Zmierenie, odpustenie, urovnanie si chodníčkov
Ahojte, ženy, mali ste niekedy potrebu "zmierenia", urovnania sporov, vypovedania všetkého, čo vo vás je? Mali ste obdobie, keď ste precitli, túžili za sebou zrovnať každý spor, hoci aj malý? Sestra sa ma pýtala, či umieram, keďže mám takú potrebu. 😃 Neviem, z čoho sa to vyskytlo. Niečo sa vo mne zlomilo a zrazu aj to, čo som nedokázala povedať, som povedala. Rokmi tutlané ťažoby vyšli na povrch a úplne som sa otvorila. K čomu vedie tento pocit? Čo to je? 🙂
Chceš mať ľahko na duši.🙂 Je to rozhodne príjemnejšie ako pocit ťažoby, ktorý môže rokmi vyústiť do úzkosti, depresii...
Nie, nemala som nikdy potrebu zmierenia. Nemam s nikym spory a nejake bezne talafatky sa poriesili aj same, alebo sa na ne zabudlo.
Chapeme ta. mozno mas vycitky svedomia, nemas pokoj, vies, krestania to maju lahke, prosia o odpustenie tych, ktorym ublizili a aj toho, kto im ukaze vsetky ich zle skutky za zivota v case smrti, lebo po smrti sa za vsetko plati. Pre katolikov je to tak casto, ako to potrebuju pre skutocny pokoj v dusi, alebo aspon raz rocne. Maju dat svoje vztahy do poriadku s bliznymi skor ako poziadaju o odpustenie toho, koho dobrotu urazili hriechmi, pretoze z 10 Bozich prikazani su prve 2 hriechy proti Bohu a zvysne proti bliznemu. Taktiez maju sviatosti, ktore prinasaju pokoj do duse cloveka a hlavne skutocnu radost. Človek má hlbokú potrebu vyznať sa pred niekým druhým v atmosfére dôvery, zbaviť sa ťažoby zla, ktoré sa v ňom nahromadilo, vyjadriť svoje nádeje, túžby a bolesti. Preto vidíme, že tam, kde sa prestane praktizovať spoveď, vznikne potreba psychológie a psychoanalýzy. Ľudia nachádzajúci sa často v ťažkých situáciách nenachádzajú neraz nikoho, komu by sa mohli vyžalovať alebo zdôveriť s tým, čo sa v nich odohráva. Psychológia je veľkou pomôckou, môže človeku objasniť veľa z jeho vnútra, ale nemôže ho vyliečiť ani dať mu silu, aby dobrovoľne a s odvahou mohol prijať a niesť svoj každodenný osud. Prameňom života a sily človeka je totiž vždy jeho Stvoriteľ a Pán. Stáva sa často, že človek, ktorý hľadá pomoc v psychológii, sa cíti nakoniec ešte horšie, tak ako oná nemocná z evanjelia, ktorá minula celý svoj majetok na lekárov a bolo jej ešte horšie (por. Mk 5, 26). Je mnoho takých bolestí, ktoré nemôže vyliečiť žiaden lekár. Uznávame význam kompetentných odborníkov (nakoniec, môže si ich použiť sám Boh k svojmu cieľu s nami), ale treba si nadobro uvedomiť, že to, čo potrebuje uzdravenie, je predovšetkým naše srdce. Sviatosť zmierenia poskytuje človeku zvláštny priestor, kde môže celkom otvoriť svoje srdce uzdravujúcej sile Božej lásky, kde sa môže úplne vyznať zo všetkého, čo ho najviac trápi a bolí. Človeka veľmi bolí zlo, ktoré mu spôsobil niekto iný, alebo ktoré on spôsobil niekomu inému. No najviac ho bolí a aj najviac trpí, keď ho ľudia obviňujú z niečoho, alebo keď sám seba obviňuje. Toto obviňované alebo obviňujúce ľudské srdce môže nájsť pokoj len v Bohu otcovi, Synovi Jezisovi Kristovi a Duchu svatom.
@guliver19 s nepriatelmi voci Bohu sa neoplati hadat...vzdy pre nich my veriaci budeme len vymyslaci,slabosi a neschopaci,ktori su na posmech
tvoja odpoved sa mi velmi pacila a dotkla sa ma,taka jednoducha a zaroven uzasna odpoved na existenciu Boha☺️
@pipistrel13 mne sa tiez velmi paci tvoja odpoved.presne si vas definivala,vymyslaci,slabosi atd vsetko co si napisala sedi. Uz len precitnut a bude to ok, neboj sa😀
@guliver19 asi som reagovala na niekoho ineho a teba som omylom oznacila,ale dakujem za skvelu radu ako sa mam v zivote orientovat a riadit a hlavne prebudit😀

Chcela by som to zazit, vela veci ma tazi..