icon

Ako vybrať správnu svadobnú tortu?

6. apr 2025

Môžete mi prosím poradiť, koľko kg tortu by som mala objednať na svadbu pre brata? Je 12 kg veľa či málo? Keďze ide o blízku rodinu. Potrebujem ju aj prepraviť, tak ju budem držať na rukách v aute. Ďakujem za rady.

patka06
6. apr 2025

Podľa mňa je 12 kg dosť veľa, vzhľadom na to, že to asi nebude jediná torta a na to, že ju máš pri preprave držať v rukách
Ale samozrejme záleží koľko bude hostí a ako ďaleko ju poveziete

autor
6. apr 2025

@patka06 veď to,že nebude jediná, ale zas nechcem nejakú mini,takú normálnu, takých 25 km.

andaluzia12
6. apr 2025

Ma to byt poschodová torta? 12 kg je neskutočne veľa, okrem toho že bude extrémne drahá, bude aj veľká a rozhodne ju neudrzis v rukách v aute .. pred mesiacom sme prevážali 5 kg poschodovú tortu možno 2 km a bolo to o držku…ak ti môžem poradiť, zvol menšiu tortu keďže ich bude viac a nechaj si ju priviesť ak bude možnosť

patka06
6. apr 2025

Budeš objednávať, určite majú fotky čo už piekli a vedia aj váhu, pekná poschodová do 10 kg bude podľa mňa ok a zvládneš ju tých 25 km držať
Aj keď podľa mňa by bolo lepšie objednať /samozrejme ak sa dá/ tam kde bude svadba

patka06
Autor odpoveď zmazal
bucko555
6. apr 2025

A ešte sa spýtajte brata či tortu chce....sestra sa mi vydáva teraz a tortu nechce

autor
6. apr 2025

@patka06
@andaluzia12
Ďakujem krásne za rady, pomohli mi
🙂
@bucko555 jasné, už sme si to vydiskutovali, ale ďakujem za radu 🙂

vkatush
6. apr 2025

@bucko555 my sme presne všetky blízke (mamky, babky, tety, sesternice) dôrazne a niekoľkokrát upozornili, že žiadne torty nech nerobia, neobjednávajú. Bude jedna veľká svadobná a to stačí.

(Aj keď mužova vyše 80 ročná babka si nedala povedať a musela dať urobiť tortu. Tak ako prišla, tak aj odišla. Manžel ju zobral v pondelok do práce, kde ju zjedli aj s koláčmi a zvyšok vyhodili).

Autorka, my sme ju niesli nejakých 20 km a šli sme ešte s druhým autom doprovodom, lebo by si nás aj pešo obehla. Nehorázne dlhá cesta. Zase netuším, koľko mala kíl, no ja by som ju neudržala ani omylom. Brala by som menšiu, keďže ich bude viac.

tramtada31
6. apr 2025

My sme dostali mensie torty a dali sme farárovi a pod. Žiadna sa nevyhadzovala. Ja som mala 12 kg tortu pre 35 hosti a zostalo z nej

bucko555
7. apr 2025

@vkatush aj mne sestra hneď že nechcú torty a povedali aj rodine , je to podľa mňa zbytočne keď bude veľká svadobná a plno koláčov

br4n
7. apr 2025

Pri dnešnej ponuke candy barov a všelijakých iných sladkostí je torta zbytočné plytvanie. Zvyčajne to zjedia sliepky po rôznom odkladani hore , dole

martul
7. apr 2025

@br4n čítanie s porozumením asi nefunguje, že?
@bucko555

br4n
7. apr 2025

@martul ja rozumiem celkom dobre, ale ešte stale, môžem svoj názor na tortu napísať.

martul
7. apr 2025

@br4n myslím, že by viac pomohlo odpovedať na to, čo sa pýta, nech to má zmysel

patka06
7. apr 2025

@br4n Vôbec nie je zbytočná, ak je primerané množstvo k počtu hostí, sliepkam nestane ani malý kúsok.

margotka17
7. apr 2025

Ja som dávala piecť 11 kg. Bolo cca 90 hostí. Torta mala 3 poschodia, každé poschodie malo inú náplň. Krajala sa na redovy tanec a ešte aj ostalo z nej. Torta bola v aute pri prevážani na sklopenych sedadlách a synovec ju pridrziaval. Bola výborna vďaka šikovnej kocke, čo ju upiekla.