icon

Ako zvládnuť úzkosti pred prvým svätým prijímaním?

8. apr 2025

Moja dcéra má na konci mája prijímanie. Ja som sa celého toho nijak nezúčastňovala chodil s ňou dedo na prípravu aj všetko okolo prijímania. Chcela by som byť v tento deň samozrejme s ňou. Ale mám už teraz z toho úzkosti. Som pribrata ešte po pôrode. Máme ešte malé bábo. Mám aj diastazu dosť a pruh. Už minulý rok má svokra ohovárala, že či som zas tehotná. Nič príjemné ale vtedy som bola na úplnom začiatku tak som to tak nebrala. Teraz po pôrode je to ešte o dosť horšie ale operácia teraz nehrozí. Bude tam aj moja mama s ktorou mám tie zle vztahy. Nič jej nikdy nebolo dobré. Ja sa s nimi proste stretnúť nechcem ale oni tam budú. Ja neviem čo mám robiť nechcem zraniť dcéru ale ani neviem ako to mám prežiť. Čo by ste robili? Chce sa mi z toho plakať a to sú ešte skoro dva mesiace.

kaca222
8. apr 2025

Samozrejme, že ísť. Tu nie je otázka či ísť či neísť, musíš zapracovať na tých ostatných veciach, hlavne na psychike.

krasneleto
8. apr 2025

normalne tam chod a na kazdeho sa vyser... to je ako v lete... proste som tucna, som... mam strie? mam... som biela ? som.... a teraz ako co sa stane... moja dcera bude cele leto na betone, lebo ja som tucna? ved sa trosku odosobni aj od mamy, aj svokry, aj od toho ako teraz vyzeras... z toho sa traumatizujes takto dopredu? pozeraj sa iba na svoju dceru, ktora bude sklamana ze tam nebudes... jej je jedno ako vyzeras, chce tam maminu... toto si uvedom. kup si nieco volne neobtiahnute na seba, padave, co ta nebude stresovat, kocik pred seba, sprav si pekne vlasy, make up a hrdo tam...

januska12323
8. apr 2025

Jasné ísť. Kúp si šaty v ktorých budeš spokojná, účes, mejkap a úsmev číslo 5.

lilianka28
8. apr 2025

Mňa udivuje, že ťa vôbec napadlo tam neísť.
Hlavu hore a kašli na všetkých.

martul
8. apr 2025

Nesranduj, kvôli svokre nechceš ísť na slávnosť svojej dcéry?!
Vieš o tom, že prvé sväté prijímanie nie je modelkovská sútaž?

maryetta
8. apr 2025

Nejdes tam kvoli nikomu inemu. Len kvoli dcere. Tak nehladaj vyhovorky 😉

pribinak
8. apr 2025

Mala by si tam byt kvôli dcére. Keď sa tá opýta prečo tam nebudeš? Tak čo povieš? Jaj mam komplexy kvôli svokre?

Ako tu už napísali, šaty make up účes a budeš kocka

Všetci aj tak budú obdivovať malé nevesty

mamina7070
8. apr 2025

uplne v prvom rade sa objednaj psycholog/psychiater

v druhom rade si uvedom ze neni vsetko o tebe a toto je slavnostny den tvojej dcery a ona si ho ma uzit a na nej zalezi

potom sa rozhodni podla toho ako to zvladnes ak mas robit sceny tak sa vyhovor na akutnu chorobu a nechod ani do kostola ani na oslavu ale ak sa ti da skus to zvladnut

ja_bb
8. apr 2025

Ja by som skôr povedala,nech nechodí ona,takto ti nicit zivot. A je jedno ako kto vyzerá, pokiaľ ta diastaza nie je,že sa ti zle hybe a vieš si to zariadit s babatkom,tak chod. Ja napr.nejdem,budem možno von s kočíkom a svokre dáme ešte prednasku,nech sa neopovazi fotit ako na krste. Behala tam dopredu každú chvíľu,zboku,spredu,zozadu,tristokrat. Je to hlavne pre vás,ostatni sú plus.

mira0611
8. apr 2025

Ahoj, sustred sa na dceru, je to jej den. Vsetko ine vyluc! Bud na nu hrda. Kto ta chce ohovarat, bude to robit, ked tam budes tak preto lebo si tucna, ak nebudes tak preto lebo si neprisla. Takze, tak, ci onak z toho budu ohovaracky.
Pozri sa skus aspon nepit sladke, kazdy den vypi min.2l vody.
Ja som tak akurat co sa tyka vahy, a zila som v nestastnom manzelstve.
Moja kamaratka je tucna, ohovarali ju, ze je tucna, ale zije v stastnom manzelstve, ktore jej kazdy zavidi.
Tvoja vaha ti neberie ani nepridá stastie.
To co ti tvoja vaha ovplyvni, je tvoje sebavedomie!
Vys.r sa na kazdeho.

zuzinka888
8. apr 2025

Do kostola chodia bezne ludia stihly, plnostihly, vysoky, nizky, aj s nadvahou- nechapem co riesis. Podstatne je aby si bola slusne oblecena- nikoho tvoja vaha nezaujima- iba teba trapy a na svokru sa vyprdni. Toto je velky den pre tvoju dceru. A aj keby som mala ruky nohy dolamane "bola by som tam s nou". Mrzi ma ake mas vztahy s matkou,( tiez nebola s tebou ked si ju najviac potrebovala?) Ty neopustaj svoju dceru ked ta potrebuje. Si dospela a k dospelosti patri aj to ze zvladnes aj pre teba tazke stretnutia. S matkou sa bavit nemusis.

minenkaa
8. apr 2025

Ty neries ludi krori niesu Vinci tebe dobri,je to uplne zbytocne,skus si z tejto udalosti spravil radost,pre seba a svoje decko,ako uz bolo napisane ,kup si krasse saty,daj si spravil vlasy a usmievaj sa

Vzdy a stale rob vsetko pre seba a nie pre inych.Vzdy bud pre seba na prvom mieste a az potom iny

beata_k
8. apr 2025

Ked uz ta chcu v kostole poohovarat, tak ti taki krestania mozu byt vies kde...

mariska1989
8. apr 2025

Určite ísť. Ani nad tým že nie neuvažovať . Pozri ja som bola za krstnu na birmovke mesiac po pôrode . Za ďalšie ideš tam kvôli svojej dcére nie kvôli druhým. Neries okolo ries svoje dieťa. Si úžasná taka aká si

mima172
8. apr 2025

Ako veriaca vnímam Prvé sväté prijímanie ako veľkú udalosť, čiže by som o tom ani neuvažovala. Samozrejme, že áno, šla by som. Ako rodičia určite organizujete aj hostinu po PSP, toho by som sa obávala viac, keďže sú vzťahy aké sú u vás. Skus si nastaviť s mamou hranice v komunikácií. Musíš jej ukázať, že si už "veľké dievča" a takú komunikáciu si aj praješ.
Dcéra by bola určite sklamaná, keby ťa tam nemá, sprav to pre ňu 🩷

bielasovicka
8. apr 2025

Samozrejme ze tam chod. To by si dcére urobila ze tam nepôjdeš, kvôli hlupostiam? No a čo keď si tučná, nikomu do toho nič nie je. Preboha......

zmrzlinka8
8. apr 2025

@minenkaa super si to napísala, potrebovala by som sa toto naučiť

betulienka79
8. apr 2025

tvoja dcéra.......ty ju vychovávaš...ty ju vedieš k Bohu a vieš, prečo ju dávaš na 1.sv.prijímanie.......takže ani neuvažuj nad tým, aby si tam "ty" nebola

minenkaa
8. apr 2025

@zmrzlinka8 to sa da v pohode,za par rokov ked sa budes snazit ,mojmu muzovi to trvalo asi osem a teraz len povie lebo mozem a chcem

zmrzlinka8
8. apr 2025

@minenkaa vieš vždy som sa pozerala len na to, aby druhým bolo dobre, obetovala sa pre ľudí okolo seba a nakoniec zistím, že druhí pre mňa nie sú ochotní urobiť to isté, takže v tomto je kus pravdy

bielasovicka
8. apr 2025

@zmrzlinka8 presne ako ja 🤔

zmrzlinka8
8. apr 2025

@bielasovicka ❤️

enusamt
8. apr 2025

Kolko takych odmietani dcera od teba v zivote zazije, lebo svokra a mama?
Odosobni sa od nich a maj ich v pazi.. Ak nahodou su take typy, ze vsade a za kazdych okolnosti rypu, tak sa dovtedy nauc par asertivnych odpovedi a daju pokoj.
Prinajhorsom tam bude aj muz, ktory si ta isto zastane

ema22270
8. apr 2025

Kašli na druhých...skús sa dovtedy na to naladiť- prosto, čo to si o tom prečítať, ako sa pred nimi obrániť, ak povedia niečo nevhodné.. alebo ťa urazia. Ide o tvoju dcérku, nie o svokru. Keď bude ohovárať nech ohovára. To naznačuje aká je ona a nie ty. Premyslaj preco más s nimi zle vzťahy. - čo sa udialo, či sa to dá nejako zmeniť, ak nie, tak nemusíš robiť nič, ale bude fajn keď tam budeš pre svoju dcéru, s nimi sa nemusíš vôbec baviť.

meg91
12. apr 2025

Je to len prvé sv prijimanie pokiaľ nemusíš chystať pohostenie nemáš prečo stresovať úprav sa a kašli na svokru.Asi to nemá v hlave v poriadku.