Aký darček vybrať k bakalárskym promóciám?
Ahojte, viete poradiť ohľadom darčeka k bakalárskym promóciám pre ženu? Čo sa tak dáva, čo je vhodné darovať od rodičov, starých rodičov, súrodencov a partnera?
Jasné, že je to individuálne, ale či nie sú nejaké zvyklosti, prípadne v akej cenovej hladine sa zvykne darček pohybovať?
Ďakujem za všetky rady
zalezi od financii, niekto kupi auto a niekto pandoru, hodinky,...
Ja som dostala velku kyticu ako nikdy v zivote od nasich a isli sme sa spolocne vsetci najest. To bolo cele. Ziadne nejake velke dary.
ja som dostala peniaze, za ktore som si kupila novy notebook na navazujuce magisterske studium -- tak som si to priala.
Ja som dostala briliantovy nahrdelnik zo sheronu (doteraz ho mam na krku) a to mam uz 39 rokov, kopu kvetov, dovolenku, babsky vikend...
@anonym_autor Netušila som, že sa k bakalárskym promóciám niečo dáva. Dnes si musím vážne pohovoriť s mamou. :D Teraz vážne - mladí najviac ocenia peniaze.
@anonym_autor Netušila som, že sa k bakalárskym promóciám niečo dáva. Dnes si musím vážne pohovoriť s mamou. :D Teraz vážne - mladí najviac ocenia peniaze.
@d_ivana To boli krasne casy, ked VS trvala 5 alebo 6 rokov, ziadne medzistupne neboli a kto skoncil horko tazko 3 roky,nemal ziadny pseudotitul. VS studovalo tak 10% populacie a aj sa vyhadzovalo.
@anonym_autor Ja som na promócie (ale Mgr., keďže Bc. stupeň vtedy ešte nebol) dostala kvety a zlatú retiazku od krstnej (nikdy som zlaté retiazky nenosila ani nenosím, ale odložila som si ju na pamiatku - až budem stará, darujem ju neveste alebo vnučke, ak nejakú budem mať - nech ony rozdumujú, čo s ňou 😋). Naši mi okrem kytičky dali peniaze na poznávací zájazd po Španielsku, Portugalsku a juhu Francúzska. To bol pre mňa cennejší dar ako všetko ostatné.
Prečo by som mala obdarovať niekoho preto ze skončil nejakú školu? Ved to robí pre seba, nie pre ostatných. Co to je za výmysel.
Pokračovala som v štúdiu, čiže nejaké mega oslavy sme nerobili. Od našich som dostala peniaze a doložila som s i k úsporám z brigády a šli sme s frajerom na zahraničnú dovolenku
Priznám sa, že na tie Bc. som nedostala asi nič. Samozrejme kvety, boli sme na obed v reštaurácii aj so starými rodičmi. Za tie Ing. som dostala hodinky, na naše pomery drahé. Od starých rodičov som dostala peniaze a dlho som uvažovala čo si za ne kúpim, lebo som chcela niečo, čo mi zostane a kúpila som si teda nové náušnice z bieleho zlata. Ja náušnice nemením,nosím stále jedny. Žiaľ starých rodičov dnes už nemám ale vždy keď mi na tie náušnice padne pohľad, tak viem, že to sú od nich. Tí ľudia pre mňa veľa znamenali. Takže asi tak. Ale zas poznám ľudí, čo chceli nový mobil, počítač... Auto. Len na môj vkus to všetko rýchlo stráca na hodnote.
Ja som nemala Bc. promócie kvôli covidu, ale štátnice sme oslávili grilovačkou a dostala som kvety a tortu, k Mgr. potom aj peniaze a išla som potom na dovolenku za ne 😄
Prečo by som mala obdarovať niekoho preto ze skončil nejakú školu? Ved to robí pre seba, nie pre ostatných. Co to je za výmysel.
@anonym_02861b ptetoze ho chcu obdarovat.
Zvlastnejsie je ze sa nedokazu opytat 50tnici 22 rocneho🙈

Ja som dostala hodinky, kopec kvetov, náramok