Akú drobnosť kúpiť kolegyniam na Vianoce?
Malú ozdobu na vianočný stromček. Keramickú, z vosku, dreva, textilu, vianocnu sviecku, pralinky, oriesky, ovocie....ak pri tom podporis dáku chránenú dielňu či lokálneho výrobcu, budeš mat dobrý pocit hneď 2x
Vianočný čaj, ponožky s vianočným motívom, nejakú drobnosť na stromček napríklad anjelika, vianočnú sviečku, upiecť medovníky a pekne zabaliť .....
Ja im upečiem vianočné koláčiky - také suchariky plnené lekvárom viac druhov a zabalim
Nieco, co sa spotrebuje. Takze kolacik/dzem/peceny caj/spomenuta vanilkova pasta. Este sviecka ok. Kazdy ma iny vkus, nielen co sa tyka vianocnych ozdob. Takze ziadnych anjelikov, ponozky, kozmetiku a pod.
Napr ja nenavidim nosit ponozky, najradsej mam bose nohy (vratane zimneho obdobia). Jedny vianoce som dostala od 3 roznych ludi ponozky. Vsetky tri pary boli este aj zlej velkosti. Takze obratom putovali vsetky kamoske, ktorej velkost sedela.
@guudy my si tie ozdoby vešiame v práci na vetvičky čo máme v kancli vo váze. Sviečky kupujem výlučne zo včelieho vosk, to potešilo zatiaľ každého.
Niekto zas môže mať cukrovku a džem, koláčik, či iné sladké ho nepoteší. Ja zas by som nevyužila vanilkový pastu, lebo pečiem len jeden druh 🙂
Ešte vianočný čaj je celkom univerzálny.
Napíšem, čo by potešilo mňa - kvalitný čaj, káva, oriešky, esenciálny olej, diár na 2024, vtipné ale materiálovo kvalitné, tj nositeľné ponožky. Hlavne žiadny lapač prachu, proste niečo užitočné.
Skôr by som nejaké perníčky...ja pracholapace nemám rada...alebo malý pohárik medu
Podla vysky tvojho rozpoctu a kolko ich je - maly kremik na ruky vonavy, pekne zabaleny od LOccitance
https://sk.loccitane.com/collections/kremy-na-ruky
ja som ich mala uz vela a vzdy mam malicky v kabelke, krasne vonaju 🙂
ten tip od @lenkahvh sa mi zatiaľ pozdáva najviac. Ja napríklad nejedávam tie suché koláče, teda mňa by upečené suché pečivo nepotešilo ani trocha.
A z jedlého na vianočných trhoch zvyknú predávať taký mix sušeného ovocia (datle, figy, marhule, slivky a podobne) v takých pekných miskách. To podľa mňa využije každý, či na zdravšie sladké mlsanie alebo dajú do jogurtov, cereálii na raňajky.
U nas fici cokolada, caje, spotrebne veci - dzemiky, ovocie v cokoske, speci pralinky (co si clovek normalne sam nekupi), keksiky, salky na caj do prace, pekne pero, vesele bloky (post-its, ak su niecim zaujimave), a take blbosticky. Popularne boli pastelove mini highlightery od Stabilo 🙂

Vanilkovu pastu do pecenia