icon

Zhoda v názoroch

31. okt 2022

Ahojte, mám priateľa 4 mesiace, zhodujeme sa v mnohých veciach, aj v politike ako takej, v podstate máme rovnaké názory aj na extrémizmus a mafiu atď. Ale. Teraz boli voľby do samosprav. U nás kandidoval terajší primátor, potom človek, ktorý je alkoholik, má aj bar a pravidelne bije ženu (áno, je to pravda). A plus nejaky ďalší do počtu. Mne sa veľa veci, ktoré urobil doterajší nepáčilo, ale napriek tomu som mala voľbu jasnú. Včera som bola s frajerom. Bavili sme sa samozrejme aj o tomto. A z neho vyšlo, že to dopadlo katastrofálne, žiadna zmena, celé zle. Keď som sa spýtala, v čom by bol ten druhý lepší, odpovedal, že nevie, že to nemôže posudzovať, ale nerozumie ľuďom, ktorý nevolili zmenu. Akože, banalita, ale ľúbime sa. Rozumieme si, len v tomto sme sa nezhodli. Ako to vnímate vy?

Strana
z2
liljana
31. okt 2022

Ze politika vie rozhadat rodiny a pary na smrt a ze je lepsie, ked maju dvaja podobne nazory na zivot, ako uplne odlisne. Predstav si, ze s pribuznym mate rozny na zor na covid, co vojnu na Ukrajine. S pribuznym sa pohadas a nebavite sa niekolko mesiacov, ci rokov. Co s tym ale spravite vo vztahu, ci manzelstve ...? Nebudete sa rok bavit...? Bud sa dohodnete, ze take veci nebudete medzi sebou riesit, alebo mate problem.

viestta
31. okt 2022

Joj keby len primátor bol to v com sa nezhodnete.
Nie je podmienka aby par mal na všetko rovnaký nazor. Podmienka dobrého vzťahu je, aby sa odlišné názory nestali dôvodom na zabomysie vojny a aby každý zo zúčastnených akceptoval právo druhého na názor, aj keď je ten iný.

autor
31. okt 2022

@viestta je to môj prvý vážny vzťah, preto ma to zaskočilo. Akože nechcem sa s ním rozísť kvôli tomu, určite nie. Ale zaskočilo ma to.

zmrzlinka2021
31. okt 2022

@viestta
suhlasim ze nie je podstatne, aby mal par na vsetko nazory - no pre mna je tak trochu problem, aby si clovek nevedel odovodnit svoj postoj. Ja som logicky typ cloveka, potrebujem chapat mysleniu a rozhodnutiam inych ludi, a teda od partnera ocakavam urcitu mieru logiky, racionality a ked si to vie zdovodnit, tak nemam s tym problem

zmrzlinka2021
31. okt 2022

Ja by som sa frajera spytala:
- čo sa mu nepaci na sucasnom?
- aku zmenu ocakava?
- v com su plusy kandidatata, ktoreho volil on?

.... proste ocakavam seberovneho partnera, s ktorym viem viest diskusie postavene na faktoch

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petronellla87
Autor odpoveď zmazal
autor
31. okt 2022

@elizabet173 tak tak ďaleko ešte nie sme. Neriešime takéto veci. Zatiaľ. Vieme, že raz chceme deti, že chceme ostať v tomto meste, ale či spolu, či nie, to ešte len zisťujeme.

autor
31. okt 2022

Som typ človeka, ktorý prehodnotil priateľstva najmä pri vojne na Ukrajine. A podvedome sa na neho teraz pozerám inak, lebo konkrétne tento protikandidát má na mnohé spoločenské témy iné odlišné názory ako ja. Podľa mňa si voľbu primátora, politikov, prezidenta vyberáme aj kvôli tomu, že zdieľa rovnaké alebo podobné názory, nie? Či? Ja neviem

zmrzlinka2021
31. okt 2022

No nevieme o čo ide, ale pre mna osobne, clovek, co volí nedemokratické, fasistické a neviem aké strany - V ZIADNOM PRIPADE VZTAH.

To je problem nielen potom v politickych temach, ale vo vsetkom... tito ludia rozmyslaju uplne inak, a dokazu ta stiahnut dole...

autor
31. okt 2022

@zmrzlinka2021 ale tento nie je fašista. Len ho v meste poznáme, on je alkoholik. Ešte aj počas kampane som ho nevidela triezveho. Akože celé zle.

zmrzlinka2021
31. okt 2022

A ako vykonaval svoju funkciu?
A na druhej strane, ak sa spraval agresivne k svojej zene... no poviem to tak, palec hore pre takeho cloveka tiez nieco hovori o danom volicovi 😉

autor
31. okt 2022

@zmrzlinka2021 on doteraz nemal funkciu. Ma bar, podniká

euka210
31. okt 2022

No ved mal dovod preco tak, ty dovod preco inak. No tak ste sa nezhodli. Treba to len vydiskutovat, porozpravat a v laske si uzivat vztah dalej. Toto by nemalo byt dovodom na hadky ci ine problemy.
Prva skuska byt k sebe tolerantny ked ma druhy iny nazor...je to len politika...horsie su ine nazory na vychovu, peniaze...veci denneho zitia a fungovania...tam je dolezitejsia zhoda v nazoroch.

marianarem
31. okt 2022

My sme sa s manzelom pred asi 10 rokmi totalne nezhodli v nazore na Matovica, ked ho manzel chcel za premiera. Nas vztah to prezil bez ujmy 🙂 Presne ako sa pise vyssie, su dolezitejsie veci, v ktorych sa par musi zhodnut, k tomu sa este len dostanete. O politike sa da v najhorsom nebavit a mlcky akceptovat nazor druheho. S vychovou, rodinnymi financiami a pod. sa to takto neda.

autor
31. okt 2022

Ďakujem. Je to pre mňa zvláštne, lebo napr.moji rodičia sa zhodujú aj vo voľbách. Spoločne sa vždy o tom rozprávajú a voliť chodia, až keď sa zhodnú na spoločnom kandidátovi.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
31. okt 2022

my máme doma úplne rozdielne názory na covid, politiku, materializmus, duchovno, záujmy. Tak sa o tých veciach nebavíme

autor
31. okt 2022

@kvetinka75 a funguje vám vzťah?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
31. okt 2022

@elizabet173 ono je pravda, že tento náš súčasný robí veci len pre určité skupiny ľudí. Ihriska a chodníky opravuje len na sídlisku, kde žije on s deťmi, VO robí na mieru kamarátom atď. Vnímam to už aj ja ako prvovolic, nie sme totiž veľké mesto. Týmto argumentuje aj priateľ a ja viem, že má pravdu. Ale ten druhý kandidát, hej, ja mu ani nedávam šancu, lebo ja neznášam alkoholikov (zlé skúsenosti). Priateľ to berie tak, že by mu dal šancu práve kvôli tomu, aby sa aspoň niečo mozno zmenilo...

nelinka888
31. okt 2022

Podľa môjho názoru také niečo riešiť je celkom zbytočná vec. Kopeš vášmu vzťahu hrob, ak si rozumiete v iných veciach, nevidím dôvod, prečo by som sa nad takýmto niečím vôbec pozastavovala. Je predsa celkom prirodzené, že s partnerom nebudem zdieľať úplne všetky názory, a tak je to správne, každý sme iný, len netreba v tom hľadať problém, ale vedieť sa nad to povzniesť a vidieť to dobré.

kvetinka75
31. okt 2022

ale veď nech má svoj názor, ale alkoholik tiež nič nespraví. Každý voľte svojho kandidáta a hotovo. Si predstav že ešte príde veľa tém v ktorých sa nebudete zhodovať. Je toto fakt podstatná téma, kvôli ktorej sa treba hádať?

kvetinka75
31. okt 2022

a mimochodom každý jeden robí v prvom rade veci pre seba a svoju rodinu, svojich známych a až potom sú iní ...

autor
31. okt 2022

@kvetinka75 ale my sa nehadame. Mňa to len zarazilo a keďže zo vzťahu rodičov to nepoznám, chcela som vedieť, či je to dôležité, aby vzťah fungoval

kvetinka75
31. okt 2022

to záleží na vás na čom si zakladáte.

h2
31. okt 2022

Máte vzťah 4 mesiace, ešte ani nebývate spolu , idete na rande a riešite politiku??? To nemáte iné, lepšie témy na rozhovor? O iných aktivitách ani nehovoriac.

zuzanka.zuzu
31. okt 2022

rozchod, jednoznačne.... 🙏 modrý koník 🙄 kks rozísť sa kvôli starostovi alebo akémukoľvek politikovi, to je dobré 😂 kedysi dávno som to videla len v amerických seriáloch, prišlo mi to uletené iba kvôli show a kuk, už je to tu 😀

lindous
31. okt 2022

My sme sa tiež tento rok nezhodli pri voľbe primátora, jeden z nás je výrazne proti parkovacej politike, ktorá sa u nás zavádza, druhému to nevadí a je spokojný s prácou odvedenou v posledných 4 rokoch.. Ale ani pre jedného z nás to nie je tak dôležité, aby sme sa vôbec nad tým pozastavili, sú to veci o ktorých pokecáme, ale rešpektujeme aj názor toho druhého - a to je podľa mňa to dôležité .. Rovnaké názory na isté témy sú pre mňa naozaj dôležité, patria medzi ne aj určité politické témy ako napr. spomínaný extrémizmus, to by som asi úplne neprekusla, ale z tohto by som tragédiu určite nerobila..

viestta
31. okt 2022

@zmrzlinka2021 ja som tiež logicky človek, a mnohé potrebujem mat vysvetlene a vyargumemtovane. Ale toto zas nie je nič, čo by malo spôsobiť neprekonateľné rozpory. Rozdielny svetonázor, to áno, to by bol sakraproblem, ale aj neviem je postoj, ktorý sa dá akceptovať v tomto prípade.

Strana
z2