icon

Život s dvoma malými deťmi v bytovke

germa
19. mar 2023

Ahojte, ako dávate život s malými deťmi v bytovke? Ja mám pocit, že furt po nich vrieskam, aby nebuchotali, nedupotali, nehučali, zakazujem, oni potom hulákajú ešte viac, keď trucujú tak dupocú a vrieskajú na plné pľúca naschvál... Mám pocit, že sa točím v kruhu a susedia by nás najradšej vysťahovali. (Samej by mi to vadilo ako bezdetnej, tak sa snažím, aby sme neboli hluční) Deti majú 2 a 4 roky. PS: keď sú zdraví a starší je v škôlke, je to v pohode. Ale keď sú obaja chorí a s teplotami, vtedy je to masaker. Ďakujem aj za prípadné rady.

Strana
z2
slavomira236
19. mar 2023

@germa ked su s teplotami vladzu dupat? Moji aspon ked maju horucky lezia...inak ja ani v dome neznasam ked mi behaju nad hlavou po tych plavackach to jak kone keby behali...nezavidim toto ludom v bytovkach

amelia89
19. mar 2023

@slavomira236 😅 2 a 4 rocne dieta pri teplote lezi? Mojim detom klesne teplota a akokeby im nic nebolo…

Autorka : proste uz len to ze sa snazis je fajn,ja sa tiez snazim ale deti su deti a proste nedokazes to takto malym este vysvetlit. Ja proste vzdy hovorim nech nebucha/nekrici ze byvaju tu ludia a ak sa pride stazovat suseda ze jej to vyvsetli on. A vcera zase nieco hodil pozrela som sa na neho a on pssst pride suseda 😂😂😂 (2.5 roka ma).

Ako no,je to tazke ale moc s tym nenarobis. len vyvsetlivat a vysvetlovat ako vsetko
@germa

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
bajka16
19. mar 2023

Úprimne, ja mám 2 a 3 ročne deti a neviem si predstaviť bývať v byte. 😅

slavomira236
19. mar 2023

@amelia89 tak moja mala na vianoce 5dni horucky a veruze lezala bud v posteli aleb pri telke ani jest nechcela nie este behat

nikpa
19. mar 2023

@germa rovnako 🙈 a ešte horšie by som povedala lebo u nás nie je ticho ani keď je straší v škôlke. Mladší hučí a búcha jak pilinak aj keď je sám. Vo vchode sme jediní s malými deťmi, hanbím sa ako pes pred susedmi ale čo už, kto deti ma už veľké to chápe a ti mladší bezdetní to ešte len pochopia... Šak ich nemôžem priviazať a zalepiť im huby 🤷🙂 aj keď mám na to chuť tak 300x za deň 😅

zoeeoz
19. mar 2023

Tiez moje furt okrikujem, snazim sa to aspon nejak drzat pod kontrolou..ale deticky su deticky, su take hlucnejsie vo vacsine pripadov..clovek, si aj kupuje byt s tym, ze nevie kto bude nad nim/pod nim/vedla neho, vzdy to je trosku risk ale ja by som nemenila 🙂 ja som bytovkovy typ :D

kristina2412
19. mar 2023

My bývame na prízemí ale tiež sa snažím aby neboli veľmi hlučné ,hoci nie vždy som úspešná. Ale postupne som zistila, že takmer každý sused vydáva nejaké" zvuky" ,ktoré môžu ostatných " obťažovať". Jedna suseda má bežiaci pás, behá zásadne večer, ďalší sused hrá na gitaru,často s kamarátmi, ďalší majú psa ktorý cez deň akonáhle odídu do práce šteká až kým neprídu, staršia suseda chodí s chodítkom celé noci po byte lebo nemôže spať, iná napúšťa vaňu po polnoci , máme tu i mladý pár ktorý chodí o druhej v noci kočíkovať bábätko okolo domu lebo ma koliky . Keby sme neboli jeden voči druhému tolerantní, asi by sa tu nedalo žiť. Deti za chvíľku vyrastú bude lepšie , pozorujem to aj na svojich, každým rokom je to lepšie.

deedol
19. mar 2023

mam len jedneho, ale chapem 🙂
ked je zdravy, okrem skolky chodime vela von. vela vela 🙂
ked je chory, snazim sa, aby lezal. lezi tak den a pol, potom uz mu je "dobre" a lezat nechce, ale snazime sa vyberat pokojne aktivity, ktore mozno inokedy az tak nevyhladava (kreslime, hrame karty, citame, moze pozerat telku, kolko len chce - problem je, ze po 30 min vyhlasi, ze uz ho to nebavi, lebo na to nie je zvyknuty). a snazim sa vedome nehovorit tie "ne" slova - nebehaj, nedup, nekric -, ale radsej navrhnem, co by sme take mohli robit - podme toto, skusme toto.
susedia nad nami aj pod nami maju starsie deti, tak verim a dufam, ze si este pamataju, ake to bolo, ked boli male. (ja si pamatam a tiez boli hlucne🙂)

simona20201309
19. mar 2023

My sme síce v dome, ale vyrastala som v bytovke a naozaj nikdy (ok možno 3x v zivote) nás mamka upozornila, aby sme boli tichšie a nedupali sme.
Ja si myslím, že toto je jednoducho bežná realita - život v bytovke a preto vás prosím, nestresujte sa kvôli tomu, či vaše deti dupu. No a čo.... sú to deti. Stresujúte seba aj deti. Raz vyrastu, vy zostarnete a nad vami možno bude bývať mladá rodina s deťmi. Tak si len potom spomeniete 🙂
Prajem vám tolerantnych susedov!

pinkgirl
19. mar 2023

Daj si do bytu koberce, tie tlmia zvyku chôdze, a presunu po byte. Keď deti dorastú, koberce sa zrušia. Mám nad sebou 92r starenku čo chodí s chodítkom a to ako keby celý deň nábytok sťahovala, taký buchot keď sa presúva.

eva8
20. mar 2023

@germa keď vrieskas na deti, aj oni budú vrieskať.
Neviem si predstaviť, že by som vrieskala na choré deti s teplotami. To majú toľko energie?
Bývame v bytovke, od nás tiež šiel krik. Chápem ta. Keď deti zamestnás, nevyvážajú. Keď si nervózna, sú aj oni nervózne. Nekrič po nich, nech sa radšej hlasno smejú, to by nemal byť problém. A stane sa, že zaplacu.

germa
autor
20. mar 2023

@amelia89 presne to im hovorím aj ja, ze dôjde ujo nadávať, ze dupoceme, alebo ze deti už spia aj teta s ujom, ze musíme byť ticho.

germa
autor
20. mar 2023

Deťom zaberie Nurofen a ako keby boli znovuzrodené. Koberec mám v detskej, obývačke, penovú podložku, ale teda všade nie sú. Je pravda aj to, že stále rozmýšľam, aby sme nerobili hluk, ale uvedomujem si, že nebudem po nich kričať, keď sa tešia a vískajú. Viem ako mi to vadilo "za mlada", preto sa snažím. A teda za normálnych okolností je malý v škôlke do 15:30, idú spať o 21. A každý víkend, prázdniny a niekedy aj keď su chorí ideme k rodičom, tak ľudia si od nás oddýchnu aspoň na chvíľku. Škoda, ze nemám xxx tisíc eur na dom 🙂

germa
autor
20. mar 2023

Jeden sused sa sťažoval, že presúvame nábytok, tak som im dala na stoličky tie nálepky zdola, tak to už nerobí žiadne zvuky. Potom že dupocú do 21, ale čo ich mám uviazať niekam? V škôlke dajú malého spať na obed, a tým pádom mi večer o 19 nezaspí, ale až oveľa neskôr. Ja ich dám akurát skôr do pyžama a sme na posteli, aby nechodili po byte, ale boli v pokoji. Ďalší sused načúva pri dverách, či deti hučia alebo my po nich. Niekedy deti vrieskajú, ak im zakážem niečo a je im jedno, že je dosť hodín večer. Snažím sa ich stále upozorňovať, ale dvere sú tu ako z papiera asi.

germa
autor
20. mar 2023

Ešte dodám, že už aj mladšia ide do škôlky, ja do práce od septembra, kúpili sme záhradu obďaleč, aby sme boli doma čo najmenej, aj celé leto a jeseň sme boli stále na ihriskách. Ja proste nechcem, aby som susedom robila zle, len mám pocit, ze nie vždy mi to vychádza.

eva8
20. mar 2023

@germa nedávaj deťom nurofen. Veľmi to prežívas, lebo to tebe vadilo. Skús, naozaj sa pokús vypustiť to, že je u vás hluk a uvidíš, že sa situácia upraví.
Perlička: Doma sme boli traja. Jedno dievča a dvaja chlapci. Susedky pod nami sa mamka pýtala na ten hluk. Ona na to s úsmevom, že kým sa luster len kyva a nepadá, je všetko v poriadku.
Možno by si bola prekvapená, že sú susedia omnoho tolerantnejsi k "yvadzaniu" deti. "Protihlukové opatrenia" si spravila, ako som čítala. Ostatné už nechaj tak Ja by som nebola tolerantná k vecnemu kriku mamy. Ty si ani nevieš predstaviť, aká som bola rada, keď mi suseda oznámila, že jej manžel opäť skonštatoval, že "zasa Eva úraduje". Vtedy som si uvedomila to, čo ti píšem. Nestresuj deti svojimi obavami z toho, čo povedia susedia. Nepovedia nič, keď sa im pri stretnutí slušne pozdravia, iskrícky v očiach deti "roztopila" susedov 🙂 a budú tolerantnejsi. Ku kriku mamky a následnému vreskotu a plaču deti nie, ale ku kriku a smiechu deti pri hre, aj hádke áno. Ver mi, píšem z vlastných chýb, skúsenosti. A lieky na ukludnenie im v žiadnom prípade nedavaj

hankab
20. mar 2023

@germa deti treba napominat, samozrejme nie vrieskat po nich, ale opakovat im, ze pod vami su ludia a zvyknu si na to.
Byvala som v panelaku vyse 15 rokov a najhorsie boli navstevy u hornych susedov - kazdu nedelu 2-3 deti, ktore podla ich buchania a jacania byvali s rodicmi v dome. Zial ani susedia ich nikdy nenapomenuli a tak to aj vyzeralo, ako keby do bytu vypustili naraz 20 divych opic. Takze urcite deti tisit a napominat, ked uz su prilus hlucne.

germa
autor
20. mar 2023

@eva8 ten Nurofen im dávam pri vysokých horúčkach, myslela som to tak, že v okamihu, keď im klesne horúčka tak behajú ako zdraví.

ivangeline
20. mar 2023

Normalne. Neprezivam to tak. Pravidla su rozpravat normalnou hlasitostou,poobede nebehat po byte,nehrat sa pri radiatore... Nik sa nechodi stazovat. Nocny klud je o 22...

eva8
20. mar 2023

@germa už rozumiem, prepáč, nepochopila som, najprv som myslela, že len na upokojenie (nešlo mi to do hlavy, že prečo) Držte sa, dáte to aj bez kriku 🍀❤️

danica2711
20. mar 2023

@germa prepáč, ale len sa z toho nepototo. Väčšina ľudí na Slovensku býva v bytovkách, majú aj viac detí a "dávajú" to s prehľadom. Snažíš sa, aby nerobili prehnaný hluk, občas sa prípadne povadíš so susedmi, no a čo? Taký je život. Skús uplatniť iné výchovné metódy, keď ti robia naschvál. Navyše, deti rastú, každým rokom budú rozumnejšie, potom už to je len o výchove

germa
autor
20. mar 2023

@danica2711 nehádame sa so susedmi, a hučím keď to inak nejde. Ale chápem tvoj komentár tak, že to nemám prežívať a skúšať čo funguje. Takže ďakujem

tanyag
20. mar 2023

Noo, aby som hulákala po dvojich deťoch (hoci mám len jedno, ale to je niekedy aj za 3), a stále napomínala a neviem, čo...to čo je za život? kedy sa tie deti majú vyblázniť? bývam v bytovke...pod nami starší pár...moja dcéra behá, skáče, kričí, spieva, tancuje...ešte ani raz sa nikto nesťažoval a keď som susede spomenula, že určite dcéru počuť, tak jej odpoveď bola, že to je v pohode, že aj oni mali malé detí, že ústa im nezalepovali a ani nohy a ruky neviazali,....ja zase nechápem ľudí, ktorí terorizujú svoje vlastne deti a nedovolia im si skoro ani prdnúť...vám by sa páčilo, ak by vás niekto neustále upozorňoval na niečo, čo robíte, kričal po vás atď.?...my napr. doma nemáme ani lopty, ani motorky, ani autá na ovládanie, bicykle atď. to je uložené v pivnici, s tým sa proste doma nehrá...ale aby som obmedzovala vlastné dieťa v jeho vyvoji, ďakujem pekne....

gabika0825
20. mar 2023

@germa tak 2 ročne ešte moc nepochopí ale to 4 ročne by mohlo trosku pochopiť keď mu vysvetlíš že nebyvate tam sami a nech ide mladšiemu príkladom, aby nekričali a nedupali.

gabika0825
20. mar 2023

@tanyag Prepac ale dieťa sa má vyblázniť vonku na ihrisku, trosku ohľaduplnosť. Ja som byvala v bytovke pod mladou rodinkou s 3 deťmi a ani raz som nepočula že by tam deti skákali a trieskali. Sa možno stalo že 2x do týždňa to najmenšie zaplakalo v noci že to bolo trosku počuť dole ku mne do spálne. Ale inak som nepočula že by tam robili nejaký cirkus. To je o výchove a keď sa dieťa nevie spratať do kože a naschval dupe a vyvádza tak ho zoberiem von a nech sa vybehá vonku.

simca06022011
20. mar 2023

Tak vies, u vas su problemy : 1)sused pocuva za dverami 2) ty si namysla a vymyslas aki ste hlucni. 1) problem by som vyiresila so susedom, co je jeho do toho... 2) ukludni sa. Mas koberce, mas podlozky na nabytku, proste ty nemas co ine robit. Vrieskat co najmenej, fakt plati, ze cim viac kricime, tym viac kricia deti (ano mam to tu a vekom sa to stupnuje, tak to ta varujem vopred, nie je sradna krotit vrieskajucu pubertu). Naschval mi decko dupoce a vrieska - tak riesim vychovu. AK je to bezna hra, neriesim. Vyblaznit sa deti maju vonku, cize chodte von.
KEd su chori, patira do postele. Ak nie su chori a behaju, idu do skolky. Moja mala zakaz pocas choroby z postele vyliezt, max, kreslit si za stol atd, ziadne behacky som proste nedovolila. Detto v skolke spavala, a nebrala som ako vyhovorku, ze o 20tej nespi... Proste po skolke von, a potom sprcha a spat. bodka. Ja viem, ze deti su kadejake, niektoremu staci spat 6hodin, ine bude spat 12hodin...
U vas vacsiemu vysvetlit, ze je velky surodenec a ide vzorom, nebude hadam napodobnovat a ucit taketo veci 2rocneho a ma ist prikladom. Mladsieho proste dat na cas spat. SO starsim si vies tajne dohodnut nejaku hru, ked mensieho nacas unavite a uspite :DDD Ale musite byt po tichu aby ste ho nezobudili (hru, rozpravku,...). Neverim ze to nejde. Ak tak naozaj , pridat aktivit po skolke, priapdne ak ste doma, tak pocas dna, nech sa unavia.

A s placom atd, s tym nemac co urobit, to prost ek detom patri.. vyloz nohy, daj si cajik, nekric...

hariet
20. mar 2023

@germa ja som tiez taka ako ty. Dve male deti a stale ked stretnem susedu pod nami som sa jej ospravedlnovala...ale ona stale, ze ved to nevadi, to su deti. Uz to beriem viac v pohode, ale aj mne vadi, ze to moze niekoho obtazovat. A tebe sa aj niekto realne stazoval? Inak, ja ale vdaka tomu po detoch nekricim vobec, lebo by mi vadilo, ze ma mozu pocut susedia 😅 Takze to ma aj pozitiva😂

tanyag
20. mar 2023

@gabika0825
Nikde som nenapísala, že moja dcéra dupoce...ale keď uteká z jednej izby do druhej, nevidím na tom nič zlé...taktiež keď si chce zatancovať a pri tanci si aj poskáče...to, čo má sedieť doma na zadku a kresliť si? nevravím, že to nerobí, väčšinu času kreslí alebo sa hrá na zemi...ale pokrikovať za každú blbosť? myslím, že pár dupancov je lepších ako počúvať krik od susedov...stačí sa so susedmi porozprávať, tak ako som to spravila ja, vraveli, že to chápu, deti mali tiež...ak by im to vadilo, tak by sa asi ozvali nie? Nech si každý robí, čo chce, ale ja určite svoje dieťa nebudem napomínať, keď bude utekať z jednej izby do druhej, alebo keď bude tancovať...atď. mne tiež nevadí, že suseda pod nami každú nedeľu už od 6.30 rána vyklepáva rezne aj hodinu 😂

germa
autor
20. mar 2023

@gabika0825 zober decko čo má horúčky, sople a kašeľ vyblázniť von 😃🤦‍♀️ Ale ďakujem za radu.

Strana
z2