icon

Život so svokrou

mimka1120
7. sep 2020

Ahojte, viem, ze tato tema je tu asi milionkrat, ale zienky ja sa uz potrebujem vyrozpravat lebo sa mi zaroven plakat chce a som aj vytocena. Zijeme so snubencom a jeho mamou. Dom je snubencov, ja tu s nimi zijem cca 6 mesiacov. Cakame nase prve babo a chystame svadbu. Momentalne do toho vsetkeho musim byt na pnke nakolko mi nasli hematom a bojim sa o drobceka. No, ale k teme. Nezvladam to, nezvladam tie takmer kazdodenne utoky zo strany buducej svokry. Vzdy ked snubenec nie je doma tak mam o zabavu postarane. Nehovorim, ze ja som dokonala, mam kopu chyb, vela veci este neviem a su pre mna nove. To vsetko si priznavam, ale nie som blba, zila som 8 rokov sama v inom meste ako moji najblizsi a vsetko som zvladla, platila som si byt, dovolenky s kamoskami, ucty atd a to nezarabam toho nejako vela. Prisla som sem,, predtym tu byvala ina, s ktorou sa rozisiel davno predtym ako som sem prisla ja. Lenze ja to uz nedavam. Minuly tyzden som prezila vysluch, ze ci som nebola narkomanka a nemala nieco s policiou, potom si ma premeriava, ze som pribrala a povie, ze som obrovsky kus. Ano, nie som chuda a som tehotna, tak jasne, ze nieco priberiem.. Potom mi dourazala mojich rodicov, povedala, ze to naschval som otehotnela aby som si toho mojho udrzala a este caka, ze sa nieco isto splni. Dourazala mojich rodicov, chce aby sme meno nasmu dietatu dali take, ktore vyberie ona. Ak si na seba nieco kupim tak komentuje moj vyzor a verte mi, ze pochvala to nie je. Krd sa dozvedela, ze som tehotna, tak spravila taky cirkus,ze az. A celej rodine hovori ako ja nedokazem pochopit, ze prvorade je dat dom do lepsieho stavu, ze ja som nepoucitelna, ze nic neviem pochopit, ze treba peniaze na dom a nie na dieta. Vtedy som si zbalila nejake veci, ze idem prec, ona sa rozplakala, ze to tak nemyslela, ale viem, ze to bolo len kvoli tomu aby jrj syn za mnou nesiel. Najhorsie je, ze jej syn sa jej boji, co mamka prikaze, tak to musi byt. Tento mesiac sme nechali v obchode za potraviny cca 500eur co nie je normalne, nie pre 3 ludi. Darmo vysvetlujem, ze musi si odkladat, ze pride babätko a treba mu kupit vecicky. On mi len povie, ze ved to takto nebude. Aj rano, nepacil sa jej chlieb, hned mu hovorila, ze po praci nech idr Kauflandu a nech jej zavola ak by nieco potrebovala lebo by si rada nieco dobre dala a on suhlasil! Co uz mam robit? Ja to uz nezvladam, ja naozaj chcem odtialto odist. Hovori mi, ze budem nanic matka, ze sa nebudem vediet postarat o moje dieta, opytala sa ma, ze ako sme to robili ked sme babo pocali a kde sme to robili. Videla moje svadobne saty, ktore su moje vysnivane a povedala mi, ze v nich vyzeram hrozne, na nase oznamenia tiez. Sleduje aj to kolko jem a co jem. Vadilo jej, ze ked som davliekala ciste postelne pradlo, tak som nam so snubencom dala rovnake, vraj vo ked zoberiem jeho paplon, toako keby som mala nejaku chorobu alebo co. Hrabe sveciach, v papieroch. Hrabala sa mi v papier z prace a viem to, lebo mi ich il

Strana
z3
mimka1120
autor
7. sep 2020

Padron, odoslala som to skor. Viem, ze sa mi hrabe vo veciach lebo mi ich ulozi inak a vsade najdem jej vlasy, hlavne v papieroch, otvara mi postu, hrabe sa v penazenke jej dospeleho syna a chcela sa aj v mojej. Vraj jej mam ukazat moj ucet, ze kolko mam penazi. Uz to nezvladam. Snazim sa byt tvrda, ale niekedy som az v soku z toho co spravi ci povie, ingnoracia nepomaha a on ma ako keby ani nepocuva len hovori, ze takto yo nebude. A zaujimave je to, ze nikdy toto nerobi pred svojim synom.

makova333
7. sep 2020

@mimka1120 preco si si nasla chlapa, co sa boji vlastnej matky? Nahrat, pustit snubencvi a zbalit kufre. Bud sebe alebo jej.

mogaa
7. sep 2020

@mimka1120 no ak v vami bude žiť aj svokra, tak sa nevydávaj......lepšie to nebude......ak svokra nemá kam ísť, pochybujem že syn ju vyhodí na ulicu ak s ňou roky žil, rovnako predpokladám že tam má trvalý pobyt......rovnako ani snúbenec nebude chcieť odísť do prenájmu keďže má dom.....

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
7. sep 2020

Toto nema ine riesenie sko odist. Naozaj nema. Zbytocne sa trapis, zbytocne rozmyslas, tu proste nie je absolutne inej cesty. Teraz si tehotna, ale zachvilu budes mat male babo, budu s tebou plieskat hormony. Hovorim ti rovno, ze ak este stale vtedy budes tam, tak ta prinajlepsom j.bne. Najst si aj keby len malu garsonlu pre teba, nikomu nic nehovorit, zbalit kufre a cav bez debaty. Snubencovi povedat, ze to nezvladas a bud pride za tebou a poriesite si samostatne byvanie alebo moze chodit za vami na navstevy. A tevat ma tom, nenechat sa manipulovat svokrou, placom, vydieranim. Ako to neurobis teraz, potom to bude ovela tazsie a ver mi, ze to co zazivas teraz, bude s dietatom desatkrat taka hroza.

jankalukasova
7. sep 2020

V inej diskusii som zdielala taky pekny kufor....

mimka1120
autor
7. sep 2020

Verte mi, viem si povedat svoje, ale je to ako keby som hadzala hrach o stenu. Rozreve sa a uteka do izby. Premyslam naozaj, ze ine riesenie nie je len odist prec, pretoze aby toto robil niekto druhemu bez dovodu. Nijako som jej neublizila, nikdy by som si to ani nedovolila, ale uz toho mam dost

makova333
7. sep 2020

@mimka1120 A ako reaguje snubenec na to. Predpokladam, ze ste sa o tom minimalne bavili.

mimka1120
autor
7. sep 2020

@makova333 bavime sa o tom stale takmer. Uz si pridem ako pokazeny prehravac. Vzdy mi povie, ze on nechape preco mi toto robi, ze sa s nou porozprava, ale zatial neurobil vobec nic

janetinka27
7. sep 2020

@mimka1120 musis sa s nim porozpravat narovinu. taketo zasadne veci treba vyjasnit na zaciatku. ide aj o tvoj zivot a aj o vas spolocny. cim skor si to vybavite, tym lepsie.

makova333
7. sep 2020

@mimka1120 tak potom by si mala balit tie kufre ty, svkore totiz zbalene nebudu nikdy.

mareka49
7. sep 2020

Hladaj si podnajom.
Hocijaka kutica na vlasyny kluc je vyhra oproti tomuto.
Otras.
Dom je jeho ale s mamickou.
Ona sa neodstahuje, musis ty.
Zial.
Poziadaj mesto, obec o podporu ak su financie slabe.
Odid este pred porodom.
Bude to poyom este horise

acrobaleno
7. sep 2020

Nechcem strašiť, ale nič sa nezmení. On jej na milion % nič nepovie a ty budeš zdeptaná. Nemám z teba pocit, že máš pevnú vôľu, veď nech tá stará mrochta reve koľko chce. J*bať nejakú starú chajdu.

juliet86
7. sep 2020

@mimka1120 znie ze svokra t9 nema.v hpave uplne na poriadku.

co sa stalo s jej manzelom s otcom tvojho snubenca? neznie ze to ma ona v hlave v poriadku. a s takymi pudmi sa neda proste

marygk
7. sep 2020

Svokra ta chce vyštvať. Aby si sa zbalila a odišla. Chce tam žiť so synom sama. A ak tvoj budúci manžel razantne nezakročí, tak sa jej to aj podarí. Nechce aby ste sa zobrali a robí pre to všetko. A jak sa bude svadba blížiť, ešte pritvrdi. Nahraj si ju, keď bude s tebou robiť scény a pusti to mladému pánovi. A nech koná. Keď konať nebude, ty v tom dome nemáš miesto.

syslik81
7. sep 2020

on mamu nevyhodi .. a ta sa nikdy nezmeni .. odist k vasim aebo do podnajmu .. a bud zit na divoko alebo hold je to koniec vztahu .. osobne by som s niekym kto si ta nevie zastat nebola .. pretoe narodenim dietata to bude daleko horsie ..

mimka1120
autor
7. sep 2020

@juliet86 zomrel pred 2 rokmi. Tiez si myslim, ze nieco nie je v poriadku, pretoze zdravy clovek toto nerobi. Jaaj a zabudla som, ze mi povedala, ze snad sa to dieta bude podobat na jej syna lebo ona vie aku krv mam jej syn.

janetinka27
7. sep 2020

@mimka1120 taketo jej spravanie asi nie je iba nevychovanost, ale aj nejaka choroba.
mal by sa za teba niekto postavit. kedysi bolo normalne, ze sa buduci manzel stretol s rodicmi nevesty a rodicia chceli vediet, aky ma muz s ich dcerou umysel a co jej poskytne. dnes za nevestou pomaly nikto nestoji. daju ju tam, kde ju ktosi vezme, ci so sobasom alebo bez, nechaju svoje dcery zit kadejako, lebo ved netreba sa starat do mladych. ja by som do toho nesla sama, poradila by som sa rodicmi.

jaskolka
7. sep 2020

Znie to, akoby bola psychicky chorá, ta žena a chorobné upnuta na syna. Ty si "zlodejka a uzurpatorka" chceš jej ukradnúť malého a milého synčeka. Bohužiaľ, tvoj chlap je teliatko, ktoré si to nechá a nebuchne rukou po stole, že mama, skoordinuj sa. To je problém a veľký. Nuž, bud ho presvedčis a pôjdete niekam do podnájmu, ale on bude cítiť výčitky, že opustil maminku, alebo odídeš sama a možno mu dopne. Tehotenstvo ti to "skomplikovalo" lebo s dieťaťom už to bude náročnejšie. No to už nevrátis, škoda že skôr si to neriešila, kým si nebola tehotná. Tu máš len zle a horšie riešenie... Jedine dúfať, že chlap sa aspoň trochu vzmuzi a pôjde za svojou novou rodinou teda tebou a bábätkom

medeaa
7. sep 2020

@mimka1120 odid! nevydavaj sa zatial, ak muz nebude ochotny odist s tebou. Nemala by si v takomto strese prezivat tehotenstvo. Nevravim, aby ste sa hned rozchadzali, to vobec, ale trvaj na tom, ze nebudete zit so svokrou. S hentakou osobou to lepsie nebude a to prave peklo pride este po narodeni dietatka. Ak sa ta muz nevie poriadne zastat, svokra je ako na koni. A aj keby sa ta nedajboze zastal, svokra ti to da vyzrat a bude stale vytvarat dusno. Tu je iba jedina cesta.

sonnenshein
7. sep 2020

@mimka1120 Zazivala som to iste. Hovorim zazivala, lebo nastastie manzel pochopil, ze take spravanie jeho matky voci jeho zene a matke jeho dietata nie je pripustne, a zarazil ho. Keby sa to ale nestalo, a svokra sa nadalej spravala ako sa spravala, ver mi, ze by som si rychlo zbalila kufre. Neexistuje totiz, aby som so sebou nechala zaobchadzat ako s hnojom.

katty2012
7. sep 2020

@mimka1120 vies co, nie tvoja svokra je pricina problemu, ale tvoj partner. nevie si otvorit hubu a postavit sa na tvoju stranu. nemas v nom oporu ziadnu dnes a nebudes ju mat ani pocas manzelstva. keby on zasiahol a umlcal svoju trafenu matku, tak by bol klud. takyto chlap ta skor ci neskor dovedie do zufalstva, pretoze stale zije so svojou mamickou a nie s tebou. normalne zvolaj rodinnu poradu a oznam im, ze ked tento teror bude pokracovat este zajtra, tak odchadzas do podnajmu. a ked sa to nezmeni, urob to. potom, ked budes prec, sa tvoj partner spamata, alebo uz nikdy nespamata. ale ty budes mat klud. ty sa nechavas dobrovolne ponizovat, a on sa mlcky na to pozera. v tomto bode ste uplne rovnaki

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2020

@mimka1120 Ak tam ostanes, tak sa zblaznis. Problem je vsak najma tvoj partner, lebo keby on svoju matku usmernil, tak by to bolo uplne ine. Skus mu kludne vysvetlit, bez emocii, ze takto to dalej nemoze ist, ak jej to nevysvetli, tak odides. Ale potom to aj dodrz.

liliana363
7. sep 2020

@mimka1120 ja osobne by som si ten jej vystup natocila na telefon. Ukaz muzovi, lepsie ked to uvidi naozaj. Uvedom si tiez, ze budes v tej domacnosti este celu matersku. Fakt radsej skromnejsie a vo svojom alebo v prenajme. Ani pred dietatom si nebude davat pozor co rozprava, ked bude vacsie. Vztahy strasne ovplivnuju zivot.

fokuska
7. sep 2020

@mimka1120 Predtym ako ste sa rozhodli mat spolu dieta a zasnubit sa si si nevsimla aky je? Ze vzdy musi byt podla mamicky, ze sa jej boji, ze si nie je pred nou schopny zastat zenu, ktoru miluje, ktoru si chce vziat a s ktorou chce rodinu?
Nedokazem si predstavit, ze by som ostavala vo vztahu s muzom (a nastahovala sa k nemu a zasnubola sa s nim a planovala a splodila s nim dieta...), ktoremu nestojim za to, aby si ma zastal a nieco s tym urobil.
A ak tam ty ostanes a budes to nadalej trpiet, tak mu tym davas akoby suhlas, ze sice sa mu vyzalujes, ale to je vsetko a tym padom ani on nic nebude robit... takze jedinym riesenim je zbalit sa a odist. Ak ta on naozaj miluje a zalezi mu na tebe a na babatku, tak to riesit bude - konkretnymi cinmi, nie prazdynmi recami. Ale obavam sa, ze sa od mamicky neodtrhne...

vikss1
7. sep 2020

mozno by si mala aj jeho tak povediac trocha postrasit a odist proste na par dni k rodicom alebo proste niekam, nech ma cas si dat maminku nejak dohromady. ono zivot so svokrovcami nie je jednoduchy, viem to z vlastnej skusenosti, no isto si treba vyhradit nejake tie pravidla, aby sa takyto zivot dal aspon ako tak zniest

majkeel
7. sep 2020

Ludia si k tebe dovolia iba to, co im umoznis.
Napisat objektivne na papier vsetky dolezite body, co vadia, vytlacit. Dat to precitat kamaratke, aby to bolo subjektivne, aby to nebolo pisane v amoku a nezachadzala si do blbosti.
Sadnut v troch, prebrat zoznam a povedat, ak sa toto na spravani svokry nezmeni, tak ma syn na vyber, bud bude byvat so svokrou alebo s tebou.
Zoznam potom vycap na chladnicku, aby nan nezabudla.
Svokry vzdy budu pozerat na partnera cez prsty a je to jedno, ci je to jeho alebo jej matka.

hipuska
7. sep 2020

Z toho, čo si popísala je dôležitá jedna vec. A to postoj tvojho snúbenca, ktorý nie je žiaden. Ju nikdy nezmenis a ver, že keď sa narodí dieťa, bude to ešte horšie (hormóny, nadváha, nevyspatost, nedostatok sexu) to všetko ešte zhorší. Jedine východisko je, razantný postoj partnera a oddelenie domácnosti alebo odstahovanie sa. Lebo, skôr či neskôr to váš vzťah položí alebo skončis na psychiatrii. A ešte raz: ona nie je podstatná ale postoj tvojho snúbenca.

mlska19
7. sep 2020

Tvoj manzel je jedinacik?Matky byvaju extreme upate na svojich synov,zvlast ak uz v domacnosti nie je ich manzel.Moja svokra mala podobne tahy kedysi v minulosti na manzelovu byvalu priatelku,mala pocit,ze jej odlaka synacka prec od nej,obvinila ju dokonca,ze jej carovanim skodi.Syn to riesil,ale svokra je tvrdohlava,chcel sa teda odstahovat,ale zial osud to zariadil inak.Svokra sa zlakla az po jej smrti.Ja si nenecham kecat do zivota,ale zaklad bol vlastne byvanie.Hoci je aj dom,kde ona byva,spolovice jeho,my sme od zaciatku byvali na chalupe po starych rodicoch,ktoru sme si postupne prerabali.Byvame aj v inej obci v ramci okresu.Zrovna vcera sme u nej boli staveni a nonstop ho nutila,aby zjedol obed,hoci nechcel.Ked som odskocila do obchodu,natlacila donho aspon lyzicu polievky,vraj ona potrebuje,aby ju pochvalil,ako navarila.Kedze varenie z duse nenavidi,objednali sme jej cez tyzden donasku obedov a moj muz jej to vcera oznamil.Zacala si trieskat hlavu o garazove vrata,ze ona sa prepadne od hanby,ked jej obed dovezu a ze co ked nebude upravena,ze ona si ten obed nenamalovana neprevezme apod.Vkuse melie,ako jej zalezi na medziludskych vztahoch a potom ho dve hodiny po prichode z nocne zobudi telefonatom o nejakej totalnej prkotine,hoci vie,ze v ten den mame ist spolu niekam a on sa potrebuje vyspat.Takze ti radim:chodte od svokry prec,lebo inak ta psychicky zruinuje.

milanm_
7. sep 2020

Asi to tu zaznelo, ale nedeje sa ti nic neobvykle. Klasicky pripad neodstrihnutej pupocnej snury umocnenej smrtou manzela, upnutie na syna. Trosku viac zo strany matky ako syna. Pomoze ti iba smrt, predpokladam, ze financna situacia nedovoluje kupu inej nehnutelnosti dostatocne daleko.

Strana
z3