Ako vybrať notebook pre 11-ročnú dcérku?
Ahojte, idem si po radu. Dcérka - 11 ročná by chcela pod stromček notebook. Nemám problém jej ho kúpiť, len sa pýtam k čomu by jej bol.
Hrajú vaše deti nejaké hry ? Alebo filmy pozerajú ?
Ďakujem za rady.
dcéra ma 9, pozerá na ňom, počúva audioknihy, skúša/opakuje/robí si veci, čo robia na informatike..napr. skicár, teraz nejaké animácie.... hľadá si na ňom veci na projekty do školy, hľadá si obrázky rôzne..
Určite ho využije na školu aj na zábavu. Ak chce aj hry hrať, musí byť z tých lepších notebookov.
@sona272 Záleží od toho, ako je technicky zručná. Mnohé 11 ročné deti už vedia ovládať NB. Ak nechceš kupovať NB, tak jej skús ponúknuť, že by dostala na začiatok tablet.
A čo by na ňom robila? Však ty ju poznáš, vieš čo by ju bavilo. Ale zvyčajne deti brúzdajú po sociálnych sieťach, pozerajú videá a komunikujú spolu.
Nasi maju uz uloho aj z matiky aj sjl im posiela na bezkriedy, informatika to iste, maju take starsie notebooky ale zaheslovane a ked treba nieco alebo si nieco chcu pozriet odomknem
@sona272 moja dcera pracuje s tabletom aj notebookom a roznymi programami prakticky od prveho rocnika na ZS. Uz ako tretiaci sa ucili nejake zakladne programovanie hier, pamatam si ako dcera "vyrobila" tucniaka, ktory jedol rybky, ktore si najprv ulovil, nieco take 😅 Od piateho rocnika uz odovzdavali aj projekty do skoly v power pointe na usbcku.
Cize toho, ze by notebook nevyuzila, by som sa ozaj nebala, je to asi skor o tom, aky mas ty ako rodic k tomu postoj, ako si jeho vyuzivanie s nou potom nastavis (kolko hodin denne, co moze a co nie atd).
Mate pocitac? Ak nie, tak je to opravnena poziadavka- robia sa projekty do skoly v powerpointoch, skladaju rozne projekty aj ako videoprezentacie, skicare, referaty sa tiez robia na pocitaci....plus volnocasova aktivita ako pozeranie videi, pustanie hudby/radia, pisanie, audioknihy....
Škola, hry, filmy, seriály, hudba, videa.. Ja som sa prehrala sims 2 na notebooku až až napríklad 🤣
Na projekty do školy využije, aj správy na Edupage si tam môj syn pozerá, komunikuje s kamošmi... A aj hry, samozrejme, prečo nie?
@sona272 moj 10rocny pouziva zatial tablet staci mu. Ale uz som mu pozerala nejake lepsie repasovane .
Nase 3 deti maju kazde vlastny notebook. Maju tam Edupage, Smartbooks, robia si na nich projekty, maju tam google chat s rodinou a kamaratmi a aj sa hravaju. S technikou vedia robit od skolky (co ale neznamena, ze maju k nej nonstop pristup a travia na nej hodiny casu).
@lucia13022023 ja zas Lunapark ale ako dieťa 🙂
Naša dostala ako 10 ročná. Hra hry. Využíva samozrejme aj na školu. My sme jej kupovali taký už z tych trošku lepších - 900e. Šľape dobre. Ona je spokojná a ja tiež 😃
mam 2 synov, obaja maju vlastne notebooky od cca 9-10tich rokov - v podstate korona ma donutila kupit notebook kazdemu. Neviem si predstavit, ze by jeden mal robit projekt a musel by cakat kym ho druhy alebo ja pustime. Takze notebook ma kazdy vlastny. A co na nom v 11tich? projekty, edupage, hry, komunikacia, filmy. Proste cokolvek. Mladsi - 13- aj programuje.

@sona272 a dcéra čo povedala, na aký účel ho chce? Podľa toho by som sa zariadila, či ten jej dôvod je relevantný alebo nie.