icon

Ako riešiť nevhodné darčeky od priateľovej mamy?

15. jún 2025

Baby, poradte ako sa uz mam zachovat v takejto situacii...od zaciatku som mala pocit ze priatelova mama ma nema rada co sa mi viackrat potvrdilo na jej nevhodnom spravani ku mne...viackrat musel aj priatel zasiahnut...problem je ten ze na kazde narodeniny a meniny mi dava absolutne nevhodne darceky ktore vie ze nevyuzijem...spiralu a tiene na oci pritom vie ze mam suche oci cize make up nemozem pouzivat, raz mi upiekla jahodovu tortu pritom mam alergiu, inokedy som dostala pouzite kuchynske naradie, no a teraz na 30tku mi kupila listok za vyse 150eur na nejaku operu ci co to...vobec na take veci nechodim...davala mi to s tym ze ona pre seba, muza a priatela kupila tiez a pojdem3 tam spolu a ze ma takto donuti mat operu rada...podakovala som sa a povedala som ze kedze je to dar pre mna mozem s nim urobit co chcem a teda ho nevyuzijem...bola velmi nahnevama...doma som sa pohadala eate aj s priatelom lebo som ho prosila aby jej uz fakt dohovoril a povedal ze to skusal ze jej aj ponukol ze on mi kupi miesto nej nieco kedze vie co mam rada ale ona jeho pomoc odmietla ze ona mi kupi, vraj toto nikdy pri ziadnej jeho frajerke nerobila a nechape co ma za problem...nakoniec mi ale povedal ze by som sa mohla prekomat a na tu operu ist...uz som z toho na nervy...

jasminet
15. jún 2025

Nemaj predsudky a do divadla chod.
Spiralu zahod, tortu nejedz, poved, ze si to vazis, ale mas alergiu na jahody. Nic take strasne nevidim, ze by ti robila, naopak, chce ti dat darcek, aky si mysli, ze bol fajn.

kaktusik007
15. jún 2025

tak ona ti kupi listok za vela penazi, a ty urobis takuto scenu???

ved evidentne to chcela aby ste si vsetci styria uzili spolocny vecer. A ze ty operu nemusis - ved dobre, a vari sa nevies prekonat?

podla mna nadejnej svokruse je jasne, ze synacik v tvojej pritomnosti sa vyrazne odklana od smeru, ktory ona ako matka nastavila a takto ti to dava najavo.

A robi to bravurne, to akize klobuk dole. Tlieskam!!!

autor
15. jún 2025
@jasminet

Nemaj predsudky a do divadla chod.
Spiralu zahod, tortu nejedz, poved, ze si to vazis, ale mas alergiu na jahody. Nic take strasne nevidim, ze by ti robila, naopak, chce ti dat darcek, aky si mysli, ze bol fajn.

@jasminet no len to co si ona mysli nemusi byt aj to spravne...jednoducho citim ze ma absolutne nerespektuje a podla mna to nie je ok...

autor
15. jún 2025
@kaktusik007

tak ona ti kupi listok za vela penazi, a ty urobis takuto scenu???

ved evidentne to chcela aby ste si vsetci styria uzili spolocny vecer. A ze ty operu nemusis - ved dobre, a vari sa nevies prekonat?

podla mna nadejnej svokruse je jasne, ze synacik v tvojej pritomnosti sa vyrazne odklana od smeru, ktory ona ako matka nastavila a takto ti to dava najavo.

A robi to bravurne, to akize klobuk dole. Tlieskam!!!

@kaktusik007 lenze ako som pisala ja si to uzit neviem preroze ma to priserne nudi...cize si to uzije jedine ona

ar3m1s
15. jún 2025

Za mna to presne vyzera tak ze ti schvalne kupi taky drahy listok a potom nech ty vyzeras ako taka krava ze nechces ist... Uprimne ani ja by som nebola nadsena keby zakazdym dostanem nechceny dar ... Zaujimave je vzdy je to nieco co nechces/nemozes... Vyzera to tak ako ti ona dava darceky a ze sa snazi a pritom robi schvalne peklo v dome... Clovek nad tym prekruti oci ale aj tak... Ako sa ma realne z niecoho tesit co nema rad? 😆 A stavim sa ze su v tom aj uplne ine veci ako len tieto darceky... Pani tu len dala ine priklady k tejto konkretnej situacii. Viem ako sa citis pretoze ja mam taku mamu... Vzdy mi podonasa domov kadejake blbosti ktorych sa potrebuje zbavit alebo ktorr dostava od cudzich ludi (veci ktorych sa zas chcu zbavit oni) tiez vyzeram ako nevdacna lebo vsetko odmietam ... Uz som jej to 1000 krat povedala ze ich nechcem a nepotrebujem a neviem co s nimi ... Keby ich chcem sama si ich zozeniem... Vzdy sa na mna urazi a ja som ta zla

autor
15. jún 2025
@ar3m1s

Za mna to presne vyzera tak ze ti schvalne kupi taky drahy listok a potom nech ty vyzeras ako taka krava ze nechces ist... Uprimne ani ja by som nebola nadsena keby zakazdym dostanem nechceny dar ... Zaujimave je vzdy je to nieco co nechces/nemozes... Vyzera to tak ako ti ona dava darceky a ze sa snazi a pritom robi schvalne peklo v dome... Clovek nad tym prekruti oci ale aj tak... Ako sa ma realne z niecoho tesit co nema rad? 😆 A stavim sa ze su v tom aj uplne ine veci ako len tieto darceky... Pani tu len dala ine priklady k tejto konkretnej situacii. Viem ako sa citis pretoze ja mam taku mamu... Vzdy mi podonasa domov kadejake blbosti ktorych sa potrebuje zbavit alebo ktorr dostava od cudzich ludi (veci ktorych sa zas chcu zbavit oni) tiez vyzeram ako nevdacna lebo vsetko odmietam ... Uz som jej to 1000 krat povedala ze ich nechcem a nepotrebujem a neviem co s nimi ... Keby ich chcem sama si ich zozeniem... Vzdy sa na mna urazi a ja som ta zla

@ar3m1s presne ste to vystihli...aj ja som najprv bola slusna ale ked uz som videla ze fakt mi dava iba take veci co nemam rada a nemozem navyse velakrat ju priatel hned konfrontoval ze ved si vedela ze toto nema rada, nemoze atd...vzdy zahrala blbu ze ona si to nepamata

kaktusik007
15. jún 2025
@ar3m1s

@ar3m1s ano, suhlasim, ona to robi stale. ja by som sa na tom bavila, nue se to brala osobne ako autorka... proste ju do rodiny nechce - takto to je.

a teraz je na autorke, co urobi ---- lebo evidentne je to o tom aby svokra bola chrumkava a ona ako partnerka ta nevdacna ---- takze ostava iba dufat, ze synacik to ustoji a pojde za priatelkou, nie mamickou ;)

inak toto je super vlastne ---- autorka skor spozna co za chlapa ma doma, vacsinou sa to vyvrbi az pri prvom dietati, no tuto sa svokrusa vyfarbila skor --- co je vkastne uplne super

mirkam3
15. jún 2025

Chceš poradiť, tak teda: bavila si sa s ňou niekedy o tom, čo máš rada a čo by ťa potešilo? Pozná ťa dobre? Ty (sama, bez priateľa) jej dávaš darčeky, z ktorých má ona radosť? Lebo podľa tvojho opisu to zatiaľ vyzerá tak, že dostávaš nechcené veci, čo môže byť buď náročky, alebo aj tým, že si pre nu cudzia …

personality
15. jún 2025

Tak podľa mňa ten lístok do opery nie je taký zlý darcek. Ostatné asi dala len čo doma našla a nepotrebuje… ale nejako by som si s tým hlavu nelámala. Vzťah máš s jej synom, nie ňou. Ona Ti nemusí dávať neviem aké dary.

jazula
15. jún 2025

Vieš čo, choď a totálne jej to vychváľ, že normálne operu nemusíš, ale toto bola pecka a že sa konečne trafila s darčekom…bola by som zvedavá na reakciu 😂

janetinka27
15. jún 2025

Ahoj, vies co, neber to tak osobne. Ona si nemusi vsetko pamatat.ked som bola mladsia,tak som mala hlavu ako pocitac,ale po styridsiatke a najma ked prislo dieta... mozog sa zmeni a selektuje a potom aj to malo zabudne.
Bud rada, ze ti dala darceky, aj ked ti nesadli. Je tazke najst nieco, co druheho potesi.dnes si kazdy kupi sam co chce. Darceky podaruj dalej. A tortu si nemohla, mozno aj jej to bolo blbe. Ona ju piekla ci kupila?
Do opery si s nimi mohla ist, mozno by sa ti to nakoniec pacilo.ked budes mat deti, budes musiet strpiet vystupenia tanculienky atd, do opery sa dostanes az o niekolko rokov a bude ti jedno, co tam spievaju, hlavne ze vypadnes z domu bez deti.

denkabemommy
15. jún 2025

To by som ti knihu vedela napísať o nevhodných darčekoch ale od otcovej priateľky 🤣🤣🤣. Tak mi dala najavo, že ma doslova nenávidí, až sa nestretávam ani s vlastným otcom 🙏.

biba_18
15. jún 2025

teda ty si dostala lístok za 150€ na narodeniny - a jej syn, muž a ona len tak? by som teda povedala, že ty si reálne žiaden darček nedostala… 🤷‍♀️

jazula
15. jún 2025
@biba_18

teda ty si dostala lístok za 150€ na narodeniny - a jej syn, muž a ona len tak? by som teda povedala, že ty si reálne žiaden darček nedostala… 🤷‍♀️

@biba_18 muž a syn to dostali za trest tipujem 😂

momo00
15. jún 2025

Prečo by mala ísť na operu? Aby sa tam trápila? A ak svokra dáva blbé dary, nemusí autorka byť stále nad vecou. Baby vy asi ste dokonalé, keď všetko pretrpíte. A teda neviem, že by som až tak osprostela po 40-ke a dieťati. Občas trošku, keď idem po niečo a prídem tam a neviem čo som chcela. Ale aby som niekomu kupovala alebo dávala na čo je alergický tak to teda nie . A o pár rokov budem mať 50. Ani moja mama taká nie je. A má troch zaťov a 5 vnúčat. A pamätá si narodeniny všetkých ujov, tiet, aj jejich detí. A aj to kto čo môže a nemôže jesť a čo máme radi.

biba_18
15. jún 2025
@momo00

Prečo by mala ísť na operu? Aby sa tam trápila? A ak svokra dáva blbé dary, nemusí autorka byť stále nad vecou. Baby vy asi ste dokonalé, keď všetko pretrpíte. A teda neviem, že by som až tak osprostela po 40-ke a dieťati. Občas trošku, keď idem po niečo a prídem tam a neviem čo som chcela. Ale aby som niekomu kupovala alebo dávala na čo je alergický tak to teda nie . A o pár rokov budem mať 50. Ani moja mama taká nie je. A má troch zaťov a 5 vnúčat. A pamätá si narodeniny všetkých ujov, tiet, aj jejich detí. A aj to kto čo môže a nemôže jesť a čo máme radi.

@momo00 keď si nepamatá nech si píše 🤷‍♀️

biba_18
15. jún 2025

inak, autorka, posuň lístok nejakej kamoške čo má operu rada, asi je to ten operafest na hrade, to musí byť zaujímavé, by som hneď išla…

marca12
15. jún 2025
@momo00

@momo00 Nie je to o pretrpeni,ale o tom,ze si nebudem kazit zivot nezmyselnymi vojnami. Moje ego nie je tak vysoke,aby som stracala cas hnevanim sa na svokru. A nie su to ustupky akoby poniektore namietali. Ja mam tolko rozumu a uz som si kadeco zazila v zivote,ze mna napr.flakate utierky ako darcek od svokry nerozhadzu.

tim23
15. jún 2025

Jasné že lístok do opery je príšerný darček pre niekoho kto operu neobľubuje. Ja by som od opery tiež nešla a autorka keď nechceš nechoď ani ty. Veď prečo by si mala? Ja by som to tiež počúvať nemohla

janetinka27
15. jún 2025
@momo00

@momo00 tak tu pamat po styridsiatke a dietati ber trochu s nadhladom. Pointou bolo, ze mame kazdy svoj zivot a starosti a nie vsetci mame schopnost byt dobri vo vsetkom, niekto proste nevie zohnat darcek na mieru.

domkakvet
15. jún 2025

Ja pri takychto veciach davam otazku, ci priatel nie je mamickar a len to zatial dobre taji, lebo aj takto sa to prejavuje.

lija22
15. jún 2025

ja ti praveze tlieskam, ze si stojis za svojim slovom. Nenechaj sa zlomit. Svokra nie je ziadna senilna babka, dobre vie co robi. Dufam, ze vyhras a budes mat pokoj na dlho.
btw opera stoji 150 wtf just by som nesla a frajerovi ak to vadi nech sa paci, moze ta zastupit

maryetta
15. jún 2025

Kazdy den sa presviedcam, ze zivot okolo nas je neskutocne blaznivy.
Vies si predstavit take fungovanie do buducna? Ono nejaky respekt by tam mal byt aj z jej strany. Ved nech to da kyticku-hoc aj z lidla za 5€. Ale... fakt akoby umyselne isla "proti" a cakala na tvoju reakciu ☹

mantilka
16. jún 2025

Pre mňa opera je natoľko otravná, že by som doslova trpela pri nej, preto ťa chápem.
Urob sa, že si chorá a je postarané. Darčeky od jeho mamy nekomentuj a keď budeš kupovať darček, veľmi sa nesnaž ani cenovo ani výberom....schmatni prvú vec v supermarkete.
Pani si neuvedomuje, že si zarubava cestu k vnúčatám.
Pred priateľom nehovor negatívne o jeho mame. Mohlo by to narušiť vás vzťah a to nadejna svokricka chce.
Kasli na ňu a zasmej sa na tom. Na budovanie vzťahu musia byť dvaja, keď ona nechce nicim to nezmenis.

kitycat
16. jún 2025

Pntych naberacksch si uz pisala, nie?

Podakuj nepouzi. V den opery ochories a vybavene 💁‍♀️
Jahody si mozno nepamata ze mas alergiu a suche oci tiez