Ako financovať darčeky pre kamarátov detí?
Dobrý večer. Ako riešite darčeky pre kamarátov vašich detí? Moja dcéra má 11 a má takú kamarátku na internete s ktorou si píše a posielajú si aj balíčky darčeky ale už sa mi veru nechce to financovať. 🙈 Asi by mi to ani toľko nevadilo keby jej dcéra poslala niečo na narodeniny ale každý mesiac kupovať nejakú blbosť je už na mňa moc. Bola by som za zlú keby som jej povedala nech si tie darčeky pre kamošku zaplatí zo svojho vreckového? Nechcem zase aby sa cítila že ju tým oberám o peniaze ktoré má pre seba ale myslím si že by už bolo na čase aby sa naučila normálne narábať s peniazmi.. Ako to riešite vy? Platíte darčeky vy alebo ich platia vaše deti zo "svojich" peňazí?
narodeniny financujem ja .. hovadiny pre spoluziacky a podobne si financije sama- priprava na zivot .... o nic ju neoberam ba naopak uci sa narabat so svojimi peniazmi
Keď to necháš tak, len ju naučíš do buducna, ved mama zaplati! To co je za výmysel, mesiac balíček?
Vedvona si to uvedomi pri postovnom a darcekoch zs vlastne. Len škoda, ze sa na tie peniaze nenarodil, neminala by lahkomyselne.
Urcite by som nekupovala hocikomu z netu darceky. Kamoskam na bday party Jasne .. ale total neznamej osobe ? Ja by som ani nedovolila taky kontakt 11r mat z netu koho nepozna v realite .
Urcite by som nekupovala hocikomu z netu darceky. Kamoskam na bday party Jasne .. ale total neznamej osobe ? Ja by som ani nedovolila taky kontakt 11r mat z netu koho nepozna v realite .
@miadi přesně to si myslím. Kdo to může být?????
zredukovala by som to na sviatok/narodeniny a vybavené a aj to len za predpokladu, že viem, kto je to dievča na druhej strane siete... My ideme darčeky pomerne vo veľkom, pretože máme veľkú partiu, ale všetci sa osobne poznáme, chodíme spolu na výlety, chaty atď. Žiadne internetové no face známosti.
@miadi přesně to si myslím. Kdo to může být?????
@berenika39 Strasne vela pripadov je catfish na nete akurat som pocula o jednom 16r chlapcovi co si pisal s dievcatom ( on USA ) a bol akurat u otca na striedavke a v noci si pisali ona ze nech posle nahe foto on poslal a zacala vydierat ze chce $1000 inak to posle ludom z jeho skoly a on ze nema a ona tak sa zabi .. on sa chudak zabil a to Nebolo dievca ale 2 chlapi z Kongo !!! Proste deti uveria vselico a su zranitelne . Tak mama jeho bola nestastna syn sa jej uz nikdy nevratil domov koli takej blbosti sa zabil . Nasli ich a pojdu sediet do usa ale zivot to chlapcovi nevrati . Alebo Amanda Todd to iste len to bol daly 36r chlap z holandska ci odkial co sa tvaril ze je v jej veku a potom ju vydieral . A zverejnili jej fotky Cez fb na jej skole ..
@berenika39 Strasne vela pripadov je catfish na nete akurat som pocula o jednom 16r chlapcovi co si pisal s dievcatom ( on USA ) a bol akurat u otca na striedavke a v noci si pisali ona ze nech posle nahe foto on poslal a zacala vydierat ze chce $1000 inak to posle ludom z jeho skoly a on ze nema a ona tak sa zabi .. on sa chudak zabil a to Nebolo dievca ale 2 chlapi z Kongo !!! Proste deti uveria vselico a su zranitelne . Tak mama jeho bola nestastna syn sa jej uz nikdy nevratil domov koli takej blbosti sa zabil . Nasli ich a pojdu sediet do usa ale zivot to chlapcovi nevrati . Alebo Amanda Todd to iste len to bol daly 36r chlap z holandska ci odkial co sa tvaril ze je v jej veku a potom ju vydieral . A zverejnili jej fotky Cez fb na jej skole ..
@miadi velmi toto vnímám a snažím se vždy pomoci, pokud můžu. Děsivé případy. Proto jsem autorce psala - že ten na druhé straně nemusí být kamarádka, ale někdo jiný - nebezpečný.
@miadi velmi toto vnímám a snažím se vždy pomoci, pokud můžu. Děsivé případy. Proto jsem autorce psala - že ten na druhé straně nemusí být kamarádka, ale někdo jiný - nebezpečný.
@berenika39 ano . Ale aj Keby sa poznali Taketo o darcekovanie je zbytocny luxus a je to len na tej mame ak to chce podporovat alebo nie urcite by som samu seba nevnimala ako za “ zlu” ked poviem nie. A to davam tradicne mini darcek celej triede na sviatky . Ale to je to ze Ja som dospela a chcem nie ze dieta si zmysli ..
Urcite by som nepodporovala kazdomesacne kupovanie blbosti pre nejaku znamost z internetu.
@berenika39 ano . Ale aj Keby sa poznali Taketo o darcekovanie je zbytocny luxus a je to len na tej mame ak to chce podporovat alebo nie urcite by som samu seba nevnimala ako za “ zlu” ked poviem nie. A to davam tradicne mini darcek celej triede na sviatky . Ale to je to ze Ja som dospela a chcem nie ze dieta si zmysli ..
@miadi 100% souhlas. Mám to stejně. Ale u autorky si nejsem jistá - jestli si je vědoma nebezpečí. Dárky může posílat úchyl. Ano, je to syrové, ale je to tak.
Darceky nekupujem kazdy mesiac nikomu. Sponzorujem jedine, ak decka idu na bday party.
Mňa skôr prekvapilo, že už 11 ročná si píše z internetu s niekym.

Zná se s tou kamarádkou osobně?