icon

Zomrela mi babka, lebo mala preležaniny

lenka150000
Včera o 21:13

Píšem tu ja zas a znova čo sa pýtala dávnejšie na prelezaniny a čo mám syna ocka, priateľa, babku a zistili mi nedávno rakovinu. Dneska mi babka zomrela. Bola 3 týždne doma. Volali sme chodili sme ku ados ze ešte ako dlho budeme čakať, keď ma babka prelezaniny v horšom stave a samozrejme my sme doma jej na to mohli len bethadine dať. Ze vraj čakacia doba je 2-3 týždne. 3 týždeň je teraz a do teraz nevolali! Čo je toto za Slovensko? Akých tu máme preboha lekárov ak nevedia len jednu sestričku poslať aby jej to poriadne vyliečila. Zomrela na sepsu otrava krvi. Vieme sa niekde na to sťažovať, že to nechali tak? Dokonca ju z nemocnice po mesiaci prepustili a nič v správe nemala o prelezaninach. Neboli sme ani o tom informovaný co ma pre lepené. Vôbec nič!

Strana
z3
anonym_ffc69e
Včera o 21:21

mate pofotene v akom stave ju poslali domov? dala by som to na urad nad zdravotnou starostlivostou :(

lenka150000
autor
Včera o 21:29
@anonym_ffc69e

mate pofotene v akom stave ju poslali domov? dala by som to na urad nad zdravotnou starostlivostou :(

@anonym_ffc69e áno všetko mam fotky samozrejme lebo som ukazovala aj lekárke keďže nemali sme ju ako dostať k lekárke keďže nemohla ani sedieť.

anonym_ffc69e
Včera o 21:33
@lenka150000

@anonym_ffc69e áno všetko mam fotky samozrejme lebo som ukazovala aj lekárke keďže nemali sme ju ako dostať k lekárke keďže nemohla ani sedieť.

@lenka150000 zelam vela sil, urcite by som to riesila. :( aj ked babku to nevrati.

anonym_2fdc7e
Včera o 21:53

@lenka150000 Pokial sa neozvu z jednej institucie, hladam dalsiu moznost. Inzerat na MK , Fb, Ig bolo tazko napisat?
Komu chcete fotky ukazovat? Aj tak to nikojo nezaujim...Vy ste pochybili.

anonym_13cede
Včera o 22:00
@lenka150000

@lenka150000 keď nemohla babka sedieť tak sa dá objednať sanitka, alebo zdravotná prepravná sluzba a človeka prevezú aj ležiaceho

Tato poznámka už babke nepomôže, ale asi ste si malo zisťovali aké máte možnosti

lenka150000
autor
Včera o 22:03
@anonym_13cede

@lenka150000 keď nemohla babka sedieť tak sa dá objednať sanitka, alebo zdravotná prepravná sluzba a človeka prevezú aj ležiaceho

Tato poznámka už babke nepomôže, ale asi ste si malo zisťovali aké máte možnosti

@anonym_13cede o sanitke samozrejme vieme 🙂 a viete mi aj povedať čo by jej na to obvodná lekárka dala? 🤔 🤦 keďže u nej som bola aj fotky ukázala mame dat na to bethadine a čakať na ados viac nič 🤷. Bola som osobne tam kde ma z prepustenia papiere na ados mame len čakať a to isté dávať na to bethadine. Nikoho nezaujímalo ze to ma v hroznom stave!

rozculena
Včera o 22:05
@lenka150000

@anonym_13cede o sanitke samozrejme vieme 🙂 a viete mi aj povedať čo by jej na to obvodná lekárka dala? 🤔 🤦 keďže u nej som bola aj fotky ukázala mame dat na to bethadine a čakať na ados viac nič 🤷. Bola som osobne tam kde ma z prepustenia papiere na ados mame len čakať a to isté dávať na to bethadine. Nikoho nezaujímalo ze to ma v hroznom stave!

@lenka150000 a do Adosu si volala,či len čakala? Vieš o tom,že Ados nie je iba jeden?

lenka150000
autor
Včera o 22:05
@anonym_2fdc7e

@lenka150000 Pokial sa neozvu z jednej institucie, hladam dalsiu moznost. Inzerat na MK , Fb, Ig bolo tazko napisat?
Komu chcete fotky ukazovat? Aj tak to nikojo nezaujim...Vy ste pochybili.

@anonym_2fdc7e kde akú sme mali hľadať? Všade kde sme volali nás odbili ze dat papiere a čakať! Všade to isté! Tak ako sme my pochibily? To ze nám povedali ze treba čakať lebo majú málo lekárov? Za toto môžme my? Ze sme chodili každý deň kade ľahšie a snažili sa vybaviť ados ale všade ta istá odpoveď bola. Za toto vážne môžme my? No vy ste skvelá 👏 👏

anonym_13cede
Včera o 22:06
@lenka150000

@lenka150000 prečo obvodná lekarka? Veď ak to bolo v zlom stave tak je to na chirurgické ošetrenie

lenka150000
autor
Včera o 22:06
@rozculena

@lenka150000 a do Adosu si volala,či len čakala? Vieš o tom,že Ados nie je iba jeden?

@rozculena áno viem volali sme samozrejme 🙂 po celom našom meste kde sme našli tam sme volali. A iba odpoveď čakať, mame malo sestriciek. Alebo ze ísť tam kde ležala aby dali oni papiere do ados. Viac nič

lenka150000
autor
Včera o 22:07
@anonym_13cede

@lenka150000 prečo obvodná lekarka? Veď ak to bolo v zlom stave tak je to na chirurgické ošetrenie

@anonym_13cede ale vy ma asi nechápete 🤦 🤦 riešili sme až tam som bola s tým kde naposledy ležala odpovede boli že oni s tým nič nespravia mame čakať na ados a ze len doma jej dávať bethadine nie ze ísť s tým na chirurgiu atď

rozculena
Včera o 22:09
@lenka150000

@rozculena áno viem volali sme samozrejme 🙂 po celom našom meste kde sme našli tam sme volali. A iba odpoveď čakať, mame malo sestriciek. Alebo ze ísť tam kde ležala aby dali oni papiere do ados. Viac nič

@lenka150000 v Nitre som našla 4 Adosy.....všade vás odbili?

anonym_13cede
Včera o 22:10
@lenka150000

@anonym_13cede ale vy ma asi nechápete 🤦 🤦 riešili sme až tam som bola s tým kde naposledy ležala odpovede boli že oni s tým nič nespravia mame čakať na ados a ze len doma jej dávať bethadine nie ze ísť s tým na chirurgiu atď

@lenka150000 mne by bolo asi jedno čo by mi kto povedal. Ja neviem veľmi len tak čakať. Ak by som videla že ten stav sa nelepší, proste by som vzala babku na chirurgiu.

lenka150000
autor
Včera o 22:11
@rozculena

@rozculena sme z Prešova bývame tu cca len 3 mesiace keď sme sa presťahovali kľudne pozrite na net v Prešove a ano všade sme volali co sme našli

lenka150000
autor
Včera o 22:11
@anonym_13cede

@lenka150000 mne by bolo asi jedno čo by mi kto povedal. Ja neviem veľmi len tak čakať. Ak by som videla že ten stav sa nelepší, proste by som vzala babku na chirurgiu.

@anonym_13cede ide aj o to ze ona taky stav mala už v nemocnici v takom stave ju aj domov poslali. A dokonca vieme ze chirurg bol za ňou asi aj 3krat

anonym_13cede
Včera o 22:14
@lenka150000

@anonym_13cede ide aj o to ze ona taky stav mala už v nemocnici v takom stave ju aj domov poslali. A dokonca vieme ze chirurg bol za ňou asi aj 3krat

@lenka150000 tak bolo treba ísť opäť na chirurgiu.
Ale rovno ti napíšem, že niekedy vek človeka, jeho chronické choroby a preležaniny sú kombinácia ktorá sa nedá zvládnuť

anonym_9a9f02
Dnes o 00:40

Zbytočne budete niekde vypisovať. Ak nemáte dobrú známosť nič nevybavíš. Babka bola dôchodkyňa, takýto ľudia už nezaujímajú nikoho. Tam už nedokážeš žiadnemu lekárovi že pochybil. Zvalia to na vek pacienta a nepredvídateľný stav pacienta popr. chronické ochorenia . Tvoja babka nie je člen vlády aby okolo nej lekári tancovali. Smutná realita.

anonym_b9792a
Dnes o 03:30

Ja by som v tomto prípade hľadala súkromne cez siete zdravotnú sestru,ktorá by bola ochotná prísť. Ale babke nenahrávala v tomto prípade ani rakovina a prípadné iné ochorenia,ktoré mala.Akurát, že zrejme mala aj hrozné bolesti.

aurelia2000
Dnes o 03:38

Preležaniny vzniknú vtedy, ak človek leží a vôbec sa v tej posteli nehýbe. Pokiaľ sa tam čo len trochu vrtí a vie sa sám obrátiť, tak nebude mať preležaniny a vydrží byť leziakom cele roky. Vaša babka bola zrejme po mozgovej príhode, keď sa vôbec nehýbala. Bolo treba ju otáčať a masírovať. Preležaniny ste ošetrovali dobre. No aj keby ste sa zodrali od starostlivosti, aj tak sa to nedá zvládnuť.

Vyskúšala som to tiež, makala som odušu, nejde tomu zabrániť, taký pacient je už na odchode, lebo tie mozgové príhody sa ďalej opakujú. Nič by s tým neurobili ani v nemocnici, preto takých pacientov dávajú domov rodine. Je to ťažké na opateru, aj na psychiku opatrovnikov.

Starala som sa o viacerých príbuzných v posledných fázach života, ale táto nehybnost a preležaniny sú nezvládnuteľné. Sú nejaké špeciálne postele, ale to ani nestihnes zohnať a je koniec, lebo ten pacient má aj iné ťažké choroby, prečo leží a vôbec sa nehýbe.

Viem, ako ti je ľúto, že lekári nič neurobili, ale ani sa nedalo. Zomrela by aj v nemocnici, aj v takej špeciálnej polohovacej posteli, žiaľ. A oni to vedia, ale čo majú povedať, tak ti nepovedia nič, porad si ako vieš 😓

Úprimnú sústrasť ❤️ nevyčítaj si nič❤️ starala si sa, ako si vedela a mohla❤️

aurelia2000
Dnes o 03:44
@rozculena

@rozculena Ados aj keď príde, ošetria preležaniny tak ako aj ty osetris, lenže toho pacienta treba chodiť neustále otáčať a masírovať, no aj keď to budeš robiť ako robot každú polhodinu, aj tak to nejde😭lebo on proste leží nehybne ako mech, za celú noc sa určite nepohne ani o milimeter.

anonym_423f37
Dnes o 05:14
@anonym_9a9f02

Zbytočne budete niekde vypisovať. Ak nemáte dobrú známosť nič nevybavíš. Babka bola dôchodkyňa, takýto ľudia už nezaujímajú nikoho. Tam už nedokážeš žiadnemu lekárovi že pochybil. Zvalia to na vek pacienta a nepredvídateľný stav pacienta popr. chronické ochorenia . Tvoja babka nie je člen vlády aby okolo nej lekári tancovali. Smutná realita.

@anonym_9a9f02 preco by nikoho nezaujimali? Urcite to tak nie je. Je ale pravda, ze stari ludia zvladaju ochorenia uplne inak, horsie, maju oslabenu imunitu, vela chronickych ochoreni, ktore tomu vsetkemu len pritazia a maju ovela horsiu sancu na vyliecenie sa ako mladi.

luteam
Autor odpoveď zmazal
leidin
Dnes o 05:50

Tak to som nevedela, ze na prelezaniny sa da zomriet. To musi byt velky progres, co si ani neviem predstavit oproti nejaku prvemu stadiu. Ja som mala raz taku malu prelezaninu, ked som bola chora, ale asi to bolo este len prvotny stupen. No nic, lekari sa chrania vselijakymi frazami, ze urcite na vsetko bol dovod, cize neviem, ci sa s tym da nieco spravit. A tiez by mi nenapadlo, ze nieco, kde sa nema nieco sit a operovat ale je to len pretlacena koza, ze ma ist na chururgiu.

luteam
Dnes o 05:50
@anonym_b9792a

Ja by som v tomto prípade hľadala súkromne cez siete zdravotnú sestru,ktorá by bola ochotná prísť. Ale babke nenahrávala v tomto prípade ani rakovina a prípadné iné ochorenia,ktoré mala.Akurát, že zrejme mala aj hrozné bolesti.

@anonym_b9792a to by nepomohlo. Sestra sama nic nespravi viac lebo sa nema ako dostat k preväzovemu materialu ten musi predpisat chirurg alebo nieco zakladne vie aj obvodny napisat.

anonym_f785bc
Dnes o 05:57

V dnešnej dobe internetu by si si určite našla ako ošetrovať preležaniny. Vieš si to pozisťovať aj sama, nájsť vhodné pomôcky v lekárni. Určite by ti v lekárni poradili. A veľmi dôležité je každú hodinu otočiť babku na inú stranu. ADOS za to nemôže, ze nie je personal. Keby ste mali viacej snahy môžte to ošetrovať aj sami doma. Dôležité je, aby sa hýbala. Ako často ste ju polohovali?

marcinka44
Dnes o 05:57

držím palce, tiež by som to riešila ak by som na to mala silu a verím, že niečo aj docieliš aj keď v našom zdravotníctve to je veľmi zlé. tiež mám podobnú skúsenosť

anonym_f785bc
Dnes o 06:27
@luteam

@anonym_b9792a to by nepomohlo. Sestra sama nic nespravi viac lebo sa nema ako dostat k preväzovemu materialu ten musi predpisat chirurg alebo nieco zakladne vie aj obvodny napisat.

@luteam v lekarni vies vsetko kupit. Uz nie su 80. roky, ze nic na Sk nie je.

sara07
Dnes o 06:31
@rozculena

@rozculena ty si asi nemala doma nikoho že , presne takto ako to opisuje mame podobnu skusenost , doslova
že ju všade odbili jej verim

sara07
Dnes o 06:32
@anonym_f785bc

@luteam v lekarni vies vsetko kupit. Uz nie su 80. roky, ze nic na Sk nie je.

@anonym_f785bc ale tu ide o to že musiš to vediet ošetrit, nie všetko sa da naučit z yuotube ,
a potom niektore skutočne už patria do ruk odbornikom
prečo to zlahčujete ?

sara07
Dnes o 06:36
@lenka150000

@anonym_2fdc7e kde akú sme mali hľadať? Všade kde sme volali nás odbili ze dat papiere a čakať! Všade to isté! Tak ako sme my pochibily? To ze nám povedali ze treba čakať lebo majú málo lekárov? Za toto môžme my? Ze sme chodili každý deň kade ľahšie a snažili sa vybaviť ados ale všade ta istá odpoveď bola. Za toto vážne môžme my? No vy ste skvelá 👏 👏

@lenka150000 a ked ju prepuštali nik nebol z rodiny pri tom , žeby si prečital spravu a namietal ?
ano tak sa to robi , tu to podpíšte, ešte štekaju že si to chceš prečitat ...
skusit dat stažnost na riaditelstvo, urad dohlad na zd. starostlivost ..

Strana
z3