Ako volať malého Krištofa?
Len prosim nie Kiko. Dakujem. 🙂
co tak normalne Kristof?
Marcel
v zahranicnych zdrojoch pisu Krito, ale to mi pride cudne pre nositela mena, ktore znamena nositel krista, vacsinu kristofov, podla toho, co som pocula volaju kris alebo stofi (vacsi chalani), tak neviem:(
inak kristof je priezvisko mojej mamy zaslobodna🙂 aj preto som si tuto otazku vsimla
v jednom filme hrá Vlasta Burian postavu s menom Krištof a volajú ho tam "Štófi" ... ale prečo ho chcete volať nejak inak? veď ak ste vybrali toto meno, tak ho tak aj volajte, nevidím nič zlé na tom, hovoriť dieťaťu jeho menom... ja osobne neznášam kadejaké skomoleniny a zdrobneliny, minule som ostala v nemom úžase, keď sa mamička vychvaľovala, aké úžasné meno Ruppert dala svojmu synovi a oslovila ho Rupík 😝 na to, ako veľmi bola pyšná na to meno, tak mi bolo čudné, prečo ho tak zhovadila...
no asi Krištof .... ako inak ???
dosť nechápem maminy, ktoré dávajú takéto a podobné mená a potom nevedia ako ich volať, aby to vyznelo milo
preto vznikajú divné skomoleniny ako Christoferko, Brianko, Nikolasko, Kevinko a podobne
ak chcete dieťa volať zdrobneninou, dajte mu "normálne" slovenské meno a nie takéto vymýšlance
😝 😝 😝
ja by som ho volala Kristof, kazda jedna prezyvka vyznie smiesne
Mam synovca Kristofa a ked bol maly volali ho Kristofko. Celkom znesitelne, urcite lepsie nez Christoferko.
ja by som mu určite hovorila Kiki, alebo celým menom lebo iné sa podla mňa nedá
No ked nie Kiko, tak vselijake variacie a komoleniny mena ma napadaju len Kiki, Štofi,Kris,Tofino 😀
mna napadol taky vymyslanec Kriško 😅
Tofo 😀
Pred 14-mi rokmi som varovala jednej kočke deti, chlapec sa volal Krištof a nikdy mu inak ako Krištof nepovedala 🙂
štofi ako burian vo filme 🙂 alebo klasicky kristof. ziadne skomoleniny .ako Kiko :/ v cechach sa pise s Y. a skracuju to na krýša alebo kryšpin ale kryspin existuje meno samo o sebe. preco mate vstci chut komolit mena skratkami, ved mame kopec slo. mien ako Zuzana, Katarina, František ale nie u nas je treba volat KATA,ZUZA,Fero... :( cesi vedia pekne oslovovat ,ty nikdy nepovedia skaredo ani dospelemu...
asi ziadno nikdy by som take meno nedala.....v zivote
od veci, ale nedá mi to sem nenapisat. na ulici máme jedného Christofera /je to napolovicu američan/, volajú ho Chris. Na prázdniny k nám prišiel chlapec z Čiech a ten sa s ním neparal a od začiatku ho volal Krištof. normálne po slovensky
Tofi 🙂
stofi 🙂
Jéééj, aj my máme Krištofa 😵 teda aby som to úplne upresnila Christophera a voláme ho Chrisko, Chrisinko 😵 ...a dokonca aj Christopherko a vôbec mi to nepríde divné 😉 - meno dostal po svojom starom otcovi a spolu s ním aj patróna, ktorý ho bude ochraňovať pri každom kroku 🙂
neter ma frajera Kristofa a volaju ho Krišo Kriško
moja malá má knižku Macko Pu a tam je Krištofko Robin :P
Krišpínko
Mali sme jedneho v školke a volali ho "Kriši"
Kamaradka ma Krystofa a rika ji mu Krisko Kriso..
krištof iba
Krištof, Krištofko... Malý si už nejakú skratku vymyslí, keď začne rozprávať. 🙂
Kris
mne sa paci Kri

ma napadlo ,že štofko 😀 😀 😀 som sa zasmiala,ale nie krištofko jedine 🙂