icon

Chýbajúce vianočné darčeky od manžela

Včera o 23:19

Už pár rokov sa mi stáva, že manžel mi nekúpi pod stromček nič. V podstate sa o všetky darčeky starám ja a za tie roky sme si zvykli (vlastne manžel je dosť šetrný až držgroš 😁) že ak si kúpime počas roka niečo neplánované, drahšie, vždy to okomentuje, aj berie tak, že "to už máme na Vianoce". Ja mu ale vždy na Vianoce nakoniec niečo kúpim. Posledné dva roky, som od neho nedostala ničovaté nič. A je mi z toho celého dosť smutno. Tak si uvedomujem, že som si to vlastne vytvorila okolo seba sama. Ja nič nepotrebujem od nikoho, sama sa zariadim. Tento rok ani staršia dospelá dcéra, nič. Nikoho nenapadne urobiť mi radosť. Nikdy som to nejako extra nevnímala, ale je mi z nich smutno 🫤.

Strana
z3
uhrikovci
Včera o 23:24

My sme s mužom dohodnutí, že si kúpime spoločný darček. Tento rok kávovar. No akosi sme sa k tomu ešte nedostali. Máme synov 17 a 14 rokov, darčeky mali pod stromčekom iba oni a po pravde ja som od nich ani nič nečakala, lebo presne ako píšeš, keď mi niečo treba, kúpim si sama. Ale môj muž im to tento rok vytkol, že niečo mohli kúpiť. Ale sama som sa ho pýtala čo čakal, keď on ma hneď 3. 1. narodeniny a ja mám vážne problém, čo mu kúpime. Tak sa skladáme na welness a pôjdeme tam všetci 4 spolu.

anonym_ff2e45
Včera o 23:27

@anonym_autor áno, urobila si si to sama.Vieš, ako sa máš zachovať o rok. Prečo nakoniec mužovi darček kúpiš? Prečo očakávaš zmenu pri tom istom postupe? S dcéra roky videla, že mama nič nepotrebuje. Takže o rok ani mužovi ani dospelej dcére nič a sebe si kúpiš poriadne mastný darček. Kabelku, kabát, to je jedno. A všetkým povedz, že to je darček za všetky tie roky, čo na teba kašlali.

petamich
Včera o 23:31

Ja nie som typ, ktory by potreboval darceky pocas roka a prekvapenia a podobne ALE na vianocnych darcekoch trvam, lebo si myslim, ze na kazdeho ma niekto mysliet a ked riesim darceky pre celu moju rodinu, manzelovu rodinu, manzela, dieta....tak to najmenej co moze spravit moj muz je, ze on kupi mne. Ze mu to uplne nejde, okej, cely rok si robim wishlist a v decembri mu ho poslem, 90% veci je vzdy odtial a zvysnych 10% kupi nieco sam a to ma vzdy potesi najviac, hoc nie vzdy trafi 🙂

Takze najvyssi cas zacat na tom pracovat, aby si buduci rok nebola opat sklamana. Muzovi povedz, ze by si chcela a ocenila darcek, ktory ti kupi on sam. A cely rok mu to pripominaj a v decembri mu pripadne posli nejake tipy 🤷‍♀️

anonym_a6c39a
Včera o 23:35

Presne my to máme tak isto vždy si kúpime niečo do bytu čo potrebujeme.Tentokrat to bola komplet nová spálňa,(pod stromček)ale aj tak som kúpila sebe aj mužovi maličkosť parfém a predsa som čakala že možno niečo vymyslí a prekvapí ma ale zbytočne nekúpil nič...nejde o to že čakám darček že musí byť...ale potešilo by ma hocičo povedal že veď máme spálňu a jeden druhého čo viac treba😂

autor
Včera o 23:35
@anonym_ff2e45

@anonym_autor áno, urobila si si to sama.Vieš, ako sa máš zachovať o rok. Prečo nakoniec mužovi darček kúpiš? Prečo očakávaš zmenu pri tom istom postupe? S dcéra roky videla, že mama nič nepotrebuje. Takže o rok ani mužovi ani dospelej dcére nič a sebe si kúpiš poriadne mastný darček. Kabelku, kabát, to je jedno. A všetkým povedz, že to je darček za všetky tie roky, čo na teba kašlali.

@anonym_ff2e45 najväčšia sranda je, že dcéra vie nachystať kamarátkam kadejaké drobnosti, pozornosti a nejako nevníma, že možno aj tej mame by sa občas patrilo urobiť radosť. Kašľať na tie darčeky, len tak rozmýšľam, kde som urobila chybu. Aj pri tom zhadzovaní vlastných potrieb (ja nič nepotrebujem, ja všetko zvládnem, ustojím, len si kopnite) a aj v samotnej výchove. Ja som rodičom vždy dala aspoň nejakú drobnosť. A to aj v čase keď som nemala žiadne príjmy, brigády. Vedela som si to všelijako ušolichať z drobákov.

autor
Včera o 23:36
@anonym_a6c39a

Presne my to máme tak isto vždy si kúpime niečo do bytu čo potrebujeme.Tentokrat to bola komplet nová spálňa,(pod stromček)ale aj tak som kúpila sebe aj mužovi maličkosť parfém a predsa som čakala že možno niečo vymyslí a prekvapí ma ale zbytočne nekúpil nič...nejde o to že čakám darček že musí byť...ale potešilo by ma hocičo povedal že veď máme spálňu a jeden druhého čo viac treba😂

@anonym_a6c39a presne. Hocičo. Aj sprcháč za 2 ečka pekne s mašličkou by potešil.

anonym_a6c39a
Včera o 23:37
@anonym_autor

@anonym_a6c39a presne. Hocičo. Aj sprcháč za 2 ečka pekne s mašličkou by potešil.

@anonym_autor to sú asi taký chlapi veď ženy sa postarajte a keď chcete ved kúpite si aj samé 😃

petamich
Včera o 23:37

No ako tu uz zaznelo sama za to mozes - evidentne si ich naucila, ze ti nic netreba. Dcers to nevidela u otca a ty si ju to nenaucila. S kamaratkami ak sa jasne dohodnu, ze si cosi daju, tak samozrejme zabezpeci, na tom nie je nic nepochopitelne. Dcere si to povedala? Ze ta to sklamalo? Lebo nememu telatu....

petamich
Včera o 23:39
@anonym_a6c39a

@anonym_autor to sú asi taký chlapi veď ženy sa postarajte a keď chcete ved kúpite si aj samé 😃

@anonym_a6c39a no to nie je chlapmi, je to zenami, lebo aj viac natvrdly chlap ak dostane jasnu instrukciu, chels by som, aby sme si kupili navzajom darcek na Vianoce, tak to pochopi a kupi a ten co to odignoruje napriek tomu, ten svojej zene tymto uz nieco ine dava najavo.

Ale ked sa bude zena dalej tvarit, ze ved v pohodeee, vsak si kupim sama, tak chlapa doma neosvieti a po rokoch uz duplom.

autor
Včera o 23:41
@petamich

Ja nie som typ, ktory by potreboval darceky pocas roka a prekvapenia a podobne ALE na vianocnych darcekoch trvam, lebo si myslim, ze na kazdeho ma niekto mysliet a ked riesim darceky pre celu moju rodinu, manzelovu rodinu, manzela, dieta....tak to najmenej co moze spravit moj muz je, ze on kupi mne. Ze mu to uplne nejde, okej, cely rok si robim wishlist a v decembri mu ho poslem, 90% veci je vzdy odtial a zvysnych 10% kupi nieco sam a to ma vzdy potesi najviac, hoc nie vzdy trafi 🙂

Takze najvyssi cas zacat na tom pracovat, aby si buduci rok nebola opat sklamana. Muzovi povedz, ze by si chcela a ocenila darcek, ktory ti kupi on sam. A cely rok mu to pripominaj a v decembri mu pripadne posli nejake tipy 🤷‍♀️

@petamich mne ale nejde o to aby som ho k tomu dokopala aby to urobil. Som sklamaná z toho, že to nerobí a nemá žiadnu potrebu ma potešiť. A vlastne si uvedomujem, že takých chvíľ bolo pramálo. Ja som práve vždy otvorene hovorila o svojich túžbach. Vie dobre, že ma napríklad veľmi poteší kniha a že som ich ako dieťa nedostávala. Knihu mi za vyše 20 rokov čo sme spolu, kúpil raz. Tak si ich kupujem sama. 🫤

anonym_0d7df1
Včera o 23:46
@anonym_autor

@petamich mne ale nejde o to aby som ho k tomu dokopala aby to urobil. Som sklamaná z toho, že to nerobí a nemá žiadnu potrebu ma potešiť. A vlastne si uvedomujem, že takých chvíľ bolo pramálo. Ja som práve vždy otvorene hovorila o svojich túžbach. Vie dobre, že ma napríklad veľmi poteší kniha a že som ich ako dieťa nedostávala. Knihu mi za vyše 20 rokov čo sme spolu, kúpil raz. Tak si ich kupujem sama. 🫤

@anonym_autor pozri bola som na tom úplne rovnako a jediná cesta je že im nekupiš nič. Mne sa to osvedčilo , jednoducho prišli Vianoce, navečerali sme sa a muž s deťmi ( pubertálnymi a dospelými) išli k stromčeku a tam nič. Všetci neskutočne zaskočený a vravím im , máte to čo ja posledných 5 rokov, pekné Vianoce. Rovnako tak to bolo aj na narodeniny každého z nich , nič som nenachystala a nič som im nekúpila , presne tak ako oni mne. No a dnešné Vianoce som mala už pod stromčekom aj ja, od každého.

petamich
Včera o 23:47
@anonym_autor

@anonym_autor ak si si ista, ze uplne jasne a zrozumitelne si mu povedala co chces a potrebujes a napriek tomu si sa nedocakala, tak tam je problem niekde inde, lebo aj moj muz, ktory ma EQ tykve a to myslim v dobrom, viem s kym zijem a co mu bolo pridane na IQ mu odobrali na EQ, ked mu poviem, ze chcem, aby sme si na Vianoce zachovali tradiciu kupit si navzajom darcek to pochopi a robi, lebo mu na mne zalezi....ak tvoj muz napriek jasnej informacii tvoju potrebu odignoruje, tak jediny problem vo vasom vztahu asi nebude, ze si nedostala vianocny darcek

autor
Včera o 23:53
@petamich

No ako tu uz zaznelo sama za to mozes - evidentne si ich naucila, ze ti nic netreba. Dcers to nevidela u otca a ty si ju to nenaucila. S kamaratkami ak sa jasne dohodnu, ze si cosi daju, tak samozrejme zabezpeci, na tom nie je nic nepochopitelne. Dcere si to povedala? Ze ta to sklamalo? Lebo nememu telatu....

@petamich my sme takto roky neoslavovali Deň matiek. Bola som síce mama, ale v škôlke to vtedy neoslavovali dcérka bola malá, nemala to ako vedieť. A vieš, príde mi to blbé takto si to vyžadovať, a na druhej strane je mi z toho smutno. A vtedy som to mužovi vytkla. Že všetky maminy to oslavujú a ja nie. Myslela som to tak, že on by mal dcéru k takým veciam priviesť, naučiť ju to. A on na to, že predsa nie som jeho mama. No, debil. 🫤 Čo ti poviem. Po rokoch som si uvedomila, že nech som ju milovala akokoľvek, žila len pre ňu, vlastne akoby som tomu, že som mama a dobra mama, ani neverila. Nemala som žiadnu spätnú väzbu. Žili sme ďaleko od rodín, dosť osamotení o to viac ja ako mama. Vlastne som sa ako mama "našla" až pri synovi. Bola som sebavedomejšia viac som si už dôverovala. Ak by sa nenarodil, zomrela by som raz s pocitom, že nie som dosť dobrá, či taká nijaká mama 🫤 To s tým celým asi dosť súvisí. Také tie vyhrotené momenty ako sú Vianoce, narodeniny, to len vypláva na povrch.

subartic
Dnes o 00:01
@anonym_autor

@petamich my sme takto roky neoslavovali Deň matiek. Bola som síce mama, ale v škôlke to vtedy neoslavovali dcérka bola malá, nemala to ako vedieť. A vieš, príde mi to blbé takto si to vyžadovať, a na druhej strane je mi z toho smutno. A vtedy som to mužovi vytkla. Že všetky maminy to oslavujú a ja nie. Myslela som to tak, že on by mal dcéru k takým veciam priviesť, naučiť ju to. A on na to, že predsa nie som jeho mama. No, debil. 🫤 Čo ti poviem. Po rokoch som si uvedomila, že nech som ju milovala akokoľvek, žila len pre ňu, vlastne akoby som tomu, že som mama a dobra mama, ani neverila. Nemala som žiadnu spätnú väzbu. Žili sme ďaleko od rodín, dosť osamotení o to viac ja ako mama. Vlastne som sa ako mama "našla" až pri synovi. Bola som sebavedomejšia viac som si už dôverovala. Ak by sa nenarodil, zomrela by som raz s pocitom, že nie som dosť dobrá, či taká nijaká mama 🫤 To s tým celým asi dosť súvisí. Také tie vyhrotené momenty ako sú Vianoce, narodeniny, to len vypláva na povrch.

@anonym_autor a čo si myslíš že by sa stalo keby od teba nedostali nič ?

autor
Dnes o 00:03
@subartic

@anonym_autor a čo si myslíš že by sa stalo keby od teba nedostali nič ?

@subartic uff, tak to neviem či by som dokázala. Hlavne syn je ešte malý, teší sa na darčeky.

subartic
Dnes o 00:05
@anonym_autor

@subartic uff, tak to neviem či by som dokázala. Hlavne syn je ešte malý, teší sa na darčeky.

@anonym_autor však synovi by si kúpila , lebo je malý , to je jasné. Ale však ich poznáš , máš nejakú predstavu akoby zareagovali nie ? A dokázať to budeš musieť, lebo takto sa k tebe budú správať pokiaľ im nenastavíš zrkadlo a nedostaneš ich do tej situácie v ktorej si ty teraz .

autor
Dnes o 00:09
@subartic

@anonym_autor však synovi by si kúpila , lebo je malý , to je jasné. Ale však ich poznáš , máš nejakú predstavu akoby zareagovali nie ? A dokázať to budeš musieť, lebo takto sa k tebe budú správať pokiaľ im nenastavíš zrkadlo a nedostaneš ich do tej situácie v ktorej si ty teraz .

@subartic asi by to bol šok

anonym_6c7e4c
Dnes o 00:12

Preco vsetky ste ticho,ja toto nechapem.Ved mu to povedz,povedz mu vsetky tvoje pocity,povedz to aj dcere.Ci si mu povedala a on stale nevie a nechape???Tak bud rovnaka,ukaz mu zrkadlo.Nekupuj mu nic a kup len sebe,a konecne budes spravne obdarovana.To by bolo prekvapko,ze pod stromcekom by si si nasla iba ty darceky a nik iny.

enmery
Dnes o 00:12

Ty sa nehnevaj na dcéru. Ako ti napísal niekto hore-sama si ich takto naučila. Dcéra iba robí, čo videla doma roky.
Robiť dookola tie isté veci a očakávať iný výsledok, je definícia šialenstva. Začni zmenou od seba.

svetlonos
Dnes o 00:29

@anonym_autor
najstarsoa dcera robi? Mne takto mama x y krat odpovedal - noc mi nekupuj! Iz ma fakt nastvala a nekupila som jej to nic ako chcela. 24.12 sa nejak zvrhla debata - ale ved to sa tak hovori len, ze nic, aj zak kazdy kupi. Hovotim - chcrla si nic, nekupila som nic. Zo bolo teatro! Uz mo nikdy od vtedy nepovedala nic mi nekupuj!
A pokial je to u vas inak, ries to naopak - nakup sebe buduce vianoce minimalne 10 darcekov - mas zameskane. A tym ostatni daruj to NIČ! Nech skusia vlastnu medicinku.

anonym_5fcf77
Dnes o 04:29

Ja si darčeky kupujem sama, oblečenie a kozmetiku a drahší darček vždy ideme vybrať spolu. Buď spoločný alebo je len pre mňa. Deťom aj mužovi kupujem ja, plus muž si tiež niečo vždy objedná sám.

christina_petrikova
Dnes o 04:57

ano, je to tak, ze my zeny si to robime sami. ja som tiez mojmu raz povedala, ze nech mi na sviatky nekupuje drahe kytice, ze su to vyhodene peniaze a odvtedy nedostavam ziadny kvet na sviatky, takze som mu to minule vytmavila a potom som hned dostala aspon crepnikovy kvet 🙂 takze treba o tom isto povedat, ze si z toho smutna, ze ti nic nekupi, ze ta nicim neprekvapi

letfenixa
Dnes o 05:05
@anonym_autor

@anonym_autor čiže si zase čakala, že si domysli, že on ma dcéru viesť k oslave dňa matiek. Chlapi si nedomýšľajú.

anonym_deacdb
Dnes o 05:38

sama si sa rokmi nastavila ja nic nepotrebujem, nemam ziadne poziadavky ....Mam dospeleho vysokoskolaka a manzela a nasla som si vzdy pod stromcekom . AJ tie oslavy dni matiek, tam mi tiez gratuluju. Asi sami tak prirodzene

ajka10000
Dnes o 06:13

Mam 13 rocnu neterku a od minuleho roka zacala s darcekmi pre nas. tak je to mile su to dronosti ale potesia. Ona ma koncom novembra narodeniny. A ked sme sa jej pytali co by chcela povedala peniaze ale nie preto aby si ona nieco kupila ale aby nam dala nieco pod strocek..

mullerova46
Dnes o 06:24

Chlapi toto vôbec neriešia 😀 stále hovorím že ma poteší niečo ale nedostanem nič ani na narodeniny ani na Vianoce, sem tam mi kúpi kvety ale nevadí ak nič nedostanem lebo každý si kúpi všetko čo potrebuje keď potrebuje 🤷 tento rok som po dlhom čase dostala tričko na kojenie ktoré som mu poslala že si prosím a on nedostal nič 😀

13uzivatelka11
Dnes o 06:27

Inak ja neviem či je to o tom, že staršia to nevidela od otca..ja otca nemám a moja mama tiež skromná celý život a v živote by si nevypytala dáky darček a aj napriek tomu som sa jej snažila niečo kúpiť a kupujeme doteraz, aj keď nevie prejavovať ani radosť z darčekov. Ale tak budúci rok kúp naozaj len synovi, mužovi určite nie a s dcérou neviem aký máš vzťah, ale proste vyzerá že na teba kašle..

anonym_28aa90
Dnes o 06:43

No tak akože mňa by pekne nasral kebyze mi nič nedá. Ved tu nejde o dar za 500e. Ved ti mohol kúpiť aj nejakú peknú kazetu s kozmetikou. Ale ťažko povedať no... mne syn 10rocny vyrobil srdiečko aj všetkým starým rodičom a dcéra 6r. mi namaľovala obrázok. Tu ide o to ako sú tie deti vedené. Áno je pravda, že my si dávame veľa pod stromček, je to prehnane až. Ale deti su vedené tak, ze aj maličkosť poteší.

katulienka160
Dnes o 06:48

Nechápem ten nazor, že môže si za to sama. Tak rodina na ňu kašle a ešte jej tu toľké naložíte, že je to jej chyba. Ja neviem, moja mamina je tiež ten typ že pre inych by sa rozdala, chce hneď kazdemu pomoct, urobit za neho všetko a aj ked stále vraví, že ved jej nic netreba, tak NEEXIST žeby jej niekto z nás niečo nedaroval (či už na vianoce,narodky,meniny,den matiek ci aj len tak)...a najmä preto, koľko toho robí pre nás tak sa jej to snažíme kompenzovať, tým že jej my kúpime to, čo by si ona sama nie, lebo ved jej to netreba (aj ked to chce 😊). Ja neviem ale dospelej dcére aby ona musela sama povedať, že potesil by ma darcek. Co sa nerozpráva s inymi ludmi? Kamoskami,znamymi...ze co kto kupil rodicom.. na nete od oktobra reklamy ako a cim obdarovat toho a toho, ved je toho aj plny instagram takychto reklam, tomu clovek nemoze ujst..to jej vazne musi povedat ona? A pokym dospelu dceru nenapadne samu,ze aj ked mi mozno mama nič konkrétne nepovedala, potesim ju tym a tym. Tam nebude chyba v matke, ale dcére.
Tak tu prosím autorku neobvinujte.
Lebo vravim, moja mamina je tiez ten typ,ze nic mi netreba,vsetko zvladnem sama,nic nechcem. A aj tak nemal tento jej styl fungovania na nás vplyv, žeby z nás ona urobila zadubencov ignoranstkych. Takze v autorke to nie je...

mikaela1
Dnes o 06:50

Jasne, ze nieje v autorke chyba. Ale ja by som uz kupila len tým co aj mne davaju. Čiže pekne manzel a dcéra by si nic nenašli. A ked bude prekvapená, že tam nič nemá tak sa tvar tiez tak prekvapene že ani ty tam nemáš.

Strana
z3