Čo darovať za požičanie náradia od známeho?
Chcem si požičať od známeho náradie v hodnote 200€ na par týždňov. Ja som žena, ale nechcem si len tak ho vziať s prázdnymi rukami no on peniaze odo mňa nevezme. Mám mu priniesť čokoládu alebo čo? (Alkohol nepije)
čokoládu?
susedia si od otca požičali miešačku - doniesli mojim deťom po malej čokoláde - tak to nemuseli už radšej nič.
ďalší sused si požičal od mm valec na trávnik - doniesol fľašku vína. Kus lepšie mi to prišlo, aj keď to mal požičané pár hodín.
mne to príde málo za náradie na pár týždňov... nemáte niečo svoje domáce čo nemajú oni? med, domáce vajcia, domáce ovocie, však nemusí to byť pol prasiatka. možno by som spravila menší košík s vínom a sladkosťami...
Prines mu nejaký dobrý zákusok, tortu, koláč.
Sto ľudí sto chutí. Keď chcem pomôcť, tak z vlastnej vôle a nečakám za to nič, ale naozaj NIČ. Ale vidíš, že tu pani vyššie sa máli aj malá čokoláda pre deti, či fľaša vína.
Ja by som kúpila napr. med od včelára (nie tie čo predávajú v supermarketoch), prípadne ak je to sám muž tak mu upeč nejaký zákusok.
koláč, med, kávu
@deti95060810 - vidíš a my by sme sa tej čokoláde potešili. Alkohol je u nás úplne mimo. Víno ak niekto donesie, posúvam ďalej, vôbec to nepijeme. Aj kávu máme doma len kvôli návštevám. 🙂. My miešačku požičiavame susedom zadarmo. Len za "ďakujem pekne" Teraz potrebujú oni niečo, možno nabudúce budeme potrebovať my. Ale my bývame na lazoch. Tu nejak nikto za susedskú pomoc nič nečaká. 🙂
@btus alkohol tiež posúvame a my si nemáme čo od susedov požičať... len oni sa naučili k nám ako do požičovne - však nech si kúpia.
@a_alexandra_a málo? nie som charita... keď niečo potrebujem tak nikoho neotravujem. kúpim si .
@deti95060810 Tak ono je bežné, že susedia si medzi sebou požičiavajú, funguje to tak od nepamäti a keď viem, že budem potrebovať miešačku raz za 10 rokov a viem, že sused s ktorým mám dobré vzťahy ju má, tak sa snáď opýtam, či by mi nepožičal a nebudem si ju hneď kupovať. Ak tvoj otec súhlasil, že požičia tak čo si čakala, že ti za ňu dajú? Čokoláda pre deti je milá pozornosť.
@a_alexandra_a ja by som sa zase hanbila za seba kebyze si poziciam nieco take vacsie ako miesacku a donesiem za to len malu cokoladku pre deti
@michaelam2 Tak vidíš, u rodičov na dedine je to bežné, že ľudia si takto pomáhajú a sú schopní naťahovať sa aj keď niekto prinesie aj tú malú čokoládu...
Pri vrátení by som mu doniesla koláč alebo ho rovno pozvala do reštaurácie, veľa to nestojí a poteší. Ale mne by na jeho strane úplne stačilo vrátenie náradia 😁
@a_alexandra_a to je pekne ze takto fungujete, to sa uz casto nevidi…ja mam bohuzial opacnu skusenost ze ked sa pozicia, tak sa bud uz nevrati alebo sa to vrati pokazene 🙄
@michaelam2 Aj takí ľudia sú. Keby som mala negatívnu skúsenosť, už by som viac nepožičala, ale určite by som nekomentovala vec, ktorú mi niekto dal za požičanie. Mne osobne by nemusel dať nič a nepozerala by som na neho krivo, pretože keď niečo požičiam, tak skutočne za to neočakávam nič na revanš. Ja som narážala na to, že pani komentovala, že dostali "len" čokoládu pre deti. Evidentne teda požičia s vedomím, čo za to dostane.
Basu piva nealko
@januska12323 do rwatiky nie, to ai rovno naradie moze kupit
Kup mu cokoladu, alebo neakopivo, domaci me, vajicka. Ako radili. Nic velke, ani drahe, len pozornost
Keď čítam niektoré odpovede, tak si radšej nikdy od nikoho nič nepožičiam. Ja neočakávam od nikoho nikdy nič, ak môžem a mne to zrovna nechýba, tak proste požičiam. Požičiavala som od Zlatého klasu po auto a nikdy som nič neočakávala. Ale vždy sa mi to v konečnom dôsledku vrátilo, keď som ja niečo potrebovala.

Nemam problem,tak si ho vyrobim...Keby nechcel,tak by nepozical.Cokoladu prines,ked naradie vratis.