Ako zorganizovať krstiny?
Ahojte, o pár mesiacov nás čakajú krstiny. A a aj keď je bábo ešte v brušku, tak sa stále zamýšľam nad tým ako to vlastne celé dať dokopy.
Pre ujasnenie situácie: problémom je manželova strana rodiny. Jeho rodičia sú pár rokov rozvedení a jeden druhého od rozvodu doslova neznášajú. Obaja majú už svojich partnerov, svoje životy ale neustále počuť z jednej alebo druhej strany nejakú štiplavú pripomienku na toho druhého.
Zavolať ich bez partnerov mi príde neslušné, no taktiež zavolať ich spolu s partnermi nie je dobrý nápad pretože tam tá nenávisť je tak vzájomná medzi všetkými že by to bolo neskutočné fiasko. Naozaj nemám za potrebu tam riešiť nejaké hádky alebo uštipačné poznámky a už vôbec nie to aby sa všetci ostatní mali citiť nekomfortne skrz ich správania.
Manžel by tam najradšej mal len mamu kedže s ňou mal vždy lepší vzťah ako s otcom. No naozaj potom nepotrebujem aby sa jeho otec urazil čo viem že by sa určite urazil kedže jeho vysoke ego by neznieslo že ho niekto niekam nepozval.
A keďže krst bude pri mojej strane rodiny, pohrávam sa s myšlienkov vykašľať sa na nejaké spoločné krstiny a po krste isť len niekam na obed samostatne s mojimi rodičmi, starými rodičmi a samozrejme krstnými rodičmi nášho bábätka... A potom isť niekedy inokedy na samostatný obed s jeho otcom s partnerkou a potom mamou s partnerom len tak symbolicky..len to že jeho rodičia tým pádom potom nebudú v kostole. Pretože zavolať ich do kostola a povedať im že na obed nejdú teraz až potom inokedy, a odisť na obed s ostatnými mi príde že si podkopnem vlastné nohy a urazia sa nakoniec všetci. A zas keď zorganizujeme len kostol a žiadne obedy, viem že moja strana rodiny bude proti. Proste "zvyk" lebo tak sa to patrí tak sa to robí, určite to niektoré poznáte ten nátlak rodiny... Naozaj sa nechcem rozhádať s nikým ani nikoho vynechať ale bohužiaľ asi budem musieť. Príde mi to ako bezvýchodisková situácia.
Ako by ste niečo také riešili vy?
Ďakujem každému kto si to prečítal až dokonca. 😊
A keby sa vklude opytal mamy aj otca sepqratne,ze ci to zvladnu jeden obed bez urazok a osocovania? Dqte ich na opacne strany stolov,zda sa mi ze budete mat velku rodinu,ani sa vidiet nemusia..ja by som sa asi opytala priamo ich ,ze mate z toho stres a nech navrhnu ako to vyriesit.bud sa vam ich navrh zapaci,alebo budete rozmyslat dalej.
Ja by som ich po narodení dieťaťa pozvala oboch aj s partnermi na kávu, kľudne nech vopred nevedia, že tam bude aj ten druhý. A tam by som im v kľude povedala, že máme dieťa, chceme aby okrem iného vyrastalo aj s milujúcou babkou a dedkom. Že akceptujete , ak sa nenávidia, nebránite im v tom, aby sa neznášali. Ale chcete vedieť, či sú ochotní kvôli vnukovi správať sa ako dospelí ľudia a v jeho prítomnosti sa správať ako milujúci starí rodičia, nie ako pošahanci. Ak majú v sebe zdraví rozum, pristanú na to. Ak nie, nepozvala by som ani jedného.
pozvala by som ich aj s partnermi s tým, že pozvanie platí iba v tom prípade, že vás ušetria všetkých uštipačných poznámok ä požiadala by som ich) a uvedomia si, že je tá váš a vnúčikov /vnučkin deň.
Pozvala by som oboch rodičov aj s partnermi a pred oslavou nech za nimi zájde syn a opýta sa či sa vedia správať ako dospelí alebo ostanú doma. Nikto na ich hádky nie je zvedavý.
Normálne by som ich pozvala aj s partnermi, hádam majú toľko súdnosti, že sa na krstinách svojho vnúčaťa nepozabíjajú. Okrem toho, vždy je šanca, že niektorý z nich odmietne, keď bude vedieť o účasti druhého a príde maximálne do kostola.
@melanta s týmto súhlasím do bodky, ak by na tom slušnom formálnom stretnutí vyvádzali, alebo by bolo evidentné že nie je nádej, neoznámim im ani dátum ani miesto a čas krstu. Pozvem iba ľudí ktorí sa vedia ovládať a slušne správať, všetkých požiadam o diskrétnosť aby sa nešírili tamtamy. Veď pochopia prečo.

Zavolaj len svokru a svokra, teda babku a dedka,nie ich partnerov, lebo oni nie su stari rodicia tvojmu dietatu. Ivh parneti by to mali pochopit, hlavne, ak nie su vztahy ok.