Ako slušne zrušiť pozvanie na oslavu?
Dobry vecer, chcela by som sa opytat, ci mi viete poradit, ako sa zachovat, ked som pozvala na oslavu okruhlin blizkeho cloveka, ktoreho som sice 5 rokov nevidela ale na oslave som ho chcela, no uz podla jeho reakcie na pozvanie som zistila, ze jeho pritomnost nezvladnem. Pozvanie dotycna osoba rada prijala ale s netaktnym komentarom. Bolo by odo mna velmi hnusne, keby som jej zatelefonovala a povedala ze ten komentar sa ma dotkol a poziadala, ze radsej by som sa s nou stretla niekedy inokedy?
Ak to tak cítiš urob to❤️. Urcite lepsie ako negativny pocit!
Ano, dozvie. A tiez nerada klamem.
Tak velmi som sa na oslavu tesila a teraz mam z toho bolenie brucha.
@jasoni zavolaj a vysvetlite si to
Už by som to nechala tak....a možno sa stane malý zázrak a nepríde a úplne súhlasím s
@loliki bude tam viac hostí....
Ja len nechápem načo si ho tam vopred vola. A po chvili si to rozmyslea.Aký to malo vyznam. Blizky a nevidela si ho 5 rokov. Nemáš TY nahodou v tom guláš.A teraz ho nechceš a čo keby tam prišiel na hodinu a potom odišiel stalo by sa niečo.Nikdy by som neurobila to nijakemu človeku že odrazu mu zavolam že ho tam nechcem.Trapne mala si rozmyšľať ešte predtým než s ho pozvala. Tebe by sa páčilo keby mal niekto oslavu pozval ťa tam a po hodine dvoch ti zavolal len rúši tvoje pozvanie a nemáš tam chodiť. Ako by si sa citila. Možno sa o teba ten človek až tak nebude zaujimať.
Z velkej radosti som na chvilu uverila, ze vsetko bude fajn. A ano, unahlila som sa. Mala som to najprv spracovat a porozmyslat o tom.
Este o tom porozmyslam. Asi keby som s tym bola ok, nechcela by som pocut aj ine nazory.
@jasoni Vychádzaj z pôvodného pocitu, želania, že si tú osobu chcela pozvať a mať na svojej oslave. Tá myšlienka bola správna. Obavy vznikli až po tom nevhodnom komentári. Ten vychádzal z nepokoja dotyčnej osoby. S tým ty nemáš nič. To sú jej problémy. Ty oslavuješ a tešíš sa. Ty si užívaj pokoj a harmóniu. Nenechaj sa rozladiť. 🙂
@jasoni mas mat z toho bolenie brucha a stresy, a k tomu netaktna odpoved...tak povedz, ze sa zmenili okolnosti, mas malo miesta a pod.a nech mas pokoj. Neviem kolko ludi mas mat, mozno pri 40 sa ten 1 fakt strati ako pisu baby, pri 20 sa nestrati.
Blizky clovek, ktoreho si 5r nevidela nie je blizky clovek. Mozno niekedy vtedy bol, ale casom sa zmenil aj tvoj zivot, aj jeho/jej.
@jasoni zachovaj sa fér a úprimne. Normálne zavolaj a vysvetli, že si ju/ho tam chcela, predpokladám, že si chcela napraviť pošramotený vzťah s dotyčným. Ale že jeho/jej poznámka sa ťa dotkla a rozmyslela si si to. Načo klamať? Povedz ako je a nech sa aj dotyčný uvedomí a naučí sa taktu.
@jasoni A čo za "netaktný komentár" to bol?
Kludne to urob, mas pravo vyjadrit svoje negativne pocity. Len neviem, naco sa chces stretavat inokedy, ked ta osobna ti nesedi
Pozri už čokoľvek povieš máš nato právo. Chceš si užiť oslavu a hotovo na nič iné nemysli. Z vlastnej skúsenosti viem čo je to musieť "prehrýzť" hoci aj jedného človeka ktorý nie je úprimný a mám z neho stres. Nie je to v poriadku netreba si komplikovať život.
by mi bolo trápne zrušiť pozvanie na oslavu.
radšej by som sa mu o čosi menej venovala
Aj tam bude niekoho daksieho tato osoba poznat?
Tak vacsi trapas si neviem predstavit. Najprv ho na oslave chces mat, potom ta vykolaji jeho netaktny komentar. Ak si vedela, ze aky je, nemala si hi vobec pozyvat. Ty nemozes za jeho spravanie. Na oslave bude urcite viac ludi, strati sa v dave. Ty s nim prehod par zdvorilostnych viet a nechaj ho bavit sa s okolim. Ako sa bude prezentovat pred inymi hostami, z toho ty nemozes. On za seba zadpoveda, nie ty. Nechaj to tak, ak by si to zrusila, bola by si netaktna zase ty.
Ja by som už pozvanie nerusila. Ale teda tiež by ma zaujímal ten komentár.
No bude to riadne trápne, ale ak by Ti to malo úplne pokaziť oslavu, tak to sprav. Skida, že si mu to nepovedala hneď, keď nevhodne zareagoval.
Nikedy ludia povedia hlupost, lebo su v rozpakoch. Nemohol ten trapny komnetar vzniknut tak? Ze si tu osobu 5 rokov nevidela a bol/bola v rozpakoch z celej tej situacie? Neber si slova inych tak k srdcu, ak ta ta osoba ma rada, tak pride, ak nie, tak nepride. Tym dokaze, ze jej na tebe zalezi, nejake slova, mozno nevhodne zvolene pre danu chvilu, nie su podstatne. Ale tiez by ma zaujimal ten komentar. Niekedy je dobre vediet reagovat hned, napriklad.." Aha, tak to ma sklamalo, co si teraz povedal/povedala. Ak mas problem s tym na tu oslavu ist, tak samozrejme nemusis, bude to tak lepsie.."
Zrusila by som pozvanie, zavolaj, alebo napis, ze sa Ta to dotklo a asi bude lepsie pre oboch, aby ste sa tam vzajomne necitili trapne, aby neprisiiel. Ak bol netaktny on, tak neviem, preco sa mas citit zle, ked pozvanie zrusis. Budete si fifty fifty. Ponukni mu, ak by mal zaujem, stretnete sa inokedy.
Okruhliny su velka udalost, nekaz si ju tym, ze budes rozmyslat, co Ti tam dotycny vyvedie, lebo sa mu nebudes dostatocne venovat, alebo sa budes kvoli nemu cely cas citit nekomfortne, to za to nestoji. Uzi si radsej pripravy a oslavu v klude a mas pokoj
Podľa mňa dosť záleží ako blízky ti ten človek bol, keď už 5 r. nie ste v kontakte.
Taktiež ako si ho pozvala a on komentoval ( sms, mejl, telefón , pozvánka poštou ?)
A dosť podstatné či budeš mať 20 alebo 50 hostí, lebo ak málo , tak sa medzi nimi jeho netaktna huba nestratí a ty budeš mať stres.
Mmch. čo také s v akom kontexte vyplodil svoju netaktnu otázku, či to nebola iba tvoja vztahovacnost.
Mňa by zaujímalo co ti povedala ta osoba keď sa ta to dotklo. A ja by som už rozhodnutie nemenila. Po tej oslave sa ukáže, či patrí alebo nepatrí do tvojho života.
@cacianka asi uplne nezalezi ci ten komentar bude v tvojich ociach validny alebo nie. Ak sa autorka ma citit na svojej vlastnej oslave neprijemne a ma mat koli tomu stres, tak tam ten clovek jednoducho nepatri. A ze ho predtym zavolala? Skrat - chyba. Stava sa. Sme ludia, robime chyby, najme pokial ide o dobru volu kedy prekonavame samych seba a davame sa do pozicii kde sa citime nekonfortne na ukor niekoho ineho (lebo sme boli naucene posluchat a byt mile, zatnut zuby a vydrzat). Je to jej oslava, jej den - preco tam mat cloveka z ktoreho ma zly pocit?

ak si si ista,ze ho tam nechces tak to sprav ... sice zarucene sa s nim uz nestretnes a uz ta nebude mat rad,ale aspon si nepokazis oslavu