Ako vybrať správnu svadobnú tortu?
Môžete mi prosím poradiť, koľko kg tortu by som mala objednať na svadbu pre brata? Je 12 kg veľa či málo? Keďze ide o blízku rodinu. Potrebujem ju aj prepraviť, tak ju budem držať na rukách v aute. Ďakujem za rady.
@patka06 veď to,že nebude jediná, ale zas nechcem nejakú mini,takú normálnu, takých 25 km.
Ma to byt poschodová torta? 12 kg je neskutočne veľa, okrem toho že bude extrémne drahá, bude aj veľká a rozhodne ju neudrzis v rukách v aute .. pred mesiacom sme prevážali 5 kg poschodovú tortu možno 2 km a bolo to o držku…ak ti môžem poradiť, zvol menšiu tortu keďže ich bude viac a nechaj si ju priviesť ak bude možnosť
Budeš objednávať, určite majú fotky čo už piekli a vedia aj váhu, pekná poschodová do 10 kg bude podľa mňa ok a zvládneš ju tých 25 km držať
Aj keď podľa mňa by bolo lepšie objednať /samozrejme ak sa dá/ tam kde bude svadba
A ešte sa spýtajte brata či tortu chce....sestra sa mi vydáva teraz a tortu nechce
@patka06
@andaluzia12
Ďakujem krásne za rady, pomohli mi
🙂
@bucko555 jasné, už sme si to vydiskutovali, ale ďakujem za radu 🙂
@bucko555 my sme presne všetky blízke (mamky, babky, tety, sesternice) dôrazne a niekoľkokrát upozornili, že žiadne torty nech nerobia, neobjednávajú. Bude jedna veľká svadobná a to stačí.
(Aj keď mužova vyše 80 ročná babka si nedala povedať a musela dať urobiť tortu. Tak ako prišla, tak aj odišla. Manžel ju zobral v pondelok do práce, kde ju zjedli aj s koláčmi a zvyšok vyhodili).
Autorka, my sme ju niesli nejakých 20 km a šli sme ešte s druhým autom doprovodom, lebo by si nás aj pešo obehla. Nehorázne dlhá cesta. Zase netuším, koľko mala kíl, no ja by som ju neudržala ani omylom. Brala by som menšiu, keďže ich bude viac.
My sme dostali mensie torty a dali sme farárovi a pod. Žiadna sa nevyhadzovala. Ja som mala 12 kg tortu pre 35 hosti a zostalo z nej
Pri dnešnej ponuke candy barov a všelijakých iných sladkostí je torta zbytočné plytvanie. Zvyčajne to zjedia sliepky po rôznom odkladani hore , dole
Ja som dávala piecť 11 kg. Bolo cca 90 hostí. Torta mala 3 poschodia, každé poschodie malo inú náplň. Krajala sa na redovy tanec a ešte aj ostalo z nej. Torta bola v aute pri prevážani na sklopenych sedadlách a synovec ju pridrziaval. Bola výborna vďaka šikovnej kocke, čo ju upiekla.

Podľa mňa je 12 kg dosť veľa, vzhľadom na to, že to asi nebude jediná torta a na to, že ju máš pri preprave držať v rukách
Ale samozrejme záleží koľko bude hostí a ako ďaleko ju poveziete