icon

Civilný sobáš

21. jún 2025

Ahojte, budeme mať sobáš ale len na úrade , žiadne ceremónie nechceme. Sme spolu 16 rokov máme 2 deti, samozrejme obrúčky budú, svedkovia budú ale zaujímajú ma šaty, naozaj nemám záujem vyhadzovať stovky eur za šaty, ktoré budem mať na sebe 10 minút? Ako to je s takýmto sobášom nemusím mať biele šaty že? Klasické si oblečiem nejaké elegantné , moze to byť takto?

viestta
21. jún 2025

mozes mat hoc aj monterky... Elegantne saty stacia

autor
21. jún 2025
@viestta

mozes mat hoc aj monterky... Elegantne saty stacia

@viestta v tom by som sa asi necítila príjemné ale ďakujem 🙏 čiže nemusia byť biele stačia obyčajne elegantné šaty, super.

martinkatinka
21. jún 2025

Oblec si ake chcrs. Je to spolocenska udalost, tak primerane 😉

thirstymonk
21. jún 2025

Neexistuje žiaden zákon, a to ani v prípade cirkevného sobáša, ktorý by predpisoval farbu, alebo typ šiat. Ty môžeš manželstvo uzatvoriť hoc aj holá. Takže smelo, radnom šaty, v ktorých sa cítiš dobre. Ja tento tvoj prístup beriem a uznávam... Načo mať pompéznu svadbu a potom manželstvo nahovno? :D My sme to mali skôr naopak :D

biba_18
21. jún 2025

biele šaty nemusíš mať nikde, ani v kostole, nie je to povinnosť…

weleda123
21. jún 2025

Ja som mala napríklad ružové elegantné, ktoré som vytiahla zo skrine. Môj drahý nezapol oblek, tak si dal košeľu a čierne rifle. Tiež sme svadbu riešili po vyše 10 rokoch a nechceli sme nič veľkolepé.

modrahruska
21. jún 2025

Mozes mat cokolvek ale pokojne aj svadobne saty co nestoja stovky eur, v pohode dnes zozenies uz aj v niektorych beznych obchodoch.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
22. jún 2025

Na svoju svadbu si môžeš obliecť čo len chces a vôbec to nemusia byt šaty a už vôbec nie biele

kathhii
25. jún 2025

Nejaké šaty, alebo kostým, alebo kľudne aj niečo nohavicové môžeš mať. Biela je síce symbolom nevesty, ale povinná nie je...
Zase ja som mala malú svadbu ale šaty som mala normálne biele princeznovske, ale z bazaru, nechcela som nič drahé, aby som si na ne nemusela dávať pozor...

sense
25. jún 2025

Obleč si to v čom sa budeš cítiť dobre

mandzula
25. jún 2025

Uradnikovi je jedno, co mas oblecene. Moj otec dlhe roky sobasil a mal tam aj ludi v kratasoch a slapkach.

anavipredam
25. jún 2025

Objednaj z temu. Ja som si. Presne takto to ideme aj my mať teraz. 14 rokov spolu, deti, dom je to len o zmene priezviska u mňa. 10 min a vybavenô
12€

kvety_navzdy
Odpoveď bola odstránená