icon

Ako napísať dojímavý príhovor k 60. narodeninám?

martaamirko
12. jún 2025

Ahojte potrebovala by som pomoc nasiel by sa tu niekto zlaty kto by mi napisal alebo pomohol mi pri prihovore pre ocka k jubileu dakujem

brrrrrciatko
13. jún 2025

@martaamirko skus chat gpt

kaja0210
13. jún 2025

Viem, že je to ťažké, ale keby sa môj ocko dožil 60 mal by veľmi osobný príhovor a ten ti nenapíše chat gpt ani Facebook či modrý koník.
Pretože v tom príhovore by bol vyzdvihnuty on, ako otec, manžel, kamarát..
Bolí by tam spomenuté situácie, ktoré s ním ľudia prežili a bol by to veľmi vtipný, no zároveň dojímavý príhovor. Ale to som ja. Príhovory píšem iba takéto - či je to oslava, svadba...tak sa skús potrápiť a niečo napísať. Napíš všetko čo cítiš, myslíš si o tvojom ockovi a daj to na papier.
😊

terezka1947
13. jún 2025
@kaja0210

Viem, že je to ťažké, ale keby sa môj ocko dožil 60 mal by veľmi osobný príhovor a ten ti nenapíše chat gpt ani Facebook či modrý koník.
Pretože v tom príhovore by bol vyzdvihnuty on, ako otec, manžel, kamarát..
Bolí by tam spomenuté situácie, ktoré s ním ľudia prežili a bol by to veľmi vtipný, no zároveň dojímavý príhovor. Ale to som ja. Príhovory píšem iba takéto - či je to oslava, svadba...tak sa skús potrápiť a niečo napísať. Napíš všetko čo cítiš, myslíš si o tvojom ockovi a daj to na papier.
😊

@kaja0210 súhlasím.
Napíš príhovor zo srdca,nemusí byť dokonalý,ani dlhý,ani profesionálny. Nech je úprimný. A verím tomu,že keď ho začneš písať, myšlienky prídu 😉

marianarem
13. jún 2025

@martaamirko A chce mat otec prihovor? Ja by som napriklad nechcela alebo jedine taky, kde by dany clovek hovoril prirodzene od srdca, co ho napadne. Nedavno som bola na pohrebe, kde nebol klasicky zivotopis citany knazom alebo pohrebnym pracovnikom a hovoril ho samotny vdovec. Ako ju mal rad, ako je psikovi za nou smutno a take prirodzene veci, chvilami boli aj pauzy, lebo mu bolo.tazke o tom hovorit, ale bola to najkrajsia pohrebna rec, co som videla a vsetci z nej boli namakko. Takze napis nieco, co realne chces povedat a moze to byt aj neumelym jazykom.

viestta
13. jún 2025

Naozaj chces dojimavy? Nebude lepsie ak v nom spomenies vesele zazitky z vasho spolocneho zivota? Nieco prijemne, na co radi spominate. Slzy dojatia budu aj tak, pretoze to pekne v nas vyvola dojatie, nie smutok.

prasiatko30
13. jún 2025

Kludne si najdi chatgpt - natukaj zakladne info - kedze je interaktivny vies sa s nim dohadat na takej verzii, ktora sa ti bude najviac pacit - tiez mozes chytit to co ti on poskytne a este to dotvoris a nebude to take kostrbate ako ked preberies niekoho prihovor a upravis ho. Tym, ze ty mozes ist po castiach a upravovat podla toho ako ti to znie, nakoniec vytvorite spolu s AI pekny speech

danica2711
13. jún 2025

keby mi moja dcéra na narodeniny prečítala príhovor, ktorý spachtlala za pomoci cudzích ľudí a AI, hnala by som ju z domu... radšej kostrbato a nesúvisle, ale VLASTNÝMI slovami a citmi a spomienkami ako takto. Alebo žiadny príhovor, stačí "ocko, ľúbim ťa"