Žena berie drogy: Ako ochrániť dieťa?
Poznám čerstvú mamu ktorá má tažký problem s tvrdými drogami. Ma malé bábo, a cele tehotenstvo fajčila a prvé 4mesiace približne brala tvrdé drogy. Zaćala zas po pôrode. Je to tažká závislosť ženy ktorá nechce preatať po nociach je na automatoch zadlžena dieťa stražia známy prípadne rodičia a ona odmieta prestať. Je veľmi agresívna ,výbušná a keď nemá čo chce rozrúca celý dom. Ide o bezpečie dieťata. Čo v takej situacii? Otecko je pracujúci svoju priateľku odmieta ale nechce ju vyhodiť z jeho rodičovského domu pretože nechce stratiť dieťa. Samozrejme že dotyčná sa 24/7 vyhráža psycho. sklonami a cez políciu to nerieši pretože by to otočila proti nemu. Má na to viac osobné dôvody. Moja otázka a prosba o radu....
ČO V TAKEJ SITUACII? AKO SA JEJ "MÁ ZBAVIŤ" tak aby to nakoniec neotočila proti nemu a dostal dieťa do výhradne svojej starostlivosti. Alebo aby ju čo najviac od drobca odradil.
Ide o bezpečie dieťata KTORÉ SA NARODILO ZDRAVUČKÉ, no má ohrozenu budúcnosť pri mame.
@simca115 je napísaný ako otec. Bohužiaľ mi nechce povedať viac ale cez policiu to nechce riešiť skôr sa ju snaží presvedčiť aby odišla sama a dieťa mu nechala. Ale nevie čo ešte vyskúšať. Ta závislá matka by si dokázala na neho veľmi veľa povymýšlať a otecko nechce riskovať že dieťa zobreú obom pretože sa nezhodnu na pravde. Majú to veľmi tažke a osobne nerozumiem prečo ich neopustí keď o dieťa veľmi záujem nemá a s oteckom sú už len spolubývajúci.
@taynee a keď príde sociálka nájdu doma drogy ktoré patia závislej matke nezoberú dieťa od ocka?
Preto to treba riešiť súdne a nie na milé slovo. Jednoducho to je drogovo zavisly človek a nie je bezpečná
Ale tu ozaj musia zasiahnuť úrady, ak je zapísaný v RL, nech poda návrh o zverenie. To ze ju "nechce vyhodit" je síce pekne, ale ak ona odmieta pomoc, a vlastne ohrozuje dieťa, inú cestu asi otecko nakoniec nebude mať.
@simca115 a keď ona má doma drogy chudák netuší kde ale je si istý že má a nájdu sa, ostane on bez vinny? Bojí sa že ich pripišu jemu alebo že ich presvedčí že sú jeho. Ak to je tak že aj po náleze ostane bez vinny lebo nie je drogovo závisli tak potom toto je asi najlepšie riešenie pre neho
@simca115
@taynee
@som_realistka žienky. Veľmi pekne Vám ďakujem za rady pre otecka, určite mu poviem čo ste mi poradili a budem už v nádeji dúfať že sa mu podarí odpútať sa od závislej matky
Ide o bezpečie dieťaťa tak nech sa nehrá na dobrého a rieši to. Keď mu matka ublíži bude neskoro.
Ako ich presvadci že sú jeho? Však môže dobrovoľne na testy a preukáže že je čistý.
Mimochodom je veľmi naivne si myslieť, že ťažkej narkomanke sa narodí zdravučké dieťa.
A otecko pracuje a táto ťažká zavislacka sa "stará" sama o dieťa.
Tam to ani s oteckom zrejme nebude úplne OK, keď sa on bojí riešiť to cez políciu, aby o dieťa neprišiel.
Čo viem, tak drogy sú špecialitka pri takychto sudoch, pravnici to ani neodporucaju vyťahovať ak si nie je niekto uplne isty, sud vie potom nariadit testy. Je možné, ze dieta by moholo skoncit na cas v opatere štátu, preto je dôležitý postup...a teraz z druhého konca. Ked je doma takyto problem, tak clovek co to chce riesit uz by davno sedel u pravnika a bol na pol ceste k vyrieseniu situacie. Preto mi to neda nespochybnit konanie otca...strach je slaby argument. Sikovny otcovia vedia zobrať dieťa aj slusnej matke a nemusia byt ani velmi velke zvieratá, staci si precitat pribehy o vymazanych rodicoch. V akej pozicii si ty v tomto pribehu? Sestra? ...lebo ak si nová priateľka, tak by som si dala pozor, lebo to nemusi byt celkom tak, ako ti bolo povedané.
Jedine súdne
Určite nenechajú dieta pri matke ktorá fetuje a nestará sa
@janage no popravde ani mna ani jeho testy nenapadli. Opakujem nema s tym skusenost polovicka mu slubovala ze prestane ked mala abstinenčne priznaky vymyslala si ako kompenzaciu nakupi siat a on jej robil radost s tym ze cakal ze prestane. A vidi jej spravanie, zvlastne vychadzky von a to co vystraja v noci. Neprestala len klame sama seba a aj jeho.
@tinqua som známa. Poznáme sa roky ale dlllho sme sa len zdravili až raz sme sa zarozpravali potom pri druhom stretnuti zas a kedze mam tiez 2 deti, tak pri prechadzke s kocikom sa zveril alebo skor zdoveril co sa u nich deje. Vedela som ze ma priatelku ale ja som sa s nou nerozpravala este. Takze tak. Ide o to ze ani ja nechcem aby to dieta vyrastalo pri takejto matke. Videla som ich syna, dala som im vela drobnosti pre babatko a anjelik si nezasluzi v tomto vyrastat. A ked neurobi nic on skusim sa dopatrat a napisem na socialku anonym list. Ak to je mozne. Musim si to prezistit.
Ja by som v takomto prípade skúsila dať matke dieťaťa peniaze ak mi podpíše všetko čo chcem...
Súd jedine plus veď ak by našli drogy podrobiť ich krvnými testami. Podľa mňa sa otecko boji aj preto, že sám má, alebo mal za ušami a bojí sa, že to na neho vytiahne v každom prípade by bolo fajn keď sa o dieťatko postará naj niekto z rodiny no úplne mimo matky.
ten tvoj kámoš asi tiež nebude čistý keď sa bojí aby drogy neprišili jemu... a pritom to nechce riešiť ani cez políciu. to či človek požíva drogy sa dá predsa ľahko zistiť.
jedine pomôže dobrý právnik. čím skôr - tým lepšie.
autorka pomáhať je pekná vec - len pozor nato komu pomáhaš...
aby sa to nakoniec neotočilo proti tebe.
Závislý človek je pre odborníkov.
Tu len polícia, na ňu trestné oznámenie, inak sa to nikdy nevyrieši....
Ak ti môžem poradiť, poraď mu, alebo mu daj prečítať diskusiu, ale určite nevyvíjaj žiadnu ďalšiu iniciatívu, lebo ste sa zoznámili a vylial ti srdiečko pri rozhovore. Môže sa to nepekne obrátiť proti tebe. Nevieš kde je pravda, poznáš len jeho verziu príbehu.
Treba si nazbierať dôkazy o takomto správaní (čím viac tým lepšie). Potom nech podá na súd žiadosť o zverenie do svojej starostlivosti. Ak je situácia kritická tak nech žiada aj o predbežné zaverenie do svojej starostlivosti.
Ja mu uplne verim, ze sa boji, ze jej uveria nieco, co nie je pravda. Hlavne ak mu to ta priatelka nahovorila, aby ho odradila volat policajtov. Ja som sa tiez kedysi bala policajtov ked som len tak isla po ulici, lebo vsak ACAB bolo poularne heslo 🤷♀️. Nevyvodzovala by som z toho ziadne konspiracie.
Nech si dopredu pripraví návrh na vydanie neodkladného opatrenia a návrh na úpravu rodičovských práv a povinnosti k mal. dieťaťu. V momente keď bude “mamička” opäť v delíriu okamžite volať sociálku (najlepšie aj políciu). Urgovať ich aby bezoodkladne spísali správu z prešetrenia pomerov, ktorá by bola prílohou k vyšie uvedeným návrhom. Tie spolu so správou zaslať na súd.
Takáto …. v okoli sa pravidelne vyhrážala že pusti plyn a pod. Práveže riešenie bolo vždy volať políciu. Ona ani nemala trvalý pobyt v byte, muž hlásil že berie drogy a je psych.labilna, to vyhrážanie veľmi pomohlo v tomto smere. Ostal on s dieťaťom a ona si lieta medzi brigádami, fetakmi a basou. Treba dieťa chrániť, on musí dokázať že je závislá a nebezpečná, dieťa si taky človek snáď zobrať nemôže. A ako sa už písalo, musí poriešiť papierovačky, aby mu dieťa ostalo. Jej sa musí zbaviť, inak mu bude malé dieťa ťahať po nociach ulicami s fetakmi, kým on bude niekde zarábať peniaze na plienky.
@minto3 asi zatiaľ najpraktickejsia rada.
Ak je pravda čo otec zažíva, lebo aj nemusí - veď vieme aké rozprávky si vedia ľudia vymyslieť, že ?
Tak zbiera dôkazy, zabezpečí svedkov, sám si môže dať už teraz urobiť testy že je čistý a prípadne ich pravidelne zopárkrát opakovať. Musí sa dohodnúť s niekým kto mu môže pomôcť v prípade že zostane na dieťa sám, to by sa mu zišli napr. čestné prehlásenia rodicov, že má kde žiť a bývať, že majú možnosti pomoci či už zdravotne, vekom, bývaním.
A hlavne musí zájsť na upsvar- odbor pre deti, bude s dieťaťom pridelený pod konkrétnu koliznu pracovníčku, ktorá by mu mala vysvetliť čo treba, aké sú možnosti,postupy, čo kedy ako nasleduje.
Potom treba trochu vyčkať na mamičkyn výbuch - absťák, ak bude na nej vidno že je buď sfetovana alebo nejako mimo, začne vyvádzať, nemôže váhať,že sa hanbí, ale musí volať políciu. 112- dispečing zdravotníkov aj polície. Privolané zložky uvidia aký je stav, ako úradne osoby má ich svedectvo vyššiu váhu , spíšu sa zaznamy, a pripravený návrh na neodkladne opatrenie vo veci zverenie do starostlivosti výhradne otcovi, vykázanie z obydlia, zákaz vstupu, zákaz priblíženia, podá okamžite na súd.
Možno to pomôže ,takýto preplesk matke, že začne niečo so sebou robiť, alebo otec získa iný kľud.
Len ešte jedno - ver ale aj never.
Ty si tu uz pisal viackrat. Si absolutne mimo a evidentne narusena nebude ona, ale niekto iny.
@drahomirrra ty si hlavička ❤️ až pri tvojom komente som si uvedomila že áno toto som tu už čitala teda niečo podobne. A súhlasim s tebou.
Kto chce kam …

Neviem či dobre poradím ale skúsim.je dotyčný napísaný v rodnom liste ako otec ? Ak áno môže požiadať súd o výhradu starostlivosť z dôvodu neschopnosti matky sa postarať o dieta. A už potom by ju mohol aj vysťahovať od seba keď to tak chce..