Ako ušetriť na svadbe: Skúsenosti a rady
Moja nebohá babka šporila na svadbu všetkých vnúčat, keď bolo zrejmé že sa toho dňa nedožije zverila sumu mojim rodičom, takže na štart som mala v prepočte cca 3200€ na 40 hostí,( kapela,kamera, reštaurácia, šaty)a na konci keď mama ako správna účtovníčka všetko zrátala boli sme v pluse. Brat sa ženil o šesť rokov neskôr s cca rovnakým príspevkom, cca 50 hostí ako mama zrárala odpočítajúc nový oblek, obrúčky(špeci) boli zhruba na nule. Bratranec sa ženil pred 5,5r(kulturák, catering, ohňostroj, programy, súťaze, čepčenie, súbor, kamera, hudba,fotokútik, detský kútik) cca 100pozvaných hostí.
Tiež to krstná účtovníčka zrátala neboli vo výraznom mínuse.
Svadbu sme mali dávnejšie, už mám dospelé dieťa možno nás (ju)to čoskoro čaká tiež. Zaujímala by ma vaša svadobná bilancia, vôbec nemusíte napísať konkrétne čísla skôr % + -. Čo tvorilo najvyšší výdavok, čo by ste vôbec nevynechali, čo bolo úplne zbytočné a pod.
Chudera babka, sporila na to roky a vy ste to rozflakali za vecer. Radsej si tie peniaze mohla ona uzit.
@kavasmliekom nie 3200 bol jedným príspevkom, . výdavky boli rôzne však aj počet hostí bol rôzny. Ale keď sme od výdavkov odpočítali príjmy( ako svadobné dary a pod) tak u nás bola bilancia v pluse.
@belllinka tvojou odpoveďou si veľmi pomohla, ďakujem
Rozmyslam ze naco bolo nutne to intro ze kto mal kedy svadbu a kolko mu kto prispel, ked ta zaujimaju naklady na sucasnu svadbu 😃
Toto mi absolútne nenapadlo na svadbe počítať. Načo? Aby som na druhej svadbe spravila niečo inak a zarobila? 😄
Nejak nechápem. Veď napíš sumy. Načo ideš do toho rátať dary?
Svadba je jedna položka, nemôžeš počítať koľko sa vám vráti...🙄
akože mňa by ani nenapadlo “bilancovať” Som myslela, že svadba sa robí kvôli oslave manželstva dvoch ľudí a nie kvôli účtovníctvu …
@kavasmliekom prečo? Kedy si mala.vadbu?Snáď vieš koľko ste zaplatili a koľko dostali, či? Za mňa jednoduchá matematika
@knieza_pribina čiže netušíš koľko ťa stála svadba?
@hellionka nuž všetky ženy sme účtovníčky možno profesionálna deformácia 😀😉😀😉
Ale ja veľmi dobre viem koľko má stala svadba, dokonca dve 😄 ale načo pripočíta at, odpočítavať, bilancovať?.
Rozdiel medzi svadbami bol 10tisic, počet hostí rovnaký
@kavasmliekom mladý oslavovali a ,,staré ,, účtovníčky bilancovali
Rok 2017 60hosti cca 6.000€ so všetkým - obe strany dokopy.
Každý jajká, že aké sú dnes svadbu drahé, zaujíma ma ako je to teraz čo ste mali svadbu v poslednom období
Čiže si stará účtovníčka? Tak si otvor nejakú stránku, pozri si koľko stojí catering, koľko stojí kameraman, reštaurácia, výzdoba a počítaj.
Áno, sú drahé, a co je dnes lacné?
Mňa zaujíma bilancia
@kavasmliekom , a na to si nepdpovedala
Svadba leto 2023, na daroch sme dostali (prekvapivo) 3x vyssiu sumu ako boli vydavky na svadbu.
A vydavky viem na cent presne, lebo sme s manzelom ekonomovia 😅
Svadba 2019 nas vysla na vyse 10000 € cca 70 ludi a vratila sa len polovica na daroch. Som z ke a ja som chcela vsetko mat pokope v meste. Ale ako sa hovori vtedy nas to nebolelo, lebo sme vsetko kupovali rok do predu a sledovali akcie (voda, obrucky...). Robila som to pre ludi a zabavu. Robili sme si s manzelom svadbu sami a o to vzacnejsie mi to bolo.
@dada13288 ďakujem pekne za relevantnú odpoveď
@lin_a ďakujem ❤️
Len vies, ty mozes robit aj x prepoctov a zistovat, co inym nevyhovovalo. Ak sa tvoje dieta rozhodne, ze chce na svadbe koc tahany konom a zaplati si to, tak jej to hadam nebudes zakazovat.
Svadba 2022 - toskansko, platili sme len za oddavajuceho, obrad a obrúčky... Cca 700€. Šaty som mala zo Zary, muž mal bielu voľnu košeľu a čierne nohavice, čiže na vizáž išlo ja neviem 100€? Potom sme sa išli dobre najesť, tam padlo aj 300€. Všeho vsudy 1000€ ;)
@beata_k dcéra tu sedí pri mne a smeje sa na tom koči,.len škoda že len málo žien pochopilo k čomu otázka smerovala
@lucia13022023 ďakujem, ale toto nebola moja otázka
Sa dosmeje ked jej budes na vlastnej svadbe diktovat co ma a co nie...
@beata_k tak ako moja mama mne nič nediktovala a za mňa nič nezaplatila bude mať aj ona, ja som si aj s mužom odložila toľko koľko som si určila, ona má slušne zarábajúceho partnera spravia si ako budú chcieť z toľkých peňazí z koľkých budú chcieť na to venovať
Je to od teba pekne.
Ja som až podľa komentárov pochopila otázku, v pôvodnom príspevku som sa úplne stratila a rozmýšľala čo to má s príspevkom od babky 😅 svadba nás čaká v apríli, takže odpoveďou zatiaľ nemám, ale investujeme do toho toľko, aby to bolo okej, aj keby sa nám nevrátil ani cent… realisticky rátame s tým, že budeme niečo v mínuse, ani jeden z nás nemá rodinu, ktorá si môže dovoliť dať taký dar, aby sme ešte aj “zarobili” a svadba nebude veľká… kamoška, ktorá sa vydávala toto leto spomínala, že cca sa im na daroch náklady cca vrátili

To ste všetci mali 3200e rozpočet? Ci som zle pochopila?