luxusných dovolenkách a pod. vešiaš na nos?
Ano, stretla som sa. V rodine to boli najviac. Aj ked s odstupom casu a vyssim vekom tych ludi ani nepovazujem za rodinu, ale za vzdialenych pribuznych.
V casoch, ked som makala, aby som uspela, tak som od takeho s vysmechom pocuvala, ze ci si myslim, ze uz len ja by som take nieco dokazala. Ale vdakabohu za to, aspon viem, ze uz ked v rodine moze mat clovek takych prehnitych ludi, tak pri cudzich uz vobec nema mat ruzove okuliare. Naucilo ma to inym nevesat na nos nic osobne, ist si svojou cestou a nebrat si osobne ziadne take narazky, pretoze tie reflektuju ich vlastne neistoty, frustraciu, hnev, smutok, nie to, ze ty robis nieco zle.
Nie nestalo.
Vies, zial nie kazdy si uvedomi ze mame vsetci rovnake sance...študium, praca, rozhodnutia ktore irobis, určujú tvoje smerovanie. Jednemu sa dari viac ako druhému, ale vzdy je každý strojcom vlastného šťastia.
Ja napr.zavidim kamoske ze ma cestovnú agentúru... ale teda ja len v tom dobrom. Viem ze obe sme boli na rovnakej vyske, čiže odrazovy mostik uplne rovnaky...to ze ona isla cestou svojho sna a ja uplne inym smerom...obe cesty su v poriadku. Mozno ona mi tiez zavidi rodinu...a mozno nie.
Každopádne sa treba starat o seba a realizovat sa... jedine tak sa plnia sny
@katkaseiner ale reálne nemáme každý rovnaké šance ... je potrebné hrať s kartami ktoré človek má - ale tie karty nie sú rovnaké. dokonca ani súrodenci ich nemajú rovnaké ...
U nas moja mama povedala mojmu bratrancovi, ze sme kupili investicny byt a odvtedy na nas kuka cez prsty aj so zenou... 🤦🏻♀️
Áno stalo a dodnes sa vyhýbam rodine, nie preto ze by som niekomu niečo závidela, ale preto, že zo mňa robia chuderu o ktorú sa musí starať manžel a načo mi ešte k tomu deti. Pritom ja jediná z rodiny mam usporiadaný život, manžela 15 rokov, 3 zdravé deti, prácu, dom aj keď starší...
Nepáči sa im, že nepýtam od nikoho nič, ani pomoc s deťmi...(ale ani nedám, lebo nemám nazvyš - peniaze)
@katkaseiner ale reálne nemáme každý rovnaké šance ... je potrebné hrať s kartami ktoré človek má - ale tie karty nie sú rovnaké. dokonca ani súrodenci ich nemajú rovnaké ...
@biba_18 ok na jednej strane mozno nie, ale ja si myslim ze ked sa clovek snazi, tak vie dokazat cokolvek a co sa vzdelanie a orace tyka, za mna tie sance su rovnake...a to vobec neberiem situacie ze otec vybavil toto a mama toto...nepoznam to, neriesim to... idem si za svojim
@anonym_autor asi máš potrebu sa tým prezentovať, tak potom sa tomu nečuduj. Tiez mame v rodine podobne "uspesnu" osobku, ktora sa musí pochváliť s každým prdom. A to naozaj doslovne. A vieš, nikto nemá všetko 😉 ty niekomu zavidis peniaze, ona tebe fungujúce manželstvo (to len ako priklad). Kazdy mame ine hodnoty a priority v živote. Ty si nevieš predstaviť, žeby si v lete nešla na Maledivy, lebo len to je podla teba ta pravá dovolenka, inému zase stačí aqua park v Senci a opekanie v Horskom parku.
najlepsie nikomu nic nehovorit. zavist je svina.
@katkaseiner myslela som povahu, zdravie, intelekt, výchova, prostredie ... niekedy aj to šťastie ... proste tie šance rovnaké nie sú...
U nas moja mama povedala mojmu bratrancovi, ze sme kupili investicny byt a odvtedy na nas kuka cez prsty aj so zenou... 🤦🏻♀️
@anonym_38a7d8 tvoja mama? och :( nechapem nepochopim
Netreba nikomu nič osobné vešať na nos a nikto ti nič závidieť nebude. Na druhej strane, ľudia si často myslia, že im niekto závidí a vôbec to nemusí byť pravda. Mám takú sesternicu - veľká slniečkárka, žije v zahraničí a myslí si, že každý jej závidí plat a drahé dovolenky. V skutočnosti je nám na smiech, pretože je to bezdetná obézna stará dievka a svojim životom a názormi je skôr na poľutovanie. Keď príde za rodičmi, všetci sa jej vyhýbajú, lebo rozpráva len o politike a o tom, v akej riti je Slovensko a ako je tu strašne zle a akí sme chudáci. Pritom všetci normálne žijeme, pracujeme, vychovávame deti a sme tu spokojní. Len nezvládame jej aroganciu a povýšenectvo. A ona si myslí, že nechodíme na návštevy preto, lebo jej závidíme.
U nas svokra zavidi, najavo to velmi nedava, iba niekedy, ked je nervozna. Ona totiž gazdovala cely zivot, postavili dom, museli sa obracať a nam sa zadarilo stastnou nahodou ( konkretne mne, ktory nie je kutil, je prizeneny a nevie gazdovat a ma sa lepsie ako ona, to ju asi serie najviac, keby manzelka mala to stastie, mohla by sa ukludnovat bez nas by nic nemal ). Tym, ze byvame este v prerobenom samostatnom vrchu u nich, sme aj bez hypo - nevadi jej ze tam byvame, chcela to, len tie okolnosti, ze nam zivot prihodil este aj extra bonus a ona pracantka po cely zivot, ako aj inym pomahala - zas ale je to pravda, len to zveličuje- nič, iba slaby dôchodok.
najlepsie nikomu nic nehovorit. zavist je svina.
@balerina2025 aj keď nehovoríš, závistlivci a ohovárači si dôvod vždy nájdu 😃 Sama som bola terčom sprostej pripomienky kvôli šatám zo second handu. No zabite ma, lebo viem nakupovať a dobre kombinovať 🤷♀️ O nových veciach ani nehovorím, osoba ma prescanuje očami, prebodne pohľadom a potom presne viem čo príde. Predýchava, má horkú slinu v ústach, akože všetko super a po 7 minútach to vylezie 😃😃😃
Ak napríklad ľanová košeľa v sekáči stála 6 €, ešte jej to osladím a poviem, že stála 0,50 €. Zúfalá reakcia- ty sviňa (akože srandička) , ty máš také šťastie v tých obchodoch....
Nuž, nie je môj problém, že niekto nemá vkus, že ťažko sa kupuje na 130 kg babu, a prefajčí 200€ mesačne. Hodím za hlavu, v duchu sa usmejem a 👉 čau
@balerina2025 aj keď nehovoríš, závistlivci a ohovárači si dôvod vždy nájdu 😃 Sama som bola terčom sprostej pripomienky kvôli šatám zo second handu. No zabite ma, lebo viem nakupovať a dobre kombinovať 🤷♀️ O nových veciach ani nehovorím, osoba ma prescanuje očami, prebodne pohľadom a potom presne viem čo príde. Predýchava, má horkú slinu v ústach, akože všetko super a po 7 minútach to vylezie 😃😃😃
Ak napríklad ľanová košeľa v sekáči stála 6 €, ešte jej to osladím a poviem, že stála 0,50 €. Zúfalá reakcia- ty sviňa (akože srandička) , ty máš také šťastie v tých obchodoch....
Nuž, nie je môj problém, že niekto nemá vkus, že ťažko sa kupuje na 130 kg babu, a prefajčí 200€ mesačne. Hodím za hlavu, v duchu sa usmejem a 👉 čau
@jamimo presne, jednym uchom dnu, druhym von
@biba_18 ok na jednej strane mozno nie, ale ja si myslim ze ked sa clovek snazi, tak vie dokazat cokolvek a co sa vzdelanie a orace tyka, za mna tie sance su rovnake...a to vobec neberiem situacie ze otec vybavil toto a mama toto...nepoznam to, neriesim to... idem si za svojim
@katkaseiner nemas pravdu nemame vsetci rovnake sance.Nie vsetci maju na to aby sa vzdelavali nie vsetci mame rovnaku mozgovu kapacitu a nie vsetci su rovnako sikovni manualne, ci sa vieme prebojovať.Toto su presne s prepacenim take dristy ako ked pocujem mala si sa lepsie ucit.🤮(nie smerom ku mne v dospelosti,ale ako decku mi to bolo povedane hoci som mala 1-2 na skole).
@mamaaja82 kamoš stavia dom - a tie pálky čo platí remeselníkom - vždy sa smejeme na tom (obaja vš a nie podpriemerné platy) že sme sa mali asi lepšie učiť 🙂
@biba_18 my sme prerabali dom a dakujem pekne za tie palky co si vypytali za robotu.A hlavne zohnat majstrov je umenie je ich malo a bude cim dalej menej lebo vsetci chcu byt iteckari,pravnici a o chvilu nam nebude mat kto ani zachod zapojit.A fakt je,ze majstri beru niekedy viac ako vysokoskolaci.
@biba_18 my sme prerabali dom a dakujem pekne za tie palky co si vypytali za robotu.A hlavne zohnat majstrov je umenie je ich malo a bude cim dalej menej lebo vsetci chcu byt iteckari,pravnici a o chvilu nam nebude mat kto ani zachod zapojit.A fakt je,ze majstri beru niekedy viac ako vysokoskolaci.
@mamaaja82 takyto majstri, ti vymieraju, remeslo ma zlate dno a bude este zlatsie.
uplne suhlasim, ze remesla / cechyh vymieraju, vsetci sa honobia byt iteckari a manazeri.
@mamaaja82 takyto majstri, ti vymieraju, remeslo ma zlate dno a bude este zlatsie.
uplne suhlasim, ze remesla / cechyh vymieraju, vsetci sa honobia byt iteckari a manazeri.
@balerina2025 kupelnu nam robil 65rocny pan a popri nas robil dalsie styri.Sam povedal,keby robil dnom nocou aj tak by nestihal.Ucilistia pozatvarali,o par rokov sa budu ludia skriabat za usami ked nebude majstrov.
@katkaseiner nemas pravdu nemame vsetci rovnake sance.Nie vsetci maju na to aby sa vzdelavali nie vsetci mame rovnaku mozgovu kapacitu a nie vsetci su rovnako sikovni manualne, ci sa vieme prebojovať.Toto su presne s prepacenim take dristy ako ked pocujem mala si sa lepsie ucit.🤮(nie smerom ku mne v dospelosti,ale ako decku mi to bolo povedane hoci som mala 1-2 na skole).
@mamaaja82 ok, ja ti tvoj nazor neberiem... tak mi prosim neber ten moj
@mamaaja82 ok, ja ti tvoj nazor neberiem... tak mi prosim neber ten moj
@katkaseiner kludne si ho nechaj neberiem ti tvoj nazor,ale pravdu nemas.
@anonym_autor nie, v našej rodine si prajeme, tešíme sa z úspechu toho druhého, veď patrí do rodiny a sme na jeho úspech hrdý. Praj druhému, bude dopriate aj tebe. Podľa toho by mali ľudia žiť. Susedia sú práve pri mori, ráno nám poslali foto a my sa tešíme s nimi, že zrelaxuju a oddýchnu.
@anonym_autor naco o všetkom všetkých informovať? Chces sa pochváliť ? Pochvál sa len prajnym osobám alebo tým ktorí majú viac ako ty. Kolegyňa sa ma spýtala kde som bola na dovolenke (závidí aj rakovinu) povedala som jej že je ju do toho kde som bola nič. Dúfam že sa už pýtať nebude.
zivot ma naucil drzat hubu a krok.
Nie nestalo

🤷♀️ no čo už s takým človekom…