icon

Ako u vás praktizujete rodinné oslavy?

6. aug 2023

Ahojte
Ako u vás praktizujete rodinné oslavy? U nás si muzova strana negratuluje. Moc sa ani nestretávajú. Iba sa gratuluje deťom čo berieme za povinnú jazdu, keďže deti sa nepoznajú medzi sebou a ani deti moc dospelých nepoznajú. Je to cele trápenie, že človek musí niečo chystať a zároveň kupovať dieťaťu ktoré ani nepozná v podstate aj darček. Ako to máte vy? Ostávať v tomto móde alebo to nejak seknut? Mňa to štve že ta rodina nedrží spolu a nestretávajú sa ako moja. Bežné po cely rok, výlety, telefonát bez toho aby sme niečo od druhého potrebovali..
Len na doplnenie z našej strany sme sa snažili o spoločný čas ako rodina, ale žiaľ bez výsledku.

zmrzlinka2021
6. aug 2023

A prečo ich častejšie nenavstevujete?
Pre nás je rodina podstatná, s niekým časté návštevy, s niekým podstatne menej.
Dôležité je nepalit mosty.

lunademonica
6. aug 2023

Ved kupte tym detom len cokoladu a vybavene, to je cca jedno euro na dieta....pohoda. a podla toho co pises sa nikto neurazi, ved ked sa ani nekontaktuju ani nic...

autor
6. aug 2023

@zmrzlinka2021 Asi si nečítala celý príspevok. My sme sa snažili viac stretávať lebo v mojej rodine to je normálne. Žiaľ v ich rodine je toto normálne že sa nestretávajú a volajú môjmu mužovi iba keď niečo potrebujú. Myslím že tie mosty si už dávno spálené a keď zomrú svokrovci bude to tak že sa budú stretávať iba na oslavách svojích deti pokiaľ to deti tak budú chcieť oslavovať. Takže tipujem 5-8 rokov max.

autor
6. aug 2023

@lunademonica to mne je zase prísť blbé iba z čoko. My vždy aj malej slečne kúpime kvety plus darček.

lunademonica
6. aug 2023

Tak co potom? Komu niet rady... seknut s tym moze jedine tvoj muz, ak by chcel, kedze je to jeho rodina, takze zbytocne riesis asi.

autor
6. aug 2023

@lunademonica Neriešim zbytočne lebo sme rodina a jeho problém je aj môj, lebo ho to trápi. Myslíš že on si pamätá sviatky rodinných príbuzných? Jediné naše. Pre neho je to utrpenie ísť na tie oslavy aj pre mňa, a tváriť sa tam aká sme super rodina. Máš pravdu musí s tým hlavne on niečo urobiť a ja budem rešpektovať jeho rozhodnutie.

matullienka
8. aug 2023

Ja som teraz k mužovi bratovi ani nešla išiel sám s deťmi. Mne sa nepáči, že oni mojím deťom za posledné 4 roky neboli gratulovať ani raz ani na meniny ani narodeniny a to sme ich vždy volali, no kamaráti boli vždy presnejší. Teraz nás volal, že ich deti mali narodeniny aj meniny obaja aj on meniny aby sme prišli na oslavu. Ja som nešla, nebudem sa tlačiť niekam kto o to reálne nestojí a ja zase nestojím o stretávanie sa z nejakej povinnosti. Radšej strávim čas s niekým kto o to reálne aj stojí alebo si radšej sama oddýchnem

sense
8. aug 2023

Je jednp ako to maju druhi. Sama vidis ze aj u vas jedny tak jedny onak. A ci seknut alebo nie? Zalezi od toho co chcete vy.. ak ta to obtazuje alebo ti vadi ze vy ano a oni nie tak sekni. Ovzvlast ked je to pre vas utrpenie.

banalu
8. aug 2023

Pozri, ty nemozes prerabat fungovanie a dynamiku inej rodine. Mozes to riesit z tvojej strany, ze ty budes fungovat ako si naucena z domu ak to tak vyhovuje aj tvojmu muzovi a to je tak vsetko 🤷‍♀️ rodina z mojej a muzovej strany tiez funguje inak, a ja to jednoducho respektujem, tak ako to je. A ano aj tie oslavy su ine, ale tak to ma kazdy zauzivane... my sme si urobili tiez po svojom a oni sa prisposobili.
Treba to prijat a pohnut sa dalej. Nikdy aj tak nebudes vediet co sa roky ich spolocneho zivota (ako rodiny) stalo, ze to takto riesia a treba to len prijat a hlavne si uzivat svoju rodinu (muza a deti), netrapit sa cudzim problemom 🤷‍♀️

tiezjedna
8. aug 2023

no neviem, buď by som zapracovala na rodinných vzťahoch, alebo by som utla takéto falošné oslavy... to je aj tak len šaškáreň, neúprimná, bez akéhokoľvek významu

autor
8. aug 2023

@matullienka a tvoj muž a deti tam prečo išli?

autor
8. aug 2023

@sense áno nič nie je čiernobiele. Preto chcem vedieť ako to je inde, možno získať iný pohľad na vec

autor
8. aug 2023

@banalu ich problémy má nezaujímajú, pokiaľ neprídu že chcú pomôcť. Aj rešpektujem že to tak majú. Ale nie som s tým ok, že sa stretávať lebo sa to musí a ísť gratulovať koho ani nepoznáme

autor
8. aug 2023

@tiezjedna snažili sme sa vzťahy zlepšiť.spolocne výlety, telefonaty,..Dopadlo to tak že muž mi povedal nech už mu nepripominam že má raz mesačne volať súrodencom. Že je to pre neho des a hrôza tie telefonáty.

matullienka
8. aug 2023

Muž povedal, že im dá ešte šancu tak som im kúpila a poslala darčeky a mužovi otvorili oči keď oni našej malej strčili do rúk omalovanku, že na aj ty si makať meniny a narodeniny. Tak som sa doma potom zasmiala, že vidíš mohli sme ušetriť 50 eur za to čo som im kúpila ja.

autor
8. aug 2023

@matullienka a teraz to ako vidí?

matullienka
8. aug 2023

Mám pocit, že sa mu otvorili oči a pochopili to čo som mu hovorila, no uvidíme budúci rok

autor
8. aug 2023

@matullienka no ešte skôr tu máme vianočné šialenstvo 🤦

matullienka
8. aug 2023

Tam som povedala mužovi, že po tomto im už nemienime kupovať vôbec nič a povedal, že v poriadku súhlasí.

autor
8. aug 2023

@matullienka tak to je super. Chcelo to veľké gule

matullienka
8. aug 2023

Vieš čo u mňa to už bola pošleš kvapka, keď dcére dali tu omalovanku. Ako fakt už im naše deti nestáli za to aby jej kúpili normálny darček. Ja som potom aj mužovi povedala, že za to čo som kúpila im mohla mať naša kúpené veci do škôlky

sulavikova
8. aug 2023

Ja osobne už roky nechodím na oslavy rodiny z partnerovej strany, rovnako ich nepozývam ku sebe. “Oslavuje” len partner a naše spoločné dieťa. 4xdo roka to pretrpím…najlepšie vonku🤫

markaterka
8. aug 2023

My to máme celé komplikované. Z mojej strany chodia gratulovať len brat a sestra s rodinou, ďalší brat nie (býva od nás 10km, ešte som u nich nebola). Nevolajú nás tam.
A z mužovej strany sa nestretávame s nikým. Len s jednou sestrou sme v kontakte, ale ona žije v zahraničí. Mužov brat nás ignoruje.

autor
8. aug 2023

@matullienka hlavne o čom to je? Stretávať sa iba na oslave?

autor
8. aug 2023

@sulavikova veď to že načo to trpieť a robiť si vrásky kvôli darčekom a celej tej atmosfére.

autor
8. aug 2023

@markaterka prečo sú tie vzťahy také?
U nás to nie je majetok, lebo ešte nebolo dedičské (svokrovci žijú)to som povedala mužovi že je to ich vec ako sa dohodnú keď to bude aktuálne. Ak bude chcieť radu, poradím ale tým to končí.

matullienka
8. aug 2023

Presne toto som aj ja povedala, že nevidím v tom význam

markaterka
8. aug 2023

Zo strany môjho brata oni si volajú len rodinu jeho manželky na oslavy. My keď sa stretneme, tak sa normálne bavíme, aj na dovolenku chodíme spolu, len proste sa u nich nenavštevujeme.
A u mužovej strany, tam proste svokra nikdy nechcela aby deti držali spolu ako súrodenci, vždy ich proti sebe huckala a jednoducho tí súrodenci nemajú žiadne vzťahy ku sebe. Kvôli majetku to nie je.